ایرانیان جهان
مدیران ارشد کسب‌وکارها اقتصادی برای پذیرش هوش مصنوعی تعلل نکنند
سه شنبه 6 آذر 1403 - 18:08:35
ایرانیان جهان - به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، هدف از برگزاری این کارگاه، معرفی هوش مصنوعی زاینده به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محرک‌های تحول دیجیتال در صنایع مختلف بود. از این رو، سرفصل‌هایی در این دوره دیده که به شرکت ها کمک کند تا نه تنها کارایی عملیاتی خود را افزایش دهند، بلکه مدل‌های کسب و کار نوینی خلق کنند که آن‌ها را در بازار رقابتی پیشرو نگه دارد.
از آنجاکه در مرکز نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران معتقدیم این جریان‌سازی باید از مدیران عامل و مدیران ارشد سازمان‌ها و کسب‌وکارها شروع شود و به سایر بخش‌های اکوسیستم اقتصادی کشور تسری پیدا کند، این برنامه ویژه مدیران عامل و مدیران ارشد کسب‌وکارها اقتصادی تدارک دیده شد.
کامران باقری، مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار اسمایلینو پذیرش هوش مصنوعی را یک اجبار خواند و گفت: خوشا به حال شرکت‌هایی که پیش‌دستانه به دنبال فرصت‌های این فناوری هستند. این موضوع مانند تحولات گذشته شامل فرصت‌هایی است. در گذشته آنهایی که فناوری جدید را قبول کردند از مزایا و فرصت‌های آن بهره‌مند شدند و آنهایی که آن را کنار زدند یا متضرر شدند یا حضورشان در عرصه رقابت کمرنگ شد. حتی در مواردی برخی از آنها حذف هم شدند.
باقری وجه تمایز هوش مصنوعی به ویژه هوش مصنوعی زاینده را با سایر پدیده‌های قبلی، سرعت شتابان آن معرفی کرد.
مدیرعامل اسمایلینو با تاکید بر سرعت بسیار بالای پیشرفت و تغییرات هوش مصنوعی، نقش آن را در کسب و کارها حیاتی دانست و گفت: تغییرات 10 سال اخیر که در اثر پیشرفت‌های اینترنتی حاصل شده عامل تغییر مکانیزم بازار است که به‌نظر می‌رسد در نتیجه این موج فناوری جدید باید منتظر حضور و شرکت بازیگران جدید باشیم.
باقری، نیروی متخصص هوش مصنوعی زاینده را نیروی کم تعداد اما گران‌قیمتی نامید که تاثیر آنها روی یک سازمان و آینده مسیر کاری آنها غیرقابل انکار است. او اشاره داشت که سازمان‌ها باید برای بهره‌مندی از این فناوری و عقب نماندن از مسیر توسعه به حضور این نیرو در سازمان خود اهتمام ورزند.
او پذیرش به‌کارگیری هوش مصنوعی در سازمان‌ها را امری الزامی و مهم قلمداد کرد که برای اقدام به این کار ابتدا باید پذیرش آن در ذهن مدیران عامل اتفاق بیفتد و در رابطه با دشواری‌های این نوع از تصمیم‌گیری گفت: از دشواری‌های و پیچیدگی‌های لایه مدیریتی آگاه و باخبر هستم اما هوش مصنوعی پدیده‌ای است که باسرعت بسیار زیاد در حال پیشرفت است و اولین بار است که در تاریخ رقم می‌خورد.
باقری به استناد تجربه خود از برگزاری جلسات با مدیران عامل شرکت‌های خصوصی در یکسال اخیر اعلام کرد که نتیجه 99 درصد این جلسات ادامه کار به همان سبک سابق بود. مدیران عامل می‌خواهند صبر کنند تا وضعیت و جایگاه این فناوری در دنیا شفاف‌تر شود تا شاید آن موقع تصمیمی در راستای به‌کارگیری آن اتخاذ کنند. بنابراین تا آن زمان همان منوال گذشته کسب و کاری برقرار خواهد بود.
