ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری مهر، حسین فرشیدی افزود: بیماری سرخک یک بیماری ویروسی است که عموماً کودکان را مبتلا میکند ولی افراد بزرگسال چنانچه سابقه ابتلاء به بیماری و یا واکسیناسیون نداشته باشند نیز در معرض خطر ابتلاء خواهند بود.
وی گفت: دوره نهفتگی بیماری سرخک از 7 تا 21 روز متفاوت است و بیماری با تب، علائم تنفسی و بثورات پوستی قرمز رنگ که از صورت شروع شده و به سمت اندامها گسترش مییابد تظاهر میکند.
4 روز قبل از بروز تظاهرات پوستی تا 4 روز بعد از آن، بیماری از طریق تنفسی قابل انتقال است.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: بیماری سرخک بسیار مسری است و مؤثرترین راه مقابله با آن واکسیناسیون به موقع است.
فرشیدی گفت: متأسفانه در کشورهای همسایه از جمله عراق پوشش واکسیناسیون کودکان برای مهار بیماری سرخک کافی نبوده و بنابراین شاهد همه گیری های بیماری در کشورهای همجوار به ویژه افغانستان، پاکستان و عراق هستیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: کشور عراق بر حسب مستندات سازمان جهانی بهداشت از سال قبل شاهد اپیدمی بزرگ سرخک بوده و موارد بیماری در ماههای اخیر افزایش بیشتری نیز داشته است. تعداد موارد سرخک در سال 2023 برابر با 9651 مورد بوده که در طی 6 ماه اول سال 2024 به 28 هزار و 783 مورد افزایش یافته است.
فرشیدی به هموطنان توصیه کرد: قبل از سفر، از کامل بودن سابقه واکسیناسیون سرخک کودکان زیر 15 سال خود اطمینان داشته باشند و برای این منظور با در دست داشتن کارت واکسن کودکان خود به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و در صورت نیاز نسبت به تکمیل واکسیناسیون کودکان خود اقدام نمایند.
وی همچنین به هموطنانی که قصد شرکت در مراسم اربعین را دارند توصیه کرد: در حین سفر حتی الامکان از تماس با بیماران احتمالی خودداری نمایند و در صورت بروز علائم بیماری در حین سفر و یا بازگشت به کشور، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی جهت بررسی و جلوگیری از انتشار بیماری مراجعه کنند.
کد خبر 6183295
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1176147/شیوع-سرخک-در-عراق--توصیه-وزارت-بهداشت-به-زائران-اربعین