ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رفتار ترامپ چه تغییری کرد که ایران حاضر به مذاکرات غیرمستقیم شد؟ ایالات متحده آمریکا

رفتار ترامپ چه تغییری کرد که ایران حاضر به مذاکرات غیرمستقیم شد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین روزنامه خراسان نوشت:
ترامپ از همان بهمن ماه این برنامه فشار حداکثری را در میدان آغاز کرد. اعزام ناوهای هواپیمابر به منطقه، تجمیع تجهیزات شرق آسیای آمریکا در منطقه غرب آسیا، مستقرشدن هواپیماهای B2 در جزیره گارسیا و... بالارفتن تحرک رژیم صهیونیستی با هدف ایران ازجمله اقدامات ضمیمه‌ای فکت‌شیت ترامپ بود آنچنان که در یکی از همین نشست‌ها دو هفته تقریبا بعد از فکت‌شیت، نتانیاهو در کنار روبیو وزیر خارجه ترامپ گفت که «با حمایت آمریکا کار را علیه ایران یکسره خواهیم کرد.
» در سومین سطح هم آن‌ها طرح فروش صفر نفت را تلاش کردند به اجرا برسانند. آنچنان که در ایام عید که ایران در تعطیلات رسمی به‌سر می‌برد، یک بندر در چین به دلیل تبادل نفتی با ایران تحریم شد. اقدامی که در نو ع خودش در تاریخ تحریم بی‌سابقه بود. در مقابل ایران در مواجهه با این الگوی ترساندن و فشارحداکثری چه کرد؟ آیت‌الله خامنه‌ای سه روز بعد از انتشار فکت‌شیت اعلام کردند که با چنین دولتی مذاکره نمی‌کنیم. نیروهای مسلح ایران در مقابل تهدیدات نظامی آمریکایی صهیونیستی، تهدیدات نظامی معتبر یا سطحی از پاسخگویی را در قالب مانورهای چندماهه و نمایش تجهیزات انجام داد. حتی در این سطح پیام‌ها و فعالیت‌های جدی دیپلماتیکی انجام داد آن چنان که احتمالابه خوبی کشورهای منطقه متوجه شدند که اگر آسمانشان یا خاک کشورشان برای تامین خواسته‌های نظامی آمریکا و رژیم در اختیارشان قرار بگیرد، آن آسمان و خاک، خاک متخاصم تلقی می‌شود و دفاع در برابر آن مشروع خواهد بود. همین‌طور هم کشورهای منطقه و هم کشورهایی که از نفت و گاز منطقه سود می‌بردند، برایشان روشن شد که اگر امنیت انرژی ایران به خطر بیفتد؛ امنیت انرژی کل منطقه به خطر خواهد افتاد و این مجموعه پیام‌ها، کشورهای منطقه را در برابر اقدامات احتمالی رژیم و آمریکا در برابر ایران به تکاپو انداخت.
و در سومین سطح هم ایران توانست به‌رغم همه تلاش‌های فشار حداکثری رکورد فروش نفتش را بزند و عملا اقدامات آمریکایی‌ها را بی‌اثر کند. حالا ترامپ که پرونده اوکراین و فلسطین را روی میزش باز مانده می‌دید و در جنگ تعرفه شکست سختی خورده بود و روزبه‌روز به گزارش صد روز اولش نزدیک‌تر می‌شد؛ مجبور به تغییر راهبرد شد.
در چنین فضایی است که ترامپ از فکت‌شیتش به نامه با واسطه اماراتی می‌رسد که این بار در این نامه بر سه چیز تاکید دارد: اول این که می‌خواهد ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد. دوم این که صنعت هسته‌ای ایران را به رسمیت می‌شناسد و سوم این که زمان برای این توافق را محدود می‌داند. حالا دلیل تغییر رفتار ایران مشخص می‌شود. ترامپ از فکت شیت به نامه با واسطه رسید و این گونه ایران جلوی تصعید تنش نظامی در منطقه و التهاب اقتصادی درون کشورش را گرفت.
