ایرانیان جهان - با وجود برگزاری جلسات متعدد در اتاق بازرگانی گرگان در خصوص معضلات و مشکلاتی که فعالان اقتصادی استان با آن دست و پنجه نرم می کنند اما گویا شیون و فریاد تجار، بازرگانان و تولید کنندگان راه به جایی نبرده است و گرچه این صدا در شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت هم بلند بوده اما مسئولان این صدا را از گوشی شنیده و از گوش دیگر عبور داده اند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
منطقه آزاد اینچه برون که امروز از آن به عنوان مهمترین ظرفیت در توسعه اقتصادی استان و کشور یاد می شود همچنان بلاتکلیف بوده و عدم هماهنگی و یکصدایی دستگاه های مختلف چوب لای چرخ این پروژه عظیم کرده است. بزرگان و مسئولان استان صدای واحدی در سطح کشور ندارند. دود جدال و دعوایی که بین منطقه آزاد، راه آهن و سایر دستگاه ها وجود دارد در چشم مردم این استان خواهد رفت.
به همین منظور نشست مشترک فعالان اقتصادی گلستان با سردار غلامرضا حسن پور، رئیس بسیج فعالان اقتصادی کشور و محمد رضا بهرامن، نائب رییس اتاق بازرگانی ایران در اتاق بازرگانی گرگان برگزار شد.
ابتدا رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: همه فعالیت های بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تجمیع شده است و از ظرفیت اتاق برای برطرف کردن موانع و مشکلات در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بهره می گیریم.
امیر یوسفی افزود: گلستان دارای مرزهای زمینی، ریلی، هوایی و دریایی است، دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه بوده و اکنون خط ریلی ما به کشور چین نیز متصل شده است.
وی با بیان اینکه این استان 110 واحد صنعتی و 31 معدن فعال دارد، گفت: این استان در بخش کشاورزی بیش از پنج میلیون تن محصول تولید و 37 روز غذای مردم کشور را تامین می کند اما درآمد مردم آن 50 درصد کمتر از میانگین کشوری است و در دولت های مختلف نتوانستیم این شرایط را بهبود ببخشیم که البته عامل اصلی به تصمیم گیری های غلطی بر می گردد که سرمایه گذاران را فراری می دهد.
گلستان در چهارراه اقتصادی تجارت خارجی
یوسفی گفت: گلستان جزو تولید کنندگان اصلی محصولات کشاورزی است که این مهم باید موجب پیشرفت استان را فراهم کند، این در حالی است که نه تنها این گونه نیست بلکه تولید کنندگان ما به دولت یارانه می پردازند.
وی افزود: گلستان در بخش صنعتی دارای صنایع کوچک و متوسط است و توان مالی بالایی ندارد که ناترازی های بهوجود آمده در برق، خسارات زیادی را به واحدهای صنعتی تحمیل کرده است.
رییس اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه تجارت خارجی این استان شمالی در چهارراه اقتصادی قرار دارد، گفت: متاسفانه در ایجاد زیرساخت ها همچنان بلاتکلیف هستیم و نتوانستیم از ظرفیت مرز اینچه استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: چنانچه در ایجاد زیرساخت های منطقه آزاد تسریع شود استان از حالت عقب ماندگی رهایی می یابد و اتاق این آمادگی را دارد در کنار همه مسئولان، استان را از این وضعیت نگرانی خارج کند.
رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا هم که به گلستان سفر کرده بود در این جلسه حاضر بود. مسعود بهرمن اظهار کرد: مراوده مالی 15 کشور همسایه ایران در طول سال سه هزار و 900 میلیارد دلار بوده که سهم ایران از این بازار تنها 38 میلیارد دلار و کمتر از یک هزارم است.
گلستان یک پدر دلسوز می خواهد
بهرمن با تاکید بر اینکه امکانات و منابع در کشور ما هفت برابر جمعیت است، گفت: حجم بازار احصا شده در کشور ما با ظرفیت فعلی 360 میلیارد دلار است اما اکنون تنها از یک هفتم ظرفیت صادراتی خود استفاده کرده ایم.
وی با اشاره به ظرفیت های استان گلستان گفت: استانی که از شرایط استراتژیک برخوردار است اما گره های مرزی و گمرکی دارد، نیازمند یک پدر دلسوز است.
وی ادامه داد: امروز کشور ما گرفتار مواد مخدر نفتی است و ما را صادرات کالاها و محصولات دیگر دور کرده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا تصریح کرد: در دولت قبل رویکردی جدی در خصوص مبادلات تجاری با قاره آفریقا وجود نداشت اما می توانیم در این دولت این رویکرد را تقویت کنیم چراکه می تواند بازار خوبی برای کشور ما باشد.
بهرمن با بیان اینکه امروز تعداد صادرکننده ها ما کم بوده و بیشتر وارد کننده داریم، گفت: در دنیا دیگر تولیدکننده ها خود صادرات نمی کنند زیرا این فعل بسیار گسترده است.
دعوای بین منطقه آزاد اینچه برون و راه آهن حل نشده است
در ادامه نائب رئیس اتاق بازرگانی گرگان اظهار کرد: وضعیت موجود خروجی تصمیمات گذشته است اگر نگرش سابق بر کشور حاکم باشد به سمت اضمحلال خواهیم رفت.
