ایرانیان جهان
برد و باخت در انتخابات با «کارت نفت»
چهارشنبه 2 آبان 1403 - 02:01:20
ایرانیان جهان - همچنین انرژی به ویژه نفت یکی از مهم‌ترین ابزارهای تصمیم‌گیری محسوب می‌شود که در انتخابات ریاست جمهوری بسیاری از کشورها، به خصوص کمپین‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا به موضوع اصلی و تامین منابع نامزدهای انتخاباتی تبدیل می‌شود. چالش‌های زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی و... از جمله موضوعاتی هستند که گفتمان و سیاست‌های و اظهارنظرهای رقبای انتخاباتی بر اساس آن شکل می‌گیرد.
نفت؛ ابزار اقتصادی و سیاسی
علی محبی کارشناس حوزه انرژی در این باره به «آرمان ملی» گفت: تأثیر نفت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و استفاده از این ابزار، به یکی از موضوعات مهم در سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده در چند دهه اخیر تبدیل شده است. نفت به‌عنوان یکی از منابع مهم انرژی در اقتصاد آمریکا و جهان، نقش حیاتی در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اقتصادی دولت‌ها دارد. به گونه‌ای که می‌توان گفت؛ به خصوص از سال 2016 به بعد، سیاست‌های انرژی آمریکا به شکلی مستقیمی بر بازار نفت جهانی و همچنین بر تحولات داخلی آمریکا، تاثیرات بسیاری برجای گذاشته است. در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، استفاده از نفت به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای ترامپ به منظور تقویت اقتصاد و استقلال انرژی آمریکا مطرح شد. در این راستا وی تصمیم گرفت تا با اجرای سیاستِ اول بودن آمریکا، ایالات متحده آمریکا را به بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در جهان تبدیل کند، در نهایت این امر در نتیجه افزایش تولید نفت شِل و استفاده بیشتر از ذخایر داخلی محقق شد، به این ترتیب با افزایش تولید نفت داخلی در دوره ترامپ، آمریکا نه‌تنها از وابستگی به نفت خارج از کشور رهایی پیدا کرد، حتی به یک صادرکننده نیز بدل شد. ترامپ هم اکنون بارها از این موفقیت به‌عنوان یک نقطه قوت در کارزارهای انتخاباتی خود استفاده می‌کند و این امر را به‌عنوان نمادی از بازگشت عظمت آمریکا و تقویت اقتصادی معرفی می‌کند، از نگاه ترامپ ایالات متحده آمریکا با رهایی از وابستگی به نفت، این امکان را می‌یابد تا از نفت به عنوان اهرمی علیه دیگران در مواقع خاص استفاده کند.
نفت در سیاست خارجی
او افزود: مواضع ترامپ در خصوص نفت مورد حمایت بسیاری از مردم آمریکا قرار دارد و به سیاست‌های نفتی او واکنش مثبت نشان داده‌اند. بسیاری از رای‌دهندگان در این گروه‌ها این باور را داشتند که سیاست‌های ترامپ بیشتر باعث ایجاد شغل در این صنعت و افزایش درآمدهای محلی می‌شوند که برای همگان مطلوبیت دارد. از سوی دیگر دونالد ترامپ، بارها مخالفت خود را با پیمان‌های زیست‌محیطی و محدودیت‌های دولتی برای تولید نفت و گاز اعلام کرده و از خروج آمریکا از توافق‌نامه پاریس به‌عنوان نمادی از حمایت از صنایع داخلی یاد می‌کند و بر این مهم اصرار می‌ورزد، این سیاست‌ها در بین محافظه‌کاران و حامیان صنعت نفت محبوبیت داشته است. بسیاری از کشورها و شرکت‌های تولیدکننده نفت، از نفت به‌عنوان یک ابزار در سیاست خارجی و تحریم‌های اقتصادی استفاده می‌کنند، که یکی از موارد بارز آن می‌توان به اِعمال تحریم‌های سنگین علیه صنعت نفت ایران و ونزوئلا اشاره کرد که امکان فعالیت اقتصادی این کشورها را مختل ساخته است، از سوی دیگر ترامپ با برقراری روابط نزدیک با عربستان سعودی و دیگر تولیدکننده‌های نفت در خلیج فارس، تلاش کرد تا بازار نفت را در کنترل خود نگه دارد و از نوسانات شدید قیمت‌ها جلوگیری کند.
تاثیر قیمت نفت بر انتخابات
محبی ادامه داد: قیمت نفت همواره یکی از عوامل تعیین کننده در اقتصاد آمریکا بوده است و کاهش یا افزایش شدید قیمت آن می‌تواند مستقیماً بر قیمت سوخت و انرژی و سایر حوزه‌های اقتصادی در آمریکا تأثیر بگذارد و در نتیجه وضعیت اقتصادی رای‌دهندگان را تحت‌الشعاع قرار دهد. کاهش قیمت نفت به دلیل افزایش تولید و همچنین تنش‌های تجاری جهانی، به کاهش قیمت بنزین در آمریکا منجر می‌شود، این رویکرد برای بسیاری از رای‌دهندگان، به‌ویژه در مناطق روستایی با توجه به زیرساخت‌هایشان از اهمیت بسیاری برخوردار است. در کمپین‌های انتخاباتی نیز موضوع انرژی و نفت یکی از نقاط قوت مطرح می‌شود و تصمیم‌گیری با استفاده از این سیاست‌ها باعث تقویت صنعت نفت و گاز می‌شود، از این رو تلاش می‌گردد با اتخاذ سیاست‌های نفتی مناسب رأی‌دهندگان مرتبط با این صنایع را جذب کنند. ترامپ همچنین در کمپین‌ها از تهدیدات دموکرات‌ها برای محدود کردن صنعت نفت و گاز سخن می‌گوید و انرژی‌های نو را به‌عنوان یک خطر برای اقتصاد یاد می‌کند و هشدار می‌دهد که سیاست‌های رقیبان دموکرات جامعه را به بیکاری و افزایش هزینه‌های سوق می‌دهد، در حقیقت در انتخابات 2020، نفت یکی از موضوعات کلیدی در مناظره‌ها و تبلیغات انتخاباتی بود. ترامپ بارها به سیاست‌های جو بایدن، رقیب دموکرات خود، حمله کرد و او را متهم به تلاش برای نابود کردن صنعت و گاز آمریکا کرد. رئیس‌جمهور پیشین آمریکا ادعا می‌کند که در دوران ریاست جمهوری من، کاهش قیمت نفت به دلیل افزایش تولید داخلی و همچنین تنش‌های تجاری جهانی، به کاهش قیمت بنزین در آمریکا منجر شد. این امر برای بسیاری از رأی‌دهندگان، به‌ویژه در مناطق روستایی، مطلوب تلقی میشد، از این رو اکثریت؛ این موضوع را به‌عنوان یک موفقیت اقتصادی قلمداد می‌کنند.
