ایرانیان جهان
جهان در هفته‌ای که گذشت
جمعه 2 آذر 1403 - 09:52:55
ایرانیان جهان - رشد بازار شهرهای هوشمند عربستان، برترین روستاهای گردشگری جهان، کم‌مصرف کردن ساختمان‌های دولتی امارات، بهترین شهرهای جهان برای کودکان، نوآورترین شهرهای اروپا، بزرگترین شهرهای هر قاره و بهشت چای بنگلادش را در این بسته خبری ایمنا بخوانید.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جدیدترین خبرهای جهان را در این بسته خبری بخوانید.
رشد چشمگیر بازار شهرهای هوشمند عربستان تا 2027 تقاضا برای شهرهای هوشمند در عربستان سعودی در حال افزایش است، زیرا توسعه این شهرها زمینه‌های جدیدی را برای افزایش سازگاری با محیط زیست در این کشور فراهم می‌کند. از سوی دیگر آگاهی در مورد اینترنت اشیا (IoT) و رایانش ابری میان شهروندان و مقامات دولتی مختلف این کشور در حال افزایش است. همه‌گیری کووید -19 به‌عنوان یک محرک اصلی برای علاقه‌مندتر کردن دولت عربستان سعودی به مزایای مربوط به شهرهای هوشمند عمل کرده است.
عربستان به این ترتیب در حمایت از راه‌حل‌های حمل‌ونقل هوشمند، مدیریت بهتر مراقبت‌های بهداشتی و قابلیت‌های صرفه‌جویی در انرژی، آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در شهرهای هوشمند جدید و بهسازی شهرهای موجود در سراسر کشور اعلام کرده است تا در کنار توسعه شهرهای هوشمند، شهرهای فعلی را نیز به قابلیت‌های مشابه با این شهرهای پیشرفته مجهز کند.
افزایش تلاش‌ها برای به‌حداقل رساندن وابستگی به نفت، به‌کارگیری ابتکارعمل‌های مختلف، ایجاد شهر هوشمند فعال و افزایش سرمایه‌گذاری توسط دولت، رشد بازار شهرهای هوشمند عربستان سعودی را تقویت کرده است و بر اساس حوزه‌های عملکردی، انتظار می‌رود این بخش بالاترین نرخ رشد را در طول دوره پیش‌بینی بازار شهرهای هوشمند این کشور داشته باشد. این امر به افزایش آگاهی در مورد استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی، توسعه پروژه‌های انرژی سبز و گسترش استفاده از محصولات نوآورانه هوشمند برای اندازه‌گیری انرژی‌های مصرفی نسبت داده می‌شود. به‌عنوان مثال، شرکت برق عربستان در سپتامبر 2020، مبلغ 1.3 میلیارد دلار به تأمین مالی کنتورهای هوشمند و سایر پروژه‌های انرژی سبز این کشور اختصاص داد.

ایرانیان جهان

پیش‌بینی رشد بازار شهرهای هوشمند عربستان سعودی پیش‌بینی می‌شود اندازه بازار شهرهای هوشمند عربستان سعودی که در سال 2019 به 3,552.1 میلیون دلار رسیده بود، با نرخ رشد مرکب سالانه 19.6 درصدی از 2020 تا 2027، در این سال هدف به‌طور دقیق‌تر 14,745.2 میلیون دلار برسد. سازگاری شهرهای هوشمند با محیط زیست و پیشرفت‌های چشمگیر در فناوری‌های اینترنت اشیا و ابری، فرصت‌های سودآوری را برای ایفاگران نقش‌های اصلی این بازار در آینده فراهم می‌آورد. علاوه‌بر این، پیش‌بینی می‌شود پیشرفت‌های فناوری اینترنت اشیا و کاهش ردپای کربن در شهرهای هوشمند فرصت‌های سودآوری را برای رشد این بازار در عربستان فراهم کند.
بر اساس حوزه عملکردی، بخش زیرساخت‌های هوشمند در سال 2019 بر سهم بازار شهرهای هوشمند عربستان سعودی تسلط داشت و انتظار می‌رود در سال‌های آتی به دلیل افزایش چندین طرح دولتی برای توسعه شهر هوشمند تحت چارچوب چشم‌انداز 2030 عربستان، بر این بازار تسلط پیدا کند. از سوی دیگر حمل‌ونقل هوشمند به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از زیرساخت‌های هوشمند، به‌دلیل بهره‌وری انرژی و مزایای زیست‌محیطی، بیشترین سهم بازار را در عربستان سعودی دارد. با وجود جمعیت شهری بالا در این کشور، راه‌حل‌های حمل‌ونقل هوشمند وسایلی را برای افزایش سرعت تردد در شهرها فراهم می‌کند و رشد بازار شهرهای هوشمند عربستان سعودی را افزایش می‌دهند.
افزایش نفوذ اینترنت اشیا و برنامه‌های کاربردی مبتنی بر ابر تأثیر قابل‌توجهی بر این بازار داشته است. برنامه‌های کاربردی اینترنت اشیا ابزارهایی را برای نظارت بر ترافیک، سطوح نویز (الودگی صوتی)، سطوح کیفیت هوا، تردد وسایل‌نقلیه و سطوح انتشار صنایع مختلف ارائه می‌دهند. اینترنت اشیا همچنین به بهبود بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی، تولید، حمل‌ونقل در سطح شهرها و تردد در سراسر عربستان سعودی کمک کرده و رشد بازار شهرهای هوشمند این کشور را تقویت کرده است.

