ایرانیان جهان
پادکست؛ رسانه‌ای با موضوعات متنوع
دوشنبه 9 مهر 1403 - 10:45:58
ایرانیان جهان - به گزارش ، گوش کردن به پادکست این روز‌ها برای افرادی که مشغله‌های فراوانی دارند و فرصتشان برای مطالعه کم است به یکی از عادات روزمره تبدیل شده است. پادکست‌ها به عنوان یک رسانه کوچک موضوعات متنوعی را دربرمی‌گیرند و در فضایی با آزادی بیشتر نسبت به رسانه‌های رسمی امکان ساخت و شنیده شدن صدا‌ها و موضوعات مختلف را به افراد می‌دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
موضوعی که هرچند باعث انتشار راحت‌تر اطلاعات می‌شود، اما صحت‌سنجی اصالتِ محتوا را هم سخت‌تر می‌کند، چون معلوم نیست هرکسی که با صدایی جذاب، پشتِ یک میکروفون حرفه‌ای از روی یک متن بخواند، الزاما حرف‌های درستی زده باشد.
به گزارش ایسنا، واژه پادکَست (Podcast) در زبان انگلیسی از ترکیب دو واژه iPod (آی پاد) و broadcasting (پخش گسترده) ساخته شده است که به معنای وِب آوا، پادپخش و یا تدوین صوتی است. برنامه‌ای مشابه آنچه که از رادیو می‌شنیدیم با این تفاوت که در بستر اینترنت در دسترس است. این روش ارائه محتوا از در سال 2004 میلادی محبوبیت پیدا کرد، گسترش یافت و کم‌کم به ایران هم رسید.
به کسانی که پادکست ضبط می‌کنند «پادکستر» می‌گویند. آنها یا از روی یک متن از پیش طراحی شده می‌خوانند یا با چند نفر درباره یک موضوع خاص صحبت می‌کنند و یا خلاصه یک کتاب، فیلم و... را تعریف می‌کنند و صدای ضبط شده خود را در بستر اینترنت منتشر می‌کنند و هرکسی می‌تواند به این محتوای صوتی گوش دهد. برای گوش کردن به پادکست باید یک اپلیکیشن مخصوص که با عنوان «پادگیر» شناخته می‌شود روی تلفن همراه خود نصب کنید. البته برخی هم پادکست‌های تولیدی خود را در سایت مخصوص خودشان منتشر می‌کنند.
پادکست‌ها نوعی محتوای صوتی هستند که محدود به چهارچوب‌های خاصی نیستند، اما چند ویژگی مهم و مشترک دارند. به عنوان مثال فقط از اپلیکیشن‌های مخصوص قابل دریافت هستند و باید کیفیت خوبی از نظر صوت و محتوا داشته باشند. هرچند با افزایش تعداد پادکَستِرها به مرور زمان موضوع کیفیت و محتوا هم تحت تاثیر قرار گرفت.
ورود پادکست به ایران با وجود اینکه ساخت پادکست در جهان تقریبا 20 ساله شده است،، اما ساخت و گوش کردن پادکست در ایران عمر کوتاه‌تری دارد. با این حال پذیرش این رسانه نوظهور در ایران با توجه به تجربه خوبی که مردم از رادیو داشتند و پادکست‌ها هم تقریبا تداعی کننده خاطرات برنامه‌های رادیویی بودند، به سرعت اتفاق افتاد و مورد استقبال هم قرار گرفت چراکه محدودیت‌های زمانی رادیو را نداشت و فرد هر زمانی از شبانه‌روز که اراده می‌کرد می‌توانست پادکست را گوش کند، اگر کاری برایش پیش آمد آن را متوقف کرده و در فرصتی دیگر ادامه‌اش را بشنود و.... از سوی دیگر پادکست‌ها دستشان در استفاده از انواع افکت، موسیقی، ارجاع به برخی منابع و... بازتر از رادیو بود و این موضوع هم دلیل دیگر استقبال از پادکست‌ها شد.
هر ایرانی، یک پادکست! اولین پادکست‌های ایرانی تقریبا از اوایل دهه 90 خورشیدی تولید و پخش شدند و چند سالی هم طول کشید تا به طور جدی میان مردم شناخته شوند، اما از اواسط دهه 90 به بعد دیگر تقریبا اکثر افراد یا اسم پادکست به گوششان خورده بود و یا حتی خودشان یک قسمت از یک پادکست را شنیده بودند. اتفاقی که به مرور سبب شد برخی به تولید و ساخت پادکست علاقه‌مند شوند تا جایی که در سال‌های اخیر شوخیِ «هر ایرانی، یک پادکست» نیز مطرح شد!
