خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم
سازمان حفاظت محیط زیست
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - اتحادیه جهانی علوم خاک، در راستای ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، روز 5 دسامبر ( 15 آذر) را به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری کرد. بزرگداشت این سال و این روزها از طرف جامعه جهانی بیانگر لزوم توجه هرچه بیشتر به این سرمایه عظیم خدادادی است کـه بـه علـت افـزایش نیازهـای روزافزون جمعیت جهان تحت فشار مضاعف قرارگرفته است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، با اتکاء به شعار روز جهانی خاک سال 2020 میلادی «خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم » توجه به خاک بعنوان یکی از عناصر مهم حیات در کنار آب و هوا بسیار ضروری است و از آنجاییکه در سالهای اخیر آسیبهای جدی به خاک و تنوع زیستی آن وارد شده، تلاش همه اقشار جامعه برای زنده نگه داشتن و حفاظت از آن ضروری است.
خاک به عنوان منبع طبیعی، سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و نیز سایر مخلوقات دارد و در واقع بخشی از زنجیره غذایی انسان و سایر حیوانات از خاک است، به همین دلیل هرگونه آلودگی موجود در خاک میتواند در طی زنجیره غذایی، به سطوح بالاتر انتقال یافته و در نهایت در انسان تمرکز یابد.
با درک عمیق قدر و منزلت منابع خاک کشور و لزوم حفظ و حراست از این سرمایه خدادادی جهت بهره برداری پایدار و حفظ امانت برای نسلهای آینده، اعتقاد راسخ داریم که توسعه پایدار هیچ کشوری بدون توجه بـه منـابع خـاک، دسـت یافتنی نخواهد بود.
امروزه آثار زیانبار عدم توجـه بـه سـنت هـای الهـی و سـوء مدیریت در بهره برداری از منابع خاک و اراضی پدیدار گشته و زنگ خطر جدی را در مورد رفاه، سـلامت، و حتـی ادامه حیات بشر به صدا درآورده است.
زندگی سالم و پایدار بدون خاک سالم امکانپذیر نیست، زیرا خاک سالم، امنیت غذایی را تأمین می کند. اینکه به بهانه تامین غذای امروز و افزایش تولید از کود و سموم شیمیایی بی رویه استفاده می کنیم، خاک های حاصلخیز را از بین برده و دیگر نسل آینده منبعی برای تامین غذای خود نخواهد داشت و این در تقابل با اصول توسعه پایدار است، از سوی دیگر آلودگی خاک به راحتی به گیاهان و منابع آبی و موجودات آبزی انتقال یافته و سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.
خاک عنصر ارزشمند در تداوم زمین است و حیات هر موجود زنده ای به خاک وابسته است که در واقع نجات جان همه موجودات مرتبط با نجات جان این ماده حیاتی است و با توجه به غیر قابل تجدید بودن و نقش های متعدد و حیاتی خاک در طبیعت، حفظ آن برای آینده پایدار و امنیت غذایی ضروری است و به طور جدی زمان آن رسیده است تا با آلودگی خاک مبارزه کنیم و با تلاش مردم و مسئولان آن را برای نسل های حال و آینده زنده نگه داریم.
به این مناسبت به منظور اهمیت این روز وبیناری همراه با حضور متخصصین حوزه خاک در استان یزد برگزار شد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/205414/