یک سومی هم در این میان به‌وجود آمد. حذف امارات که فعلا رابطه نزدیکی با اسرائیل پیدا کرده است و جایگزینی عمان به عنوان واسطه پیام، تبدیل مذاکره مستقیم به غیر مستقیم و تخاطب ایران با ویتکاف نماینده ترامپ در منطقه و نه با روبیو -وزیر خارجه- تلاش دیپلماتیک ایران بود تا درون ساختار آمریکا وزنه طیف موافقین توافق قدرتمندتر شود. در واقع ایران با اقداماتش و البته زمینه‌هایی که در آمریکا پیش آمد فرصت رسیدن به توافق را برای خود ساخت.
محور اقدامات پیش روی ایران
در یک تقسیم امروز ایران با چهار گروه درون آمریکا روبه روست:
1. جنگ گسترده.
2. توافق را اهرمی ‌می دانند برای ایجاد اغتشاش و آشوب در داخل ایران. آن‌ها به دنبال این هستند تا با نمایش پیشرفت مذاکرات و شرطی‌سازی محیط ایران نسبت به مذاکره ناگهان زیر میز مذاکره بزنند؛ بر بازار ایران شوک وارد کنند، با اقدامات ضد امنیتی محیط ایران را از درون زیر فشار ببرند.
3. جنگ محدود و زدن نقاط استراتژیک و زیرساخت‌های اساسی ایران.
4. موافقین توافق با توجه به زمان ترامپ این را یک فرصت برای کابینه می‌دانند. ایران در مواجهه با این چهار وضعیت تلاش می‌کند اولا با پیام‌ها، نشانه‌ها ومانورهایی که برگزار می‌کند، نشان دهد چیزی به نام جنگ محدود وجود ندارد. هزینه این جنگ به حساب منطقه خواهد بود و هر کسی که در منطقه داد و ستد دارد. از این رو ایران با مجموعه اقداماتش دارد سمت جنگ را پر هزینه برای همه بازیگران منطقه می‌کند. بازدیدهای رسانه‌ای فرماندهان هوافضا و پدافند ایران در این ایام از برخی اماکن مهم ایران از این جمله است.
از سوی دیگر با مجموعه اقدامات حفاظتی و امنیتی و جبران‌سازی‌های معیشتی و تلاش برای فروش نفت ایران تلاش می‌کند تا تیغ امید ایجاد اغتشاش و آشوب درون ایران را کند کند. توییت چهارشنبه گذشته آقای عراقچی که گفته بود «نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ما برای مقابله با هرگونه خرابکاری و عملیات ترور که با هدف اجبار ما به پاسخ مشروع (انجام می‌شود)، در آماده‌باش هستند» را در این راستا می‌شود تحلیل کرد. اگر ایران بتواند سه گزینه اول را تضعیف کند آن وقت رسیدن به یک توافق برای کسب منافع ملی برایش محتمل خواهد بود.
و این وضعیت همان وضعیتی است که اسرائیل و بخشی از کابینه ترامپ نمی‌خواهند. نتانیاهو برای حیاتش احتیاج به تقابل مستقیم با ایران دارد. او زیر فشار انتقادات قول داده بود پروژه سراختاپوس و تمرکز روی ایران را دنبال می‌کند و حالا در این فقره هم فعلا ناکام مانده است و این تنش‌های داخلی رژیم را بیشتر خواهد کرد و این گونه گذشت زمان در این حالت به نفع مردم ایران خواهد بود. 21302 کد خبر 2056163