نائب رئیس اتاق بازرگانی گرگان: دعوای بین منطقه آزاد اینچه برون و راه آهن هنوز حل نشده است و ما نباید جاسوسی را فقط در ابعاد نظامی ببینیم بلکه در ابعاد اقتصادی هم جاسوسی و خیانت رخ می دهد
علی محمد چوپانی تصریح کرد: بخش نامه هایی که از بانک مرکزی صادر می شود بخش نامه های خزانه داری آمریکاست، در هیچ کشوری ورود ارز به داخل کشور را رجیستر نمی کنند اما در ایران این کار انجام می شود و این موضوع مانند «دوستی خاله خرسه» شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود آهنگ خوبی را برای آینده اقتصاد کشور پیش بینی نمی کنم، گفت: دعوای بین منطقه آزاد اینچه برون و راه آهن هنوز حل نشده است و ما نباید جاسوسی را فقط در ابعاد نظامی ببینیم بلکه در ابعاد اقتصادی هم جاسوسی و خیانت رخ می دهد.
تکانه های اداری ما را آزار می دهد
وی با بیان اینکه نیازمند استحمام فکری هستیم، ادامه داد: امروز تکانه های اداری ما را آزار می دهد و جالب است که تعزیرات به دستگاه های دولتی کاری ندارد اما امان بخش خصوصی را بریده است.
چوپانی تصریح کرد: آمریکا اسراییل و کشورهای عربی با فرجام مخالفند، در داخل هم عده ای با این موضوع مخالفت می کنند، آیا این جای سوال نیست؟
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی گرگان معتقد است امروز دست و پای صادر کننده را بسته ایم و یه او می گوییم شنا کن.
ارز را چطور برگردانیم؟/ تشکیل پرونده قضایی برای فعالان اقتصادی بنام
سعید صفوی افزود: برای بسیاری از فعالان اقتصادی و تجار به واسطه بر نگرداندن ارز پرونده قضایی تشکیل شده، سوال اینجاست که این تاجر با وجود تحریم ها و معضلات چگونه باید ارز را برگرداند.
وی با بیان اینکه در گلستان صادر کنندگان بنامی داشتیم اما امروز همه به همین دلیل متهم هستند، بیان کرد: امروز نه صادرکننده سر جای خود قرار دارد نه وارد کننده؛
وی با صراحت گفت: بانک مرکزی به فعالان بخش خصوصی خیانت می کند و همه به ضرر کشور است.
وی گفت: فعال اقتصادی را مجبور به دریافت کد ساتا(کد تأیید منشأ ارز کالای وارداتی) می کنند که اخذ این کد از بانک مرکزی 85 روز طول می کشد و در این ایام باید بار در گمرک بماند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در این نشست گفت: اگر بخواهیم به رشد 8 درصدی که برای کشور تعریف شده برسیم نیازمند تغییرات هستیم.
سیاست گذاران در کنار فعالان اقتصادی باشند
محمدرضا بهرامن افزود: اتاق بازرگانی مسئولیت سنگینی دارد اما با تصمیم سازان در ارتباط دارد.
وی گفت: در رقم زدن تغییرات در جهت توسعه باید از پایین ترین تا بالاترین سطح جامعه همکاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه تدوین گران سیاست گذاری ها باید در کنار فعالان اقتصادی باشند، ادامه داد: این پوست اندازی باید عملیاتی باشد و از تجربیات نهایت بهره را ببریم.
بهرامن گفت: برخی معضلات در بدنه اقتصاد و مراودات تجاری بروز می کند که بسیار تعجب برانگیز است و قطعا عده ای در وضع یک سری دستورالعمل ها و قوانین منتفع هستند.
وی افزود: اگر این توسعه رقم نخورد مدیون نسل های بعدی هستیم لذا بایستی تمام ابزارها را برای تغییر در اختیار بگیریم.
رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور: سرمایه گذار به استان وجود کرده اما عدم هماهنگی در مناطق آزاد، گمرک و دستگاه های مختلف باعث بروز مانع برای تحقق این هدف مهم می شود
مسئولان گلستان یک صدا نیستند
رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور هم که در سفری دو روزه به گلستان سفر کرده بود در این نشست اظهار کرد: وظیفه بسیج است که صدای فعالان اقتصادی را بشنود و به دولت منتقل کند.
غلامرضا حسن پور با بیان اینکه در تجارت خارجی بسیار ضعیف عمل کرده ایم، در خصوص معضلات راه اندزی منطقه آزاد گفت: سرمایه گذار به استان وجود کرده اما عدم هماهنگی در مناطق آزاد، گمرک و دستگاه های مختلف باعث بروز مانع برای تحقق این هدف مهم می شود.
وی با بیان اینکه مشکل این است که از یک استان چند حرف بیرون می آید، گفت: مسئولان استان یک بار به توافق برسند که برای منطقه آزاد چه احتیاج دارند و یک گزارش خوب از معضلات ارائه دهید که اولویت ها در آن مشخص باشد همه روی آن قسم بخورید.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1281444/جدال-در-اینچه-برون|-مسئولان-گلستانی-صدای-واحدی-ندارند|-داد-بخش-خصوصی-راه-به-جایی-نبرد