ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سیگنال های مثبت آمریکا به مذاکرات با ایران به روایت یک نماینده مجلس/ اینجا کره شمالی نیست که همه یک حرف را بزنند و یک‌جور فکر کنند اخبار ایران

سیگنال های مثبت آمریکا به مذاکرات با ایران به روایت یک نماینده مجلس/ اینجا کره شمالی نیست که همه یک حرف را بزنند و یک‌جور فکر کنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عثمان سالاری، نماینده تربت جام در مجلس را کاملا مثبت ارزیابی کرد و به خبرآنلاین گفت: نماینده آمریکا وارد خطوط قرمز جمهوری اسلامی نشده است؛ به عبارت دیگر، راجع به موضوعاتی که برای دولت و حاکمیت ما خط قرمز است نیامده مذاکره کند. این روند، فرایندی مثبت است و امیدوارم هرچه زودتر نتیجه مطلوب یعنی رفع تنش و حل اختلاف و مناقشه حاصل شود و نیازی به یک برجام دیگر وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این نماینده مجلس افزود: این مذاکرات بسیار وسیع‌تر از موضوع برجام است و می‌تواند به طور قاطع مشکلات و سوتفاهمات بین ایران و آمریکا را حل کند.
با توافق با آمریکا یک بازدارندگی اقتصادی در منطقه پیدا خواهیم کرد سالاری با بیان اینکه اگر توافقی صورت بگیرد، از بن‌بست اقتصادی کشور ایجاد شده خارج می‌شویم گفت: ما الان در عرصه نظامی، دفاعی و امنیتی کاملا مستغنی و بی‌نیاز هستیم و بازدارندگی داریم. مشکل الان ما در حوزه اقتصادی است.
وی گفت: با توجه به ظرفیت‌های وسیع کشور و نخبگان کاردان و کاربلد اقتصادی مان، اگر محدودیت‌ها در مسیر معاملات، تعاملات و تبادلات بین المللی برداشته شود، قطعا در حوزه اقتصادی هم به نوعی بازدارندگی دست پیدا می‌کنیم و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند در سال‌های آینده به عنوان یک قدرت نوظهور در عرصه اقتصادی منطقه جایگاه و پایگاه تثبیت شده پیدا کند.
اگر مسائل اولیه حل نشده بود مذاکره در جنبه ‌ های فنی پیش نمی ‌ آمد این نماینده مجلس در خصوص وجود اراده در طرفین مذاکره نیز گفت: همین الان که دو مرحله از مذاکرات با موفقیت طی شده است یعنی مراحلی به صورت پلکانی به پیش رفته است. اگر مراحل و مسائل و موضوعات اولیه حل و مرتفع نشده بود بحث مذاکره در جنبه‌های فنی توافق پیش نمی‌آمد. زمانی که در سطح فنی مذاکره می شود یعنی طرفین از نظر تئوری باهم به یک توافق رسیده اند و حالا می‌خواهند آن را اجرایی و عملیاتی کنند و آن را بالفعل کنند.
با موفقیت مذاکرات، چهره ای که امپراتوری رسانه های استکباری از ایران تصویر کرده بودند تغییر می کند سالاری با ارزیابی مثبت از روند مذاکرات نمایندگان ایران و آمریکا افزود: امیدوارم اتفاق خاصی نیفتد و این روند مطلوب و مقبول به جلو برود. اگر این اتفاق نیکو صورت بگیرد آن چهره مشوشی که امپراتوری رسانه‌های استکبار جهانی علیه ایران ایجاد کرده بودند، به واسطه ارتباطات ما با دنیای خارج، به چهره ای منور و مشعشعی تبدیل شود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس دوازدهم در ارتباط با تصویر منعکس شده از ایران در جهان افزود: بسیاری در جهان در ارتباط با ایران جهل موضوعی دارند و نمی‌دانند ایران کشوری دارای چند هزار سال تمدن، فرهنگ غنی، مردمان توانمند، و استعدادهای شگرف است. علاوه بر این‌ها، ایران کشوری چهارفصل است چنین امتیاز و مزیتی را کمتر کشوری در جهان می‌تواند داشته باشد.
او در بیان سایر پتانسیل های کشور ادامه داد: 52 درصد ساحل خلیج فارس در استان بوشهر یعنی پایتخت انرژی کشور جمهوری اسلامی ایران است. اگر در مورد همین استان مدیریت شایسته و عالمانه ای باشد می تواند کشور را متحول کند؛ چه برسد به آنکه سراغ معادن، کشاورزی و ... هم برویم.
این نماینده مجلس تاکید کرد: زمانی که ما از نظر امکانات به‌روز شویم و از فناوری‌های مدرن دنیا استفاده کنیم، شاهد شکفتگی و شکوفایی صنعت و اقتصاد و تجارت خواهیم بود.
در جمهوری اسلامی یک نوع پلورالیسم وجود دارد؛ اینجا کره شمالی نیست عثمان سالاری در خصوص صداهایی که به عنوان مخالف مذاکره با آمریکا در کشور بلند می شود نیز گفت: این ویژگی مثبت و درجه یک جمهوری اسلامی است که در آن یک نوع پلورالیسم وجود دارد؛ یعنی فهم، قرائت و برداشت‌های مختلف به رسمیت شناخته شده است و به نحو واقعی آزادی بیان داریم.
او ادامه داد: اینجا کره شمالی نیست که همه یک جور فکر کنند و یک حرف بزنند. هرکس متناسب با توان فکری و اطلاعاتی که دارد می‌تواند ابراز عقیده و ابراز نظر کند. بنابراین اظهار نظر مخالف شخصیت‌های مختلف یا مراجع مختلف یک حسن و یک مزیت است.

