ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، نشریه هیل با انتشار یادداشتی مدعی شد، دونالد ترامپ بازگشته و بعید نیست برای جلوگیری از صادرات نفت ایران کمپین فشار حداکثری را بازگرداند.با این همه کعادلات سال جاری با سال های 2015 و 2018 متفاوت است.به ادعای هیل،حمایت آمریکا از کمپینهای اسرائیل علیه مردم فلسطین و لبنان، حمایت محلی از سیاست های این بازیگر را کاهش داده است، همزمان بسیاری از پایتختهای خاورمیانه در مورد «فشار حداکثری» تردید دارند و احساس میکنند که این امر باعث افزایش تنشهای منطقهای خواهد شد.
ترامپ با خاورمیانه ای متفاوت روبرو است نشریه هیل در ادامه یادداشت ادعایی اش آورد، عربستان سعودی و ایران از سال 2023، زمانی که برای از سرگیری روابط به توافق رسیدند، به هم نزدیک شده اند. ولیعهد عربستان اخیرا با رئیس جمهور جدید ایران رایزنی داشت و روسای نظامی آنها ماه گذشته مذاکرات دفاعی برگزار کردند و به دنبال ارتقای روابط اقتصادی شان هستند.همزمان روسای جمهور امارات متحده عربی و ایران اولین گفتگوی رو در رو خود را در ماه اکتبر برگزار کردند و تجارت ابوظبی و تهران در حال افزایش است. علاوه بر این، قطر (که میدان گاز طبیعی مشترک با ایران دارد) به دنبال گسترش تعاملات اقتصادی اش با تهران هست.به نوشته این نشریه، امروز معادلات بازار نفت نیز از سال 2018 متفاوت است.براساس گزارش آرگوس مدیا، صادرات نفت ایران که در نیمه دوم سال های 2019 و 2020 به دلیل تحریم های دوران ترامپ به زیر 500 هزار بشکه در روز رسیده بود،اما از سال 2021 افزایش یافته و از آن زمان هر سال رشد دارد.
هیل در ادامه این گزارش مدعی است، ایران برای دور زدن تحریمها شبکه ها و ناوگان نفتکشهای خود را گسترش داده - بنابراین اگر ایالات متحده دوباره ایران را تحریم کند، متوجه خواهد شد که خریداران باقیمانده «کسانی هستند که لزوماً از تحریمها نمیترسند».مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایارن پس از پیروزی، برنامه خود را در قاب «پیام من به دنیای جدید» اعلام کرد و قصد خود را برای تقویت روابط با همسایگان این کشور اعلام کرد. او بر نیاز به یک "منطقه قوی" تاکید کرد، گفت که به "گفتگوی سازنده" با اروپا امیدوار است، از توافق هسته ای دولت اوباما با ایران انتقاد کرد و از واشنگتن خواست با واقعیت کنار بیاید.در ماه اکتبر، ترامپ، در قامت نامزد انتخابات، اعلام کرد: «دوست دارم ایران را بسیار موفق ببینم. من صرفا نمی خواهم ایران به سلاح هسته ای (ادعایی) دست یابد.» به ادعای هیل،گزاره های فوق نشانههای امیدوارکنندهای از تمایل طرفین برای مذاکره است، اما ایالات متحده عادت دارد به تعهداتش چون برنامه هسته ای ایران پایان دهد.
ترامپ و معمای اتحاد سه گانه هیل در ادامه این یادداشت ادعایی آورد، روابط قدرتمند ایران با روسیه و چین نیز بر انعطافپذیری این کشور افزوده است.در مارس 2021، چین و ایران توافقنامه مشارکت راهبردی جامع 25 ساله امضا کردند که روابط دوجانبه را تقویت می کند و شامل سرمایه گذاری 400 میلیارد دلاری در بخش های نفت، گاز، پتروشیمی، حمل و نقل و تولید ایران است. در مقابل، چین عرضه ثابت و با تخفیف نفت ایران را دریافت خواهد کرد.روسیه جنگنده سوخو-35، جت های تهاجمی Mi-28 و هواپیماهای آموزشی خلبانی یاک-130 را به ایران عرضه کرده است. تجارت غیر نظامی میان دو بازیگر نیز در حال افزایش است. مسکو تایمز گزارش می دهد: «صادرات روسیه به ایران در سال گذشته 27 درصد افزایش داشت و واردات روسیه از ایران نیز رسد 10 درصدی داشته است» هر دو طرف توافق کردهاند که تجارت با ارزهای دیگری غیر از دلار آمریکا را افزایش دهند، در حالی که روسیه متعهد شده که 40 میلیارد دلار در بخش نفت و گاز ایران سرمایهگذاری کند.
