ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بار جنگ اقتصادی بر دوش کارگران است اخبار ایران

بار جنگ اقتصادی بر دوش کارگران است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست صمیمانه‌ای که شامگاه یکشنبه، 7 اردیبهشت 1404 به مناسبت هفته کارگر با حضور جمعی از نمایندگان تشکل‌های کارگری در بهارستان برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته کارگر و روز معلم، گفت: این دو قشر جایگاه مهم و اثرگذاری در جامعه دارند.
قالیباف گفت: کار و کارگر صرفاً جنبه معاش و معیشت ندارد، در حقیقت حضرت امام (ره) معتقد بودند این جزو صفات الهی در عرصه هستی است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ایشان همچنین معلمی را شغل انبیا می‌دانستند که در عرصه هستی نقش مهم تربیت را بر عهده دارند. نمی‌شود جامعه، کشور یا مجموعه‌ای بدون کار و کارگر و بدون نقش تربیتی معلم بتواند عرصه خود را بارور و استوار کند و عزت ملی آن جامعه را حفظ کند. کشور متعلق به کار و کارگر است
قالیباف در ادامه با بیان اینکه به عنوان رزمنده و همسنگر شهدا به طور ویژه از شهدای کارگر یاد می‌کنم که انصافاً در دوران دفاع مقدس نقش آنها را نیز دیده‌ایم و مدیون اقدامات آنها هستیم، عنوان کرد: این سنگر و جبهه تا به امروز ادامه دارد، به این معنا که بار جنگ اقتصادی در حوزه تولید ثروت و تولید خدمات بر دوش کارگران است. در حالی که موضوع امنیت شغلی، برخی تعطیلی‌ها و ناترازی انرژی را شاهد هستیم از این رو به نوع دیگری شاهد دفاع مقدس هستیم.
وی تأکید کرد: کشور مرهون زحمات و خدمات کارگران است. بی‌شک حیات ملت و کشور نیز به تلاش کارگران بستگی دارد و کشور از این منظر متعلق به کار و کارگر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس وعده‌های گذشته خود که پیگیری هم کرده‌ایم، معتقدم باید کمیته‌ای تشکیل شود تا به صورت دقیق و گام به گام اقداماتی را در حوزه کارگری دنبال کنیم و امور پیگیری شود تا کاری معطل و بلاتکلیف نماند، از این رو در این حوزه آمادگی کامل داریم.
دولت نباید دیون جدید برای خود ایجاد کند
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه بر اساس احکام برنامه هفتم دولت مکلف است دیون جدید برای تأمین اجتماعی ایجاد نکند و ما نیز مکلف هستیم پرداخت دیون را بر اساس میزانی که حسابرسی شده نظارت کنیم تا پرداخت شود، اظهار داشت: یکی از موضوعات جدی ما صندوق‌های بازنشستگی است. در جلسه‌ای که با حضور معاون اول رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر مسئولان رده بالای قوا داشتیم مقرر شد در شهریور هر سال میزان اجرای احکام قانون برنامه هفتم به‌صورت دقیق گزارش شود تا در پایان 5 سال با حجمی از قوانینی که اجرا نشده است، روبرو نشویم.
