ایرانیان جهان
قدرت نظامی ایران از واردات تا صادرات/ خریداری که به فروشنده‌ای پرقدرت تبدیل شد!
جمعه 6 مهر 1403 - 06:53:01
ایرانیان جهان - ایران که پیش از انقلاب برای ساده‌ترین تجهیزات نظامی به خارج وابسته بود و یک خریدار و واردکننده کامل محسوب می‌شد، اکنون پس از سال‌ها تلاش و خودکفایی به جمع برترین قدرت‌های نظامی دنیا پیوسته و به یک تولیدکننده و فروشنده مهم و پرقدرت تجهیزات و تسلیحات نظامی تبدیل شده است.
ا، برکسی پوشیده نیست که جمهوری اسلامی ایران در دوران هشت ساله جنگ تحمیلی در بحث کمبود سلاح نظامی درگیر چه مسائل و مشکلاتی شد و عدم فروش سلاح از سایر کشورها به ایران در این دوران تا چه اندازه رزمندگان را در جبهه دچار مشکل کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کشوری که آن روزهای سرد و سخت را گذارند امروز نه تنها تولید کننده سلاح بلکه صادرکننده آن نیز است و به سیزدهمین قدرت برتر نظامی، پنجمین کشور تولید کننده پهپاد رادارگریز و دهمین کشور تولید کننده زیردریایی در جهان است.
همیشه دشمنان نظام جمهوری اسلامی با بهره‌ گیری از امپراطوری رسانه‌ای خود، درصدد نفی دستاورد‌های 45 سال گذشته هستند این خط فکری دروغین در حالی است که نظام جمهوری اسلامی در 45 سال گذشته دستاورد‌های مهم و ملموسی داشته است. یکی از دستاورد‌های مهم در حوزه دفاعی و نظامی بود، در حالی که این بخش بیش از سایر بخش‌ها شاهد تحریم‌های غرب به خصوص تحریم‌های ظالمانه ایالات متحده آمریکا قرار داشت.
حوزه دفاعی و نظامی از جمله حوزه‌هایی است که جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های محسوس و ملموسی داشته است. امروز جمهوری اسلامی ایران، سیزدهمین قدرت برتر نظامی، پنجمین کشور تولیدکننده پهپاد رادارگریز و دهمین کشور تولید کننده زیردریایی در جهان است.

ایرانیان جهان

توان موشکی پیش از انقلاب 9خرداد 1351 «ریچارد نیکسون» رئیس جمهور آمریکا به همراه «هنری کیسنجر» مشاور امنیت ملی این کشور که به ایران سفر کرده بودند با محمدرضا پهلوی دیدار کردند. در نتیجه این دیدار و مذاکرات، محمدرضا شاه اجازه پیدا کرد که با معافیت از همه نظارت‌ها و محدودیت‌های تسلیحاتی هر گونه سلاح و تجهیزات نظامی بجز سلاح هسته‌ای را که نیاز دارد می‌تواند از ایالات متحده آمریکا خریداری کند، اما با وجود این توافق و قول و قرار‌های میان مسئولان دو کشور در 27 اردیبهشت 1354 هنری کسینجر در دیدار با محمدرضا پهلوی به او اعلام کرد فروش موشک زمین به زمین به ایران امکان ندارد و این موضوع خط قرمز آمریکاست و آمریکایی‌ها تا سال 1357 و پیروزی انقلاب اسلامی حتی راکت‌هایی با برد 60 کیلومتر نیز به ایران نفروختند.