ایرانیان جهان

بر اساس حوزه عملکردی، بخش زیرساخت‌های هوشمند در سال 2019 سهم بازار بالایی را در اختیار داشت و حدود یک‌پنجم بازار شهرهای هوشمند عربستان سعودی را به خود اختصاص داد. دلیل این امر مزایای زیرساخت هوشمند همچون اتصال مداوم اشیا فیزیکی به اینترنت و شهرنشینی سریع بود. با این حال تخمین زده می‌شود به‌واسطه افزایش چالش‌های سیستم‌های الکتریکی همچون زیرساخت‌های قدیمی و رشد تعداد منابع انرژی تجدیدپذیر متغیر و وسایل‌نقلیه الکتریکی، بخش انرژی هوشمند بالاترین نرخ رشد مرکب سالانه را با 22.6 درصد در طول دوره پیش‌بینی نشان دهد.
امارات ساختمان‌های دولتی را کم‌مصرف می‌کند امارات متحده عربی به‌منظور ارتقای بهره‌وری انرژی و کاهش دی‌اکسید کربن، پروژه‌ای را برای بهینه‌سازی انرژی 60 ساختمان دولتی آغاز کرده است. این برنامه که با همکاری شرکت زیمنس اجرا می‌شود، بخشی از استراتژی جامع کشور برای دستیابی به اهداف انتشار کربن‌صفر خالص تا سال 2050 است.
هدف اصلی این پروژه صرفه‌جویی 27 درصدی در مصرف انرژی و آب این ساختمان‌های دولتی است که معادل کاهش انتشار 15 هزار و 400 تن دی‌اکسید کربن خواهد بود. این کاهش می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر محیط زیست داشته باشد و به کاهش بحران‌های ناشی از تغییرات اقلیمی کمک کند. اقداماتی از این قبیل به‌ویژه با توجه به افزایش سریع جمعیت و توسعه زیرساخت‌ها در امارات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ایرانیان جهان

پایداری و کارایی برنامه بهینه‌سازی ساختمان‌های دولتی شامل ارتقای سیستم‌های گرمایش، تهویه مطبوع و تهویه است، همچنین با نصب حسگرهای حرکتی و روشنایی، بهره‌وری سیستم‌های روشنایی ساختمان‌ها نیز بهبود خواهد یافت. افزون‌بر این، نصب سیستم‌های مدیریت ساختمان به متمرکز کردن مدیریت انرژی در این ساختمان‌ها کمک خواهد کرد. این تغییرات به‌منظور بهینه‌سازی عملکرد و کاهش مصرف انرژی به کار گرفته می‌شود و می‌تواند منجر به کاهش قابل‌توجهی در انتشار کربن شود.
زیمنس پیش‌تر نیز با موفقیت پروژه‌هایی را در هفت ساختمان وزارتخانه اجرا کرده و توانسته است نتایج قابل‌قبولی در صرفه‌جویی 20 درصدی در مصرف انرژی و آب آن ساختمان‌ها به ثبت برساند. تمرکز پروژه جدید بر مراکز بهداشتی و آموزشی است و گامی مهم در مسیر رشد سریع کشور برای کاهش کربن در تمام بخش‌ها به‌شمار می‌آید.

