ایرانیان جهان - درحالیکه شهرداری تهران دائم بهدنبال روشهای جدید برای نظم بخشیدن و پایدار کردن روند جمعآوری و دفن زباله بوده و از این نظر در گروه شهرهای نوگرا قرار میگیرد، بسیاری از شهرهای کشورهای توسعهنیافته همچنان موضوع پسماند را یک مشکل جدی تلقی نمیکنند یا اینکه از حل آن ناتوان هستند.
چالش دفن زباله جمعآوری زباله به 2 دسته کنترل شده و کنترل نشده تقسیم میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در روش کنترل شده، در تحقیق 2 پایگاه اطلاعاتی لویدرجیستر و ویژوالکپیتالیست از شهروندان 140 کشور نظرسنجی شده و اطلاعات بهدست آمده نشان میدهد مهمترین نوع دفع زباله، جمعآوری دولتی - شهرداری است و بعد از آن آتش زدن در فضای باز قرار دارد. در نزدیک به 30 کشور زبالههای شهری در فضای باز به آتش کشیده میشود و بیشتر از 15کشور پسماند شهری را در بیرون از شهر رها میکنند.
ناتوانی در جمعآوری زباله در بررسی شهرهایی که با مشکل آتشزدن زباله روبهرو هستند مشخص شد که بیشتر این موارد در جایی اتفاق میافتد که شهرداریها نمیتوانند پسماندها را به شکل مؤثر جمعآوری کنند. در نتیجه بسیاری از خانوارها ترجیح میدهند که زبالههای خود را با آتشزدن معدوم کنند. البته این موضوع در همه جا یکسان نیست و بیشتر این شهرها در آفریقای مرکزی و تعدادی در آسیای جنوبشرقی قرار دارند.
آلایندههای خطرناک معاهده بینالمللی زیستمحیطی «کنوانسیون استکهلم» که سال 2001 امضا شد و از سال 2004 در حال اجراست، درباره آلایندههایی که در طبیعت باقی میماند هشدار داده است. بخشی از این آلایندهها شامل موادی است که بر اثر آتش زدن زبالههای شهری وارد آب، هوا و خاک میشود و سالها باقی میماند. دیوکسینها از این گروه هستند که بدن موجودات زنده را آلوده میکنند و وارد زنجیره غذایی میشوند. این مواد در بافت چربی بدن حیوانات و انسان جمع میشود.
یبشتر بخوانید: زباله سوزهای مدرن چطور کار می کنند؟ | تجربیات کشورهای مدرن در زمینه مقابله با پسماندهای به درد نخور
کد خبر 887612 منبع: روزنامه همشهری برچسبها پسماند خدمات شهری زباله شهردارى تهران محیط زیست جهان تکنولوژی (فناوری) ترجمه شهر مدیریت شهری آفریقا
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1222065/30-کشور-جهان-زباله-ها-را-می-سوزانند-|-آفریقا-مرکز-زباله-سوزی-است