ایرانیان جهان

توان موشکی ایران پس از انقلاب اسلامی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران دیگر به عنوان یک خریدار صرف تسلیحات موشکی نبود بلکه به عنوان بزرگترین قدرت تولیدکننده موشک‌های بالستیک و نقطه زن در دنیا شناخته می‌شود که سایر کشور‌ها و دولت‌ها درخواست خرید تسلیحاتی از ایران را دارند. نیاز کشور به تجهیزات موشکی و اهمیت داشتن این فناوری تنها 17 روز بعد از آغاز جنگ تحمیلی یعنی 17 مهر 1359 و حمله موشکی رژیم بعث عراق به شهر دزفول احساس شد.
در این روز ارتش عراق با یک فروند موشک «فراگ 7» دزفول را هدف قرار داد و 70 نفر از مردم بیگناه این شهر به شهادت رسیدند. این حملات موشکی به شهر‌ها و مراکز حساس ایران با قدرت از سوی رژیم بعث عراق دنبال شد به گونه‌ای که تا یکم فروردین 1363 هزار و 706 مرتبه این اقدام را تکرار کرد. با توجه به اینکه هدف اصلی حملات موشکی رژیم بعث عراق، شهر‌های ایران بود و در این حملات خونین تعداد زیادی از غیرنظامی‌ها به شهادت می‌رسیدند هیچکدام از سازمان‌های بین المللی و حتی مسئولان سازمان ملل و سران کشور‌ها به این اقدامات و جنایات ضد بشری عراق واکنشی نداشتند.
در تیرماه 1363 مسئولان کشورمان به این نتیجه رسیدند که با استفاده از توان موشکی و با هدف قرار دادن شهر‌های تخلیه شده عراق، صدام را از حمله به شهر‌ها منصرف کند. به همین منظور تلاش‌های بسیاری برای خرید موشک آغاز شد، اما همانگونه که از سوی مسئولان و فرماندهان نظامی بار‌ها اعلام شده است هیچ کشوری حاضر به فروش تسلیحات نظامی به ایران نبود.
با این وجود در تابستان 1363 سوریه حاضر شد تکنیک‌های آماده سازی و پرتاب موشک را به افسران ایرانی آموزش دهد و بعد از آن محمد قزافی حاکم لیبی هم قبول کرد در اولین مرحله 8 موشک اسکاد B ساخت کشور روسیه با دو سکوی پرتاب و خدمه آن را در اختیار ایران قرار دهد.
در سوم آبان 1363، 13 نفر از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مسئولیت حسن تهرانی مقدم به صورت مخفیانه و سری به سوریه رفتند و در تیپ 155 موشکی این کشور دوره‌های مختلف را گذرانده و آموزش‌های لازم را فرا گرفتند. اگر چه افسران سوری معتقد بودند این آموزش نیازمند 45 دانشجو و 6 ماه زمان است، اما گروه اعزامی ایران این آموزش‌ها را تنها طی دو ماه با موفقیت پشت سر گذاشتند.
عراق در 13 اسفند 1363 مرحله جدیدی از جنگ شهر‌ها و حمله موشکی به ایران را آغاز کرد. وزارت دفاع ایران نیز در واکنش به این اقدام رژیم بعث عراق در اطلاعیه‌ای عراق را به حمله متقابل تهدید کرد و 48 ساعت مهلت به آنها داد که از این اقدامات دست بردارند، اما مسئولان عراقی این موضوع را جدی نگرفتند تا در نهایت اینکه در سحرگاه 21 اسفند 1363 ایران اولین موشک اسکاد خریداری شده از لیبی را به سمت عراق شلیک و پالایشگاه کرکوک را هدف قرار داد.
در روز‌های بعد این حملات موشکی ادامه داشت و 9 موشک دیگر در مناطقی مانند بانک رافدین، باشگاه افسران، وزارت خارجه و دیگر مناطق حساس عراق شلیک شد. در نتیجه این حملات موشکی ایران، رژیم بعث عراق دست از موشک باران شهر‌ها برداشت. این عملیات و از نتایج آن اولین تجربه موفقیت آمیز ایران در بازدارندگی موشکی بود.

ایرانیان جهان

ساخت انواع سلاح‌ها و تجهیزات نظامی
ساخت انواع سلاح‌ها و تجهیزات نظامی ازجمله ساخت انواع هواپیما و جت‌های جنگنده مافوق صوت رادار گریز (مانند؛ صاعقه و آذرخش)، آموزشی (مانند؛ پرستو، درنا، سیمرغ، شفق، تندر)، تحقیقاتی (دومین کشور دارای دانش طراحی و ساخت هواپیمای استراتژیک خورشیدی) و خودکفایی در تولید و ساخت انواع هواپیما‌های بدون سرنشین مدرن، انواع بالگرد (مانند، بالگرد‌های شاهد، شباویز 2075 و 2061 و بالگرد ضد تانک 2091) و تعمیر انواع هواپیما و بالگرد با کسب رتبه «پنجم جهانی» و دومین کشور سازنده ملخ کامپوزیتی بالگرد در دنیا، بخشی از دستاورد‌های صنعت هوایی است.