ایرانیان جهان

کشور امارات همواره در تلاش است تا الگویی برتر در زمینه‌های پایداری و ساخت‌وساز برای سایر کشورها باشد و این طرح نیز شاهدی بر تعهد آن کشور به ایجاد استانداردهای جهانی در زمینه‌های زیست‌محیطی است. این برنامه می‌تواند با بهره‌گیری از فناوری‌های نوآورانه و راهکارهای مقیاس‌پذیر، به‌عنوان الگوی عملی برای بهینه‌سازی ساختمان‌ها در دیگر مناطق کشور و حتی در سطح جهانی مورد استفاده قرار گیرد.
شرکت زیمنس به‌عنوان یکی از بازیگران کلیدی این پروژه، برنامه‌هایی را برای افزایش کارایی و کاهش انتشار کربن در همه بخش‌ها پیشنهاد داده است. به گفته کارشناسان، این بهبودها نه‌تنها موجب افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی و کاهش هزینه‌ها در بلندمدت می‌شود، بلکه در راستای تحقق اهداف زیست‌محیطی و افزایش کیفیت زندگی شهروندان نیز مؤثر خواهد بود.
بهترین شهرهای جهان برای کودکان هنگام در نظر گرفتن بهترین شهرها برای کودکان، عوامل مختلفی از جمله ایمنی، آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، فعالیت‌های تفریحی و به‌طور کلی خانواده‌دوستی مهم تلقی می‌شوند. مطالعات اخیر، شهرهای متعددی را در سراسر جهان ارزیابی کرده‌اند تا شهرهایی را شناسایی کنند که حمایت‌کننده‌ترین محیط‌ها را برای تربیت کودکان فراهم می‌کنند. در ادامه بعضی از رقبای برتر بر اساس تحقیقات جامع آورده شده است.
استکهلم، سوئد استکهلم به عنوان بهترین شهر برای خانواده‌ها با امتیاز 6.57 از 10 رتبه‌بندی شده است. این شهر در هزینه‌های دولتی برای آموزش (7.2 درصد از تولید ناخالص داخلی) و مزایای خانوادگی (3.4 درصد از تولید ناخالص داخلی) عالی عمل می‌کند، همچنین دارای امتیاز شادی بالایی (7.4) و تعداد زیادی فضای سبز (23.53 پارک به ازای هر 100 هزار نفر) است.
پاریس، فرانسه پاریس با امتیاز 6.55 در جایگاه دوم قرار دارد و دارای فعالیت‌های مناسب برای کودکان (464 گزینه) و امتیاز «قابل پیاده‌روی بودن» قابل‌توجهی (73.2) است. این شهر همچنین دارای طولانی‌ترین سیاست مرخصی والدین با 312 هفته است، اما با هزینه‌های بالای زندگی و فضای سبز محدود (3.76 به ازای هر 100 هزار نفر) روبه‌رو است.