ایرانیان جهان

ما حق اعلام نظر داریم اما حق اعمال نظر نداریم این نماینده مجلس با بیان اینکه در جمهوری اسلامی همه دیدگاه‌ها گفته و شنیده می‌شود اما فصل الخطاب و تصمیم مقام رهبری است گفت: من هم در مجلس به همکارانم گفته ام که ما حق اعلام نظر داریم اما حق اعمال نظر نداریم. چرا که تعیین سیاست‌های کلی نظام، چه در داخل، چه در خارج از اختیارات انحصاری و اختصاصی رهبری است. نه فقط تعیین این سیاست ها بلکه نظارت بر حسن اجرای آن ها هم در محدوده احتیارات قانونی مجلس، قوه مقننه و قوه مجریه نیست. بدیهی است که همه باید از رهنمودها و توصیه‌های رهبری به عنوان شخصیتی که در راس هرم نظام حضور دارد اطاعت و تبعیت‌کنند.
حرف اول و آخر را مقام رهبری می‌زند سالاری تاکید کرد: وزیر خارجه راسا و شخصا تصمیمی را اجرایی و نهایی و عملیاتی نمی کند، بلکه در چارچوب دیدگاه‌های‌ رهبری، هم مذاکره می‌کند و هم به توافق می‌رسد. اگر هم موضوعی در جلسات مطرح شود که خلاف منویات رهبری باشد قطعا نمی‌تواند موافقت کند. طرف مقابل هم می‌فهمد که در این مسائل حرف اول و آخر را یک نفر یعنی مقام رهبری می‌زند.
او افزود: ما نمایندگان در همه امور کشور حق اظهار نظر داریم اما اظهار نظر نباید به اعمال نظر و مداخله ناصواب سوق داده شود. ما هم باید در چارچوب و محدوده اختیارات خود که قانون‌گذاری است عمل کنیم.
وزیر خارجه برای هر کاری باید اذن رهبری را بگیرد این نماینده مجلس گفت: می دانیم که اگر وزیر امور خارجه بخواهد کاری انجام دهد باید اذن آن را از رهبری بگیرد. رئیس جمهور هم همین را می‌گویدکه ما هرکاری بخواهیم در سیاست خارجی انجام دهیم باید معذور به اذن رهبری باشیم. بنابراین برای رسیدن به نتایج مؤثر در جامعه، باید همگی متحد و تابع یک فرمان واحد باشیم؛ تا نتیجه شیرین و گوارا آن را در سطوح مختلف جامعه حس و لمس کنیم. این برآیند و نتیجه چیزی جز راه‌گشایی و بن‌بست‌شکنی نخواهد بود.
آینده روابط ایران و آمریکا چه خواهد شد؟ او در پاسخ به این که «آیا مذاکرات کنونی می تواند مقدمه ای برای عادی سازی روابط بین دو کشور باشد؟» گفت: در عالم سیاست چیزی به نام دوست یا دشمنی دائمی نداریم. بحث اول و آخر دنیای سیاست و سیاست خارجی بحث منافع است. ما نمی‌توانیم درواقع برای همیشه با یک کشور، با یک مجموعه عداوت وکینه‌ورزی ‌ورزی کنیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر آمریکا گذشته را به طاق نسیان و بوته‌فراموشی بسپارد، از موضع عزت‌مندانه ایران حمایت کند و سه اصل عزت و احترام و مصلحت ایران را در یک روند برد-برد مدنظر قرار دهد، بدیهی است که هردولت‌مردی از این پروسه و روند حمایت خواهد کرد.
سالاری در پایان گفت: مسائل گذشته به این معنا نخواهد بود که دروازه‌های جهانی را به روی کشور خود مسدود کنیم. این ارتباطات و مناسبات جهانی باید صورت بگیرد تا ما شاهد یک گشایش عظیم و وسیع و بروز فرصت‌های طلایی در جنبه‌های مختلف باشیم.
27211
کد خبر 2052586

