سیاستهای ترامپ، تحقیقات علمی آمریکا را به بحران کشاند
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - سیاستهای کاهش هزینه و اخراج جمعی دولت ترامپ منجر به فلجی آژانسهای علمی کلیدی ایالات متحده، از جمله مؤسسه ملی بهداشت (NIH) و سازمان ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، شده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، سیاستهای کاهش هزینه و اخراج جمعی در دولت ترامپ، آژانسهای علمی ایالات متحده را به نقطهای رسانده که دانشمندان اعلام کردهاند ادامه کار برایشان غیرممکن شده است.
مؤسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH) که بزرگترین حامی تحقیقات پزشکی و استخدامکننده هزاران پژوهشگر است، اکنون «فلج و ناکارآمد» توصیف میشود. یکی از پژوهشگران ارشد این مؤسسه که به دلیل ترس از پیامدها نامش فاش نشده، میگوید: دیگر نمیتوانیم افراد جدید استخدام کنیم، استعدادها را جذب کنیم، با محققان خارجی همکاری داشته باشیم یا حتی سفر کنیم. این وضعیت کار علمی را متوقف کرده است. در سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) نیز دانشمندان که وظیفه پایش اقیانوسها، جو زمین و پیشبینی آبوهوا را بر عهده دارند، با مشکل مواجه شدهاند. بسیاری از پیمانکاران همکار این سازمان اخراج شدهاند و این موجب شده تحقیقات میدانی متوقف یا مختل گردد.
وزارت کارآمدی دولت که زیر نظر المیلن ماسک، مشاور ترامپ، اداره میشود، با بازرسیهای مکرر و تهدید به کاهش بیشتر نیروها و اعمال محدودیتهای جدید، فضایی از ترس و نگرانی در میان کارکنان ایجاد کرده است. یکی از محققان NIH میافزاید: سیاستهای قبلی دولت ناقص بود اما اصلاحات لازم داشت. اما اکنون گویی هدف از این تصمیمها سود شخصی گروهی خاص است، نه بهبود عملکرد دولت.
از فوریه، این اداره محدودیت یک دلاری برای استفاده از کارتهای اعتباری دولتی اعمال کرده که برای آژانسها همچون حوله کاغذی را تهیه کنند، یک آزمایشگاه حتی قادر به خرید مواد شیمیایی مورد نیاز برای انجماد مغز اهدایی اعضای بدن نیست.
این بحران به آزمایشهای بالینی نیز ضربه زده است؛ یک آزمایشگاه NIH که نمونههای خون برای بیش از 200 پروژه بالینی را آنالیز میکرد، نیمی از کارکنان خود را از دست داده و در روزهای پرکار، نمیتواند نمونهها را بهموقع پردازش کند. کارکنان این مرکز مجبور شدهاند از گروههای دیگر کمک بگیرند تا با تأخیرهای سنگین مقابله کنند.
این گزارش نشان میدهد که سیاستهای اخیر دولت ترامپ نه تنها به تحقیقات علمی آسیب رسانده، بلکه زندگی بیماران و امنیت عمومی را نیز تحت تأثیر قرار داده است، دانشمندان هشدار میدهند که اگر این روند ادامه یابد، آمریکا ممکن است از جایگاه پیشروی خود در عرصه علم و فناوری عقب بیفتد.
کد خبر 859138
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421430/