ایرانیان جهان
افشای هاب محرمانه صادرات نفت ایران
چهارشنبه 5 دي 1403 - 09:27:42
ایرانیان جهان - به گزارش میز نفت، اویل پرایس نوشته است:
چین و ایران سیستم پیچیده ای برای انتقال کشتی به کشتی نفت خام در دریای چین جنوبی برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه نفت ایران طراحی کرده اند. این شبکه تجاری مخفی به چین اجازه می دهد تا با وجود محدودیت های رسمی به واردات مقادیر قابل توجهی از نفت ایران ادامه دهد.
به همین دلیل، اثربخشی تحریم های آمریکا علیه ایران به دلیل انعطاف پذیری این مسیر تجاری غیرقانونی به چالش کشیده شده است.
انتشار تصاویر ماهواره ای
در گزارشی که اخیرا در بلومبرگ منتشر شده است، تصاویر ماهواره‌ای 5 سال اخیر دریای چین جنوبی و در نزدیکی مالزی رصد شده و این اطلاعات، جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل شده است تا نتیجه ای نه چندان بهت برانگیز به دست آید: فعالیت های محرمانه ایران و چین برای مقابله با تحریم‌ها در خصوص صادرات نفت ایران قدرتمند و گسترده بوده است.
نویسندگان این گزارش معتقدند وظیفه واشنگتن و متحدان جهانی اش، نظارت و اجرای بهتر تحریم های تهران است. بلومبرگ از امپراتوری آمریکا می‌خواهد که فشار حداکثری خود را بر جمهوری اسلامی به صورتی کاراتر اعمال کند. این دقیقاً همان چیزی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، با ورود به دفتر بیضی شکل کاخ سفید در ژانویه فرارو، متعهد شده است که انجام دهد.
از سر گرفته شدن کمپین «فشار حداکثری» ترامپ بر ایران، احتمالاً پیامدهای زیادی برای پکن نیز خواهد داشت، زیرا چین بزرگترین خریدار نفت جهان با فشار بر جریان ورود نفت ارزان ایران به سواحل خود روبرو خواهد شد. تخمین زده می شود که نفت خام ایران حدود 13 درصد از واردات اژدهای زرد را تشکیل می دهد.
مشاور امنیت ملی ترامپ، مایک والز، متعهد شده است که درآمدهای نفتی ایران را متوقف یا تا میزان بسیار زیادی کاهش دهد.آمریکایی ها می گویند که از منظر سیاست ایالات متحده این محدودیتها، منافع مثبتی برای جنگ اوکراین و غزه خواهد داشت.
وی افزود که دولت ترامپ، با قدرت رهبران چین را در جهت کاهش خرید نفت از ایران درگیر خواهند کرد. اما نتایج تحقیقات بلومبرگ نشان می دهد که تجارت تهران و پکن در حال رونق است.
پایگاه صادرات نفت ایران
نتایج این گزارش نشان می دهد که در 40 مایلی شرق شبه جزیره مالزی، بزرگترین نقطه تجمع تانکرهای ناوگان سایه جهان قرار دارد. کشتی های قدیمی که اغلب با پرچم کشورهای ناشناخته و بدون بیمه کار می کنند، هر روز به اینجا می آیند تا محموله های خود را به دور از سایر منابع کشتیرانی منتقل کنند. همه ساله میلیاردها دلار از نفت ایران که تحریم شده، با این روش راهی پایانه های چین می‌شود. حتی اگر این کشور رسماً اعلام کند که بیش از دو سال است که حتی یک قطره از نفت ایران به بنادر چین وارد نشده است.
این تصویر گرافیکی بلومبرگ، منطقه ای را در نزدیکی مالزی نشان می دهد که مرکز اصلی انتقال مخفیانه نفت خام ایران در دریای چین جنوبی است.
در ادامه این گزارش می خوانیم: در پنج سال گذشته، تصاویر ماهواره‌ای این نقطه، نشان دهنده گستره این فعالیت ها است که با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، توسعه نیز یافته است.
بلومبرگ گمانه زنی کرده که غیرممکن است دقیقاً محاسبه کنیم چه میزان نفت در این کانال در حال انتقال است. اما حتی با فرضیه های محافظه کارانه در مورد اندازه نفتکش ها، داده ها نشان می دهد که حدود 350 میلیون بشکه نفت در این نقطه داغ در 9 ماه اول سال جاری جابجا شده است.
با در نظر گرفتن میانگین قیمت نفت در سال 2024 میلادی و تخفیف اعمال شده برای نفت خام تحریم شده، این رقم به بیش از 20 میلیارد دلار می رسد. هرچند ارزش واقعی این معامله محرمانه احتمالاً بسیار بالاتر است.
رویکرد ترامپ برای تحریم نفتی
یکی از رویکردهای احتمالی دولت ترامپ این است که از طریق تحریم‌های ثانویه به دنبال مجازات شرکت‌های چینی درگیر در این تجارت «غیرقانونی» باشد. در آنسوی این تجارت، تهران به درآمدهای صادرات نفت نیاز دارد و خریداران به شدت با کمبود خوراک روبرو هستند، لذا این مثلث برمودا در دریای چین جنوبی ابزاری برای بقای دو طرف است.
چین به محدودیت‌های تحمیلی آمریکا بر نفت ایران توجه نمی کند و آنها را به رسمیت نمی‌شناسد. فعالان این شبکه از واسطه‌ها و کشتی‌های متعلق به شرکت های کاغذی برای تامین خوراک پالایشگاه‌های کوچک خواهان نفت ارزان استفاده می‌کنند. این راهبرد به سادگی از منافع شرکت های کلیدی چینی در برابر تحریم های ثانویه محافظت می کند. چراکه ایالات متحده می تواند دسترسی هر شرکت یا شخصی را که با ایران تجارت می کند به سیستم مالی خود محدود یا به طور کامل منع کند.
یک هاب تجارت پشت پرده
این مرکز دریایی یک تهدید مستقیم برای تلاش‌های غرب برای محدود کردن درآمدهای تهران، مسکو و کاراکاس است و نشان‌دهنده اینست که چرا اعمال تحریم‌ در صنعت نفت بسیار سخت است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا گفته است که قصد دارد پس از بازگشت به قدرت، فشار بر ایران را افزایش دهد، اما این شبکه های گسترده که نفت سی ه را در سراسر جهان جابجا می کند، معمولاً بدون دخالت آشکار نهادهای بزرگ عمل می کنند. این وضعیت حتی برای دولت کنونی ایالات متحده که از مالزی خواسته بود برای مقابله با راه های فراری مانند این مورد، تلاش بیشتری کند، باعث ناامیدی شده است.
با شکست تلاش های غرب در اجرای قانون تحریم نفت ایران، رهبران واشنگتن، لندن، بروکسل و پاریس ممکن است مجبور شوند با این واقعیت روبرو شوند که نمی توانند تمام تجارتی را که در جهان اتفاق می افتد، کنترل کنند. هنگامی که آنها علیه جنوب جهانی «امپراتوری» می شوند، این کشورها سرسختانه عقب خواهند رفت و راه های بهتری را برای عبور، خنثی کردن و دور زدن تحریم ها پیدا می کنند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1305859/افشای-هاب-محرمانه-صادرات-نفت-ایران
بستن   چاپ