ایرانیان جهان -
به گزارش میمتالز، این در حالی است که قیمت فلز نقرهای در روز 14 نوامبر در پی خودداری دولت چین از بهکارگیری اقدامات محرک اقتصادی، به کمترین سطح خود طی سه ماه اخیر رسیده بود و حذف تخفیفهای مالیاتی مسیر قیمتی آلومینیوم را تغییر داد. پس از اعلام وزارت دارایی چین برای حذف تخفیفهای مالیاتی و در پی آن عدمارائه دلیل برای این تغییر، قیمت آلومینیوم در معاملات آتی لندن تا 8.
5 درصد افزایش یافت.
صنعت آلومینیوم چین در طول تاریخ مقادیر قابلتوجهی از این فلز را به عنوان محصولات نیمهتمام صادر کرده است که در تولید ارزشافزوده استفاده یا به سادگی برای استفاده بهعنوان فلز اولیه ذوب میشود. در کوتاهمدت، این اقدام میتواند شامل جریانهایی از چین باشد. تحلیلگران بازار فلزات شانگهای در یادداشتی گفتند، ظرفیت رشد تولید در جاهای دیگر محدود است؛ بنابراین تولیدکنندگان چینی فضایی برای انتقال هزینه مالیات به خریداران خارجی دارند. این اقدام همچنین ممکن است صادرات محصولات آلومینیومی با ارزش افزوده بالا را افزایش دهد. در این راستا دانکن هابز، سرپرست تحقیقات در Concord Resources، گفت: در اصل راهی که بازار این کمبود را حل میکند، ایجاد آربیتراژ صادراتی از چین است، بنابراین قیمت LME بهشدت افزایش مییابد و این موضوع صادرکنندگان چینی را برای ارسال محصولات تشویق میکند. همچنین سازمان تحقیقاتی دولتی چین Antaike عنوان کرد: این اقدام صادرات محصولاتی را که در سال گذشته به ارزش 17.7 میلیارد یوآن (2.4 میلیارد دلار) یا 5.2 میلیون تن بوده است، پوشش میدهد. این اقدام همچنین باعث افزایش قیمت سهام برای تولیدکنندگان آلومینیوم در خارج از چین شده است.
مس به بلای آلومینیوم دچار شد تخفیف مالیات صادراتی نیز برای مس حذف شد و برای برخی از محصولات نفتی تصفیهشده، باتری و محصولات معدنی غیرفلزی کاهش یافت.
اوا مانتی، استراتژیست کالا در ING Bank NV گفت: چین به دلیل برخی از شیوههای تجاری خود با انتقادهای فزایندهای مواجه شده است و تصمیم این کشور میتواند بخشی از استراتژی مقابله با دولت آینده ترامپ باشد. این برنامه میتواند به عنوان یک حرکت استراتژیک در زمینه تنشهای تجاری پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا تلقی شود. چین ممکن است با نشان دادن توانایی خود در تاثیرگذاری بر پویایی بازار جهانی از این بهعنوان اهرمی در مذاکرات تجاری استفاده کند. روز جمعه، فلزات صنعتی با ارقام خردهفروشی تقویت شده بودند که نشان میداد رشد مصرف تقریبا به تولید کارخانه در بزرگترین واردکننده فلزات در جهان رسیده است.
تاکنون، چین بهبودی نامنظمی را تجربه کرده است؛ جایی که مخارج خانوارها تولید را پشت سر گذاشته بود که به دلیل احساسات ضعیف در میان خریداران و بخش خصوصی متوقف شده بود. سیتیگروپ پیشبینی رشد خود را برای چین به 5درصد برای سال 2024 ارتقا داد، هرچند هشدار داد که نگرانیهای تعرفهای اصلی نگرانی رشد خواهد بود. قیمت فلزات صنعتی از اواخر سپتامبر کاهش یافته و هفتمین سقوط هفتگی متوالی به ثبت رسیده است. جهش ارزش دلار از زمان پیروزی دونالد ترامپ که باعث میشود کالاهای قیمتگذاریشده براساس ارز جذابیت کمتری داشته باشند، بر احساسات نزولی افزود. روز جمعه دلار عقبنشینی کرد. جهش قیمت آلومینیوم، بزرگترین جهش از آوریل بود و معاملات آتی 5.3درصد افزایش یافت. آلومینیوم از بالاترین قیمت پنجماهه خود که در هشتم ماه نوامبر 2710 دلار به ازای هر تن ثبت شده بود، عقب نشینی کرد و این افت قیمت در پی خودداری چین از بهکارگیری برنامههای محرک اقتصادی رقم خورد. چین بسته 1.4 تریلیون دلاری را برای دولتهای محلی بهمنظور مبادله بدهیهای خارج از ترازنامه با پکن و کمک به دسترسی آنها به منابع مالی بهتر اعلام کرد، اما از هدف قرار دادن جریانها برای تحریک مصرف به طور خاص خودداری کرد و بازارها را به کاهش انتظارات از اقدامات تهاجمیتر که به تقاضای تولید کمک میکرد، سوق داد. با این حال، آلومینیوم به عملکرد بهتر از سایر فلزات اساسی در سال ادامه داد، چراکه بحران عرضه آلومینا برای تولیدکنندگان همچنان وجود دارد و در این میان، قیمت بوکسیت به بالاترین حد خود رسید. قیمت آلومینیوم در روز 15 ماه نوامبر به 2657 دلار به ازای هر تن رسید.
منبع: دنیای اقتصاد
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1269424/رشد-آلومینیوم-با-لغو-مشوقهای-مالیاتی-بر-صادرات-چین