ایرانیان جهان

دستاورد‌های صنایع نظامی جمهوری اسلامی ایران
تولید زیردریایی (دهمین کشور تولید کننده زیردریایی) و تعمیر انواع ناو و ناوچه هاورگرافت (قایق‌های دوزیست)، قایق‌های تندرو و قایق پرنده، زره‌پوش و تانک، خودکفایی در انواع تجهیزات و سلاح‌های سبک، نیمه سنگین و سنگین مانند: انواع خمپاره‌انداز و توپ‌های مدرن، انواع سامانه‌ها و سلاح‌های پدافند ضد هوایی و مهمات سبک و سنگین توسعه صنایع مخابراتی، انواع بی‌سیم و تقویت و توسعه صنایع اپتیک و ساخت انواع دوربین‌های معمولی و دید در شب و صدور برخی از این محصولات به 32 کشور جهان و... از دستاورد‌های صنایع نظامی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند که قبل از انقلاب اسلامی، تولید آنها در کشور سابقه نداشته و مهم‌تر اینکه بخش قابل‌توجهی از آنها، صرفاً در انحصار تعداد معدودی از کشور‌های پیشرفته جهان قرار داشته است.

ایرانیان جهان

تنوع موشک‌های بالستیک و نقطه‌ زن ایران
ایران اسلامی امروزه به تنوع بسیاری از موشک‌های بالستیک و نقطه‌زن مانند سجیل، عماد، قدر، خرمشهر، قیام، ذوالفقار، فاتح، خلیج فارس و هرمز در کنار دستیابی به فن‌آوری ساخت موشک‌های کروز دریایی و زمینی دست یافته است. اخیراً نیز ایران از موشک هایپرسونیک خود رونمایی کرد. موشک هایپرسونیک نسلی از موشک‌ها است که سرعتی بیش از 5 برابر سرعت صوت دارند و به همین خاطر رهگیری آنها تقریباً ناممکن است.

ایرانیان جهان

تولید پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی ضد موشکی با اتکا به توانمندی‌های داخلی
دستاورد‌های موشکی جمهوری اسلامی تنها به موشک‌های بالستیک و دوربرد خلاصه نمی‌شود بلکه در زمینه پدافند هوایی نیز ایران توانسته با ساخت و تولید موشک‌های پدافند، آسمان کشور را امن کند. در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران از جمله معدود کشور‌هایی در دنیا است که با اتکا به توانمندی‌های داخلی پیشرفته‌ ترین سامانه‌های دفاعی ضد موشکی را تولید کرده است. مهم‌ترین این سامانه‌ها، باور 373 نام دارد که از روی نمونه روسی اس 300 ساخته شده، اما بسیار پیشرفته‌ تر است و کار حراست از مهم‌ ترین نقاط کشور از جمله برخی سایت‌های هسته‌ ای را برعهده دارد. از دیگر سامانه‌های مهم در پدافند هوایی کشور می‌توان به سامانه بومی سوم خرداد اشاره کرد که با انهدام پهپاد پیشرفته گلوبال هاوک آمریکایی در سال 1398 درخشید.

ایرانیان جهان

هر ماه و به هر مناسبت یک دستاورد مهم دفاعی رونمایی می‌شود
در سال گذشته نیرو‌های مسلح کشورمان، ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سال شلوغی را پشت سر گذاشتند و شاید بتوان گفت هر ماه و به هر مناسبتی از یک دستاورد مهم در حوزه‌های مختلفی رونمایی می‌کردند. از اقتدار روز افزودن در صنایع موشکی و دستیابی به موشک‌های بالستیک تا ساخت شناور‌های جدید با فناوری‌های روز دنیا و ساخت ماهواره بر‌های متفاوت و پیشرفت در صنایع پدافندی همه در سال گذشته توسط همین نیرو‌های مسلح و جوانان کشورمان به مرحله اجرا و ظهور رسید.

ایرانیان جهان

پیشرفت ایران در تولید پهپاد‌ها و موشک
آمار‌های جهانی نشان می‌دهد ایران از واردکننده صرف تسلیحات تا پیش از انقلاب‌اسلامی، در سال‌های اخیر به صادرکننده و فروشنده سلاح تبدیل شده‌ است و پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی مشتریان جهانی زیادی دارد و پیشرفت‌های جمهوری‌اسلامی در این زمینه انعکاس فراوانی در سطح بین‌المللی داشته است.

ایرانیان جهان

تبدیل تهدید تحریم به فرصتی برای بومی‌سازی تجهیزات نظامی و دفاعی
دستاورد‌های مهم نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران در سایه تحریم و با اتکا به توانمندی‌های داخلی دانشمندان کشورمان به دست آمده است. نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران موفق شدند تهدید تحریم را به فرصتی برای بومی‌سازی تجهیزات نظامی و دفاعی تبدیل کنند. 
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1213441/قدرت-نظامی-ایران-از-واردات-تا-صادرات--خریداری-که-به-فروشنده‌ای-پرقدرت-تبدیل-شد!
بستن   چاپ