ایرانیان جهان
عربستان در حال توجیه‌پذیر کردن عادی‌سازی روابط ریاض با تل آویو است
جمعه 25 آبان 1403 - 21:47:43
ایرانیان جهان - به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب (تنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین علی خورشیدی، در خطبه نماز جمعه شهر بیجار که در حسینیه این شهر برگزار شد، پس از دعوت به تقوای الهی، اظهار داشت: تقوا «پرهیزکاری» است گاهی یک امر فردی است ‌ــ در‌حالی‌ که تقوا هم یک امر اجتماعی است؛ یعنی امری است که [هم] مربوط به فرد است، مربوط به دل و ‌عمل است، هم مربوط به مجموعه‌ جامعه است، به دلیل اینکه خدای متعال می فرماید: «وَ تَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَ ‌التَّقوىٰ» پس تقوا هم یک امر مشارکتی است، یک امر تعاونی است.
چیزهایی ‌که تعاون و مشارکت مردم در آن تأثیرگذار است، از مصادیق تقوا است.‌
امام جمعه بیجار تصریح کرد: حضرت موسى علیه السلام به مسائل متعدّد عبادى، سیاسى، انقلابى، اجتماعى، اخلاقى، فردى و جمعى مأمور شده بود و طبعاً پرداختن و توجّه لازم به هر کدام، انسان را از سایر امور غافل مى‌سازد، لذا سعه‌ صدر در رسیدن به همه‌ این موارد کاملًا ضرورت دارد.
وی عنوان کرد: سعه‌ صدر، هم براى خود انسان لازم است، هم براى انجام مسئولیت و کلمه‌ «لِی» رمز آن است که دریافت وحى، نیاز به ظرفیت بزرگ دارد. چنانکه در سوره انشراح در مورد پیامبر صلى الله علیه و آله آمده است: «أَ لَمْ نَشْرَحْ لَکَ صَدْرَکَ‌ ... إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً ».
حجت الاسلام خورشیدی با بیان اینکه ویژگى هاى قلب مؤمن و کافر قلب مؤمن و کافر هریک جایگاه امرى است، بیان داشت: امیرالمؤمنین(ع) از قول پیامبر(ص) می‌فرماید: چهار جور دل انسانی در میان مؤمنین یعنی در میان جامعه ایمانی داریم: «قَلْبٌ فِیهِ إِیمَانٌ وَ لَیْسَ فِیهِ قُرْآن‌» یک دلی است که ایمان دارد اما از معارف قرآنی بی‌بهره است؛ «وَ قَلْبٌ فِیهِ إِیمَانٌ وَ قُرْآنٌ» دلهایی هم هستند که هم برخوردار از ایمانند، هم برخوردار از معارف قرآن و نور قرآنند؛«وَ قَلْبٌ فِیهِ قُرْآنٌ وَ لَیْسَ فِیهِ إِیمَان‌» دلهایی هم هستند که معارف قرآنی را بلدند اما ایمانی ندارند، می‌بافند و می‌گویند، اما ایمانی در این دلها نیست، علم هست، ایمان نیست. «وَ قَلْبٌ لَا إِیمَانَ فِیهِ وَ لَا قُرْآن‌» دلهایی هم هستند که نه ایمان دارند و نه قرآن.
مقاومت قائم به فرد نیست
امام جمعه بیجار در بخش دیگر از خطبه های خود به جبهه مقاومت اشاره کرد و ابراز داشت: بعد از شهادت هزاران نفر از اهالی غزه نوبت به جریانات مبارز و مقاومت منطقه رسید، آن‌ها هم بعد از شروع طوفان‌الاقصی متحمل خسارات سنگینی شدند. شهادت رهبرانی از جبهه مقاومت خسارت کمی نبود. آیا بعد از شهادت سیدحسن نصرالله، شهید صفی‌الدین، شهید سنوار و... باز هم طوفان‌الاقصی و تداوم مبارزات بعد از آن توجیه عقلانی دارد؟
وی متذکر شد: این جنس شبهات نه تنها درباره طوفان‌الاقصی بلکه درباره بسیاری از حوادث منطقه و حتی مسائل داخل کشور نیز مطرح می‌شود؛ فهم این دست مسائل یک راهکار اساسی دارد و آن توجه به الگوی تحلیلی و تبیینی است که رهبر انقلاب مبتنی بر آن الگو مسائل را تحلیل می‌کنند.
