ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آفریقا نه صرفا یک بازار مصرفی بلکه یک شریک راهبردی برای ایران است قاره آفریقا

آفریقا نه صرفا یک بازار مصرفی بلکه یک شریک راهبردی برای ایران است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا در ابتدای سخنان خود با یادآوری حادثه ناگوار بندر شهید رجایی و از دست رفتن جمعی از هموطنان عزیز کشورمان، گفت: از خداوند متعال برای همه مصدومان شفای عاجل و برای خانواده از دست رفتگان، صبر جمیل خواستاریم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی در ادامه از تلاش نهاد‌های زیربط در مهار کردن آتش و مدیریت بحران قدردانی و تاکید کرد: دستور رئیس‌جمهور را تکرار می‌کنم که باید هر چه سریعتر باید به درمان مصدومان رسیدگی شود، خوشبختانه اکثریت آنان به خانه‌های خود بازگشتند، همچنین باید برای مهار آتش‌سوزی باید اقدامات عاجلی صورت گیرد.
عارف با بیان اینکه آفریقا را نه صرفا یک بازار مصرفی بلکه یک شریک راهبردی در هندسه نوین قدرت جهانی می‌دانیم، گفت: زمان آن رسیده که ملت‌های جنوب در تاریخ معاصر قواعد بازی را خودشان بنویسند.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، گفت: ما توانسته‌ایم در مواجهه با چالش‌های سیاسی و اقتصادی الگوی پایدار رشد و پیشرفت را به جهانیان عرضه کنیم و در این بستر، همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های آفریقایی برپایه اصول انسانی، عدالت محوری، کرامت ملت‌ها و اشتراکات تاریخی و تمدنی استوار است.
عارف با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه ضرورت گسترش همکاری‌های راهبردی با قاره آفریقا، افزود: با الهام از رهنمود‌های رهبر انقلاب و ارزش‌های انقلابی خود، در دولت وفاق ملی خواهان تقویت روابط و گسترش همکاری‌های عمیق و نهادینه با کشور‌های آفریقایی هستیم و در سند چشم انداز و برنامه هفتم توسعه کشور به گسترش همکاری با کشور‌های آفریقایی تاکید ویژه شده است.
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه ائتلاف جنوب جهانی، ائتلافی برای طراحی نظمی نو و نظمی برخاسته از قلب ملت‌ها است، اظهار کرد: ما در ایران، نه تنها از منابع غنی نفت، گاز و معادن برخورداریم، بلکه اراده، دانش و فناوری لازم را نیز در اختیار داریم. این توانمندی را نه در جهت سلطه، بلکه در مسیر برادری و هم‌سرنوشتی با آفریقا به کار خواهیم گرفت.
عارف تصریح کرد: ایران در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، صاحب زنجیره کامل فناوری و تولید است. محصولات پتروشیمی ما، امروز نه فقط برای صادرات، بلکه برای شتاب دادن به جهش صنعتی آفریقا نیز آماده است. ما، فراتر از فروش، شریک می‌شویم. در بخش معدن و صنایع معدنی، آماده‌ایم تا تجربه، فناوری و سرمایه خود را با شما به اشتراک بگذاریم، نه برای استخراج بی‌رحمانه، بلکه برای آفرینش ارزش در دل خاک‌های زرین آفریقا. در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی نیز به دنبال پیوندی تمدنی هستیم؛ کشاورزی دانش‌بنیان، اقلیم پایدار و غذا برای همه و نه فقط برای بازار.
معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد: ایران آماده است تا در طراحی شبکه‌های انرژی پاک و برق منطقه‌ای، با آفریقا به عنوان شریکی راهبردی همکاری کند. همچنین، برای همکاری‌های فناورانه و انتقال دانش در حوزه‌های زیرساخت‌های پیونددهنده، تسهیل تجارت و همکاری‌های مالی، سلامت و بهداشت، تقویت نهاد‌های هماهنگ‌کننده همکاری‌ها، گردشگری، فرهنگ و سایر زمینه‌ها اعلام آمادگی می‌کنیم.
عارف خاطرنشان کرد: قاره آفریقا، به عنوان یکی از قطب‌های نوظهور اقتصادی با تجارت سالانه بالغ بر 1500 میلیارد دلار و نرخ رشد متوسط 4 درصدی که انتظار می‌رود در سال جاری به 4.5 درصد برسد، با منابع طبیعی غنی و جمعیتی جوان، شریکی راهبردی و ارزشمند برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.
عارف بیان کرد: با تشکیل دولت چهاردهم و دولت وفاق ملی، راهبرد توسعه همکاری‌ها با جهان، به‌ویژه با قاره آفریقا، با جدیت بیشتری دنبال شد. بر اساس مصوبه دولت، دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرد تا مسیر تعاملات به طور مستمر و هدفمند پیگیری شود. به عنوان معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد آفریقا، اطمینان می‌دهم که اراده کشور ما برای بازتعریف و توسعه همه‌جانبه روابط اقتصادی با آفریقا، استوار و راسخ است. در این راستا، اقدامات عملی متعددی در دستور کار قرار دارد که به اختصار به برخی از آنها اشاره می‌کنم.
عارف، فراهم‌سازی زمینه مشارکت شرکت‌های دولتی و خصوصی ایران در پروژه‌های سرمایه‌گذاری آفریقا، تقویت اتاق‌های مشترک بازرگانی، افزایش مراکز تجاری ایران در قاره آفریقا از 13 مرکز به 20 مرکز و برنامه‌ریزی برای اعزام 12 رایزن اقتصادی جدید تا پایان سال جاری را از دیگر اقدامات عملی دانست.
معاون اول رئیس جمهور با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد تا در تمامی حوزه‌ها، از جمله حوزه‌های ذکر شده، همکاری‌های خود را گسترش داده و با رویکردی بلندمدت، مشارکتی و پایدار، پایه‌گذاری کند، افزود: همچنین، با هدف ارتقای سطح روابط و ایجاد تحولی بنیادین، پیشنهاد می‌کنم اجلاس مشترک سران کشور‌های آفریقایی و ایران در سال 2026 برگزار شود.
وی خطاب به شرکت کنندگان در این اجلاس، گفت: ما امروز در آغاز راهی تازه قرار داریم، راهی که نه از مسیر نگاه‌های پدرسالارانه جهانی، بلکه از دل احترام متقابل، درک مشترک و اراده ملت‌ها آغاز شده است. این اجلاس باید نقطه‌ی عطف عظیمی باشد برای عبور از سطح مناسبات تجاری به سطح مشارکت راهبردی و تمدنی.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1423071/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رایزنی وزرای خارجه چین و پاکستان با محوریت حادثه «پهلگام»

