ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مس، منتفع جنگ ین و دلار ایالات متحده آمریکا

مس، منتفع جنگ ین و دلار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش نبض بازار، قیمت جهانی مس اخیراً روند صعودی قابل‌توجهی را تجربه کرده و به 10،515 دلار در هر تن رسید. این افزایش نرخ در کنار تحولات اقتصادی و سیاسی، می‌تواند از کاهش عرضه مس و تقاضای بالا در بازار‌های جهانی به‌ویژه چین نشات گرفته باشد.
همچنین ضعف دلار و تنش‌های تجاری جهانی نیز به این روند صعودی دامن زده‌اند.
به طوری که تاثیر ضعف دلار بر قیمت جهانی مس اولین عامل این صعود قیمت محسوب می‌شود. ضعف دلار نیز یکی دیگر از عوامل کلیدی در افزایش قیمت کالا‌های پایه از جمله مس بوده است. به دلیل اینکه تعیین قیمت مس در بازار‌های جهانی بر اساس دلار است، کاهش ارزش دلار باعث رشد قیمت این فلز می‌شود؛ بنابراین در شرایط ضعف دلار، سرمایه‌گذاران تمایل بیشتری به خرید مس به‌عنوان دارایی امن دارند.
از سوی دیگر کاهش ارزش دلار منجر به جذاب‌تر شدن قیمت مس در بازار‌های غیردلاری (مانند چین) می‌شود و تقاضای بیشتری را در این مناطق به دنبال دارد.

ایرانیان جهان

تنش‌های تجاری سودآور قطعا اعمال تعرفه‌های جدید و محدودیت‌های تجاری از سوی ایالات متحده بر محصولات وارداتی از کشور‌های آسیایی (مانند پنل‌های خورشیدی و فولاد) منجر به ایجاد اختلال در زنجیره تأمین مس شده است.
در این میان هزینه‌های اضافی تعرفه‌ها نیز اثرگذاری چشمگیری داشته‌اند. این هزینه‌های اضافی به تمام بخش‌های زنجیره تأمین سرایت می‌کند و به افزایش قیمت نهایی مس منجر می‌شود.
همچنین کاهش صادرات مس آمریکا را می‌توان عامل دیگر از این تاثیرگذاری بر افزایش نرخ مس دانست، زیرا آمریکا به‌عنوان صادرکننده اصلی قراضه مس، ممکن است با کاهش رقابت‌پذیری صادرات خود به چین و دیگر کشور‌ها مواجه شود.
تاثیر تنش‌ها بر تولیدکنندگان بزرگ نیز برای فعالان این حوزه سیاست‌های خرید را محتاطانه کرده و طبق گفته مدیرعامل شرکت «Freeport-McMoRan»، تعرفه‌های تجاری در صورت ایجاد رکود اقتصادی، می‌توانند تولید داخلی شرکت‌های معدنی در آمریکا را با اختلال مواجه کنند. همچنین کمبود واحد‌های ذوب در این افزایش نرخ تاثیر خود را نشان داده، زیرا هم اکنون آمریکا ظرفیت پایینی در واحد‌های ذوب مس نسبت به دهه‌های گذشته دارد، که رفع این مشکل نیازمند سرمایه‌گذاری‌های عمده است.
وضعیت مس چینی با تاکید بر آمار منتشر شده از تجارت و مبادلات جهانی، عرضه داخلی مس در چین محدود شده و واردات مس نیز کاهش یافت. این کاهش عرضه با ذخایر کم انبار‌های چین همراه شده و افزایش تقاضای داخلی مس را به همراه آورده است.
حرکت چین به توسعه ظرفیت‌های فرآوری نیز در جهت اخذ قدرت و جایگاه نخست اقتصاد جهانی و با هدف کاهش وابستگی به واردات باعث شده تا به ساخت واحد‌های جدید ذوب مس ورود کند. این اقدام ظرفیت تولید مس فرآوری‌شده را در این کشور افزایش داده و نقش چین را به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان جهانی مس تقویت کرد.
تاثیرات اقتصادی و سیاسی جهانی لغو مذاکرات تجاری آمریکا و تایلند را می‌توان یک عامل ژیوپولتیک دیگر در افزایش نرخ مس دانست، زیرا این اقدام باعث افزایش تنش‌های تجاری در منطقه آسیا شده و بر واردات مواد اولیه و فلزات تاثیر منفی گذاشته است.
همچنین تقاضای هند برای کاهش تعرفه‌ها که نشان از نارضایتی گسترده کشور‌ها از سیاست‌های آمریکا دارد، پیامد‌هایی برای زنجیره تامین جهانی به همراه داشت و مس نیز از آن متاثر شده است.
صعود در کوتاه مدت با توجه به عوامل بررسی شده و با تاکید بر ضعف دلار و استمرار تنش‌های تجاری، پیش‌بینی می‌شود که قیمت مس در کوتاه‌مدت در سطوح بالایی باقی بماند. عواملی نظیر تقاضای بالای چین، کاهش موجودی انبارها، تعرفه‌های تجاری ایالات متحده و ظرفیت محدود تولید داخلی در آمریکا از دلایل اصلی این روند خواهند بود.
در این میان اگر نتوان خام فروشی مس را مدیریت کرد کشور‌هایی مانند شیلی، پرو، اندونزی و تایلند که نقش اصلی در تامین مس جهانی دارند، احتمالاً آسیب خواهند دید، زیرا اعمال تعرفه‌های گسترده باعث تغییر مسیر جریان‌های صادرات و واردات مس در جهان می‌شود.
با توجه بر اینکه طی چند ماه اخیر صنعت مس با روند‌های پیچیده‌ای از نوسانات اقتصادی، ضعف دلار و تنش‌های تجاری مواجه بوده و با وجود چالش‌های بالفعل ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا، تقاضای پایدار در چین و ضعف عرضه جهانی، قیمت مس در کوتاه‌مدت همچنان در سطوح بالایی باقی خواهد ماند.
با این حال، برای پایدارسازی این صنعت، توسعه زیرساخت‌ها، گسترش ظرفیت‌های بازیافت، و کاهش اثرات سیاست‌های تجاری، راهکار‌های اساسی هستند تا بتوان این صنعت را از تعرفه گذاری کشور‌های خام فروش خارج ساخت و تکنولوژی را به عنوان متغییر اثرگذار بر قیمت‌ها پررنگ ساخت. با این حال، برای پایدارسازی این صنعت، توسعه زیرساخت‌ها، گسترش ظرفیت‌های بازیافت، و کاهش اثرات سیاست‌های تجاری، راهکار‌های اساسی هستند تا بتوان این صنعت را از تعرفه گذاری کشور‌های خام فروش خارج ساخت و تکنولوژی را به عنوان متغییر اثرگذار بر قیمت‌ها پررنگ ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421319/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چین تعرفه برخی کالاهای آمریکایی را به حالت تعلیق درآورد