برگ برنده ترامپ در بازار نفت
این کارشناس توضیح داد: ترامپ در کمپین‌های تبلیغاتی خود بارها به سیاست‌های رقیب دموکرات خود، حمله کرد و او را متهم به تلاش برای نابود کردن صنعت نفت و گاز آمریکا کرد. در یکی از مناظره‌ها، بایدن به صراحت اعلام کرد که به‌دنبال انتقال تدریجی از انرژی‌های فسیلی به انرژی‌های تجدیدپذیر است، که این موضوع توسط ترامپ به‌عنوان یک حمله به مشاغل آمریکایی در صنعت نفت و گاز تعبیر شد. در نهایت، هرچند ترامپ در انتخابات 2020 شکست خورد، اما همچنان مسأله نفت و انرژی یکی از موضوعات مهم در سیاست آمریکا باقی ماند. ترامپ و طرفدارانش همچنان از دستاوردهای خود در زمینه افزایش تولید نفت داخلی به‌عنوان یکی از نقاط قوت دوره ریاست جمهوری او یاد می‌کنند. نفت در دوران ریاست جمهوری ترامپ به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی در سیاست‌های داخلی و خارجی او مطرح بود.
وعده لغو مقررات زیست‌محیطی
داده‌های کمیسیون فدرال انتخابات نشان می‌دهد که ترامپ تا تاریخ 31 ماه اوت 14‌میلیون دلار از صنعت نفت و گاز جمع‌‌‌‌‌آوری کرده‌است. این رقم بیشتر از مبلغی است که او در مراحل مشابه کمپین‌‌‌‌‌های ریاست‌جمهوری خود در سال‌های 2016 و 2020 از این صنعت دریافت کرده ‌بود. حمایت صنعت نفت و گاز اکنون چهارمین منبع بزرگ مالی کمپین ترامپ محسوب می‌شود، درحالی‌که در دوره انتخابات 2020، این صنعت در رتبه دهم قرار داشت. حمایت مالی تنها از سوی تعداد معدودی از مدیران نفتی حیاتی شده‌است. کلسی وارن، مدیرعامل ‌میلیاردر شرکت Energy Transfer، نزدیک به 6‌میلیون دلار به کمپین ترامپ کمک‌کرده و تیموتی دان، رئیس شرکت CrownQuest در تگزاس، 5‌میلیون دلار به یک‌سوپر پک حامی ترامپ اهدا کرده ‌است. هارولد هام، ‌میلیاردر و بنیان‌گذار Continental Resources، با کمک یک‌میلیون و 200‌هزار دلاری خود به کمپین نیز نقش موثری داشته‌است. بر اساس گزارش‌ها، هام با سایر ذی‌نفعان صنعت سوخت‌های فسیلی تماس‌‌‌‌‌های تلفنی برقرار‌کرده تا میزان حمایت از ترامپ را تقویت کند و شعار کمپین ترامپ، «حفاری، حفاری، حفاری» را در مقابل سیاست‌های جو بایدن و کامالا هریس مطرح کرده‌است. هام اعلام کرده: «این انتخابات مهم‌ترین انتخابات در طول عمر ماست و ما باید این کار را انجام دهیم.» این صنعت در دوره جدید خود بیش از همیشه تلاش می‌کند که نفوذ سیاسی خود را تقویت کند. طبق تحلیل گروه Climate Power، ترامپ در سپتامبر از وارن 5‌میلیون دلار دیگر دریافت کرده‌است. همچنین در همین ماه، ویکی هولوب، مدیرعامل Occidental Petroleum و جف و ملندا هیلدبرند از شرکت نفتی Hilcorp، هرکدام 400‌هزار دلار به کمپین ترامپ کمک کردند. کمپین‌‌‌‌‌های جمع‌‌‌‌‌آوری کمک مالی در رویدادهای بزرگی برگزار شده‌اند، از جمله یک ضیافت شام در فلوریدا در ماه آوریل که در آن بیش از 20 مدیر اجرایی از شرکت‌های مختلف مانند شورون، اکسان و Occidental حضور داشتند. ترامپ در این جلسه وعده داد که اگر انتخاب شود، موانع حفاری را از بین می‌برد، توقف صادرات گاز را لغو می‌کند و قوانین جدید کاهش آلودگی خودروها را برمی‌‌‌‌‌گرداند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1240830/برد-و-باخت-در-انتخابات-با-«کارت-نفت»
بستن   چاپ