از طرفی همین افزایش تعداد پادکست‌های تولیدی سبب شد تا رقابت برای تولید بهترین محتوا افزایش پیدا کند چراکه شنوندگان پادکست‌ها معمولا کسانی هستند که خودشان زمان یا شاید حوصله کافی برای مطالعه منابع مختلف برای آگاهی از یک موضوع خاص را ندارند و ترجیح می‌دهند در یک یا چند قسمت پادکست، به طور تمام و کمال درباره یک موضوع اطلاعات کسب کنند؛ بنابراین این افراد به دنبال پادکستی می‌روند که بر اساس منابع، مقالات و کتب مختلف محتوای درستی داشته باشد و در عین حال بتواند با صدا، صداگذاری و افکتی جذاب و با کیفیت آنها را جذب کند.
دنیای پادکست‌های بدون سانسور و ممیزی با توجه به اینکه معمولا پادکست‌ها با موضوعات تخصصی تولید می‌شوند و یا در هر قسمت راجع به نکته‌ای خاص صحبت می‌کنند، «محتوای درست» مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند اصالت یک پادکست را نشان دهد. کوچِ برنامه‌سازان سرشناس از برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی و حرکت بخشی از آنها به سمت تولید پادکست باعث شد تا به واسطه اعتبار، شهرت و مقبولیتی که دارند، پادکست‌هایشان هم پرطرفدار باشد. کسانی که طی سال‌ها ثابت کرده بودند اگر برنامه‌ای تولید کنند حتما یک اتاق فکر قوی پشت سرشان وجود دارد و قرار نیست صرفا برای ساعتی از روی نوشته‌های بدون مستند بخوانند و آنها را به واسطه آیتم‌های صوتی جذاب به خوردِ گوش مخاطب بدهند. پادکست‌هایی که با نگاه اجمالی به آنها درمی‌یابیم گاهی حتی بدون اینکه محتوایی مغایر با سیاست‌های مدیومِ رسانه رسمی کشور داشته باشند، حالا تنها به صورت غیررسمی از طریق یک اپلیکیشنِ پادگیر به گوش شنوندگان می‌رسند، مبنای استناد قرار می‌گیرند، فرهنگسازی می‌کنند، آموزش می‌دهند و در یک کلام بخش مهمی از نیازِ افراد به دانستنِ عمیق مطالبی که دوست دارند را بدون اینکه از تیغ ممیزی بگذرند، برطرف می‌کنند.
چه کسی اصالت محتوا را تایید می‌کند؟ در سمت مقابل، گروهی قرار دارند که اتفاقا پادکست‌هایی با کیفیتِ شنیداری خوب تولید می‌کنند، اما مشخص نیست موضوعی که در پادکست درباره آن صحبت می‌کنند را از کدام منبع استخراج کرده‌اند؟ آیا ریشه علمی دارد یا تنها برای جذب مخاطب بیشتر و پیدا کردن حامی مالی تصمیم گرفته‌اند موضوعاتی را در قالب پادکست ارائه کنند؟ آیا با هدف تحریف بخشی از واقعیت تولید شده‌اند یا راویانِ بی‌طرف هستند؟ سوالاتی از این دست که زیاد هم هستند و طبیعتا نمی‌توان به اندازه تمامِ پادکست‌های تولید شده پاسخ دقیقی برای آنها پیدا کرد. یکی از نمود‌های بیرونی این مسئله تولید پادکست‌های روانشناسی است که گاهی در سایه عدم نظارت محتوایی، برنامه‌های به شدت سطحی و زردی را در معرض شنیدن مخاطبان قرار می‌دهند که بیش از آنکه کمک کننده باشند ممکن است توجه به آنها آسیب‌های روانشناختی هم برای فرد به دنبال داشته باشد. 
در واقع بدون وجود متر و معیار مشخص برای سنجش صحت و اصالت پادکست‌ها و در سایه نبود نظارت بر غنای محتوای تولید شده، یا باید به شکل تجربی به پادکَستِری که اطلاعاتی از سابقه و رزومه او نداریم، به اندازه چند قسمت فرصت دهیم و محتوای تولیدی‌اش را خودمان اصالت‌سنجی کنیم، که با توجه به اینکه معمولا به خاطر کم بودن فرصت مطالعه به سمت گوش کردن پادکست‌ها رفته‌ایم، این کار دشوار است و یا باید به تبلیغاتِ دهان به دهانی که درباره پادکست‌ها می‌شود اهمیت دهیم و انتخاب کنیم که کدام پادکست را گوش کنیم. 
