ایرانیان جهان
پالس‌های معنادار انتخابات آمریکا به روسیه
چهارشنبه 9 آبان 1403 - 17:01:51
ایرانیان جهان - انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در حالی قرار است به زودی برگزار شود که هیچ یک از دو نامزد این رقابت انتخاباتی مورد تایید کرملین نیستند.

ایرانیان جهان

آسوشیتدپرس در این رابطه نوشته است: زمانی که در ماه سپتامبر از رئیس‌جمهور روسیه در مورد انتخابات آمریکا سوال پرسیده شد او پاسخش را در قالب اظهاراتی کنایه‌آمیز به این رقابت‌ها مطرح کرد.
ولادیمیر پوتین در پاسخ به این سوال که او دونالد ترامپ را برای ریاست‌جمهوری آینده آمریکا ترجیح می‌دهد یا اینکه از کامالا هریس حمایت می‌کند، پاسخی داد که در آن کنایه کوچکی هم به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا زد.
پوتین عنوان کرد: رئیس‌جمهور مورد علاقه ما آقای بایدن بود که از رقابت‌های ریاست‌جمهوری حذف شده و اکنون به حامیانش توصیه کرده تا از هریس حمایت کنند. ما هم این کار را انجام می‌دهیم و از او حمایت می‌کنیم.
به نظر می‌رسد که پاسخ غیرمتعهدانه و کنایه‌آمیز ولادیمیر پوتین، دیدگاه روسیه را در مورد انتخاب بین دو گزینه غیرجذاب ریاست‌جمهوری برای آمریکا نشان می‌دهد.
به گفته تحلیلگران هیچ یک از دو گزینه کنونی برای ریاست‌جمهوری در آمریکا نمی‌توانند وعده‌های انتخاباتی خاصی را برای بهبود روابط با کشوری مطرح کنند که ارتباط با آن به پایین‌ترین حد خود از زمان جنگ سرد رسیده است.
در شرایط کنونی که کامالا هریس، معاون جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا مواضع سختی را علیه روسیه اتخاذ کرده است، دونالد ترامپ، به عنوان گزینه اصلی نامزدی حزب جمهوری‌خواه در جریان رقابت‌های ریاست‌جمهوری این کشور به ابراز حمایت از برقراری ارتباط با پوتین در صورت بازگشت خود به کاخ سفید اقدام کرده است.
این در حالی است که پوتین چندی پیش بر این موضوع تاکید کرد که ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری‌اش تحریم‌های زیادی علیه روسیه اعمال کرد و محدودیت‌هایی را در ارتباط با این کشور وضع کرد که در دوران رئیس‌جمهور پیشین آمریکا سابقه نداشت.
یک تحلیلگر مطالعات بین‌المللی و منطقه‌ای در دانشگاه هاروارد در این رابطه عنوان کرده است که کرملین به خوبی متقاعد شده است که هیچ اتفاق خوبی در انتظار روسیه نخواهد بود. او همچنین تاکید کرده است که شاید ترامپ انتخاب نهایی روسیه باشد چرا که سیاست‌هایش تا حد زیادی برای این کشور شناخته شده است.
- انتخابات آمریکا و مسئله جنگ اوکراین
مسئله جنگ اوکراین و اینکه چه اتفاقی برای این کشور تحت تاثیر آمدن رئیس‌جمهور جدید آمریکا شکل خواهد گرفت، یکی از موضوعات موثر در نگاه روسیه به رهبر آینده آمریکاست.
بر این اساس، هریس بارها تاکید کرده است که در صورت ورودش به کاخ سفید به حمایت گسترده نظامی و اقتصادی خود از اوکراین ادامه می‌دهد.
در حالی که ترامپ مدعی شده است می‌تواند به واسطه روابط بسیار صمیمانه و نزدیکش با پوتین و حتی ولودیمیر زلنسکی جنگ را به مدت 24 ساعت به پایان برساند و زمینه مذاکره میان دو کشور را فراهم آورد.
او تاکنون از بیان جزئیات مربوط به راهبرد مورد نظرش خودداری کرده است با این حال انتقاداتش از تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه تحت تاثیر جنگ در اوکراین نشان می‌دهد که در مرحله اول توانایی رفع این تحریم‌ها را دارد.
