ایرانیان جهان
تیر تعرفه‌های تلافی‌جویانه آمریکا و اروپا بر چشم صنعت خودرو
شنبه 3 آذر 1403 - 14:00:45
ایرانیان جهان - به گزارش به نقل از دنیای اقتصاد، چشم‌انداز اقتصاد اروپا ناامیدکننده است. هفته گذشته و پس از انتخابات دوباره دونالد ترامپ اوضاع بدتر شد. انتظار می‌رود که عدم اطمینان عمیق درباره سیاست‌های دولت ترامپ در زمینه تجارت، فناوری، اوکراین، تغییرات آب‌وهوایی و موارد دیگر باعث کاهش سرمایه‌گذاری و کاهش رشد اقتصادی شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اعمال تعرفه‌های 40 درصدی علیه چین/ تهدید ترامپ برای دومین اقتصاد جهان
راه‌اندازی یک جنگ تعرفه‌ای احتمالی توسط ایالات متحده - بزرگ‌ترین شریک تجاری و نزدیک‌ترین متحد اتحادیه اروپا و بریتانیا - صنایع بزرگی مانند خودرو، داروسازی و ماشین‌آلات را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
«پاتریشیا کوهن» در گزارش 12نوامبر در نیویورک‌تایمز نوشت، نیاز به افزایش هزینه‌های نظامی به‌دلیل تردید درباره تضمین‌های آمریکا در اروپا، بودجه‌های ملی را بیشتر تحت فشار قرار داده و کسری بودجه را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، نگرش تخاصمی رئیس‌جمهور منتخب در قبال چین می‌تواند اروپا را تحت فشار قرار دهد تا یا یک طرف را انتخاب کند یا با مجازات مواجه شود.
«کارستن برزسکی» اقتصاددان ارشد بانک هلندی ING گفت: «بدترین کابوس اقتصادی اروپا به حقیقت پیوست.» او هشدار داد که این تحولات می‌تواند منطقه یورو را در سال آینده به سمت «رکود تمام‌عیار» سوق دهد.
با آشفتگی سیاسی در آلمان و فرانسه - دو اقتصاد بزرگ اروپا - این ضربه اخیر می‌تواند در زمان بدتری وارد شود. در بحبوحه بحران در کابینه ائتلافی آلمان، این کشور که هم اکنون دومین سال رکود اقتصادی را پشت سر می‌گذارد، با چالش‌های اقتصادی ناشی از یک دولت دیگر ترامپ دست به گریبان است.
اقتصاد این کشور پس از حمله روسیه به اوکراین و پایان یافتن جریان گاز ارزان روسیه - که عنصر کلیدی در موفقیت صنعتی این کشور بود– دچار تلاطم شد.
آلمان در دو جبهه مبارزه می‌کند. فولکس‌واگن، بزرگ‌ترین خودروساز قاره، اخیرا اعلام کرد که احتمالا کارخانه‌های خود را تعطیل و کارگران را اخراج می‌کند. رقابت خودروهای برقی چینی در حال حاضر به فروش این بخش در خارج از کشور و اروپا ضربه زده است.
رهبران بین دلجویی از چین یا مقابله با آن درگیر هستند. دولت آلمان ماه گذشته به طرح اتحادیه اروپا برای اعمال تعرفه‌های 45درصدی بر خودروهای الکتریکی ساخت چین رای منفی داد. کشورهای دیگر مانند اسپانیا رای ممتنع دادند. اکثریت تصویب کردند و در پاسخ، چین عوارض جدیدی بر برندی اروپایی وضع کرد که بیشتر آن از فرانسه می‌آید.
تعرفه‌های تلافی‌جویانه بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا چشم‌انداز صنعت خودرو را بیشتر متاثر ساخته است ایالات متحده بزرگ‌ترین بازار خودروهای صادرشده از آلمان است و نزدیک به 13درصد از 3.1میلیون خودروی فروخته‌شده در خارج از کشور در سال2023 را به خود اختصاص داده است.
صحبت‌های ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی مبنی بر اینکه اتحادیه اروپا «بهای گزافی بپردازد» اروپا را نگران کرده است. «هیلدگارد مولر»، رئیس انجمن صنعت خودرو آلمان گفت: «بسیاری در اروپا هنوز به‌طور کامل درک نکرده‌اند که فکر کردن درباره ژئوپلیتیک و سیاست اقتصادی با هم به چه معناست.»
بیشتر بخوانید

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1275243/تیر-تعرفه‌های-تلافی‌جویانه-آمریکا-و-اروپا-بر-چشم-صنعت-خودرو
بستن   چاپ