پادکست گوش کردن چه فایده‌ای دارد؟ این روز‌ها گوش کردن به پادکست بخش جدایی ناپذیر از زندگی اکثر افراد شده است که در زمینه‌های مختلفی به آنها کمک می‌کند تا جایی که شاید حتی برخی از ما نتوانیم روزی را بدون گوش کردن به پادکست تصور کنیم. شنیدن پادکست علاوه بر اینکه می‌تواند در زمان‌های فراغت به افزایش اطلاعات کمک کند و حتی عاملی برای لذت بردن باشد مزایای دیگری هم دارد. پادکست‌ها مهارت شنیداری افراد را پس از مدتی افزایش می‌دهند و به دلیل جذابیت‌های صوتی که دارند باعث می‌شوند مطالب را بهتر و عمیق‌تر به یاد بسپارید و تحلیل کنید. از سوی دیگر با گوش دادن به پادکست‌ها دایره واژگان تقویت شده و کمک می‌کند تا فرد در صحبت کردن، نوشتن، تولید محتوا و ... مهارت بیشتری داشته باشد.
منبع: ایسنا
عضو شوید: آخرین اخبار کشور را در این صفحه اینستاگرام دنبال کنید
لینک کوتاه: https://shrr.ir/001Dp8 لینک کپی شد 0 گزارش خطا برچسب ها: پادکست کتاب صوتی پادکست خبر اخبار مرتبط انتشار نسخه ناشنوایان فیلم «دسته سیسیلی‌ها» پادکست | گشت و گذار از جغرافیای علمی تا جغرافیای زندگی پادکست | پستوی مسجد جاده ابریشم شد پادکست | ظهور مد و فشن در مشهد تجددزده معادل فارسی کلمه «پادکست» نیز تصویب شد+ ویدئو ارسال نظرات دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد. پربازدید همسر و فرزندان سیدحسن نصرالله را بیشتر بشناسیم | خانواده‌ای مبارز و شهادت طلب + تصاویر و ویدئو پخش زنده بازی رئال مادرید و اتلتیکومادرید (8 مهر 1403) + تماشای آنلاین نتیجه و ویدئو خلاصه بازی برزیل و مراکش در جام جهانی فوتسال (8 مهر 1403) | صعود سلسائو به نیمه نهایی تاریخ و ساعت بازی پرسپولیس و پاختاکور در لیگ نخبگان | تیم گاریدو به دنبال اولین برد آسیایی تاریخ و ساعت بازی استقلال و السد در لیگ نخبگان | آخرین فرصت نکونام؟ آموزش کاردستی | پرچم فلسطین نتیجه فوتسال اوکراین و ونزوئلا در جام جهانی(8 مهر 1403) متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، امروز (8 مهر 1403) در مجلس بررسی می‌شود | احکام جدید حقوق بازنشستگان چه زمانی صادر می‌شود؟ گزارش تصویری | اجتماع بزرگ «حزب الله زنده است» در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، 8 مهر 1403) | خروج سامانه بارشی از استان شعر کودک | بچه‌های تنها پخش زنده بازی منچستریونایتد و تاتنهام (8 مهر 1403) + تماشای آنلاین ترکیب احتمالی استقلال برابر السد در لیگ نخبگان آسیا | نسخه نکو برای فرار از بحران ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر پاختاکور در لیگ نخبگان آسیا | بازگشت اورونوف به ترکیب؟ قیمت دلار و طلا ریخت (8 مهر 1403) ویدئو | تصاویر اختصاصی شهرآرانیوز از سالن محل برگزاری دیدار برزیل و مراکش (8 مهر 1403) منشأ آلودگی هوای امروز مشهد فعالیت 2 کانون خارجی گردوغبار است (8 مهر 1403) مهرداد محمدی در ترکیب اصلی استقلال مقابل السد نحوه خرید بلیت بازی تراکتور و موهان باگان + لینک و جزئیات نتیجه و ویدیو خلاصه بازی منچستریونایتد و تاتنهام در لیگ جزیره| مصیبت تن‌هاخ چندرسانه ای بیشتر

