ایرانیان جهان
اسراییل کدام روستاهای تاریخی را ویران کرد؟
سه شنبه 13 آذر 1403 - 07:50:56
ایرانیان جهان - به گزارش منیبان، بلافاصله پس از آغاز تهاجم زمینی رژیم صیهونیستی به لبنان در ماه اکتبر، ویدئوهایی از سربازان اسرائیلی منتشر شد که نشان می‌داد در حال منفجر کردن کل روستاهای جنوب لبنان هستند. در ادامه مشخصات چهار روستای تاریخی که رژیم صهیونیستی ویران کرده آورده شده است:
یارون
روستای یارون در ارتفاع حدود 780 متری از سطح دریا در منطقه بنت جبیل واقع شده است و مشرف به خط آبی، مرز لبنان با سرزمین‌های اشغالی است.
ظاهراً نام یارون ریشه کنعانی دارد. اعتقاد بر این است که این روستا که بر روی یک تپه قرار گرفته در عهد عتیق نیز به معنای مکان مرتفعی که مشرف به مکان‌های دیگر است، آورده شده است.
معنای دیگری که توسط انیس فریها نویسنده فقید لبنانی متخصص زندگی سنتی روستایی، پیشنهاد شده وحشت و ترس است.
این روستا با جمعیت مسلمانان و مسیحیان در سال‎های 1982 تا 2000 توسط ارتش رژیم صهیونیستی اشغال شد و از دهه 1970 تاکنون چندین بار مورد حمله اشغالگران قرار گرفته است.
از نظر تاریخی، روستاییان یارون برای امرار معاش به کشت تنباکو، درختان زیتون و پرورش گاو متکی بودند. اما حملات اسرائیل و توسعه نیافتگی مزمنی که روستا را گرفتار کرده بخش عمده‌ای از ساکنان یارون را بر آن داشته است تا از طریق مهاجرت به دنبال زندگی بهتر باشند.
محیبیب
روستای محیبیب در بخش مرجعیون بر روی تپه‌ای دیدنی با مناظر خیره کننده واقع شده است و در تمام فصول سال از آب و هوای معتدلی برخوردار است.
معروف است که محیبیب محل زیارتگاه حضرت بنیامین است، جایی که اعتقاد بر این است که پسر یعقوب نبی در آنجا دفن شده است که بیش از 2100 سال قدمت دارد. یعقوب که پس از ناپدید شدن برادرش، یوسف پیامبر، به دنیا آمد، گمان می‌رود که بر منطقه‌ای که امروز روستا در آن قرار دارد، حکومت می‌کرده است.
محیبیب
بیش از 250 سال پیش به یک روستا تبدیل شد و اعتقاد بر این است که ساکنان آن برای اولین بار از روستای نبطیه میفدون در حدود 30 کیلومتری آن آمده‌اند. این روستا همچنین به عنوان یک گذرگاه مهم برای کاروان های تجاری که از سوریه و فلسطین می آمدند، عمل می‌کرده است.
محیبیب حدود 1100 نفر ساکن دارد که همگی از خانواده‌های جابر، حجازی و ابوخضره هستند.
بسیاری از ساکنان این روستا که قبلاً به کشت تنباکو و دامپروری متکی بودند، در حال حاضر در بخش دولتی لبنان کار می کنند یا به خارج از کشور مهاجرت کرده اند.
میس الجبل
ساکنان میس الجبل به سرسختی معروف هستند. ساکنان این روستا در طول قرن‌ها از مصیبت‌های زیادی جان سالم به در برده اند. نام این روستا از درختان گزنه که در زبان عربی به میس معروف است گرفته شده است. گزنه را در سراسر کوچه‌ها و خیابان‌ها روستا می‌توانید ببینید.
میس الجبل یکی از بزرگترین روستاهای مرجعیون است که در ارتفاع 700 متری از سطح دریا قرار دارد، مکان های مذهبی تاریخی شیعی متعددی را در خود جای داده است.
در غرب این روستا مسجد امام علی قرار دارد و مسجد شیخ ابراهیم در سمت شرق قرار دارد.
مسجد ابوذر الغفاری در شمال میس الجبل به نام یکی از صحابی معروف حضرت محمد نامگذاری شده است.
بسیاری از شخصیت های برجسته مذهبی شیعه از این روستا آمده بودند، از جمله شیخ عبدالامیر قبالان رئیس فقید شورای عالی اسلامی شیعیان لبنان.
بلیدا
در بخش مرجعیون لبنان روستای بلیدا به معنای خانه کودک یا تازه متولد نیز قرار دارد. در حالی که 9هزار نفر به عنوان ساکنان این روستا ثبت شده‌اند، تنها 1200 نفر پیش از شروع آخرین جنگ در بلیدا زندگی می‌کردند. اشغال اسرائیل در سالهای 1982-2000 بسیاری از ساکنان این منطقه را وادار به ترک روستا کرد.
از نظر تاریخی، روستاییان بلیدا از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کردند. این امر پس از آن دشوارتر شد که یک سوم قلمرو روستا - حاصلخیزترین - با ترسیم مرز با لبنان در سال 1920 بخشی از فلسطین شد.
مسجد این روستا از ارزش بسیار بالایی برخوردار است و دارای تاریخ 2هزار ساله است. اعتقاد بر این است که این معبد قبل از اسلام معبد بوده و پس از فتح شام توسط مسلمانان در قرن هفتم، اولین مسجد در جبل عامل شد.
یکی دیگر از مکان‌های تاریخی بلیدا چاه شعیب نبی است که در امتداد منطقه‌ مرزی قرار دارد که ارتش رژیم صهیونیستی سیم خاردار کشیده است.
منبع: همشهری

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1285138/اسراییل-کدام-روستاهای-تاریخی-را-ویران-کرد؟
بستن   چاپ