وی همچنین با بیان اینکه بر اساس اصول 3 و 28 قانون اساسی، یکی از اقدامات جدی که باید دنبال شود و ظرفیت آن در برنامه هفتم وجود دارد، موضوع مربوط به مسکن حمایتی است که از مسائل مهم قشر کارگر است، ابراز داشت: با توجه به پراکندگی قشر کارگر در شهرهای مختلف به نظر می‌رسد با یک تلاش و اقدام کوچک می‌توان برای کارگران فاقد مسکن، زمین تهیه شود، به ویژه که این کار در شهرهای زیر 300 هزار نفر، راحت‌تر است.
در حال تدوین قانون ویژه معادن زغال سنگ هستیم
قالیباف در ادامه با بیان اینکه قریب به اتفاقات حوادث سخت کشور در حوزه معادن مربوط به معادن زغال سنگ است در حالی که در این حوزه قوانینی وجود دارد، اظهار کرد: این شرایط نشان می‌دهد مشکلی در این زمینه وجود دارد، لذا تلاش کردیم بر اساس دِینی که داریم موضوع را بررسی کنیم که این کار در کمیسیون‌های تخصصی مجلس انجام و در چهلمین روز وقوع حادثه تلخ معدن طبس گزارش جامعی ارائه و مسائل مرتبط با آن پیگیری شد تا صرفاً حرف نزده باشیم و اکنون ما در حال تدوین قانونی ویژه معادن زغال سنگ هستیم تا مشکلات این حوزه برطرف شود و امیدوارم بتوانیم در سال جاری آن را در صحن علنی به تصویب برسانیم.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات اساسی که در کشور داریم این است که به جای 3 قوه، 4 قوه در کشور داریم و قوه چهارم، دیوان‌سالاری و بروکراسی اداری است که عمده مشکل آن ناشی از تورم قوانین است. بسیاری از قوانین منسوخ شده و برخی با دیگر قوانین در تضاد هستند که در چنین شرایطی هر مسئولی برای کار خود قانونی را که به نفع اوست، به کار می‌بندد.
تنقیح قوانین در بخش‌های اقتصادی و کارگری مؤثر است
قالیباف ادامه داد: بر همین اساس مجلس بر آن شد تا کار تنقیح قوانین را که علی رغم زحماتی که در ادوار گذشته مجلس کشیده شد همچنان بر زمین مانده بود، به سرانجام برسد. گام‌های اساسی برای این کار برداشته شده و تمام قوانینی را که طی 117 سال در کشور تدوین شده، با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی تنقیح کرده‌ایم که در سامانه‌ای تحت عنوان «قانون یار» در دسترس عموم است.
رئیس مجلس همچنین با بیان اینکه ما تلاش داریم تا حدود 50 قانون جامع در کشور داشته باشیم که در قالب آن 12 هزار قانون موجود به 3 هزار و 500 قانون برسد تا لجام گسیختگی و تورم قوانین اصلاح شود، گفت: اولین قانون جامعی که تدوین شد مسیر آن در شورای نگهبان طی شد، قانونی در حوزه سلامت بود. امیدواریم ظرف کمتر از 20 ماه آینده، تمام قوانین کشور در قالب قوانین جامع، تنقیح شود که می‌تواند در اصلاح اشکالات بخش‌های اقتصادی و کارگری مؤثر باشد.
تدوین قوانین حوزه کارگری نیازمند مشارکت کارگران است
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امروز نیز تلاش داریم از ظرفیت کارشناسان و نخبگان برای تدوین قوانین استفاده کنیم. مرکز پژوهش‌ها و بخشی از جامعه که ذینفع هر قانونی است باید در تدوین قوانین ایفای نقش کند. در حوزه کارگری نیز کمیسیون اجتماعی باید از ظرفیت کارگران استفاده کند تا در این حوزه تصمیم‌گیری شود./پایان پیام

