ایرانیان جهان
هوش مصنوعی نباید مختص گروه کوچکی از مردم باشد
سه شنبه 4 دي 1403 - 16:14:58
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ فو کونگ، نماینده دائم چین در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت درباره هوش مصنوعی گفت که چین قاطعانه با موانع تبعیض‌آمیز بر اساس تفاوت‌های ایدئولوژیک مخالف است.
او گفت که چنین اقداماتی حق همه کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه را برای استفاده برابر از فناوری‌های نوظهور تضعیف می‌کند.
چین قاطعانه با اعمال قوانینی که توسط تعداد کمی از کشورها تدوین شده یا ایجاد حلقه‌های کوچکی که کشورهای خاصی را هدف قرار می‌دهند، مخالف است.
کونگ خاطرنشان کرد: در این راه، تنها با یادگیری از یکدیگر، اجرای حکمرانی مشترک برای همه کشورها و جست‌وجوی بزرگ‌ترین وجه مشترک و گسترش همکاری‌ها می‌توان در مسیر درست قدم گذاشت.
او گفت که شکاف هوش مصنوعی بین شمال و جنوب در حال گسترش است. حمایت از همکاری، تقویت نمایندگی و شنیدن صدای کشورهای در حال توسعه و اجرای پیمان جهانی دیجیتال مهم است تا فناوری هوش مصنوعی بتواند برای کشورهای در حال توسعه هم سود داشته باشد.
«پیمان جهانی دیجیتال» چارچوبی است که در سازمان ملل برای اطمینان از استفاده مسئولانه از فناوری دیجیتال و بهره‌مندی همگان پیشنهاد شده است.
فو کونگ گفت که رعایت اهداف و اصول منشور سازمان ملل، رعایت هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بین‌الملل و اطمینان از اینکه فناوری هوش مصنوعی به ابزاری برای جنگ‌افروزی و دنبال کردن هژمونی تبدیل نمی‌شود، ضروری است.
او گفت که باید قوانین، قوانین و مقررات مربوطه وجود داشته باشد و افزود: آموزش و تربیت افراد هدفمند باید تقویت شود.
کونگ همچنین گفت: پیشگیری هم در جبهه انسانی و هم در جبهه فناوری باید دست به دست هم دهد تا از خطرات سیستمی ناشی از حملات هکرها یا کلاهبرداری داده‌ها، از جمله موارد دیگر، جلوگیری کند و خطر گسترش استفاده نظامی هوش مصنوعی را کاهش دهد.
ابتکارات چین چین اخیراً مجموعه‌ای از قوانین، مقررات و ابتکارات را در چارچوب داخلی خود و چارچوب سازمان ملل برای رسیدگی به حاکمیت هوش مصنوعی معرفی کرده است.
فو گفت: در سال 2017، چین طرح توسعه نسل جدید هوش مصنوعی را صادر کرد که نشان دهنده نیاز به پرداختن به ویژگی‌های دو لبه هوش مصنوعی است. در سال 2021، چین کد اخلاقی نسل جدید هوش مصنوعی را منتشر و اخلاق را در کل چرخه زندگی هوش مصنوعی ادغام کرد. سال گذشته، دولت چین اولین سند قانونی جهان را در مورد هوش مصنوعی مولد صادر کرد.
چین سال گذشته ابتکار جهانی حکمرانی هوش مصنوعی را پیشنهاد کرد و موضع خود را در مورد هوش مصنوعی نشان داد.
در ژوئن، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که توسط چین و با حمایت بیش از 140 کشور در زمینه تقویت همکاری بین‌المللی در ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی ارائه شد. سپس چین طرح اقدام در زمینه ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی را برای همیشه و برای همه پیشنهاد داد و ایجاد گروه دوستان برای همکاری بین‌المللی در زمینه ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی در سازمان ملل را ترویج کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که ایالات متحده موافقت کرده است که مزایای هوش مصنوعی را تا حدی با از بین بردن شکاف دیجیتالی که هنوز در سراسر جهان وجود دارد، در دسترس‌تر کند.
وی افزود: این چیزی است که ایالات متحده در قطعنامه‌ای که چین پیش‌نویس آن را تهیه کرده و در ماه ژوئن توسط سازمان ملل متحد تصویب شد، تاکید کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در این نشست گفت که تحولات سریع در هوش مصنوعی از توانایی بشر برای اداره آن پیشی می‌گیرد و پرسش‌های مهمی در مورد مسئولیت‌پذیری، برابری، ایمنی و نظارت انسانی در تصمیم‌گیری ایجاد می‌کند.
وی با تأکید بر اهمیت کنترل انسان بر تصمیمات مربوط به استفاده از فشار سیاسی گفت: سرنوشت بشریت هرگز نباید به «جعبه سیاه» الگوریتم سپرده شود.
گوترش گفت: هیچ کشوری نباید برنامه‌های نظامی هوش مصنوعی را در درگیری‌های مسلحانه طراحی، توسعه، استقرار یا استفاده کند که قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر را نقض می‌کند.
قانون جدید چین برای کنترل هوش مصنوعی چین به طور فعال در حال برداشتن گام‌هایی برای افزایش شفافیت در اطلاعاتی است که توسط هوش مصنوعی تولید و در اینترنت منتشر می‌شود. اداره فضای مجازی چین (CAC) که نهاد نظارت بر اینترنت ملی این کشور است، اخیراً پیش‌نویس قانونی منتشر کرده که شامل دستورالعمل‌هایی برای برچسب‌گذاری محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی است.