همکاری‌های ایران و چین در ساخت بیمارستان‌های جدید گسترش می‌یابد

اصفهان‌ میزبان فعالان اقتصادی آفریقایی شد

برگزاری اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در اصفهان

کرملین: مذاکرات سازنده پوتین و ویتکوف 3 ساعت به طول انجامید

راهپیمایان یمنی: به جهاد علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهیم

ویتکاف راهی مسقط شد

آماده توافق در زمان مناسب هستیم

راهپیمایان یمنی: جهاد علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه دارد+ فیلم

چین به امریکا چراغ سبز نشان داد

ابراز نگرانی روسیه درباره اوضاع سوریه در نشست شورای امنیت

اظهارات بحث‌برانگیز علم‌الهدی چند ساعت مانده به مذاکرات

ترامپ: با ایران توافق می‌کنم و اجازه نمی‌دهم نتانیاهو آمریکا را به جنگ بکشاند!

مقامات آمریکایی این روز‌ها فقط درباره ایران حرف می‌زنند

واکنش طلای جهانی به شایعه توافق تجاری چین و آمریکا

آغاز مذاکرات فنی-کارشناسی ایران و آمریکا از فردا

واقعه طبس بیانگر شکست ارتش آمریکا است

واشنگتن‌پست: مقامات آمریکایی این روزها فقط درباره ایران حرف می‌زنند

ترامپ با بسته تسلیحاتی چندین میلیارد دلاری راهی عربستان می‌شود

ویتکاف دوباره با پوتین دیدار کرد

احتمال راهیابی مجدد ترامپ به کاخ سفید وجود دارد

حضور عراقچی و همتای عمانی در نمایشگاه کتاب مسقط+ فیلم

برنامه ترامپ برای دیدار با زلنسکی / پایان جنگ اوکراین نزدیک است؟

مذاکرات با ایران خوب پیش می‌رود

واکنش قیمت طلا به شایعه توافق تجاری چین و آمریکا

فرستاده ویژه ترامپ به روسیه کیست؟

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه درباره دور سوم مذاکره ایران-آمریکا + عکس

یمن: آمریکا در مورد ناو هواپیمابر «ترومن» گمراه‌سازی می‌کند

زلنسکی درباره کریمه کوتاه آمد

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

پیش بینی بورس شنبه 6 اردیبهشت 1404

تغییر ترجیحات ارزی در فروردین

پیام ایلان ماسک درباره راهیابی ترامپ به کاخ سفید در سال 2032

سقوط قیمت طلا به دلیل شایعه توافق تجاری چین و امریکا

آمریکا از رژیم الجولانی در شورای امنیت درخواست کرد

عکس/ تصویری دیدنی از بازدید رهبری از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

مستند «کامیلوچایا» از پیدا و پنهان مذاکرات روی آنتن می‌ر‌ود

درخواست‌های آمریکا از رژیم الجولانی در شورای امنیت

در رابطه با ایران همه چیز به خوبی پیش می‌رود

جزییات دیدار سه ساعته پوتین و ویتکاف

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مسقط

رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عمان در مسقط

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

پسکوف: سفر ویتکاف به مسکو دیپلماسی رفت‌وبرگشت است

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

تأمین ارز کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد

یارانه بگیران بخوانند؛ دهک‌بندی یارانه‌ها با معیارهای جدید

قرارداد میلیارد دلاری ایران و روسیه رسماً نهایی شد

آلمان، فرانسه و اسپانیا پیشتاز در پذیرش پناهجویان در اتحادیه اروپا