ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار اجتماعی ایونا به نقل از خبر آنلاین,امروز به دنبال انتشار گزارش مربوط به تصرف سه جزیره، مجمع ملی کویت بلافاصله برای بررسی اوضاع یک جلسهی فوقالعاده تشکیل داد و طرحی را که یکی از نمایندگان مجمع ملی به نام احمدالخطیب (ناسیونالیست عرب) دربارهی جزایر تنگهی هرمز پیشنهاد داده بود به اتفاق آرا تصویب کرد.
ایراندخت خوانساری: سحرگاه سهشنبه 9 آذر 1350 به دنبال خروج انگلیس از خلیجفارس و پس از 80 سال جدایی جزایر سهگانه از ایران، نیروهای مسلح ایران در این جزایر پیاده شدند. این خبر را پیش از ظهر همین روز امرعباس هویدا نخستوزیر وقت با حضور در مجلس شورای اسلامی به اطلاع نمایندگان مردم رساند.
اما هرچه این خبر برای مردم ایران شادیآفرین بود به همان اندازه کشورهای عربی را غرق در ماتم و عصبانیت کرد. در ادامه واکنش آنان را به این ماجرا که اطلاعات فردای آن روز به نقل از خبرگزاریهای مختلف گزارش کرد میخوانید: عراق با ایران قطع رابطه کرد
بغداد – خبرگزاری فرانسه گزارش داد که عبدالحسین الجمالی مدیرکل وزارت خارجهی عراق بعدازظهر سهشنبه به دنبال آخرین تحولات اوضاع منطقهی خلیجفارس به پلبالفور سفیر انگلستان در بغداد اعتراض کرد و در این زمینه یادداشت اعتراضیهای از جانب دولت خویش تسلیم وی کرد. خبرگزاری عراق خاطرنشان کرد که در این یادداشت عراق حکومت انگلستان را به عدم رعایت تعهدات خود ناشی از قراردادهای انگلستان و امارات خلیجفارس که انگلستان را ملزم به حفظ جنبهی عربی دو جزیرهی تنب و جزیرهی ابوموسی و درنتیجه حفظ این جزایر در برابر استقرار نیروهای ایران در این جزایر میکرد متهم داشته است، وزیر خارجهی عراق پیش از ظهر دیروز روسای هیأتهای نمایندگی سیاسی را در بغداد به حضور پذیرفت و «خطرات اقدام ایران را برای صلح و امنیت منطقهی خلیجفارس و نیز کشتیرانی بینالمللی در این منطقه» برای آنها تشریح کرده بود وزیر خارجهی عراق متذکر شد که اقدامات ایران نقض آشکار حاکمیت اعراب در این جزایر است.
آسوشیتدپرس از قول رادیو بغداد خبر میدهد که عراق از مدتها پیش اصرار داشت یک نظام دفاعی منطقهای عرب ایجاد شود تا جای خالی را که بر اثر خروج نیروهای انگلیسی از خلیجفارس به وجود میآید، پر کند. ولی این پیشنهاد را همهی حکومتهای عرب ندیده گرفتند قسمتی به خاطر اختلاف سیاسی درونی دنیای عرب، و نیز به خاطر برتری نظامی ایران.
بغداد – خبرگزاری فرانسه: رادیو بغداد گزارش داد که شورای فرماندهی انقلاب تصمیم گرفت روابط دیپلماتیک خود را با ایران و انگلیس قطع کند. این خبر را دیشب برای نخستین بار رادیو لندن از قول رادیو بغداد پخش کرد ولی اندکی بعد سخنگوی وزارت امور خارجهی انگلیس گفت که نمیتواند این خبر را تایید کند. ظاهرا تصمیم به قطع روابط بعد از نیمهشب دیشب اتخاذ گردیده است.
رادیو بغداد اضافه کرد که به دنبال «تجاوز آشکار ایران با تبانی انگلیس» شورای عالی انقلاب عراق تصمیم گرفته است روابط خود را با دو کشور مزبور قطع کند.
رادیو بغداد اشاره کرد که دولت انگلیس به شیخنشینهای خلیجفارس تعهد سپرده بود که جنبهی عربی سه جزیره را حفظ کند. مجمع ملی کویت بلافاصله طرح «ناسیونالیست عرب» تصویب کرد
خبرگزاری فرانسه از کویت گزارش میدهد به دنبال اعمال حاکمیت ایران در جزایر تنب و ابوموسی به وسیلهی ارتش ایران عدهای از نمایندگان مجمع ملی کویت درخواست کردند که کویت منابسات خود را با ایران قطع کند. امروز به دنبال انتشار گزارش مربوط به تصرف سه جزیره، مجمع ملی کویت بلافاصله برای بررسی اوضاع یک جلسهی فوقالعاده تشکیل داد و طرحی را که یکی از نمایندگان مجمع ملی به نام احمدالخطیب (ناسیونالیست عرب) دربارهی جزایر تنگهی هرمز پیشنهاد داده بود به اتفاق آرا تصویب کرد.
در این طرح توافق حاصله میان شارجه و ایران که به موجب آن به ایران حق داده میشود پایگاه نظامی در جزیرهی ابوموسی مستقر کند بهشدت محکوم شده است.