ایرانیان جهان

توکیو، ژاپن توکیو با امتیاز 6.41 در رتبه سوم قرار دارد. این شهر به‌علت ایمنی و پارک‌های متعددش شناخته شده است و محیطی دوستانه برای خانواده‌ها فراهم می‌کند. توکیو دارای نرخ واکسیناسیون بالایی است و فعالیت‌های متنوعی برای کودکان ارائه می‌دهد، اگرچه با چالش‌های مربوط به فرهنگ کار و انزوای اجتماعی مواجه است.
سیدنی، استرالیا سیدنی با امتیاز 6.19 به‌علت تعداد زیاد فعالیت‌های خانوادگی (226 گزینه) برای خانواده‌ها به‌عنوان شهر شاد برای کودکان شناخته شده است. با وجود هزینه بالای زندگی، این شهر همچنان دارای شاخص شادی قوی و فرصت‌های تفریحی فراوانی است.
هلسینکی، فنلاند هلسینکی با امتیاز 6.15 در رتبه پنجم قرار دارد که به‌دلیل رکورد ایمنی فوق‌العاده‌اش و وضعیت فنلاند به عنوان یکی از شادترین کشورهای جهان شناخته می‌شود. اگرچه تعداد فعالیت‌های کودکانه کمتری (98 گزینه) دارد، اما مزایای خانوادگی و حمایت آموزشی قوی‌ای ارائه می‌دهد.
سایر شهرهای دوستدار کودک اوکلند، نیوزلند : شناخته‌شده برای کیفیت آموزش و فضاهای سبز
بروکسل، بلژیک : ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی خوب و فرصت‌های آموزشی
آمستردام، هلند : دارای تسهیلات تفریحی عالی و ایمنی
وین، اتریش : مشهور به‌علت تفریحات فرهنگی و کیفیت زندگی
سانتیاگو، شیلی : شهری روبه‌رشد برای خانواده‌ها به دلیل قابلیت دسترسی و امکاناتش.
انتخاب بهترین شهر برای بزرگ کردن کودکان شامل تعادل بین عوامل مختلفی است که نیازهای خاص هر خانواده را برآورده می‌کند. شهرهایی مانند استکهلم، پاریس و توکیو به‌علت سیستم‌های حمایتی جامعشان برای خانواده‌ها برجسته هستند، اما ترجیحات شخصی در مورد سبک زندگی، فرهنگ و جامعه نیز نقش مهمی در این تصمیم‌گیری ایفا می‌کنند.
نوآورترین شهرهای اروپا معرفی شد آی‌کپتال iCapital جایزه‌ای سالانه است که به شهرهای اروپایی در زمینه ترویج نوآوری در جوامع خود به بهترین نحو، اعطا می‌شود. این جایزه یکی از پنج جایزه کمیسیون اروپا است که تحت برنامه افق اروپا Horizon Europe، برنامه چارچوب تحقیق و نوآوری اتحادیه اروپا اعطا می‌شود و برای شهرهای کشورهای عضو اتحادیه و کشورهای مرتبط با افق اروپا در دسترس است.
آی‌کپتال توسط شورای نوآوری اروپا و آژانس اجرایی SMEs (شرکت‌های کوچک و متوسط) مدیریت می‌شود. برندگان پس از ارزیابی انجام شده توسط دو هیئت داوری سطح بالا متشکل از کارشناسان مستقل انتخاب می‌شوند. کمیسیون اروپا برندگان جوایز امسال و دهمین آی‌کپتال را معرفی کرد و شهرهایی را به رسمیت شناخت که در ارائه راه‌حل‌های نوآورانه پیشتاز هستند.
تورین ایتالیا به‌عنوان پایتخت نوآوری اروپا انتخاب شد، شهر فنلاندی اسپو در رتبه دوم و وست‌میدلندز بریتانیا در رتبه سوم قرار گرفتند. براگای پرتغال نیز برنده رده شهر نوآورانه در حال رشد اروپا شد و لینز اتریش جایگاه دوم این رده را به خود اختصاص داد.

ایرانیان جهان

نوآوری و مواجهه با چالش‌های شهری آینده آی‌کپتال یا جوایز پایتخت نوآوری اروپا، شهرهایی با اکوسیستم‌های نوآورانه پویا و فراگیر را گرامی می‌دارد. این رقابت مراکز شهری را که با موفقیت توانسته‌اند شهروندان، مؤسسات دانشگاهی، مشاغل و مقامات دولتی را بهم پیوند دهند، مورد تأیید قرار می‌دهد. رقابت سال جاری تلاش یک دهه شهرهایی را بزرگ داشت که در ارائه راهکارهای نوآورانه برای شهروندان خود پیشرو هستند.
تورین به دلیل ارائه رویکردی جامع برای آزمایش و نوآوری، همچنین استفاده از تاریخ غنی و میراث صنعتی خود برای مقابله با چالش‌های فعلی و آینده شهری مورد ستایش قرار گرفت و براگا به‌دلیل توسعه طیف وسیعی از راه‌حل‌های نوآورانه، از خوشه‌های مبتنی بر فناوری گرفته تا صنایع فرهنگی و خلاق، همچنین ایجاد یک اکوسیستم نوآوری قوی با تمرکز بر همکاری و فراگیری انتخاب شد.
این شهرها نشان دادند که نوآوری تنها در فناوری نیست، بلکه در مورد ایجاد فرصت‌ها، تقویت مشارکت و بهبود کیفیت زندگی برای شهروندان است. برندگان جوایز 2024/2025 بلندپروازی‌های خود را به مرحله اجرا درآوردند و نمونه‌های الهام‌بخشی از نوآوری را در اروپا و فراتر از آن ارائه کردند.