حجت الاسلام خورشیدی یادآور شد: رهبر انقلاب یک نگاه روندی به حوادث و رویدادها دارند که مبتنی بر آن مسائل را واقعی‌تر و اثرات آن‌ها را ملموس‌تر تحلیل می‌کنند؛ شاید اگر بخواهیم شهادت سیدحسن نصرالله را بصورت ایزوله تحلیل کنیم به این نتیجه برسیم که این شهادت ضربه جبران‌ناپذیری بود که حزب‌الله لبنان متحمل شد، اما وقتی این رویداد را مبتنی بر روند حرکت حزب‌الله لبنان تحلیل می‌کنیم باید به گذشته و آینده حزب‌الله لبنان نظر کنیم.
امام جمعه بیجار گفت: حزب‌الله لبنان، هم در گذشته نشان داده است که با شهادت بزرگانی چون سیدعباس موسوی متوقف نشده و هم بعد از شهادت سیدحسن نصرالله نیز نشان داد عملیات‌های خود را گسترش داده است؛ هیچ پدیده‌ای بدون شناخت روند کلی آن قابل تحلیل نخواهد بود، یا حداقل نمی‌توان تحلیل درستی از آن به دست آورد.
عربستان در حال توجیه‌پذیر کردن عادی‌سازی روابط ریاض با تل آویو است
وی در ادامه با اشاره به نشست اخیر سران حاکم اسلامی در ریاض افزود: نشست «ائتلاف بین‌المللی برای اجرای راه‌ حل دو دولتی» با هدف تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی برگزار شد؛ و این در حالی از سوی عربستان برگزار شد که ریاض در بیش از یک سالی که از نسل‌کُشی غزه می‌گذرد نه تنها اقدامی با هدف فشار بر اسرائیل و حمایت از مردم فلسطین اتخاذ نکرده بلکه آشکارا از تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل سخن می‌گوید؛ در واقع برگزاری این نشست بیشتر از آنکه ابتکاری در پاسخ به بحران جاری در فلسطین باشد باید در راستای تلاش ریاض برای یافتن راه ‎حلی جهت باز کردن گره معادله عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نگریسته شود.
حجت الاسلام خورشیدی تأکید کرد: عربستان سعی دارد خود را به عنوان یک کشوری که مبتکر ایده دو دولتی است مطرح کند و تلاش‌ها در این راستا از سوی مقامات سعودی در 22 سال گذشته با قدرت ادامه داشته است اما تلاش‌هایی که بیش از همه منافع اسرائیل را محقق خواهد کرد، در شرایط کنونی سعودی‌ها مسیری را دنبال می‌کنند که بسیاری از کشورهای اروپایی که هم‌پیمان آمریکا هستند دنبال کرده‌اند و با مخالفت آمریکا و رژیم صهیونیستی مواجه شده‌اند؛ حال طرح راه‌حل دو دولتی از سوی عربستان معنایی جز توجیه‌پذیر کردن عادی‌سازی ریاض با تل آویو ندارد.
آمریکا در دوران افول خود به سر می‌برد
امام جمعه بیجار گفت: آمریکا اساساً سیاست‌های کلان در زمینه سیاست خارجی مدون بوده و چندان تحت تأثیر رؤسای جمهور نیست؛ در شرایط کنونی آمریکا در دوران افول خود به سر می‌برد و اساسا قدرت آغاز جنگی دیگر در دنیا را ندارد؛ زمینه‌های افول آمریکا در همه حوزه‌ها توسط پژوهشگران و حتی مقامات آمریکایی بارها اعلام شده است.
وی در پایان خطبه های خود اضافه کرد: هفته گذشته مراسم ایران همدل در این پایگاه عبادی وسیاسی برگزار شد، علی رغم گرانی ها و مشکلات اقتصادی مردم بصیر و انقلابی شهرستان بیجار مانند دیگر شهرستان ها برگ زرین دیگری خلق کردند که آنچه خادمین نماز جمعه‌ جمع آوری کرده بود شامل دو فیش حج عمره و سه قطعه طلا و بیش از 58 میلیون تومان تحویل شد.
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1267157/عربستان-در-حال-توجیه‌پذیر-کردن-عادی‌سازی-روابط-ریاض-با-تل-آویو-است
بستن   چاپ