ایرانیان جهان

آخرين مطالب

از مسئول تیم کارشناسی آمریکا در مذاکرات مسقط چه می‌دانیم؟ / آیا ماموریت «مایکل آنتون» تغییر کرد؟ ایالات متحده آمریکا

از مسئول تیم کارشناسی آمریکا در مذاکرات مسقط چه می‌دانیم؟ / آیا ماموریت «مایکل آنتون» تغییر کرد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، مسقط، پایتخت عمان و رم، پایتخت ایتالیا تاکنون شاهد برگزاری دو دور از مذاکرات غیر مستقیم هسته‌ای میان ایران و آمریکا بوده که سلطنت عمان مسئولیت میانجی‌گری و پیام رسانی میان دو هیات را در این دوره‌ها بر عهده داشته است. امروز شنبه 6 اردیبهشت قرار است در دور سوم این مذاکرات و گفت‌وگوهای غیرمستقیم وزیر امور خارجه کشورمان با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا که مجددا در مسقط انجام می‌شود، شاهد نشست کارشناسی نیز باشیم.
نشست کارشناسی در حالی برای نخستین بار قرار است در دور جدید مذاکرات میان دو کشور برگزار شود که نشریه «پولیتیکو» آمریکا روز پنج شنبه 4 اردیبهشت، به نقل از دو منبع آگاه از انتصاب «مایکل آنتون» 55 ساله که اصالتی لبنانی-ایتالیایی دارد، به عنوان رئیس تیم کارشناسی ایالات متحده در مذاکرات هسته‌ای با ایران خبر داد. بنا به گفته رسانه‌ها، آنتون به همراه استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در امور خاورمیانه و مسئول مذاکره کننده تیم آمریکا، در دور دوم مذاکرات هسته‌ای با ایران در رم حضور داشته است.
به گفته «پاتریک وینتور» دبیر سیاسی روزنامه «گاردین»، مایکل آنتون قرار است ریاست یک هیئت کارشناسی حدودا 12 نفره را به عهده بگیرد که وظیفه آنها بررسی جزئیات فنی و رویه‌ای توافق احتمالی از جانب طرف آمریکایی است.
به گفته برخی رسانه‌های غربی، آنتون که اکنون رئیس اداره برنامه‌ریزی سیاست‌گذاری وزارت خارجه است آشنایی با مسائل هسته‌ای ندارد، اما سوابق او نشان می‌دهد که آنتون در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، در سیاست‌گذاری آمریکا درباره پرونده هسته‌ای ایران نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است.
در سال 2017 زمانی که دونالد ترامپ برای نخستین بار به ریاست جمهوری رسید، تلاش کرد تا از توافق برجام خارج شود؛ اما «رکس تیلرسون» که در نخستین سال ریاست جمهوری ترامپ وزیر خارجه دولت او بود، دیدگاه‌های میانه‌رو و دیپلماتیک‌تری نسبت به رئیس جمهور در قبال توافق هسته‌ای ایران داشت. رویکرد معتدل تیلرسون باعث شد تا او با ترامپ به اختلاف بخورد؛ رئیس‌ جمهوری که برجام را «بدترین توافق تاریخ» می‌دانست، خواهان این بود تا به طور کامل از آن خارج شود.
ترامپ در آن سال، با وجود مخالفت‌های تیلرسون، در کاخ سفید تیم ویژه‌ای تشکیل داد تا توافق هسته‌ای ایران، موسوم به برجام را دوباره بررسی کند. این اقدام با هدف ارائه دیدگاه‌های جایگزین به رئیس‌ جمهور و دور زدن ارزیابی‌های وزارت خارجه که تحت مدیریت رکس تیلرسون بود، انجام شد. اعضای کلیدی این تیم که آنتون از شاخص‌ترین آنها بود عبارت بودند از:
«مایکل آنتون» دستیار معاون رئیس‌جمهور در ارتباطات راهبردی که نقشی مهم و استراتژیک در جهت‌دهی پیام‌رسانی دولت درباره مسائل سیاست خارجی ایفا کرد.
«درک هاروی» مدیر ارشد امور خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت ملی که به دیدگاه‌های تند درباره ایران شناخته می‌شد.
«سباستین گورکا» استراتژیست و دستیار رئیس‌جمهور که از طرفداران سرسخت رویکرد سخت‌گیرانه در قبال ایران بود.
«جوئل ریبورن» مدیر امور عراق، ایران، لبنان و سوریه در شورای امنیت ملی که دانش تخصصی گسترده‌ای از منطقه داشت.
«ویکتوریا کوتس» معاون مایکل آنتون که در تدوین ارتباطات راهبردی مربوط به توافق ایران همکاری داشت.