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1424024/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

5 مدافع با بیشترین تعداد بازی در پنج لیگ برتر اروپا در فصل 25-2024؛ 3 نفر بالاتر از الماس بارسلونا

تبادل آتش سلاح‌های سبک بین هند و پاکستان/ چین خواستار خویشتنداری شد

دیدار وزیر دفاع جمهوری زیمباوه با امیر نصیرزاده در تهران

افت نرخ طلا و گاز، نوسان قیمت نفت و رشد امید در بازار فولاد و سنگ‌آهن

افت نرخ طلا و گاز، نوسان قیمت نفت و رشد امید در بازار فولاد و سنگ‌ آهن

با آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران در تماس هستیم | این گفت‌وگو یک‌طرفه نیست!

اصرار ترامپ بر الحاق کانادا در روز برگزاری انتخابات این کشور

چرا خوش‌بینی بسیار محتاطانه ؟

آتشی که به جان بندر افتاد

گمشده در آتش؛ اسکله یک روز پس از انفجار

پاکستان: تهاجم نظامی هند قریب الوقوع است

حربه جدید طلافروش‌ها؛ پیش‌خرید از مردم با چک شهریور!

طلا، سکه و دلار به عقب‌نشینی از میدان معاملات ادامه دادند

استقلال و تراکتور هر دو جریمه شدند

قالیباف: بار جنگ اقتصادی بر دوش کارگران است

قطع گسترده برق در اروپا؛ ماجرا چیست؟

قطع گسترده برق و اینترنت در اروپا؛ ماجرا چیست؟

ترامپ بدترین رئیس جمهور 80 سال اخیر آمریکا + فیلم

ترامپ: اگر کانادا پنجاه و یکمین ایالت آمریکا شود، تعرفه‌هایش صفر می‌شود

دیگر رسانه‌ای آزاد و بی‌طرف در آمریکا نداریم

فلزات کمیاب؛ سلاح پر قدرت چین در جنگ تجاری با آمریکا + فیلم

آمریکا و اسرائیل در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران در تماسی نزدیک هستند

تیکا و بوسنی: عشقی از عثمانی یا تله‌ای برای آینده؟

خسارات وارده در بندر رجایی بیشتر در چه کالاهایی بوده است؟

هشدار یک عضو اتاق بازرگانی نسبت به تکرار حادثه انفجار بندر شهید رجایی

دستورالعمل تسهیلات نوسازی مسکن روستایی ابلاغ شد

برنامه آغاز عملیات اجرایی 4 میلیارد دلار پروژه معدن و صنایع معدنی در سال جاری/ درخواست آقاجانلو از عارف برای تامین انرژی پایدار و اتصال مناطق ویژه اقتصادی جنوب به خطوط راه‌آهن

ایران چهارراهی برای فعالیت‌های اقتصادی و تجاری است

اختصاص اعتبار برای پتروشیمی زنجان

آخرین پیش بینی کارشناسان اقتصادی | طوفان تعرفه‌ای ترامپ؛ رکود در راه است؟

دلیل جهش نرخ ارز| اجرای ناقص قوانین عامل اصلی بی‌ثباتی اقتصادی

تأثیر مذاکرات بر بازار ارز و سرمایه؛ پدیده‌ای کوتاه‌مدت با اثرات تعدیل‌شونده

تورپین داور دیدار بارسلونا – اینتر شد

غرق شدن قایق پناهجویان درسواحل تونس، 8 کشته بر جای گذاشت

مهارت‌های برتر مالک فوفانا؛ وینگر با استعداد لیون و گزینه خرید لیورپول و آرسنال

اسامی 14 بازیکن تیم ملی فوتسال زنان اعزامی به چین مشخص شد

اسامی 14 بازیکن اعزامی تیم ملی فوتسال به چین مشخص شد

حضور 8 تیم در بسکتبال دیویژن B کاپ آسیا بانوان

حریفان بانوان ایران در رقابت‌های بسکتبال کاپ آسیا مشخص شدند

تهاتر کالا با آفریقا کلید خورد

در حمایت از افغانستان کوتاهی نمی کنیم

تبادل زندانیان ایران و افغانستان انجام شد

سخنگوی انصار الله یمن: کشتار بی‌گناهان برای آمریکا پیروزی نیست

تاکید دوباره ترامپ بر پیوستن کانادا به آمریکا در پیام انتخاباتی

مانورهای استراتژیک روسیه؛ قدرتی که اروپا را به لرزه انداخت

کاهش مالیات بر درآمد در آمریکا برای کاستن از تاثیر تعرفه‌ها

انفجار در وزیرستان جنوبی؛ 7 نفر کشته شدند

عقبگرد یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران در سال 1403

چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، کشور نیست!

عبور بیت‌کوین از مرز 95 هزار دلار برای نخستین‌بار از فوریه