ایرانیان جهان

مراسم اهدای جوایز در لیسبون و در طول وب‌سامیت، یکی از بزرگترین رویدادهای فناوری جهان، برگزار شد و شهرهایی را به‌رسمیت شناخت که نوآوری را در بافت روزمره زندگی شهری گنجانده‌اند و جوامع پایدار، فراگیر و تاب‌آور ایجاد کرده‌اند.
تورین یک میلیون یورو و دو نایب قهرمان این جوایز هر یک 100 هزار یورو، براگا نیز 500 هزار و دو شهر نایب قهرمان در رده‌بندی شهرهای نوآور در حال رشد هر کدام 50 هزار یورو دریافت کردند.
جوایز آی‌کپتال برای نخستین بار در سال 2014 برگزار شد و برندگان گذشته آن به عنوان پایتخت‌های نوآوری اروپا عبارتند از بارسلونا (2014)، آمستردام (2016)، پاریس (2017)، آتن (2018)، نانت (2019)، لوون (2020)، دورتموند (2021)، اکس مارسی پرووانس، متروپل (2022) و لیسبون (2023). برندگان گذشته در رده شهرهای نوآور در حال ظهور نیز وانتا (2021)، هارلم (2022) و لینشوپینگ (2023) هستند.
بزرگترین شهرهای هر قاره تا 2025 بر اساس جمعیت گزارش موسوم به «آینده شهرسازی جهانی سازمان ملل متحد» به معرفی بزرگترین شهرهای هر قاره طبق داده‌های موجود جمعیتی و بر اساس برآورد جمعیت آن‌ها تا سال 2025 پرداخته است. ارقام جمعیت در این بررسی برای تراکم شهری اندازه‌گیری می‌شود که شامل یک منطقه شهری پیوسته است که از مرزهای اداری محلی پیروی نمی‌کند، بنابراین لیست بزرگترین شهرهای جهان بسته به اینکه مرزهای محلی رعایت می‌شود یا نه و میزان متغیر بودن مناطق شهری با پذیرش جمعیت بیشتر یا کمتر، می‌تواند تغییر کند.
آسیا: توکیو (37.0 میلیون) / دهلی (34.7 میلیون)
آفریقا: قاهره (23.1 میلیون) / کینشاسا (17.8 میلیون)
آمریکای جنوبی: سائوپائولو (23.0 متر) / بوئنوس‌آیرس (15.8 میلیون)
آمریکای شمالی: مکزیکوسیتی (22.8 میلیون) / نیویورک (19.2 میلیون)
اروپا: مسکو (12.7 میلیون) / پاریس (11.3 میلیون)
اقیانوسیه: ملبورن (5.4 میلیون) / سیدنی (5.2 میلیون)

ایرانیان جهان

نگاهی اجمالی به جدول و نقشه ارائه‌شده توسط سازمان ملل نشان می‌دهد که بزرگترین شهرهای آسیا و آفریقا بر اساس برآوردهای جمعیتی، از همتایان خود در آمریکای شمالی، اروپا و اقیانوسیه بسیار بزرگ‌تر هستند. این موضوع منعکس‌کننده روندهای عمومی جمعیت است. (آسیا و آفریقا در قرن بیست‌ویکم بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند.)
کشورهای این قاره‌ها نیز اغلب میزبان شهرهای بزرگ‌تر هستند. در میان 20 شهر برتر از نظر جمعیت: 13 مورد در آسیا، سه مورد در آفریقا و دو مورد در آمریکای شمالی و جنوبی قرار دارند و هیچ شهری در این فهرست متعلق به اروپا یا اقیانوسیه نیست.
شهرنشینی از سال 1950 به سرعت اتفاق افتاد و تا سال 2008 مردم بیشتر از روستاها، در شهرها زندگی می‌کردند. با این حال در طول همه‌گیری کووید -19 بخش‌هایی از جهان شاهد مهاجرت مردم از مناطق شهری بزرگ به شهرهای کوچک‌تر یا روستاها بودند.
سریمانگال؛ بهشت چای بنگلادش سریمانگال، منطقه‌ای زیبا در بنگلادش، به‌عنوان پایتخت چای این کشور شناخته می‌شود و به‌علت مناظر خیره‌کننده و میراث فرهنگی غنی‌اش معروف است. این شهر دارای بیش از 200 باغ چای است که آن را به یکی از ارکان اصلی صنعت چای در سطح جهانی تبدیل کرده است. سرسبزی و تپه‌های زیبا، گردشگران محلی و بین‌المللی را به خود جذب می‌کند تا از محیط آرام و مزارع آن لذت ببرند.

