ایرانیان جهان
آمریکا با اتهام زنی علیه ایران و روسیه: وضعیت سوریه را زیرنظر داریم
چهارشنبه 14 آذر 1403 - 12:14:55
ایرانیان جهان - آفتاب‌‌نیوز :
«رابرت وود» سفیر و معاون نمایندگی دولت جو بایدن در سازمان ملل شامگاه سه شنبه به وقت محلی در نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات اخیر در سوریه و حملات گروه‌های تروریستی و مخالفان دولت بشار اسد با تکرار ادعا‌های واشنگتن افزود: «ایالات متحده آمریکا از نزدیک وضعیت سوریه را زیر نظر دارد. سال‌ها است که دولت سوریه درگیر جنگ داخلی با حمایت ایران، روسیه و حزب‌الله بوده است.
»
این دیپلمات دموکرات آمریکایی ادعا کرد که بازیگران یاد شده اخیرا به دلیل درگیری‌ها در نقاط دیگر «تضعیف شده‌اند» و افزود: جای تعجب نیست که ما شاهد تلاش بازیگران در سوریه در چند روز گذشته بوده‌ایم که از این فرصت استفاده کرده‌اند.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد: در واقع، خودداری مداوم حکومت بشار اسد از مشارکت در روند سیاسی مشخص شده بر اساس قطعنامه 2254 و اتکا به روسیه و ایران، شرایطی را ایجاد کرد که اکنون در شمال غرب سوریه در حال گسترش است.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل به عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت ادعا کرد: ایالات متحده آمریکا هیچ ارتباطی با حملات شورشیان اخیر که توسط گروهی به نام "هیئت تحریر الشام" انجام شده است، ندارد و این گروه، «یک سازمان تروریستی» از سوی ایالات متحده و سازمان ملل بوده و «ما نگرانی‌هایی در مورد این گروه داریم.»
جانشین سفیر آمریکا در سازمان ملل مدعی شد: ما همچنان به دفاع و حفاظت کامل از پرسنل و مواضع ارتش ایالات متحده برای اطمینان از اینکه داعش دوباره در سوریه احیا نشود، ادامه خواهیم داد.
این دیپلمات آمریکایی اضافه کرد: ما در چند روز گذشته با رهبران منطقه در تماس بوده‌ایم و بسیاری از آن‌ها همسو با ما، خواستار کاهش تنش شده‌اند.
او در عین حال مدعی شد: رویداد‌های اخیر یادآور این است که سوریه هرگز در صلح نخواهد بود مگر اینکه بشار اسد توافقی را بپذیرد که همه مردم سوریه در آینده این کشور نقش داشته باشند.
«گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در آغاز نشست اضطراری شورای امنیت درباره تحولات اخیر سوریه گفت: هیچ راه حل نظامی برای این درگیری وجود ندارد. اگر شاهد تنش‌زدایی و حرکت سریع به سوی یک فرآیند سیاسی جدی نباشیم که طرف‌های سوری و بازیگران کلیدی بین‌المللی را شامل شود، بیم آن می‌رود، شاهد تعمیق بحران باشیم.
این مقام سازمان ملل با پرداختن به تحولات جاری در سوریه در ابتدای سخنانش و ابراز نگرانی درباره وضعیت غیرنظامیان و اقلیت‌های مذهبی و نژادی، از همه طرف‌ها خواست تا از جان غیرنظامیان محافظت کنند.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با بیان اینکه تحولات اخیر در شمال سوریه، مخاطرات شدیدی را متوجه غیرنظامیان می‌کند و اثرات خطرناکی بر صلح و امنیت منطقه و جهان دارد، گفت: هیئت تحریرالشام که در حال پیشروی است، از سوی سازمان ملل به عنوان گروه تروریستی شناخته شده است.
او افزود که طرف‌های سوری و بازیگران کلیدی بین المللی باید به طور جدی در مذاکرات برای یافتن راهی به منظور پایان یافتن درگیری مشارکت کنند و خواستار تعامل سیاسی فوری و جدی برای جلوگیری از خونریزی و تمرکز بر راه حل سیاسی مطابق با قطعنامه 2254 شورای امنیت شد.
پدرسون تصریح کرد که به این منظور با طرف‌های سوریه و بازیگران بین المللی از جمله با دولت سوریه، مخالفان سوری، ترکیه، روسیه، ایران، ایالات متحده آمریکا و بازیگران عرب و اروپایی در ارتباط است.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد که در روز‌های آینده برای مجموعه‌ای از نشست‌ها در سطوح بالا در منطقه حضور خواهد داشت.
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره تحولات سوریه به درخواست دمشق و حمایت روسیه، چین و الجزایر و در پی حملات گروه‌های تروریستی و مخالف به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب عصر سه شنبه به وقت محلی، 13 آذرماه 1403 برابر با سوم دسامبر 2024 برگزار شد.
به گزارش ایرنا، گروه‌های تروریستی از بامداد 7 آذر ماه 1403 برابر با 27 نوامبر 2024 با حمایت برخی از کشور‌ها و ورود نیرو‌های تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریست‌ها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال 2020 را نقض کرد، زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.
براساس توافق سال 2017 میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشور‌های ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال 2018 میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال 2018 میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریست‌ها در این منطقه، هر از گاهی به نیرو‌های نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.
منبع: خبرگزاری ایرنا

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1286551/آمریکا-با-اتهام-زنی-علیه-ایران-و-روسیه--وضعیت-سوریه-را-زیرنظر-داریم
بستن   چاپ