ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پاکستان، دوقطبی‌تر از همیشه پاکستان

پاکستان، دوقطبی‌تر از همیشه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همشهری /عمران‌خان، نخست‌وزیر پاکستان روز یکشنبه با رأی عدم‌اعتماد پارلمان پاکستان برکنار شد تا شهباز شریف، رهبر احزاب اپوزیسیون پاکستان، به‌عنوان جانشین مسئولیت او را به‌عهده بگیرد. اما اتخاذ این تصمیم در پارلمان، نه‌تنها به معنی بازگشت آرامش به صحنه سیاست و جامعه پاکستان نبود، بلکه به‌نظر می‌آید به دو‌دستگی و نارضایتی‌های عمومی در جامعه پاکستان دامن زده است. درواقع، اگرچه لحظه برکناری عمران خان از قدرت از نگاه عده‌ای یک دستاورد بزرگ برای نجات دمکراسی شکننده پاکستان بود، اما از نگاه گروهی دیگر، یادآور این بحران بود که نظام سیاسی این کشور همچنان تحت سلطه رهبران نظامی قدرتمند است، ‌نه مردم.
برکناری خان از قدرت با واکنش شدید طرفداران او مواجه شد. از روز یکشنبه پاکستان شاهد موجی از خشم عمومی نسبت به تصمیم پارلمان و آن گونه که خان مدعی شد، اعتراض به مداخله آمریکا در امور سیاسی کشور خود بوده است. هزاران نفر از طرفداران خان به درخواست او در شهرهای کوچک و بزرگ پاکستان از جمله لاهور، کراچی و اسلام‌آباد به خیابان‌ها آمدند. محور این اعتراضات، حذف نظرات مردم در روند برکناری خان بوده است. درواقع انتقال قدرت در پاکستان از دولت عمران‌خان به دولت اپوزیسیون، حاصل جنگ قدرتی بوده که طی روزهای اخیر میان احزاب در گرفته بود، نه آرای مردمی. ارتش پاکستان که تا پیش از این حامی خان بود، ‌ناگهان اعلام بی‌طرفی کرد، رویکرد‌ نمایندگان پارلمان ناگهان نسبت به خان تغییر کرد و با تأثیر پررنگ اعضای اپوزیسیون بر نتیجه نهایی، خان از قدرت برکنار شد.
بخش دیگر اعتراضات اما مبتنی بر اتهامی بود که عمران خان نسبت به آمریکا مطرح ساخته بود و این کشور را به همدستی با نمایندگان مخالف و طرح‌ریزی یک توطئه برای برکناری خود از قدرت متهم ساخته بود. دامنه اعتراضات مردمی از پاکستان فراتر رفته و طرفداران او در کشورهایی مانند قطر، انگلیس، کانادا، امارات، ‌استرالیا، اسکاتلند و اسپانیا دست به تظاهرات زدند. الجزیره همچنین گزارش داده که طی دو روز گذشته، تقریبا 2میلیون نفر در توییتر از عمران خان اعلام حمایت کرده‌اند.
اکنون با توجه به حدود یک سالی که تا آغاز دور بعدی انتخابات پاکستان باقی مانده است، انتظار می‌رود دامنه ناآرامی‌ها در پاکستان با توجه به دوقطبی شدن جامعه، گسترش پیدا کند. گفته می‌شود تصویر عمران‌خان با وجود گرفتن رأی عدم‌اعتماد، ‌هنوز در صحنه سیاست پاکستان پررنگ است و او حتی در میان اعضای ارتشی که با پشت‌کردن به او زمینه برکناری‌اش را فراهم آوردند، طرفداران زیادی دارد. درحقیقت، برکناری خان باعث شده تا کارزار انتخاباتی او که قرار بود از پاییز امسال آغاز شود، به واسطه برکناری‌اش از قدرت، از روز یکشنبه آغاز شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/309329/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌بینی وزش باد شدید و رگبارهای پراکنده در روز طبیعت در مرکزی

فنلاند اعلام کرد کشورش از معاهده مین‌های زمینی خارج می‌شود

تیم منتخب بهترین بازیکنان تاریخ پرتغال با حضور رونالدو، فیگو، اوزه بیو و پپه

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران وضع شد

ماجرای شیطنت مارکا در برابر لیونل مسی +جزئیات

آمریکا عباس یوسف‌نژاد و حسین اکبری را تحریم کرد

سه کشور عربی به ایران تضمین دادند!

آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد

دیه گو گارسیا کجاست؟ هر آنچه که باید بدانید

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه برنامه پهپادی

زاکانی: پیام ما برای آمریکا، پیام دوستی بود

تداوم صدرنشینی سینر با وجود محرومیت

شهادت 15 هزار کودک در نوار غزه

تماس تلفنی ترامپ و السیسی درباره غزه و یمن

عربستان و قطر؛ اولین مقصد خارجی ترامپ

جراحی ماسک و ترامپ به وزارت بهداشت رسید

کاخ سفید مرگ سربازان آمریکایی در لیتوانی را تأیید کرد

رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد

محبوب‌ترین خودروی عراقی‌ها

نشست مشترک فرماندار ورامین با استاندار میسان عراق؛توسعه روابط بررسی شد

کشف بیش از هزار میلیارد تومان انواع کالای قاچاق در 24 ساعت گذشته

رئیس کمیسیون اقتصادی اوراسیا بر گسترش روابط با ایران تاکید کرد

روابط چین و روسیه با هدف آسیب رساندن به کشور‌های ثالث نیست

شی جین‌پینگ میهمان روس‌ها می‌شود/ وعده استقبال گرم از سوی پوتین

اخراج جدی اتباع افغان از پاکستان

خلاصه اخبار نیم روزی سه شنبه 12 فروردین

ما تهدیدها و اولتیماتوم‌های دونالد ترامپ علیه ایران را محکوم می‌کنیم

تحریم های جدید آمریکا علیه ایران

بازگشت تنش‌های تجاری؛ تعرفه‌های جدید آمریکا تهدیدی تازه برای بازار رمزارزها

عربستان، قطر و کویت با ارتش آمریکا علیه ایران همکاری نمی‌کنند

واکنش مسکو به پیشنهادات آمریکا درباره اوکراین

اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

آمریکا علیه ایران تحریم های جدیدی اعمال کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

درگیری دریایی یمنی ها با ناو آمریکایی! اعتراضات گسترده در ترکیه

آمریکا تحریم‌های هسته‌ای ایران را به روز رسانی کرد

آمریکا تحریم های هسته ای ایران را به روز رسانی کرد

گرگیجه ترامپ در مقابل ایران

پایان سلطه صهیونیست‌ها بر هالیوود؛ سکوت دیگر کافی است!

جان باختن بیش از 300 کودک از زمان از سرگیری عملیات اسرائیل در غزه

محاکمه 5 نفر در بلغارستان به دلیل مرگ پناهجویان افغان

روسیه اسناد تخلفات اوکراین را به آمریکا و سازمان ملل ارائه کرد

بازی پیچیده واردات خودرو؛ بازار در شوک

ایران می خواهد همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کند

ابراز همدردی عراق با ایران

تماس تلفنی نخست‌وزیر عراق با مسعود پزشکیان: در کنار ایران می‌ایستیم

حشدالشعبی عراق از نفوذ عناصر تروریستی از خاک سوریه به داخل عراق جلوگیری کرد

رئیس کمیسیون اروپا: تعرفه‌های ترامپ را بی‌پاسخ نخواهدماند

تعرفه‌های جدید خودرو در آمریکا؛ نگرانی‌ها از تأثیرات اقتصادی و رویکرد انگلیس

سهم زنان از مدیریت در ایران؛ افت و خیز یک مسیر پرچالش+ نمودار