جدا از این ترامپ تاکنون از پاسخ صریح به این سوال که آیا دوست دارد، اوکراین پیروز نهایی جنگ شود، امتناع کرده است در حالی که هریس حمایت غرب از اوکراین را تحسین کرده و خواستار ادامه آن شده است.
اظهارات سناتور جی‌دی‌ونس، معاون ترامپ در این رابطه که اوکراین باید برای پایان پیدا کردن جنگ بخشی از سرزمین‌هایش را به روسیه ببخشد و سپس ضمن امتناع از اقدام برای پیوستن به ناتو، اعلام بی‌طرفی دائم کند، تا حدی مواضع ترامپ را برای پایان دادن به جنگ اوکراین نشان می‌دهد.
اظهاراتی که مورد انتقاد شدید کی‌یف واقع شده است با این حال هیچ نشانه‌ای در آنها مبنی بر همدردی ترامپ با زلنسکی و تلاش برای جلب رضایتش دیده نشده است، به خصوص آنکه ترامپ تاکنون چندین بار اذعان کرده است، کی‌یف مقصر اصلی آغاز جنگ بوده است.
در مقابل هریس هنوز مشخص نکرده که موضعش در قبال مسئله اوکراین چه تفاوتی با موضع بایدن دارد. آمریکا از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال 2022 تاکنون بیش از 59.5 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است.
اکثر تحلیلگران بین‌المللی بر این باور هستند که ورود هریس به کاخ سفید زمینه‌ساز ادامه پیدا کردن حمایت‌های آمریکا از اوکراین هستند تا زمانی که مانعی از جانب کنگره این کشور برای تداوم حمایت‌های مالی و تسلیحاتی مطرح شود. آنها همچنین عنوان کرده‌اند که احتمالا هریس نسبت به بایدن برای پایان دادن به جنگ مواضع فعال‌تری را اتخاذ خواهد کرد.
- انتخابات آمریکا و موضوع ناتو
ترامپ بارها بر این موضوع تاکید کرده است که دیگر اعضای ناتو باید سهم بیشتری از هزینه‌های نظامی را بپردازند و به کشورهای عضو این ائتلاف هشدار داده است در صورتی که برای افزایش سهم خود در برابر هزینه‌ها اقدامی نکنند، آنها را به حال خود رها می‌کند و روسیه این حق را دارد که هر طور می‌خواهد با آنها رفتار کند.
او همچنین ماده پنج پیمان ناتو مبنی بر اصل دفاع جمعی ائتلاف را هم زیر سوال برده است و با مثالی عنوان کرده بود که چرا آمریکا باید خود را موظف به دفاع از مردم پرخاشگر مونته‌نگرو به عنوان یک عضو ناتو بداند.
با این حال، هریس تعهد آمریکا به ناتو را آهنین دانسته و تاکنون در مورد این که آیا از عضویت اوکراین در این ائتلاف حمایت‌ می‌کند یا خیر، حرفی نزده است.
انتخابات آمریکا و قراردادهای کنترل تسلیحاتی با روسیه
رئیس‌جمهور روسیه تاکنون بارهاوبارها تحت تأتأثیرنگ اوکراین بر آمادگی خود جهت آغاز یک جنگ هسته‌ای خود صحبت کرده است و این اقدام را در راستای ایجاد بازدارندگی علیه غرب در جریان جنگ اوکراین عنوان کرده است.
از سوی دیگر آخرین معاهده کنترل تسلیحات هسته‌ای میان مسکو و واشنگتن، تحت عنوان استارت جدید نیز در سال 2026 یعنی یک سال پس از روی کار آمدن دولت جدید آمریکا منقضی می‌شود.
بایدن پس از روی کار آمدنش، معاهده مذکور را به سرعت تمدید کرد و انتظار می‌رفت هریس نیز همین روند را دنبال کند. بااین‌حال روسیه مشارکت خود را در معاهده از سال 2023 به حالت تعلیق درآورد، اگرچه هنوز از آن خارج نشده است .
از سوی دیگر ترامپ پیش‌تر خواستار ایجاد یک پیمان هسته‌ای جدید با کشورهایی مانند روسیه و چین شد که مشخص نیست در صورت بازگشت به کاخ سفید همچنان بر این خواسته اصرار ورزد یا خیر.
منبع: فارس

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1248928/پالس‌های-معنادار-انتخابات-آمریکا-به-روسیه
بستن   چاپ