همکاری‌های پتروشیمی ایران و آفریقا گسترش می‌یابد

نوری: کشاورزی دروازه‌ شکوفایی همکاری ایران و آفریقا است

زندانیان ایران و افغانستان در مرز میلک مبادله شدند

والتز: ترامپ مصمم بود که با زلنسکی رو در رو صحبت کند

برگزاری نخستین رزمایش دفاعی آمریکا و فیلیپین

نفت برنت: بررسی جامع بازار، ویژگی‌ها و تأثیرات جهانی

دستیابی به توافق بین ایران و آمریکا امکان‌پذیر است

حملات آمریکا به «عمران» در یمن

لاوروف: از گفتگو میان آمریکا و ایران استقبال می‌کنیم

گرینلند فروشی نیست!

محور رایزنی پادشاه عمان و وزیر خارجه انگلیس درباره مذاکرات ایران و آمریکا

روش جدید سرقت ارز دیجیتال توسط هکرهای کره شمالی: ثبت شرکت‌های جعلی در آمریکا!

هشدار ترامپ به مکرون قبل از دیدار با زلنسکی در واتیکان

جزئیاتی روند مذاکره ایران و آمریکا از زبان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس | ایران بر سر چه مسائلی پافشاری دارد؟

جزئیات روند مذاکره ایران و آمریکا از زبان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس | ایران بر سر چه مسائلی پافشاری دارد؟

علت مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا

اشک‌هایی که دیده نشد؛ دانش‌آموز دختر دیگری در دبیرستان خودکشی کرد

از مهم‌ترین بندر ایران چه می‌دانیم؟

سایه جنگ آبی و اتمی بر شبه قاره هند

ارتش اسرائیل دستور العمل افزایش خدمت سربازی را اجرایی کرد

معاریو: هیچکس از نتانیاهو حمایت نمی‌کند

کرملین: مواضع خاورمیانه و اتحادیه اروپا در قبال روسیه متفاوت است

در پشت پرده صنعت خودرو چه می گذرد؟

معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی: مشکلی در زمینه تامین روغن وجود ندارد

رئیس گمرک اعلام کرد: نگرانی بابت خدمات گمرکی وجود ندارد

8 ماه بی‌برنامگی در دیپلماسی اقتصادی| چرا معاونت اقتصادی وزارت خارجه هنوز مدیر ندارد؟

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای واردات برق از ترکمنستان

کاهش قیمت‌های جهانی شمش فولادی و سنگ آهن در افق 2025

توافق دولت ترامپ با ایران امکان‌پذیر است | این توافق احتمالا شبیه برجام خواهد بود

روبیو: هفته آینده «سرنوشت‌ساز» است

موضوع مذاکرات ایران و آمریکا صرفا هسته‌ای است نه موشکی/ عمان هنوز مکان مذاکرات آتی را اعلام نکرده است

لاوروف: از مذاکرات ایران و آمریکا استقبال می‌کنیم

سنت قدیمی کلیسای کاتولیک پس از مرگ پاپ

امید با چاشنی احتیاط

سرمایه‌گذاری امریکا در پروژه‌های بلندمدت هزینه خروج از توافق را بالا می‌برد

ایست قلبی تجارت

ویدئویی جدید از لحظه حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت

آمریکا بار دیگر یمن را بمباران کرد

فرانسوی‌های معترض علیه کمک به اوکراین خواستار استعفای ماکرون شدند

آتش سوزی گسترده در چند نقطه از فلسطین اشغالی

«زیاده‌روی واشنگتن»؛ واکنش آلمان به موضع آمریکا در قبال اوکراین

افزایش 14 درصدی تورم سالانه برق؛ سوخت نیروگاه‌ها گران شود قیمت تولید برق بالا می‌رود

پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی جدی‌تر می‌شود

جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید آسان می‌شود

معمای الپالیتو؛ نفت ایران به ونزوئلا می رسد؟

چند درصد از کالاهای اساسی از طریق بندر شهید رجایی وارد می‌شود؟

پیام تسلیت وزیر ورزش عراق در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی

دولت به دنبال تقویت بخش خصوصی و ایجاد فضای مناسب برای سرمایه‌گذاری است

گفت‌وگوی آمریکا و چین بر سر مسائل اقتصادی کلیدی