ایرانیان جهان - ایسنا / مقامات کنونی و سابق سازمانهای اطلاعاتی غربی عملیات انفجار پیجرها و بیسیمهای حزبالله لبنان توسط رژیم صهیونیستی را عملیاتی پیچیده اما پرخطر میدانند که در آن معیارهای عملیاتهای اطلاعاتی رعایت نشده و به عملیاتهای تروریستی شباهت دارد.
رسانه انگلیسی در مطلبی با اشاره به بمبگذاری رژیم صهیونیستی در پیجرهای حزبالله لبنان، گزارش داد که مقامات امنیتی و اطلاعاتی غربی این عملیات را تروریستی توصیف کرده و تایید نمیکنند.
به گزارش فایننشال تایمز، مقامات اطلاعاتی سابق و کنونی جهان میگویند عملیات خرابکارانه انفجار پیجرها و بیسیمهای حزبالله لبنان در دسته عملیاتهای تروریستی قرار میگیرد، نه یک عملیات جاسوسی و هدفمند.
فایننشال تایمز در این مقاله با بیش از 10 مقام امنیتی ارشد سابق و کنونی کشورهای حامی رژیم صهیونیستی گفتوگو کرد، اما تنها سه نفر از آنها گفتند که عملیاتی مشابه انفجار پیجرها را تایید میکنند.
رئیس سابق سازمانهای اطلاعاتی یک کشور اروپایی با اشاره به اینکه عملیاتهای اطلاعاتی و جاسوسی باید «ضروری و متناسب» باشند، میگوید در انفجار پیجرها این معیارها رعایت نشدهاند.
فارغ از اینکه گروههای تروریستی و دیگر جنایتکاران غیردولتی ممکن است از این شیوه الگوبرداری کنند، مقامات اطلاعاتی غربی به این نکته اشاره کردند که این پیجرها از اروپا و غرب آسیا به خاک لبنان منتقل شدند، در حالی که حاوی مواد منفجره بوده و جان هزاران غیرنظامی را به خطر انداختند.
«لئون پانتا» رئیس سابق سازمان سیا در مصاحبهای تلویزیونی اذعان کرد که عملیات انفجار پیجرها «شکلی از تروریسم» بوده است. یک مقام اطلاعاتی دیگر گفت: «فکر نمیکنم هیچ سرویس اطلاعاتی غربی به چنین عملیاتی که هزاران نفر را مجروح میکند، حتی فکر کند.»
این عملیات مشابه دیگر جنایتهای سرویس اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی بود. در سال 1972، عوامل صهیونیست یک تلفن که در آن مواد منفجره کار گذاشته شده بود را منفجر کردند. این تلفن توسط «محمود همشری» نماینده سازمان آزادیبخش فلسطین در پاریس استفاده میشد، فردی که در این انفجار ابتدا پایش را از دست داد و سپس به شهادت رسید. صهیونیستها در سال 1996 هم همین ترفند را با «یحیی عیاش» یک بمبساز ماهر در جنبش مقاومت فلسطین (حماس) تکرار کردند.
از سوی دیگر، مقامات غربی که شاهد نفوذ صهیونیستها به زنجیره تامین ساخت این پیجرها بودهاند، حالا بیم آن دارند که کشورهای آنها هم هدف چنین عملیاتهایی قرار گیرد.
«سر الکس یانگر» رئیس سابق سرویس اطلاعات خارجی بریتانیا (امآی6) میگوید انفجار پیجرها به کشورهای غربی نشان داد که زنجیره تامین آنها هم آسیبپذیر است. او میگوید: «خواه انرژی روسیه باشد و خواه تجهیزات الکترونیک چین، غرب باید بهدرستی خطرات ذاتی زنجیرههای تأمین را ارزیابی کند و آنها را همسطح خطراتی مانند هوش مصنوعی، پهپادها و جنگ سایبری در نظر بگیرد.»
به گزارش فایننشال تایمز، گروهی از مقامات آمریکایی اخیراً در نشستی در واشنگتن ابراز نگرانی کردند که اگر رژیم صهیونیستی توانسته در وسایل الکترونیکی سادهای مانند پیجرها ماده منفجره جاسازی کرده است، پس طیف گستردهای از فناوریهای غیرنظامی چینی هم میتوانند به سلاح تبدیل شوند، از جمله خودروهای الکتریکی، صفحات خورشیدی، توربینهای بادی و تقریباً هر چیزی که باتری دارد.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1308918/واکنش-سران-سازمانهای-جاسوسی-به-انفجار-پیجرهای-حزبالله--عملیات،-تروریستی-بود