این تیم مأمور طراحی راهبردی شد که بتواند زمینه‌ساز رد پایبندی ایران به توافق باشد و در نهایت به لغو آن از سوی دولت آمریکا منجر شود. این اقدامات نقطه عطفی در سیاست خارجی ایالات متحده بود و موضع تقابلی‌تری نسبت به ایران را به دنبال داشت.
ترامپ اغلب از این که تیلرسون در قبال ایران بیش از حد ملایم عمل می‌کرد و به عرف‌های سنتی دیپلماتیک پایبند بود ابراز نارضایتی می‌کرد. تیلرسون در مارس 2018 با انتشار یک پیام توئیتری از طرف ترامپ برکنار شد و «مایک پومپئو» جای او را گرفت؛ کسی که به‌ شدت مخالف برجام بود. برکناری تیلرسون راه را برای خروج ترامپ از برجام در ماه می 2018 هموار کرد.
رابطه مایکل آنتون با دونالد ترامپ نه صرفاً یک همکاری سیاسی بلکه نوعی پیوند فکری و ایدئولوژیک بود که از سال 2016 آغاز شده و تا دولت دوم ترامپ در سال 2025 امتداد یافته است. آنتون یکی از اولین روشنفکران محافظه‌کار است که صراحتاً از ترامپ دفاع کرد و نقشی محوری در تئوریزه‌سازی سیاست‌های ملی‌گرایانه او در دور اول ریاست جمهوری‌اش ایفا کرد؛ نقشی که از قلمرو رسانه آغاز شد و تا سطح تصمیم‌گیری در سیاست خارجی ادامه یافت.
در سپتامبر 2016، زمانی‌که بسیاری از محافظه‌کاران هنوز با دیده تردید به دونالد ترامپ، سرمایه‌دار حوزه املاک و ستاره تلویزیونی نگاه می‌کردند، مایکل آنتون با انتشار مقاله‌ای با عنوان «انتخابات پرواز 93» هشدار داد محافظه‌کاران در انتخابات پیش‌رو تنها دو انتخاب دارند؛ حمایت از ترامپ یا پذیرش فاجعه‌ای به نام «هیلاری کلینتون».
آنتون در دور اول ریاست جمهوری‌ ترامپ به کاخ سفید دعوت شد و به‌ عنوان معاون مشاور رئیس‌ جمهور در امور ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی منصوب گردید. او در این مقام نقشی کلیدی در تدوین پیام‌های عمومی مرتبط با سیاست خارجی دولت و دفاع از دکترین «اول آمریکا» ایفا کرد.
در سال 2017، آنتون در جلسات مرتبط با تصمیم‌گیری درباره حملات هوایی به سوریه حضور داشت و در تنظیم روایت عمومی این اقدام نقش داشت. عملکرد او در این مقطع، بیش از پیش رابطه‌اش با تیم سیاست خارجی ترامپ را تقویت کرد.
آنتون در آوریل 2018، همزمان با ورود «جان بولتون» به‌ عنوان مشاور جدید امنیت ملی، از سمت خود استعفا داد که برخی گمانه‌زنی‌ها آن را نشانه‌ای از اختلاف میان این دو نفر تعبیر کردند.
در نوامبر 2024، «واشنگتن‌پست» گزارش داد که آنتون از جمله نامزدهای اصلی برای معاونت مشاور امنیت ملی در دولت دوم ترامپ بود. اما پس از اطلاع از احتمال بازگشت سباستین گورکا به شورای امنیت ملی، آنتون از فرآیند کنار کشید.
با این حال، در دسامبر همان سال، ترامپ به‌ طور مستقیم او را به‌ عنوان مدیر برنامه‌ریزی سیاست‌گذاری در وزارت خارجه ایالات متحده منصوب کرد. این سمت، گرچه معادل سمت معاون وزیر است اما نیازی به تأیید سنا ندارد و از مهم‌ترین موقعیت‌ها برای طراحی سیاست خارجی بلندمدت محسوب می‌شود.
در آوریل 2025، «رویترز» و «پولیتیکو» گزارش دادند که مایکل آنتون از سوی کاخ سفید به‌ عنوان رئیس تیم کارشناسی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران منصوب شده است. این انتصاب گواهی بر اعتماد شخصی ترامپ به وفاداری راهبردی آنتون بود.
بر اساس گزارش‌ها، تشکیل تیمی از افراد نزدیک به ترامپ مستقیماً با هدایت حلقه‌ای در شورای امنیت ملی کاخ سفید انجام شده و بخشی از الگوی کلی ترامپ برای به‌کارگیری چهره‌های وفادار و هم‌فکر در موقعیت‌های کلیدی بوده است؛ به‌ویژه افرادی که از سال 2016 تاکنون در تئوریزه‌سازی دکترین «اول آمریکا» نقش داشته‌اند.
315 315
کد خبر 2054976

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421752/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش رافینیا به پیشنهاد عربستانی ها؛ هر بازیکنی که بگوید نمی‌رود دروغگوست!