این استاد دانشگاه، هوش مصنوعی زاینده را فرصتی تلقی کرد که تا پیش از این در این حد و اندازه برای کسب و کارها فراهم و مهیا نبوده و تاخیر در به‌کارگیری آن به زعم اظهارات او تاخیری کشنده است.
مدیرعامل اسمایلینو اظهار کرد: فرآیند پذیرش و به‌کارگیری هوش مصنوعی زاینده مشتمل بر 4 مرحله است؛ مرحله اول درک این فناوری جدید، گام بعدی این است که از تاثیرات آن روی ابعاد مختلف زندگی و کسب و کاری آگاه و باخبر شویم. پس از این دو مرحله باید بیشتر و عمیق‌تر با این موضوع آشنا شویم. گام نهایی قرار گرفتن در مسیر آن و چگونگی استفاده از آن است. تمامی این مراحل پکیج سواد هوش مصنوعی نام دارد.
او هوش مصنوعی به ویژه هوش مصنوعی زاینده را امر و پدیده بسیار مهمی دانست که روند کسب و کاری در جهان را تغییر داده است.
هنوز هم داده حرف اول را می‌زند
در ادامه، هادی ویسی، معاون فنی و هم‌بنیان‌گذار اسمایلینو و از دیگر اساتید این کارگاه، در رابطه با تغییر روند استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی به نسبت اوایل ورود آن گفت: آمار جمعی نشان‌دهنده استفاده روزانه از ChatGPT و کاهش استفاده از موتور جست وجوی گوگل است. این امر بیانگر قدرت هوش مصنوعی زاینده است.
معاون فنی اسمایلینو استدلال و برنامه‌ریزی، شناسایی و درک و یادگیری را سه ویژگی کلیدی هوش مصنوعی برشمرد و گفت: انجام همزمان کارها ویژگی و توانایی برجسته انسان به عنوان هوشمند ترین موجود است و این سطحی است که فناوری با آن چندان فاصله ندارد. البته این اتفاق ترس‌ها و بیم‌هایی را تشدید کرده و اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای را به همراه دارد.
ویسی اعلام کرد طبق تحقیقات و پیش‌بینی‌های انجام شده تا 5 سال آینده به سطح AGI و تا سال 2045 به سطح سوپر AGI خواهیم رسید.
ویسی با لحاظ این مورد که تا کنون همه کسب و کارها با سطوح و مصداق‌هایی از هوش مصنوعی آشنایی داشتند و تجربه استفاده از این ابزار را دارند، مرحله استفاده از این فناوری را برای کسب و کارها در حال حاضر عبور از زمینه‌های توصیفی، تشخیصی و پیش‌بینی دانست که اکنون در مرحله تجویزی قرار دارد.
ویسی داده به اندازه کافی، زیرساخت پردازشی و حافظه و همچنین الگوریتم‌ها و روش‌ها را سه ضلع مثلث یک الگوریتم هوش مصنوعی دانست و مهم‎‌ترین رکن آن را داده نامید.
او با اشاره به اینکه تجمیع نشدن داده‌ها امری است که در موضوع محدودیت داده تاثیرگذار است و باید به این موضوع توجه کرد، گفت: بازی کسب و کارها در کشور روی موضوع هوش مصنوعی هنوز شروع نشده است و تحولی که این فناوری ایجاد کرده و ایجاد خواهد کرد با هیچ کدام از فناوری‌های پیشین قابل قیاس نبوده و نیست.
بر اساس این گزارش، سلسله نشست‌های لبه تکنولوژی مرکز نواوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران فرصتی بی‌نظیر برای تمامی علاقه‌مندان به تکنولوژی‌های روز دنیاست تا با یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداخته، دانش‌افزایی را همگام با شبکه‌سازی گسترش دهند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1278825/مدیران-ارشد-کسب‌وکارها-اقتصادی-برای-پذیرش-هوش-مصنوعی-تعلل-نکنند
بستن   چاپ