به ادعای هیل، ایران علیرغم مشکلات اقتصادی، بودجه نظامی خود را افزایش داد. این نشان می دهد که مایل به مذاکره با آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) است - اما نه "تحت فشار". عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه ای با تلویزیون دولتی گفت: «هنوز فرصت برای دیپلماسی وجود دارد، هرچند این فرصت زیاد نیست. این یک فرصت محدود است».در نوامبر، آژانس گزارش داد که ایران در حال اجرای اقداماتی «با هدف توقف افزایش ذخایر اورانیوم است، هرچند آژانس خاطرنشان کرد که ایران از آگوست 2024 ذخایر اورانیوم 60 درصد غنی شده خود را 60 درصد افزایش داده است.اما نهاد پادمانی مصمم است تا صبر تهران را بیازماید، زیرا دو روز پس از گزارش آژانس، قطعنامهای (ادعایی)را تصویب و ایران را به دلیل همکاری ناکافی با آژانس محکوم کرد.پزشکیان، با بیان اینکه آماده تعامل با آمریکا است، گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم در عرصههای منطقهای و بینالمللی با آمریکا روبرو خواهیم بود و بهتر است این عرصه را خودمان مدیریت کنیم. روزنامه اصلاح طلب شرق در سرمقاله خود نوشت که پزشکیان باید «از اشتباهات گذشته پرهیز کند و یک سیاست عملگرایانه و چندبعدی را در پیش بگیرد»، هر چند دیگران شک دارند که در دوران ترامپ رویکردی تغییر کند.
طبق گزارشهای (ادعایی)، ایلان ماسک، متحد ترامپ، ماه نوامبر با نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد و درباره چگونگی کاهش تنشها بین دو کشور رایزنی داشت. گفته می شود این دیدار بدون هماهنگی با ترامپ انجام شد. همزمان مقام های رسمی ایران خبر چنین دیداری را تکذیب کردند.به ادعای هیل، ترامپ خواهان جنگ با ایران نیست، زیرا نسبت به تأثیر آن بر اقتصاد ایالات متحده حساس است، بنابراین تحریم ها (و حمله گاه به گاه (ادعایی) اسرائیل) ممکن است تنها گزینه اش باشد. اگر چنین است، و اگر اقتصاد ایران و طرح صادرات نفت به اندازه کافی انعطافپذیر باشد و روسیه و چین ثابت بمانند، ممکن است احتمال افزایش تنش ها بالا است؛ گزاره ای که شاهین های آمریکایی را خوشحال خواهد کرد. یک ضرب الاجل برای مذاکره با ایران وجود دارد: 18 اکتبر 2025، فعال شدن مکانیسم و بازگشت تحریمها، «آخرین فرصت برای قدرتهای جهانی برای بازگشت به تمام تحریمهایی است که به واسطه توافق هسته ای با ایران برداشته شد».اگر ایالات متحده بخواهد توافق هسته ای تازه ای را تعریف کند؛ توافقی که شامل موشک های بالستیک و رفتار منطقه ای تهران باشد، ایران ممکن است محدودیت های مشابهی را برای سایر کشورهای منطقه پیشنهاد کرده و سپس بخواهد که این توافق برای دولت های بعدی ایالات متحده نیز تعهداتی را تعریف نماید. با این همه، به ادعای این نشریه طبقه سیاسی آمریکا و دست اندرکاران رسانه ای تنها یک استراتژی دارند - تحریم های بیشتر – متغیری که برای معاملات صلح آمیز با ایران موثر نیستند. اگر هر دو طرف واقع بین باشند، تندروها را خنثی خواهند کرد.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1301747/ترامپ-و-معمای-ایران--همصدایی-ایران-با-عربستان،-امارات-و-قطر؛-آمریکا-با-خاورمیانه-جدید-چه-میکند؟