هم‌گروهی‌های نماینده در نیمه نهایی

لیگ قهرمانان زنان آسیا؛ تیم‌های مرحله نیمه‌نهایی مشخص شدند

کارلوس کی روش سرمربی رئال مادرید آفریقا شد

انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس + فیلم

خبرنگار صداوسیما در مسقط: بده بستان بین ایران و آمریکا آغاز شده

آیا حملات آمریکا توانسته بر حمایت یمن از مردم غزه تاثیری بگذارد؟ + فیلم

بیداری‌ ملت‌ها، کلید تعجیل در ظهور امام زمان (عج) است?

واکنش فوری ایران به یک ادعا درباره موضوع مذاکرات ایران وآمریکا

سرمقاله جوان/ مذاکرات، منطق و اصول ایران

آتش سوزی در چادرهای آوارگان در خان یونس

آمار شهدای غزه به 51 هزار و 495 نفر رسید

ایران در محاصره گرد و غبار

حقوق بازنشستگان چقدر افزایش داشت؟

جایزه 3500 دلاری پریسا عرب در دوی بصره

پاداش 3500 دلاری برای پریسا عرب در بصره | افرا ورزش

زنان محجبه، قربانی اسلام‌هراسی روزمره در اروپا

شنبه داغ اروپا: قهرمانی سه تیم قطعی می‌شود

هفته داغ اروپا: قهرمانی سه تیم قطعی می‌شود

گواردیولا اروپا را تهدید کرد: برمی‌گردیم!

ترامپ خواستار توقف موقت تعرفه‌های چین؛ آیا بازار کریپتو واکنش نشان می‌دهد؟

تلاش چین برای برتری در تراشه و هوش مصنوعی ملی

مقصد جدید کارلوس کی روش مشخص شد

کی روش در راه پرافتخارترین تیم جهان!

گام های سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با مالاریا در افغانستان

دولت ایران: آماده توافق در زمان مناسب هستیم

پوشش زنده دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا | گفت‌وگوهای مسقط آغاز شد

آغاز سومین دور مذاکرات ایران و آمریکا: ورود به فاز فنی و کارشناسی

نیویورک تایمز: زلنسکی احتمالاً پیشنهادات کی‌یف را به ترامپ در رم منتقل خواهد کرد

«بلومبرگ»: شعار «اول آمریکا» تبدیل به «آخر آمریکا» شد

عملکرد رسانه‌ در روند مذاکرات ایران و آمریکا بررسی شد

آذری‌جهرمی به اتفاقات اخیر در صداوسیما واکنش نشان داد

تلاش اسرائیل برای تخریب مذاکرات ایران و آمریکا

پاسخ مکتوب سوریه به شروط آمریکا برای کاهش تحریم‌ها علیه دمشق

گفتگوها در مذاکرات صرفا حول محور هسته‌ای متمرکز شده است

اگر موضع آمریکا تغییر نکند شانس توافق با ایران جدی است

موضوع گفتگوها در مذاکرات ارتباطی با مسائل موشکی ندارد

شرط و شروط توافق بین ایران و آمریکا از نگاه اسماعیل کوثری

دیدار زلنسکی و ترامپ در رُم

احکام شرعی | غذا خوردن در خانۀ صاحبان عزا

آغاز رسمی سومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط با این عکس

سکوتی که فریاد شد: پیامدهای ژئوپلیتیکی و اعتقادی یک موضع‌گیری خطرناک

کنایه جواد لاریجانی به روحانی: رفراندوم درباره رابطه با آمریکا دروغ و حماقت است/ باید پرسید آیا می‌خواهیم «گاو شیری» آمریکا شویم یا نه؟

هشدار دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره مذاکرات عمان | این نوع مطالب خبرسازی است

سرمقاله شرق/ تکه‌ای ناپیدا از مردم

سرمقاله ابتکار/ چرا بهار 1400 نشد ولی امروز شاید بشود؟

ترامپ و زلنسکی در واتیکان دیدار کردند

رشد 15 هزار واحدی شاخص کل بورس

پنجمی دونده زن ایران در نیمه‌ماراتن عراق/ بیات به خط پایان نرسید

بعد از عراق نوبت به الاهلی مصر رسید؛ کیروش گزینه‌ی سرمربیگری رئال مادرید آفریقا