ایرانیان جهان

یکی از جنبه‌های قابل‌توجه سریمانگال، تعهد آن به حفظ یک محیط زیست بدون آلودگی است. این شهر با طراحی مناطق جداگانه برای فعالیت‌های مسکونی و تجاری، به‌طور مؤثری آلودگی و ترافیک را کاهش داده است. این برنامه‌ریزی شهری هوشمندانه، فضایی آرام‌تر برای زندگی ایجاد کرده که در بسیاری از مناطق شهری نادر است.
باغ‌های چای سریمانگال بعضی از باغ‌های چای معروف در سریمانگال شامل:
باغ چای فینلی : معروف به‌علت زیبایی مناظر و اهمیت تاریخی‌اش. باغ چای نورجهان : یکی از بزرگ‌ترین باغ‌ها که بازدیدکنندگان می‌توانند کارگران چای را در حال کار مشاهده کنند و با فرایند تولید چای آشنا شوند. پارک ملی لاواچارا : هرچند که به‌طور عمده یک ذخیره‌گاه طبیعی است، اما در مجاورت چندین باغ چای قرار دارد و فرصتی منحصربه‌فرد برای کاوش هم‌زمان تنوع زیستی و فرهنگ چای را فراهم می‌کند.

ایرانیان جهان

گردش در سریمانگال بازدیدکنندگان سریمانگال می‌توانند در فعالیت‌های مختلفی شرکت کنند که زیبایی طبیعی و میراث فرهنگی غنی آن را به نمایش می‌گذارد. تجربیات محبوب شامل:
تورهای باغ چای : تورهای راهنمایی شده از طریق باغ‌های وسیع چای، به گردشگران این امکان را می‌دهد که فرایند دقیق کشت و برداشت برگ‌های چای را مشاهده کنند. جلسات تست چای : بسیاری از باغ‌ها جلسات تستی برگزار می‌کنند که در آن بازدیدکنندگان می‌توانند انواع مختلف چای‌های محلی را امتحان کنند. اکتشاف طبیعت : این منطقه همچنین به‌علت جاذبه‌های طبیعی‌اش مانند دریاچه مادهاپور و جنگل باتلاقی راتارگول شناخته‌شده است که فرصت‌هایی برای پیاده‌روی، تماشای پرندگان و لذت بردن از مناظر زیبا را فراهم می‌کند.

ایرانیان جهان

سریمانگال به شهرهای بزرگ مانند داکا و سیلهت متصل است و گزینه‌های مختلف حمل‌ونقل از جمله قطارها و اتوبوس‌های بین‌شهری دارد. سفر به‌طور معمول حدود چهار تا پنج ساعت طول می‌کشد که همین امر آن را به مقصدی قابل دسترس برای گردشگران محلی و بین‌المللی تبدیل می‌کند.
سریمانگال نمادی از میراث غنی کشاورزی بنگلادش، به‌ویژه در تولید چای است. مناظر خیره‌کننده آن، همراه با ارتباط عمیق فرهنگی با کشت چای، این منطقه را به مقصدی اصلی برای کسانی تبدیل کرده است که به دنبال تجربه زیبایی و طعم چای بنگلادشی هستند. چه با کاوش در باغ‌های وسیع آن یا لذت بردن از دم‌نوش‌های بی‌نظیرش، بازدیدکنندگان سریمانگال را مکانی جذاب خواهند یافت که هم زیبایی طبیعت و هم غنای فرهنگی را تجسم می‌کند.
از اصفهک تا غرب سهیل؛ برترین روستاهای گردشگری جهان طرح بهترین دهکده‌های گردشگری توسط ابتکار گردشگری سازمان ملل متحد در سال 2021 برای ارتقای نقش گردشگری در مناطق روستایی، حفظ مناظر، تنوع فرهنگی، ارزش‌ها و سنت‌های محلی راه‌اندازی شد. شبکه بهترین دهکده‌های گردشگری (BTV) هر سال رشد می‌کند و با اعلام 75 عضو جدید، 254 روستا اکنون بخشی از بزرگترین جامعه مقصد روستایی در جهان هستند.
زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل گردشگری سازمان ملل در این رابطه گفت: «گردشگری ابزاری حیاتی برای فراگیری است که جوامع روستایی را برای حفاظت و ارزش‌گذاری میراث فرهنگی غنی خود و در عین حال پیشبرد توسعه پایدار، توانمند می‌کند. طرح «بهترین دهکده‌های گردشگری» نه‌تنها دستاوردهای چشمگیر این روستاها را به رسمیت می‌شناسد، بلکه قدرت تحول‌آفرین گردشگری را نیز برجسته می‌کند. این جوامع با استفاده از دارایی‌های منحصربه‌فرد خود می‌توانند رشد اقتصادی را تقویت کنند، سنت‌های محلی را ترویج کنند و کیفیت زندگی ساکنان خود را بهبود ببخشند. ما روستاهایی را که گردشگری را به عنوان راهی برای توانمندسازی و رفاه جامعه پذیرفته‌اند گرامی می‌داریم و نشان می‌دهیم که شیوه‌های پایدار می‌تواند به آینده‌ای روشن‌تر برای همه منجر شود.»
طرح بهترین دهکده‌های گردشگری برنامه‌ای برای تقویت توسعه و شمول در مناطق روستایی، مبارزه با کاهش جمعیت، پیشبرد نوآوری و ادغام زنجیره ارزش از طریق گردشگری و تشویق شیوه‌های پایدار است.