این قانون با عنوان «اقدامات برچسب‌گذاری محتوای ترکیبی تولید شده توسط هوش مصنوعی» به ارائه‌دهندگان متن، تصاویر، صدا و ویدئوهای تولید شده توسط هوش مصنوعی می‌پردازد و هدف آن افزایش شفافیت است. برای نوشتن این پیش‌نویس، از قوانینی مانند قانون امنیت سایبری و مقررات مدیریت خدمات هوش مصنوعی الهام گرفته شده است.
هدف از این قانون، معرفی یک استاندارد واحد برای نظارت بر محتوای مرتبط با هوش مصنوعی و کاهش میزان اطلاعات نادرست و دیپ‌فیک‌ها (محتوای جعل عمیق) در اینترنت است. طبق این قانون، برچسب‌ها به دو دسته زیر تقسیم می‌شوند:
برچسب‌های مشخص:
نشانه‌های قابل مشاهده مانند هشدارها یا واترمارک‌ها باید روی متن، تصاویر، صدا و ویدئوهای تولید شده توسط هوش مصنوعی قرار گیرند. به عنوان مثال، ویدئوهای تولید شده با هوش مصنوعی باید در فریم ابتدایی خود دارای علامت‌های واضح باشند و در متن نیز در نقاط مناسب هشدارهایی نمایش داده شود.
برچسب‌های پنهان:
داده‌های مخفی مانند متادیتا یا واترمارک‌ها باید در فایل‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی تعبیه شوند. این نشانه‌ها شامل اطلاعاتی مانند منبع محتوا، ارائه‌دهنده خدمات هوش مصنوعی و شناسه منحصربه‌فرد هستند. این برچسب‌ها به صورت فوری قابل‌مشاهده نیستند، اما توسط پلتفرم‌ها و نهادهای نظارتی برای تأیید اصالت محتوا قابل شناسایی هستند.
اجرای این مقررات با موانعی همراه است. از جمله مهم‌ترین موانع برای اجرایی شدن چنین قوانینی بحث هزینه‌های مالی مربوط به اجرای آن است. در حال حاضر پلتفرم‌هایی مانند شیائوهوگشو، بیلیبیلی،‌ ویبو، دوئین و کوایشو که در چین فعال هستند قوانین مربوط به محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی را اجرا کرده‌اند، اما اجرای آن برای شرکت‌های کوچک‌تر دشوار خواهد بود. همچنین این اقدام تلاشی در راستای تأمین امنیت ملی و عمومی در چین است.
پکن همیشه نسبت به فناوری‌های نوظهور احتیاط کرده و در زمینه تنظیم آن‌ها یک گام جلوتر از کشورهایی مانند آمریکا یا اتحادیه اروپا بوده است.
زوانگ رونگ‌ون، مدیر اداره فضای مجازی چین، نه تنها در چین بلکه در غرب نیز فرد تأثیرگذاری به شمار می‌رود. او اخیراً به ‌عنوان یکی از چهره‌های تأثیرگذار در لیست 100 نفره تایمز معرفی شده است. او همواره برای تحقق ارزش‌های حزب کمونیست چین (CCP) تلاش کرده و به طور فعال بر قدرت‌نمایی کشور در رقابت فزاینده هوش مصنوعی (GenAI) با غرب تأکید داشته است.
زمانی که چت‌جی‌پی‌تی در سال 2022 راه‌اندازی شد، چین در سال بعد قانونی را برای جلوگیری از رشد سریع و غیرقابل‌کنترل هوش مصنوعی معرفی کرد. طبق این قانون، شرکت‌ها برای استفاده عمومی از مدل‌ها، باید ابتدا تأییدیه دولت را دریافت کنند.
در سال گذشته سناتور مارک وارنر مصاحبه‌ای با پولیتیکو انجام داد و گفت: چین در زمینه خودتنظیمی هوش مصنوعی در درون کشور خود، بسیار جلوتر است. همچنین در ادامه اضافه کرد: چین در زمینه قوانین هوش مصنوعی پیشتاز بوده و سایر کشورها را پشت سر گذاشته است.
اوایل امسال بود که وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات (MeiTy) کشور هند یک راهنما درباره برچسب‌گذاری محتوای مرتبط با هوش مصنوعی آنلاین صادر کرد. این راهنما پس از مشکلاتی که با هوش مصنوعی جمنای (Gemini AI) به وجود آمد، منتشر شد و بعداً اصلاحاتی روی آن انجام گرفت.
در نسخه قبلی این راهنما، به شرکت‌ها گفته شده بود که قبل از راه‌اندازی مدل‌های جدید هوش مصنوعی، باید تأییدیه دولت را دریافت کنند. این موضوع با انتقادات زیادی مواجه شد، زیرا بسیاری بر این باور بودند که این اقدام می‌تواند نوآوری را محدود کند و فرآیند توسعه فناوری‌های جدید را آهسته کند.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان


http://www.ilandnews.ir/fa/News/1305337/هوش-مصنوعی-نباید-مختص-گروه-کوچکی-از-مردم-باشد
بستن   چاپ