ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم سازمان حفاظت محیط زیست

خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اتحادیه جهانی علوم خاک، در راستای ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، روز 5 دسامبر ( 15 آذر) را به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری کرد. بزرگداشت این سال و این روزها از طرف جامعه جهانی بیانگر لزوم توجه هرچه بیشتر به این سرمایه عظیم خدادادی است کـه بـه علـت افـزایش نیازهـای روزافزون جمعیت جهان تحت فشار مضاعف قرارگرفته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، با اتکاء به شعار روز جهانی خاک سال 2020 میلادی «خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم » توجه به خاک بعنوان یکی از عناصر مهم حیات در کنار آب و هوا بسیار ضروری است و از آنجاییکه در سالهای اخیر آسیبهای جدی به خاک و تنوع زیستی آن وارد شده، تلاش همه اقشار جامعه برای زنده نگه داشتن و حفاظت از آن ضروری است.
خاک به عنوان منبع طبیعی، سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و نیز سایر مخلوقات دارد و در واقع بخشی از زنجیره غذایی انسان و سایر حیوانات از خاک است، به همین دلیل هرگونه آلودگی موجود در خاک می‌تواند در طی زنجیره غذایی، به سطوح بالاتر انتقال یافته و در نهایت در انسان تمرکز یابد.
با درک عمیق قدر و منزلت منابع خاک کشور و لزوم حفظ و حراست از این سرمایه خدادادی جهت بهره برداری پایدار و حفظ امانت برای نسلهای آینده، اعتقاد راسخ داریم که توسعه پایدار هیچ کشوری بدون توجه بـه منـابع خـاک، دسـت یافتنی نخواهد بود. 
امروزه آثار زیانبار عدم توجـه بـه سـنت هـای الهـی و سـوء مدیریت در بهره برداری از منابع خاک و اراضی پدیدار گشته و زنگ خطر جدی را در مورد رفاه، سـلامت، و حتـی ادامه حیات بشر به صدا درآورده است.
زندگی سالم و پایدار بدون خاک سالم امکانپذیر نیست، زیرا خاک سالم، امنیت غذایی را تأمین می کند. اینکه به بهانه تامین غذای امروز و افزایش تولید از کود و سموم شیمیایی بی رویه استفاده می کنیم، خاک های حاصلخیز را از بین برده و دیگر نسل آینده منبعی برای تامین غذای خود نخواهد داشت و این در تقابل با اصول توسعه پایدار است، از سوی دیگر آلودگی خاک به راحتی به گیاهان و منابع آبی و موجودات آبزی انتقال یافته و سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.
خاک عنصر ارزشمند در تداوم زمین است و حیات هر موجود زنده ای به خاک وابسته است که در واقع نجات جان همه موجودات مرتبط با نجات جان این ماده حیاتی است و با توجه به غیر قابل تجدید بودن و نقش های متعدد و حیاتی خاک در طبیعت، حفظ آن برای آینده پایدار و امنیت غذایی ضروری است و به طور جدی زمان آن رسیده است تا با آلودگی خاک مبارزه کنیم و با تلاش مردم و مسئولان آن را برای نسل های حال و آینده زنده نگه داریم.
به این مناسبت به منظور اهمیت این روز وبیناری همراه با حضور متخصصین حوزه خاک در استان یزد برگزار شد. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/205414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترکیه در آستانه یک دستاورد بزرگ در والیبال اروپا