ایرانیان جهان

برای انتخاب برترین‌ها، روستاها در 9 حوزه کلیدی مورد ارزیابی قرار گرفتند:
منابع فرهنگی و طبیعی ترویج و حفظ منابع فرهنگی پایداری اقتصادی پایداری اجتماعی پایداری محیطی توسعه گردشگری و یکپارچه‌سازی زنجیره ارزش حاکمیت و اولویت‌بندی گردشگری زیرساخت و اتصال بهداشت، ایمنی و امنیت این ابتکار شامل سه رکن است:
بهترین دهکده‌های گردشگری توسط گردشگری سازمان ملل: مقاصد گردشگری روستایی برجسته را با دارایی‌های فرهنگی و طبیعی معتبر، تعهد به حفظ ارزش‌های مبتنی بر جامعه و تعهد آشکار به نوآوری و پایداری در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی به رسمیت می‌شناسد.
شبکه بهترین دهکده‌های گردشگری : ایجاد فضایی برای تبادل تجربیات و شیوه‌های خوب، یادگیری و فرصت‌ها در بین اعضای خود و مشارکت کارشناسان و شرکای بخش دولتی و خصوصی در ترویج گردشگری به عنوان محرک توسعه روستایی.
انتخاب بهترین دهکده‌های گردشگری توسط برنامه ارتقای گردشگری سازمان ملل از روستاها برای برآورده کردن معیارهای برتر شدن حمایت می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند تا در مناطقی که در ارزیابی به عنوان ضعف شناسایی شده‌اند، بهبود پیدا کنند.
سال جاری هفت روستا از برنامه ارتقای بهترین روستاهای گردشگری عنوان برترین را کسب کردند که عبارت از کاپولالپام دو مندز، مکزیک Capulálpam de Méndez (مکزیک)، گراند بای، موریس Grand Baie (موریس)، کالوپاناجیوتیس Kalopanagiotis (قبرس)، پیسوری Pissouri (قبرس)، روبونی Ruboni (اوگاندا)، بو سواک Bo Suak (تایلند) و ترولین Trevelin (آرژانتین) است.
اصفهک، روستای برتر گردشگری روستای اصفهک در شهرستان طبس استان خراسان جنوبی که در اثر زلزله 1357 طبس به‌شدت آسیب دیده بود، برای مدتی غیرقابل سکونت شد و به همین علت روستاییان مجبور به سکونت در چادرهای موقت شدند.
این تخریب به‌نوعی موجب بازسازی سنتی روستا در کنار بافت ویران شد. اصفهک اکنون با داشتن اقامتگاه‌های بوم‌گردی و خانه‌های سنتی خشتی توانسته است توجهات جهانی را به این خلاقیت فرهنگی و معماری جلب کند و به عنوان روستای برتر گردشگری شناخته شود.

ایرانیان جهان

کد خبر 812764

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1274101/جهان-در-هفته‌ای-که-گذشت
بستن   چاپ