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421324/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام ایلان ماسک درباره راهیابی ترامپ به کاخ سفید در سال 2032

سقوط قیمت طلا به دلیل شایعه توافق تجاری چین و امریکا

آمریکا از رژیم الجولانی در شورای امنیت درخواست کرد

عکس/ تصویری دیدنی از بازدید رهبری از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

مستند «کامیلوچایا» از پیدا و پنهان مذاکرات روی آنتن می‌ر‌ود

درخواست‌های آمریکا از رژیم الجولانی در شورای امنیت

در رابطه با ایران همه چیز به خوبی پیش می‌رود

جزییات دیدار سه ساعته پوتین و ویتکاف

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مسقط

رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عمان در مسقط

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

پسکوف: سفر ویتکاف به مسکو دیپلماسی رفت‌وبرگشت است

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

تأمین ارز کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد

یارانه بگیران بخوانند؛ دهک‌بندی یارانه‌ها با معیارهای جدید

قرارداد میلیارد دلاری ایران و روسیه رسماً نهایی شد

آلمان، فرانسه و اسپانیا پیشتاز در پذیرش پناهجویان در اتحادیه اروپا

اپال کانی‌پارس در مسیر توسعه بازارها/ شرکت‌های گندله ساز محکوم به صادرات هستند

عارف: در آمریکا 75هزار دلار به من می‌دادند اما با شروع جنگ بلافاصله به ایران بازگشتم + عکس

فراز و فرود 100 روز اول ریاست جمهوری ترامپ/ آمریکا در آستانه استبداد؟

دیدار احتمالی ترامپ با زلنسکی در ایتالیا

بقایی: اولویت ما خاتمه دادن به تحریم های غیرقانونی علیه مردم ایران است

درخواست‌های آمریکا از رژیم «الجولانی» در شورای امنیت

ابهام درباره حضور ویتکاف در مذاکرات عمان

نشست داخلی مقامات دولت ترامپ درباره مذاکرات با ایران | مطالبات آمریکا از ایران هنوز مشخص نشده است

تصویری دیدنی از بازدید رهبر انقلاب از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

چه کسی موشک های هسته ای آمریکا را می سازد؟

چین و آمریکا نوافق کردند؟ / قیمت طلای جهانی ارزان شد

برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه

شکست عملیات ارتش رژیم صهیونیستی برای آزادی اسرای خود

تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

نشست خبری سومین اجلاس همکاری اقتصادی ایران و آفریقا

واکاوی آینده رژیم صهیونیستی در سایه بحران‌های داخلی و خارجی

عکس/تیپ شلخته نفیسه روشن در چین جلب‌توجه کرد

ذوب‌آهن، به‌دنبال بازار آفریقا از مسیر عمان

سقوط تتر با پرواز عراقچی به مسقط؛ دلار ریزشی شد

از فردا صبح، مذاکرات فنی-کارشناسی ایران و آمریکا آغاز می‌شود

تتر با پرواز عراقچی به مسقط سقوط کرد

پخش مستند «کامیلوچایا» از پیدا و پنهان مذاکرات

توییت هشدارآمیز عراقچی: دلایل، منابع و پیامدهای احتمالی | سابقه 10 ترور و خرابکاری خاص اسرائیل

مهاجرانی: ایران همچنان نسبت به نیات واقعی دولت آمریکا محتاط است

برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در سازمان ملل برای اولین بار

فرود 3 فروند اف 35 جدید آمریکا در اسرائیل | جنگنده‌های آمریکایی به کدام اسکادران هوایی اسرائیل پیوستند؟

اولویت سریع و عینی ایران در مذاکرات با آمریکا به روایت سخنگوی وزارت امور خارجه

همه آیفون‌های اپل در کجا تولید می شوند؟

مذاکرات فنی ایران و آمریکا؛ عبور از میدان مین دیپلماسی

بازدید رهبر انقلاب از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس