ایرانیان جهان
تحریم سه شرکت هوایی ایران: دولت از دیپلماسی می‌گوید و «کیهان» از بستن تنگه هرمز
چهارشنبه 25 مهر 1403 - 19:47:04
ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، امروز -25 مهر- سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران در امان - پایتخت اردن- در خصوص تحریم‌های سه شرکت هوایی ایرانی توسط اتحادیه اروپا اظهار کرد: «تحریم‌های جدید علیه ایران نه تنها به بهبود وضعیت منطقه کمک نمی‌کند، بلکه مردم عادی، به ویژه مسافران هوایی، را هدف قرار می‌دهد.
این اقدامات به کاهش تنش‌ها هیچ کمکی نمی‌کند و تنها وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند.»
مهاجرانی: «لغو پرواز درست‌ترین تصمیم بود» فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در خصوص لغو برخی از پروازهای خارجی، گفت: دیروز سازمان هواپیمایی کشوری مجبور به لغو پروازها شد و راه دیگری نداشت، وقتی هواپیمایی تحریم می‌شود، اگر پرواز هم انجام شود اجازه نشستن به آن نمی‌دهند و درصورت نشستن هم هواپیما توقیف می‌شود، مردم عزیز در جریان باشند که خیلی از این موضوعات ناشی از تحریم‌هایی است که از آن‌طرف وارد می‌شود؛ طبیعتا دولت باید تصمیمی می‌گرفت و لغو پرواز درست‌ترین تصمیم بود.
فرزانه صادق: پیگیری از مسیر دیپلماتیک فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی نیز در این خصوص اظهار کرد: این تحریم ظالمانه به واسطه اصحاب قدرت که از اسرائیل پشتیبانی می‌کنند انجام شد. البته قرار نبود چون یک تصمیم قبلی گرفته شده بود و با فاصله خیلی کوتاه مدت ابلاغیه این تحریم انجام شد. این تحریم شامل توقیف است. باید برای جلوگیری از سرگردانی مردم و حل مشکلات آنها تمهیداتی را می‌داشتیم.
پروازهای مستقیم به مقصد آلمان و فرانسه دیگر انجام نخواهد شد. باید پروازها به شکل دو مرحله‌ای انجام شود و در تلاش هستیم از مسیرهای حقوقی و دیپلماتیک وزارت امور خارجه تمهیدات دیگری داشته باشیم.
موضع «کیهان»: اروپا آسمان را بست، ما دریا رو ببندید روزنامه «کیهان» هم امروز پیشنهاد کرده «اروپا آسمان را به روی پروازهای ایرانی بست، دریا را به روی کشتی‌های اروپایی ببندید.» حسین شریعتمداری در این خصوص نوشت: «اتهام حمل موشک و پهپاد به روسیه! فقط یک بهانه است و این اقدام اتحادیه با هدف حمایت از رژیم وحشی و جنایتکار صهیونیستی صورت می‌پذیرد.»
او در ادامه نوشت: «تنگه هرمز، دومین تنگه پرترافیک دنیاست که روزانه نزدیک به 18 میلیون بشکه نفت که معادل 42 درصد نفت ‌خام حمل‌شده جهان توسط نفتکش‌هاست، از آن عبور می‌کند. جمهوری اسلامی ایران با استناد به کنوانسیون‌های 1958 ژنو و 1982 جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراه‌های بین‌المللی و حق عبور کشتی‌هاست» حق دارد و می‌تواند در صورتی که منافع ملی خود را در مخاطره ببیند، تنگه ‌هرمز را به روی کشتی‌های نفتکش و حتی کشتی‌های حامل کالای تجاری و تسلیحاتی کشورهای متخاصم (در اینجا کشورهای عضو اتحادیه اروپا) ببندد.»
پیشنهاد «سازندگی»: استفاده دولت از تمام ظرفیت دیپلماتیک خود روزنامه «سازندگی» نیز در یادداشتی تحت عنوان «سایه تحریم بر آسمان» به قلم صالح نقره‌کار -حقوقدان- خواستار این شد که دولت از تمام ظرفیت‌ دیپلماتیک خود برای رفع تحریم ایرلاین‌های ایرانی استفاده کند.
این حقوقدان در بخشی از یادداشتش نوشت: «این تحریم‌ها باعث خسارت‌های زیادی به ایرلاین‌ها خواهد شد که خسارت آن را باید مسبب آن پرداخت کند اما نظام حقوق ‌بین‌الملل در دفاع از حق‌ها، کارآمدی و اثربخشی ندارد. با این اوصاف دولت ما باید تمام تلاشش را برای تنش‌زدایی و صلح‌گستری و استفاده از همه ظرفیت‌های دیپلماتیک و حقوق‌ بین‌الملل برای دفاع از حق آمد‌وشد شهروندان ایرانی کند.»
«تحریم‌های هوایی اتحادیه اروپا نقض حقوق بشر است» اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در 23 مهرماه اقدام اتحادیه اروپا را عملی متناقض و ناسازگار با ادعاهای کشورهای اروپایی در خصوص حقوق بشر و تعامل توصیف و تاکید کرد که تحریم شرکت‌های هواپیمایی مسافربری نقض صریح موازین و مقررات حقوق بین الملل، بویژه حقوق بشر و آزادی‌های بنیادین بشری بوده و محکوم است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر حق ایران برای اتخاذ تدابیر و پاسخ‌های متناسب و مقتضی در قبال تحریم‌های غیرقانونی و ناموجه اتحادیه اروپایی، به این اتحادیه توصیه کرد با پیروی از قواعد حقوق بین الملل و هنجارهای اخلاقی و انسانی کشورهای عضو خود را ملزم به توقف فروش تسلیحات به رژیم متجاوز اسرائیل نموده و از این طریق مانع از ادامه نسل کشی در غزه و لبنان و تصعید ناامنی و تنش در منطقه غرب آسیا شود.
خبر مرتبط

ایرانیان جهان

تحریم اتحادیه اروپا علیه 3 شرکت‌ هواپیمایی ایران‌ اتحادیه اروپا 23 مهرماه در بیانیه‌ای ادعا کرد که سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ ایر و هواپیمایی ساها، موشک‌ها و پهپادهای ساخت ایران را به روسیه منتقل کرده‌اند.
اتحادیه اروپا در بیانیه‌اش مدعی شد: «این تحریم‌ها هدفمند هستند و به دنبال بازدارندگی از سیاست‌ها و فعالیت‌های خاص ایران هستند. اتحادیه قصد ندارد به طور کلی ترافیک هوایی یا ارتباطات مردمی بین اتحادیه و ایران را مختل کند.»
در فهرست جدید اتحادیه اروپا در مجموع هفت شهروند و هفت سازمان ایرانی به سیاهه تحریم‌ها اضافه شده‌اند. بر این اساس، بهنام شهریاری، علی شادمانی، علی جعفرآبادی، مهدی گوگردچیان، سید حمزه قلندری، رضا خسروی مقدم و سید میراحمد نوشین به‌همراه هواپیمایی ایران‌ایر، ماهان‌ایر، ساها، شرکت بسامد الکترونیک پویا، آلومینای ایران، طیف تدبیر آریا و مرکز تحقیقات شهید حاج علی موحد تحریم شده‌اند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1234436/تحریم-سه-شرکت-هوایی-ایران--دولت-از-دیپلماسی-می‌گوید-و-«کیهان»-از-بستن-تنگه-هرمز
بستن   چاپ