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1423623/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آرتتا: در حال ساختن تاریخ آرسنال هستیم

مارتینلی: آرسنال شایسته حضور در فینال است

بازدید هیات رئیسه دانشگاه شانگهای از فدراسیون کشتی

کرملین: روسیه در مورد آتش‌بس 9 مه با آمریکا در تماس است

سقوط یک جنگنده آمریکایی در دریای سرخ

رایزنی اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا درباره ایران

یک فروند جنگنده اف-18 سوپر هورنت در دریای سرخ افتاد

یک اف-18 آمریکایی در جریان عملیات علیه یمن در دریا سقوط کرد

چرخش به سمت صهیون!

منافع اقتصادی بزرگ برای واشنگتن، بازسازی صنعتی برای تهران/ ترامپ چگونه می تواند از توافق با ایران «طلا» به دست بیاورد

تصاویری از بازدید معاون اول رئیس‌جمهور از یک نمایشگاه اقتصادی

حریفان دختران ایران در راه جام ملت‌ها مشخص شدند

قهرمانی اروپا با بایرن مونیخ، رویای لروی سانه؛ تعهد کامل وینگر آلمانی به باشگاه خود

آواز شاد؛ این دختر بچه قد فندق با دامن چین چین تو روستا چه ناز میرقصه و عشوه میاد

حمله به ضاحیه بیروت با مجوز آمریکا صورت گرفت/ از کمک‌های ایران سپاسگزاریم

احتمال کمبود کالا در آمریکا به‌خاطر تعرفه‌های ترامپ

ادعای آکسیوس درباره دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا

مکان بعدی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد

امکان ایجاد اتاق مشترک ایران و آمریکا با موفقیت مذاکرات | گردشگران آمریکایی و عربستانی در راه ایران | ضرورت توجه به صادرات صنایع خلاق

حملات اسرائیل به لبنان با اطلاع آمریکا صورت می‌گیرد

ادعای رویترز: ایران پیشنهاد برگزاری نشست با تروئیکای اروپایی در رم را داده است

سقوط جنگنده اف-18 آمریکا در دریای سرخ

بازار ارز تغییر فاز داد؛ قیمت درهم امارات و لیر ترکیه پایین آمد/ سنگاپور وارد مذاکره با آمریکا شد

دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا در رم برگزار می‌شود

فایننشال تایمز: جنگ اوکراین می‌تواند ناتو را برای همیشه از بین ببرد

پیش به سوی تغییر توازن در قفقاز

رسوایی در بندر

انگیزه‌‏های مخالفان موفقیت مذاکرات ایران و آمریکا

ایده «کشور مستقل» برای آمریکا بسیار خطرناک است

80 درصد ایرانیان موافق مذاکره با آمریکا با حفظ دستاوردهای موشکی و هسته‌ای هستند

صداوسیما دنبال کارشکنی در مذاکرات بود

بحران در شبه‌قاره هند و دست خالی آمریکا

مقام آمریکایی: اف-18 به دلیل حملات حوثی‌ها سقوط کرد

ریزش سنگین قیمت طلا و سکه/ سقوط قیمت ها تا کجا ادامه خواهد داشت

دیدار قائم پناه با مشاور نخست وزیر و معاون وزیر تجارت عراق

با تجارت میان همسایگان، منطقه‌ای با امنیت خواهیم ساخت

دیدار رئیس سازمان برنامه و بودجه با رئیس‌جمهور ترکمنستان

تحقق 93 درصدی بودجه 85 میلیارد تومانی و رشد اقتصادی

مارتینلی: آرسنال سزاوار قهرمانی در چمپیونزلیگ است

ایران هراسی و آفریقا گریزی دو چالش مهمی است که غرب به آن دامن زده است

شیخ نعیم قاسم: حملات اسرائیل به لبنان، با اطلاع آمریکا صورت می‌گیرد | دولت لبنان صدایش را بلند کند | باید بر آمریکا اعمال فشار کنند

اعتراف پوتین درباره نظامیان کره شمالی

شیخ نعیم قاسم: حملات اسرائیل به لبنان، با اطلاع آمریکا صورت می‌گیرد

رایزنی وزیران خارجه عربستان و عمان درباره آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی

رئیس شاباک استعفای خود را اعلام کرد

رسانه عبری: شرایط ارتش اسرائیل اصلا خوب نیست

پاسخ اوکراین به اعلام آتش بس موقت از سوی پوتین

هاآرتص: کشته شدن نظامیان اسرائیلی در غزه از سر گرفته شد

پیش بینی جدید از آینده بازار مسکن؛ بازار املاک رونق می‌گیرد؟

کارت سوخت حذف میشود ؟