با اعمال فشار حداکثری، دسترسی ‎ایران به منابع مالی را مختل می‌کنیم

کاخ سفید کناره‌گیری ماسک را تکذیب کرد

کاخ‌سفید: ایلان ماسک کناره‌گیری می‌کند

کابینه مکرون درمورد تهران تشکیل جلسه داد

پایان ماه عسل ترامپ و ایلان ماسک/ رئیس جمهور در سایه به آخر خط رسید

حمله آمریکا به استان صعده یمن

کاخ سفید آماده مذاکره غیرمستقیم با ایران

جنگنده‌های آمریکا صعده یمن را بمباران کردند

حملات جنگنده‌های اسرائیل به مناطق مختلف در سوریه

واکنش زیدآبادی به سخنان لاریجانی در مورد بمب اتم/ راه یا چاه؟

پیشنهاد استقلال به سرمربی سابق تیم ملی

تسلیت در پی درگذشت پدر بزرگوار همکار حوزه ریاست

تاکید وزیر خزانه‌داری آمریکا بر ادامه فشار اقتصادی بر ایران

فشار اقتصادی بر ایران را ادامه خواهیم داد

جزییات افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1404

سفر السودانی به آنکارا در سایه تحولات مهم منطقه‌ای و جهانی

رافینیا با یک فصل درخشش توپ طلا می‌گیرد!

افشاگری درباره بن یدر: از پرونده‌های آزار جنسی تا پناه بردن به فوتبال ایران | وسام بن یدر تجاوز کرده است؟

تیم منتخب بهترین بازیکنان تاریخ بایرن مونیخ با حضور نویر، لام، ریبری و مولر

طوفان فلزی چین

دور تازه حملات وحشیانه آمریکا به یمن!

شرط ایران برای مذاکره با آمریکا: به رسمیت شناختن حجاب و بستن وب سایت‌های پورن!

اظهارات ترامپ درباره مذاکره و تهدید ایران: سناریوهای احتمالی در صورت عدم توافق

واکنش گسترده رسانه‌های عبری به سخنان مشاور لاریجانی

ادعای جنجالی وزیر خزانه داری آمریکا بر ضد ایران

نخستین تحریم‌های دولت ترامپ علیه روسیه وضع شد

واکنش گسترده رسانه‌های عبری به سخنان مشاور لاریجانی (+عکس)

موضع عبدالکریم سروش درباره دولت آمریکا: وقتی قدرت بسیار بود اما حق‌شناسی و عدالت نبود، نامش جز «توحش» چیز دیگری نیست

توحش دولت آمریکا در موضع عبدالکریم سروش / وقتی قدرت بسیار بود اما حق‌شناسی و عدالت نبود، نامش جز «توحش» چیز دیگری نیست

سفر وزیر خارجه اسرائیل به پاریس برای رایزنی درباره ایران

ممنوعیت حریم هوایی کشورهای خلیج‌فارس برای حمله به ایران

خبرهای ضدونقیض درباره کناره‌گیری ماسک از دولت ترامپ

حمله هوایی آمریکا به استان صعده یمن

بنیامین نتانیاهو: می‌خواهیم غزه را تجزیه کنیم

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

پیروزی آویسپا با پاس گل شهاب زاهدی

ژاپن لرزید

رویارویی چین و روسیه با کارت کریدورها؛ پکن پشت متحدش را خالی می‌کند؟/ آماده‌باش ترکیه برای مانور در حیاط خلوت روسیه

شاهین: اقدام روسیه فرصت‌های جدیدی با افغانستان ایجاد می‌کند

تحریم‌های تازه آمریکا علیه انصارالله یمن

وزیر خارجه فرانسه: با ایران توافق نشود درگیری نظامی حتمی و نزدیک است

کاهش بازار سهام آمریکا در آستانه اعلام تعرفه‌ها توسط ترامپ

احتمال جدا شدن ماسک از کابینه ترامپ قوت گرفت

تحریم‌های جدید آمریکا علیه انصارالله یمن همزمان با تشدید حملات و تهدیدات

سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به فرانسه برای رایزنی درباره ایران

ادعاهای جدید وزیر خارجه فرانسه علیه ایران

سی‌ان‌ان: طرح ترامپ بزرگترین تشدید تعرفه‌های آمریکا در 100 سال گذشته است

وزیر خارجه فرانسه: با ایران توافق نشود درگیری نظامی حتمی است!

تصمیم قاطع ترامپ برای فروش تیک‌تاک!