ایرانیان جهان
دعوت شرکت‌های خودروساز چینی از نخبگان هوش مصنوعی دنیا / آیا آمریکا یارای مقابله با چین را در دنیای فناوری دارد؟
چهارشنبه 28 آذر 1403 - 18:58:40
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ BYD، برترین سازنده خودروهای برقی چین در اقدامی جدید در حال استخدام تعداد زیادی از نخبگان حوزه رباتیک برای «واحد هوش تجسم‌یافته» یا EI خود است. این اقدام نشان از آن دارد که BYD در حال 2 برابر کردن تحقیقات مرتبط با رباتیک است.
به گزارش «ساوت چاینا مورنینگ پست»، این خودروساز مستقر در شنزن (سیلیکون‌ولی چین) در حال افزایش سرمایه‌گذاری خود روی ربات‌های انسان‌نماست؛ آن هم در شرایطی که دولت‌های محلی نیز سرمایه‌های قابل توجهی را در این زمینه آغاز کرده‌اند.
BYD به تازگی یک آگهی استخدام جهانی در پلتفرم رسانه اجتماعی چینی WeChat منتشر کرده و در آن فرصت‌های شغلی برای 10 نوع مهندس ارشد در زمینه‌هایی از جمله الگوریتم‌های حسی، رباتیک و نرم‌افزار را توضیح داده است. البته هنوز مشخص نکرده است که چند نفر را جذب خواهد کرد.
این مشاغل برای فارغ‌التحصیلان تازه وارد با مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در رشته‌های مکانیک، اتوماسیون، محاسبات، ریاضیات و اطلاعات الکترونیک باز است. کارمندان می‌توانند در شنژن، هفی یا چانگشا اقامت کنند.

ایرانیان جهان

تیم واحد تحقیقات هوش تجسم‌یافته شرکت BYD در سال 2022 با هدف توسعه انواع مختلف بدنه‌ها و سیستم‌های رباتیک و بهبود قابلیت‌های تصمیم‌گیری ربات‌ها و پیشبرد کاربردهای هوش تجسم‌یافته در صنعت دایر شده است.
هوش تجسم‌یافته یا Embodied Intelligence نوعی هوش مصنوعی است که باعث می‌شود ربات‌ها توانایی انجام کارهای پیچیده‌تری را داشته باشند؛ کارهایی مانند برداشتن جسم‌هایی با شکل‌های پیچیده، گره زدن، جداسازی اجسام بزرگ به اجزای تشکیل دهنده و یا دستبردن در اشیای شکل‌پذیر مانند سیم، کابل، پارچه، کیسه‌ها محتوی گاز یا مایع و غذا. برای رسیدن به این منظور مهندسان از روش یادگیری ماشین بهره می‌برند.