ایرانیان جهان

04:02 مصاحبه اختصاصی شهرآرانیوز با کادرفنی و بازیکنان تیم ملی افغانستان در ازبکستان

ایرانیان جهان

04:55 ویدئو| حجّار حرم| روایتی از سنگتراشی که سنگ مضجع امام هشتم را تراشید

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

سرخط خبرها نرخ گوشت قرمز در بازار امروز (9 شهریور 1403) پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه 9 مهر 1403) پیش‌بینی بارش باران وزش باد شدید در برخی نقاط کشور (9 مهر 1403) مهم‌ترین چالش‌های آزمایشگاه‌های پزشکی، نابسامانی در تامین کیت‌های آزمایشگاهی از هر 4 مشترک خانگی، یک مشترک پرمصرف وجود دارد هوای کلانشهر مشهد امروز در وضعیت هشدار قرار دارد (9 مهر 1403) آیا روز‌های قرمز بازار سرمایه ادامه دارد؟ | نگاهی به روند شاخص کل بورس از ابتدای امسال تاکنون (9 مهر 1403) ویدئو| پلنگ ایرانی در کوه‌های بوشهر چه کسانی در اولویت دریافت واکسن آنفلوانزا هستند؟ | آخرین وضعیت تأمین واکسن آنفلوانزا صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه 9 مهر 1403 اینفوگرافی| چند خوراکی پاییزی برای تقویت سیستم ایمنی پاسخ سوال امروز تایم فارم (دوشنبه 8 مهر 1403) اینفوگرافی| علت شانه درد چیست؟ اینفوگرافی| در پاییز چه مواد غذایی بخوریم؟ اینفوگرافی| افسردگی پاییزی را چطور مهار کنیم؟ ویدئو| بارش برف در کندوان ویدئو| توچال برفی در پاییز شهادت 33 شهروند و 97 زخمی در حمله رژیم اسرائیل به شرق لبنان برخورد کامیونت با درخت در بلوار مفتح مشهد حادثه آفرید اقناع مخاطب با زبانی ساده و صمیمی | نشست نقد کتاب «رو به زخم» در حوزه هنری خراسان رضوی پربحث پرطرفدار تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل پاراگوئه در جام جهانی ازبکستان درباره پیشینه مزرعه قدیمی «مال‌آباد» | همزاد تاریخی مشهد در شمال شهر فراخوان اعزام نیرو‌های داوطلب به لبنان (شنبه 7 مهر 1403) مخالفان تعطیلی پنجشنبه‌ها چه می‌گویند؟ ویدئو خلاصه بازی استقلال و پرسپولیس در دربی(4 مهر 1403) اورونوف هواداران پرسپولیس را خوشحال کرد پلمب 8 سالن زیبایی در محدوده بولوار وکیل‌آباد مشهد (3 مهر 1403) آمادگی جامعه سازمان بسیج شهرداری مشهد برای جهاد با دشمن صهیونیستی تصادف شدید 2 خودروی سمند در بلوار اندیشه مشهد حادثه آفرید (3 مهر 1403) تشکیل اولین جلسه ستاد بررسی و هماهنگی بازی ایران و قطر در مشهد قَبای گران مدارس بر تن دانش‌آموزان | نارضایتی والدین از قیمت زیاد و کیفیت پایین لباس فرم مدارس پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر پاراگوئه در جام جهانی فوتسال ازبکستان (4 مهر 1403) + تماشای آنلاین حزب‌الله شهادت سیدحسن نصرالله را تأیید کرد تکذیب ادعای سیاوش اکبرپور | دستور وزیر باعث میزبانی مشهد از بازی ایران-قطر شد