ایرانیان جهان
محمود عباس یار کمکی نتانیاهو
شنبه 8 دي 1403 - 19:26:26
ایرانیان جهان - حانیه قاسمیانخبرنگار از هر 10 فلسطینی ساکن کرانه باختری، هشت نفر دست تشکیلات خودگردان به رهبری محمود عباس را با دست غاصبان اشغالگر صهیونیست در یک کاسه می‌بینند! این آمار از آخرین نظرسنجی‌های مرکز مطالعات قدس به دست آمده است. حالا با گذشت بیش از دوهفته از محاصره اردوگاه جنین در کرانه باختری توسط نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان، همکاری کامل این تشکیلات با اشغالگران صهیونیست، بیش از پیش عیان شده است؛ خروجی توافق اسلو، حالا به هیولایی تبدیل شده که توسط صهیونیست‌ها آموزش می‌بیند تا با فرزندان فلسطین مبارزه و کار را برای شهرک‌نشینان آسان کند.
هم‌زمان با الحاق مداوم زمین‌ها در کرانه باختری اشغالی به اراضی اشغال شده توسط صهیونیست‌ها، اسرائیل به‌طور سیستماتیک ارتباط میان نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان و گروه‌های مقاومت کرانه باختری را قطع کرده است. این شرایط زمینه را برای رئیس تشکیلات خودگردان، فراهم کرده تا به نیرو‌های امنیتی فلسطین (PASF) دستور دهد با استفاده از نیرو‌های آموزش‌دیده توسط آمریکا و اسرائیل، عملیات مسلحانه‌ای علیه گروه‌های مقاومت گردان‌های جنین آغاز کنند. این تصمیم باعث نارضایتی در میان مقامات تشکیلات خودگردان شد که آن را راهبردی تحت‌هدایت آمریکا و اسرائیل می‌دانستند. نیرو‌های تشکیلات خودگردان، تحت نظارت نظامی اسرائیل، اردوگاه جنین را محاصره و آب و برقش را قطع کردند و با اعمال مقررات منع رفت‌وآمد، ساکنان را – بسیاری بدون غذا – برای چندین روز محصور کردند.
در مدت کوتاهی، این عملیات منجر به تلفات غیرنظامی قابل‌توجه، ازجمله کشته شدن یک نوجوان به نام ربحی شلبی و یک فرمانده ارشد گردان‌های جنین شد. دفتر بشردوستانه سازمان ملل تشکیلات خودگردان را متهم کرد که بخشی از بیمارستان دولتی جنین را برای اهداف نظامی تصرف کرده و هشت نفر را از داخل این مرکز درمانی بازداشت کرده است.
چرا تشکیلات خودگردان تیغ کشید؟
تحولات امنیتی در اردوگاه جنین از زمانی شدت گرفت که نیرو‌های امنیتی فلسطینی در جریان درگیری‌ها فرمانده گردان جنین وابسته به سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی را به همراه یک جوان و یک کودک از ساکنان اردوگاه به شهادت رساندند. در این درگیری هر دوطرف مجروحانی داشتند.
تشکیلات خودگردان فلسطین این کمپین امنیتی را به‌عنوان اقدامی برای اجرای قانون و حفاظت از شهروندان فلسطینی توجیه و اعلام کرده که «حضور افراد مسلح در اردوگاه‌های کرانه باختری دلیل اصلی حملات ارتش اشغالگر اسرائیل به این مناطق به بهانه پایان دادن به مقاومت فلسطینی است و این مسئله شهروندان فلسطینی را در معرض خطر قرار می‌دهد.»
علاوه‌بر این، تشکیلات خودگردان فلسطین نگرانی‌اش را از افزایش فعالیت‌های مقاومتی در کرانه باختری پنهان نمی‌کند و آن را تهدیدی برای موجودیتش می‌داند که با هماهنگی با دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی اشغالگران مرتبط است، بنابراین توسعه قابلیت‌های مقاومت فلسطینی در کرانه باختری موجب کاهش نفوذ امنیتی تشکیلات در کرانه باختری می‌شود و تشکیلات نگران از بین رفتن سلطه خود بر کرانه باختری است.