در طرح مصوبهی مجمع ملی کویت اضافه شده است که سه جزیرهی تنگهی هرمز کنترل مدخل خلیجفارس را در اختیار ایران میگذارد و منافع کشورهای عرب این منطقه را به مخاطره میاندازد.
طرح مجمع ملی کویت پس از محکوم کردن اقدامات ایران اعلام میدارد که ملت عرب اعادهی وضع سابق را برای خود محفوظ میدارد.
شیخ صباح الاحمد الجابر وزیر خارجهی کویت که در جلسهی فوقالعاده مجمع ملی کویت شرکت کرده بود ضمن نطقی تاکید کرد که کویت این سه جزیره را همچنان عربی میداند و با حاکمیت ایران بر آنها مخالف است. وی نطق نخستوزیر ایران را «تعجبآور» خواند. خبرگزاری فرانسه از دمشق گزارش داد که روزنامهی نیمهرسمی «الثوره» نیز در مقالهی اساسی خود، ضمن بررسی تحولات اوضاع خلیجفارس، معاملهی ایران و انگلستان را بر سر جزایر ابوموسی و تنب کوچک و تنب بزرگ مورد حمله قرار داده است. ملک فیصل جلسه فوقالعاده تشکیل داد
آسوشیتدپرس از بیرون گزارش میدهد، ملک فیصل پادشاه عربستان سعودی بعدازظهر سهشنبه کابینهی خود را برای ملاقات با حکام امارات عرب به شهر «حصا» واقع در کرانهی خلیجفارس برد. ابوظبی: انتظار نداشتیم
دولت ابوظبی در اعلامیهای که امروز انتشار یافت از اشغال قسمتی از «ملت عزیز» ابراز تاسف کرده و پس از تاکید این مطلب که ابوظبی خواستار حل و فصل مسائل بینالمللی از راههای مسالمتآمیز و اصول منشور ملل متحد است خاطرنشان ساخته ابوظبی انتشار چنین اقدامی را از جانب یک همسایه که رشتههای قدیمی و باستانی آن را به کشورهای عربی و اسلامی پیوند میدهد نداشت. خشم حاکم دوبی
دوبی – رویتر – حاکم سرزمین کوچک راسالخیمه که 50 هزار جمعیت دارد امروز نیز با خشم و عصبانیتی در برابر حمله به دو جزیرهی تنب بزرگ و تنب کوچک عکسالعمل نشان داد.
شیخ صقر جزایر مذکور را جزء جداییناپذیر راسالخیمه میداند و قبلا با تلاشهای انگلستان برای مصالحه در مورد جزایر مذکور مخالفت کرده بود. شیخ صقر امروز تلفنی با «سر جفری آرتور» نمایندهی سیاسی انگلیس مقیم خلیجفارس تماس گرفت و مصرا از او خواست که به این تجاوز اعتراض کند. شیخ صقر همچنین با «جولیان واکر» دیپلمات انگلیسی مقیم دوبی که مسئول مستقیم امور راسالخیمه است تماس گرفت. از راسالخیمه همچنین با کشورهای عربستان سعودی، کویت، اتحادیه عرب و خبرگزاری خاورمیانه تماس تلفنی گرفته شد تا به نفع دعاوی حکومت راسالخیمه حداکثر تبلیغات به عمل آید. یمن جنوبی: ما انتظار اشغال این جزایر را داشتیم
عدن – عدالله خمری وزیر فرهنگ جمهوری دموکراتیک خلق یمن «اشغال» جزایر ابوموسی و تنب را از جانب نیروهای مسلح ایرانی بهشدت مورد انتقاد قرار داد و گفت امپریالیسم انگلیس کار لشکرکشی به این جزایر را تسهیل کرده، چه انگلیس همان روشی را که سابقا با کشورهای مستعمره داشت اکنون نیز ادامه میدهد.
وزیر فرهنگ یمن جنوبی افزود پس از آنکه سر ویلیام لوس چندین بار از کشورهای خلیجفارس و ایران دیدن کرد ما انتظار اشغال این جزایر را داشتیم. اما به مردم خلیج و به مبارزان «جبهه خلق برای آزادی خلیج اشغالشده» و به نیروهای دموکراتیک منطقه که با مقاومت خود هرگونه توطئههای جدید را در هم خواهند شکست ایمان داریم. دمشق: این مبارزهطلبی با اراده مردم عرب است
دمشق – رادیو دمشق امروز ضمن تفسیری در مورد جزایر خلیجفارس گفت اشغال این جزایر به منزلهی مبارزهطلبی با ارادهی مردم عرب و نقض حاکمیت و استقلال مردم این جزایر است. بحران در خلیج فارس؛ جزایر سه گانه، جرقه تنشهای منطقهای
انتشار خبر اعاده حاکمیت ایران بر جزایر سه گانه، موجی از اعتراضات را در میان کشورهای عربی به راه انداخته است. مجمع ملی کویت به عنوان اولین واکنش، جلسه فوقالعادهای تشکیل داده و طرحی تند علیه این اقدام ایران تصویب کرده است. این رویداد نشان میدهد که این موضوع به یکی از مهمترین چالشهای منطقهای تبدیل شده است.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1285819/واکنش-تند-شش-کشور-عربی-به-مسئله-جزایر-سهگانه