درباره سفر وزیر ورزش و جوانان به مشهد | دولت پای کار میزبانی مشهد پاسخ پازل امروز میجر (یکشنبه 8 مهر 1403) نتیجه و ویدئو خلاصه بازی فوتسال ایران و مراکش در جام جهانی(5 مهر 1403)| خجالت آور بودید آقای شمسایی! چهار نفر از مصدومان تصادف شدید بلوار اندیشه مشهد جان باختند + فیلم (3 مهر 1403) ترکیب احتمالی استقلال برابر پرسپولیس در دربی 104 تهران زمان سخنرانی دکتر پزشکیان، رئیس جمهور ایران در سازمان ملل + جزئیات تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل آرژانتین در جام جهانی ازبکستان تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل اوکراین در جام جهانی ازبکستان تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل آنگولا در جام جهانی ازبکستان ویدئو | گل اول افغانستان به آرژانتین در جام جهانی فوتسال (28 شهریور 1403) تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل پاراگوئه در جام جهانی ازبکستان پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر پاراگوئه در جام جهانی فوتسال ازبکستان (4 مهر 1403) + تماشای آنلاین راهنمای دریافت الماس در فصل جدید INTERLUDE همسترکامبت پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر آنگولا در جام جهانی فوتسال ازبکستان (25 شهریور 1403) + تماشای آنلاین ویدئو | گل پنجم افغانستان به آنگولا در جام جهانی فوتسال (25 شهریور 1403) مصاحبه اختصاصی شهرآرانیوز با کادرفنی و بازیکنان تیم ملی افغانستان در ازبکستان ویدئو | گل اول افغانستان به آنگولا در جام جهانی فوتسال (25 شهریور 1403) ویدئو خلاصه بازی استقلال و پرسپولیس در دربی(4 مهر 1403) پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر اوکراین در جام جهانی فوتسال ازبکستان (31 شهریور 1403) + تماشای آنلاین همه چیز در مورد ورزشگاه ثامن الائمه (ع) مشهد + ظرفیت، امکانات و آدرس ویدئو | خلاصه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و آنگولا در جام جهانی فوتسال (25 شهریور 1403) اورونوف هواداران پرسپولیس را خوشحال کرد پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر آرژانتین در جام جهانی فوتسال ازبکستان (28 شهریور 1403) + تماشای آنلاین کدمورس جدید همسترکامبت (چهارشنبه 28 شهریور 1403) + آموزش کلید مینی‌گیم و کارت‌های امروز همستر نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و آنگولا در جام جهانی فوتسال (25 شهریور 1403) | شاگردان مرتضایی امیدوار به صعود گریستن برای پیروزی، تجربه‌ای تازه برای یک افغانستانی

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

{*Start Google Analytics Code*}

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1216387/پادکست؛-رسانه‌ای-با-موضوعات-متنوع
بستن   چاپ