ایرانیان جهان

دست‌های رباتیک کارخانه خودروسازی BYD در حال رنگ کردن خودرو به گفته BYD، این تیم قبلاً انواع مختلفی از ربات‌های مشارکتی، ربات‌های متحرک و ربات‌های انسان‌نما را در میان محصولات دیگر توسعه داده‌اند.
هوش تجسم‌یافته که سیستم‌های ماشینی را قادر می‌سازد با محیط‌های فیزیکی تعامل داشته باشند، فناوری پشت ربات‌های انسان‌نما است و BYD یکی از شرکت‌های بزرگ فناوری چین است که سرمایه‌گذاری را در این زمینه افزایش داده است. این شرکت به عنوان یک غول صنعتی با تولید پیشرفته در تلاش است تا هوش مصنوعی و رباتیک را در محصولات خود ادغام کند.
وانگ چوانفو، بنیانگذار BYD، ماه گذشته اعلام کرد که این شرکت 100 میلیارد یوان (13/7 میلیارد دلار آمریکا) را برای ادغام هوش مصنوعی با فناوری خودرو سرمایه‌گذاری خواهد کرد.
وضعیت چین در رباتیک بر اساس آخرین گزارش فدراسیون بین‌المللی رباتیک، چین پس از سال‌ها تلاش برای استفاده بیشتر از اتوماسیون در تولید، از آلمان و ژاپن در پذیرش ربات‌های صنعتی پیشی گرفته است.
مقامات دولت محلی در سراسر چین با سرعت بسیار سعی دارند سیاست‌هایی را برای استقرار ربات‌ها، به ویژه ربات‌های انسان‌نما معرفی کنند و سیاستگذاران در پکن اخیراً در کنفرانس کاری اقتصادی مرکزی، تعهد خود را به این صنعت نشان دادند.
خبرگزاری دولتی شین‌هوا نیز به تازگی گزارش داده است که شهرهای‌هانگژو، چونگ کینگ و نانجینگ، به علاوه بخشی از استان سیچوان در جنوب غربی، سیاست‌هایی را برای سرعت بخشیدن به نوآوری رباتیک و «تمرکز نهادهای تجاری» درگیر در این زمینه منتشر کرده‌اند.
تحلیلگران مرکز تحقیقاتی «سیتی کلوبال اینسایتز» پیش‌بینی می‌کنند که نزدیک به 650 میلیون ربات انسان‌نما تا سال 2050 در جهان در کنار انسان‌ها کار می‌کنند و بازار این ربات‌ها تا آن سال به هفت تریلیون دلار می‌رسد.
آمریکا چطور می‌تواند در مقابل صنعت رباتیک چین دوام بیاورد؟ یک نشریه آنلاین با نام «نشنال اینترست» که روی مسائل دفاعی، امنیت ملی، امور نظامی و سخت‌افزار، سیاست خارجی و سیاست ایالات متحده تمرکز دارد، در یکی از آخرین گزارش‌های خود نوشته است: دولت بعدی آمریکا باید بداند که پیشروی در رقابت هوش مصنوعی هم از امنیت ملی ایالات متحده محافظت می‌کند و هم از گسترش جهانی اقتدارگرایی جلوگیری می‌کند.
این در حالی است که در اوت 2023، دولت بایدن سرمایه‌گذاری در کشورهای مورد نگرانی را محدود کرد و تجارت غیرقانونی را سرکوب کرد تا مانع از این شود که فناوری‌های نوظهور ایالات متحده مانند هوش مصنوعی (AI) به دست دشمنان خارجی بیفتد. با این حال، تلاش برای هک شرکت بزرگ هوش مصنوعی آمریکایی یعنی OpenAI توسط گروه هکری مستقر در چین در ماه گذشته نشان می‌دهد که دولت آینده ترامپ باید تلاش‌ها را برای اطمینان از پیروزی آمریکا در مسابقه هوش مصنوعی تقویت و گسترش دهد.
مرکز تحقیقات هوش مصنوعی دانشگاه استنفورد در گزارش شاخص هوش مصنوعی خود در سال 2023 به اختصار بیان کرد که هوش مصنوعی «یک جزء مهم قدرت اقتصادی و نظامی در آینده نزدیک» خواهد بود. هوش مصنوعی هم در فهرست کاخ سفید و هم در فهرست وزارت دفاع از فناوری‌های حیاتی و نوظهور ضروری برای امنیت ملی ایالات متحده قرار دارد. چین نیز هوش مصنوعی را به عنوان یکی از «صنایع آینده» می‌شناسد که اقتصاد این کشور را تقویت می‌کند.
امروزه، چین فناوری هوش مصنوعی را به 2 برابر ایالات متحده، با تمرکز بر حکومت‌های خودکامه و دموکراسی‌های ضعیف، صادر می‌کند. با انجام این کار، چین ایدئولوژی خود را گسترش می‌دهد، اتخاذ شیوه‌های تکنو-اقتدارگرا را تسهیل می‌کند و امکان کنترل دولت بر جمعیت خود و تضعیف دموکراسی در سراسر جهان را فراهم می‌کند. به همین ترتیب، چین صادرات هوش مصنوعی تشخیص چهره را آغاز کرده است - فناوری که برای پشتیبانی از دولت نظارتی خود از آن استفاده می‌کند. شرکای اقتدارگرای پکن نیز می‌خواهند از این فناوری برای کنترل جمعیت خود در مواجهه با ناآرامی‌های تاریخی و عملکرد پایین اقتصادی استفاده کنند.
در حالی که اکثر ارزیابی‌ها ایالات متحده را به دلیل نیروی کار برتر و زیرساخت‌های پردازش داده، در رقابت هوش مصنوعی در صدر جدول می‌دانند، چین می‌تواند به سرعت این شکاف را از طریق سرقت مالکیت معنوی و حمایت دولتی از بین ببرد. و مثال بارز آن تلاش گروه هکری «سوئیت‌اسپکتر» برای هک OpenAI است که با توجه به سابقه طولانی چین در جنگ اقتصادی سایبری برای سرقت فناوری تجاری با ارزش استراتژیک، جای تعجبی نگذاشته است.
دزدی سایبری به چین این امکان را می‌دهد که با وجود توانایی‌های ناقص تحقیق و توسعه خود، از نوآوری آمریکا جهش کند و رقابت بازار را دور بزند. در یک پرونده دراماتیک که 2 سال پیش فاش شد، هکرهای تحت حمایت دولت چین در یک کمپین چند ساله به ارزش تریلیون‌ها دلار دارایی معنوی در داروها، پنل‌های خورشیدی، تولیدات پیشرفته و فناوری‌های پیشرفته را سرقت کردند. در مورد هوش مصنوعی، جنگ اقتصادی موفق سایبری، چین را برای تسلط بر این فناوری نوظهور سوق خواهد داد.
امنیت نوآوری هوش مصنوعی فقط یک موضوع امنیت سایبری نیست. چین همچنین از سرمایه‌گذاری‌های مشترک، ساختارهای رهبری شرکت‌ها و انتقال فناوری برای جذب نوآوری آمریکا و دسترسی به داده‌ها برای استفاده در مدل‌های آموزشی هوش مصنوعی استفاده می‌کند.
به عنوان مثال، در آوریل 2024، یک شرکت هوش مصنوعی امارات متحده عربی به نام G42، از یک شراکت بزرگ با مایکروسافت خبر داد که هدف از آن توسعه هوش مصنوعی و ارائه خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی به سایر کشورهای منطقه است. در حالی که دولت بایدن سعی کرد با این توافق بین امارات متحده عربی و آمریکا، روابط این شرکت را با چین کاهش دهد، اما نگرانی‌های قابل توجهی ایجاد شده است که همین امر شرایط انتقال فناوری به چین را تسهیل خواهد کرد.
کمیته منتخب مجلس در حزب کمونیست چین در ژوئیه 2024 در نامه‌ای به جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی چین، اعلام کرد که «پنگ شیائو»، مدیرعامل شرکت G42 وابستگی‌ها و روابط مداومی با نهادهای مشکل‌ساز چینی دارد. این در حالی است که شیائو به غیر از مدیریت G42، به عنوان مدیر اجرایی شرکت فناوری «پگاسوس پکن» فعالیت می‌کند. شرکت پگاسوس شرکتی است که ابزارهای جاسوسی و نظارتی آن تحت کنترل صادرات آمریکاست.
دولت بایدن با دستور اجرایی اوت 2023 خود اولین گام را برای پرداختن به سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوظهور خارجی برداشت که سرمایه‌گذاری در نیمه‌هادی‌ها، محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی را در کشورهای مورد نگرانی محدود می‌کند. این قوانین از دوم ژانویه اجرایی خواهند شد. با این حال، از آنجایی که فرمان اجرایی کشورهای مورد نگرانی مانند چین، هنگ کنگ و ماکائو را به طور محدود تعریف می‌کند، سرمایه‌گذاری‌هایی مانند معامله مایکروسافت با G42 پوشش داده نمی‌شود. دولت ترامپ باید نگاه دقیقی به تعاریف تراکنش‌های تحت پوشش داشته باشد تا اطمینان حاصل کند که این تعاریف شامل سرمایه‌گذاری بین شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های خارجی است که رهبری آنها روابط نزدیکی با دشمنان آمریکا دارد.
دولت ترامپ همچنین باید با متوقف کردن تجارت غیرقانونی مالکیت معنوی و قاچاق فناوری نوظهور به کشورهای تحت پوشش، از این هم فراتر برود. برای محافظت از شرکت‌ها در برابر انواع تلاش‌هایی که OpenAI خنثی می‌شود، باید موانعی را اجرا و گسترش دهد تا از افتادن نوآوری در فناوری‌های حیاتی به دست دشمن جلوگیری کند.
دولت بایدن قبلاً تلاش‌هایی را برای جلوگیری و مجازات سرقت مالکیت معنوی و فناوری‌های نوظهور توسط دشمنان خارجی آغاز کرده است. در همین راستا وزارت دادگستری و نیروی ضربت فناوری مخرب وزرات بازرگانی با هم همکاری می‌کنند تا بتوانند از فناوری‌های پیشرفته آمریکا در برابر دستیابی و استفاده غیرقانونی توسط دشمنان این کشور محافظت کنند. حاصل یک سال تلاش و همکاری این مجموعه تشکیل شدن 14 پرونده مهم حقوقی علیه چین است.
براساس گزارش نشریه «نشنال اینترست»، دولت ترامپ باید این برنامه را گسترش دهد و با کنگره برای تخصیص بودجه بیشتر برای عدالت و تجارت همکاری کند، با این شرط که باید به توسعه منابع، نیروی انسانی و آموزش امنیت سایبری و انتقال فناوری غیرقانونی نیروهای ضربه‌گیر فناوری مخرب کمک کند.
این نشریه همچنین نوشته است: حفظ جایگاه مرجعیت و حکمرانی آمریکا در هوش مصنوعی یک ماموریت حیاتی برای محافظت از امنیت ملی ایالات متحده و جلوگیری از گسترش اقتدارگرایی به شمار می‌آید. دولت آتی فرصتی برای شروع سریع این تلاش‌ها دارد. با خنثی کردن و پیگرد قانونی دستیابی به فناوری غیرقانونی چین و محدود کردن راه‌هایی که پکن در حال حاضر برای انتقال فناوری زیر میز از آنها استفاده می‌کند، واشنگتن می‌تواند تسلط خود را در این فناوری نوظهور حیاتی تضمین کند. ایالات متحده باید پیشرو در تحقیق و توسعه هوش مصنوعی باقی بماند تا مبادا چین و نیابت‌های مستبد آن بر آمریکا در صحنه جهانی غلبه کنند.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان


http://www.ilandnews.ir/fa/News/1299974/دعوت-شرکت‌های-خودروساز-چینی-از-نخبگان-هوش-مصنوعی-دنیا---آیا-آمریکا-یارای-مقابله-با-چین-را-در-دنیای-فناوری-دارد؟
بستن   چاپ