مقامات تشکیلات خودگردان علت حمله به اردوگاه جنین و محاصره آن را «ترس از نفوذ ایران» اعلام کرده و گفته‌اند که اقدامات نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان به منظور جلوگیری از «تکرار تجربه غزه» در کرانه باختری و جلوگیری از تزریق منابع مالی از سوی ایران برای جذب نیرو و خرید تسلیحات انجام می‌شود. سرتیپ انور رجب، سخنگوی نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان اعلام کرد این کمپین امنیتی عناصر خارج از قانون را – به تعبیر وی- هدف قرار می‌دهد که وابسته به دستگاه‌های امنیتی بین‌المللی‌اند. وی به‌ویژه از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نام برد. رجب درباره نیرو‌های مقاومت در جنین گفت: «مسلحان جنین مبارزان مقاومت نیستند، بلکه مزدورانی‌اند که به یک دستور کار مشکوک خارجی خدمت می‌کنند.» او در ادعایی این گروه‌ها را به «تلاش‌های شبیه داعش» تشبیه کرد که تناقضات گفتار او را آشکار می‌کند.
برای تأیید این روایت، سرتیپ رجب در بیانیه‌ای که توسط خبرگزاری فلسطینی (وفا) منتشر شد، ادعا کرد که نیرو‌های امنیتی موفق شده‌اند تعدادی از بمب‌ها و خودرو‌های بمب‌گذاری‌شده را خنثی‌ سازند که گردان جنین در اردوگاه کار گذاشته بود.
گدایی پول و بیعت با ترامپ
سایت اکسیوس در گزارشی پیش‌تر اعلام کرد عملیات نظامی نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در جنین برای آینده این تشکیلات سرنوشت‌ساز است. این سایت از قول مقامات فلسطینی نوشت که انگیزه اصلی این عملیات ارسال پیامی به دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، مبنی‌بر قابل اعتماد بودن تشکیلات است. این سایت همچنین – به نقل از منابع خود – فاش کرد که دستیاران رئیس‌جمهور محمود عباس پیش از اجرای عملیات جنین، دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و مشاوران ترامپ را مطلع کرده بودند و ژنرال مایکل فنزل هماهنگ‌کننده امنیتی آمریکا، با فرماندهان امنیتی تشکیلات برای بررسی طرح‌های آن‌ها دیدار کرده بود.
روزنامه لبنانی الاخبار نیز در تحلیلی نوشت: «به نظر می‌رسد اقدامات تشکیلات خودگردان فلسطین تلاشی است برای ارائه یک «هدیه ارزشمند» به دولت جدید آمریکا و جلب‌نظر رئیس‌جمهور منتخب، با این پیام که عملیات نظامی در جنین توانایی «قطع سر مقاومت» را دارد.» اینکه آیا تشکیلات خودگردان می‌تواند مقاومت را به‌طور مؤثر تضعیف کند یا اراده مبارزان برای ادامه مقاومت را بشکند، موضوع دیگری است.
در رسانه‌های اسرائیلی نگرانی‌هایی درباره شکنندگی تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح شده است، به‌ویژه با احتمال تغییر وفاداری برخی اعضای آن. این نگرانی موجب‌شده تشکیلات تلاش کند توانایی‌های خود را در سرکوب مقاومت مسلحانه در مناطقی که اسرائیل به آن‌ها کنترل اسمی داده است، نشان دهد. علاوه بر این، دولت بایدن از اسرائیل خواسته بود با کمک نظامی آمریکا به امنیت تشکیلات در کرانه باختری برای حمایت از این عملیات گسترده موافقت کند. با نگاهی به سیر سرکوب‌ها در کرانه باختری به‌ویژه پس از آغاز نسل‌کشی در غزه درخواهیم یافت که این سرکوب‌ها سازمان‌یافته‌تر و برنامه‌ریزی‌شده‌تر از آن است که از سوی نیرو‌های تشکیلات خودگردان طراحی شود. در بررسی روند همکاری‌های محمود عباس با ایالات‌متحده و اسرائیل برای سرکوب مقاومت به طرحی موسوم به «طرح فنزل» می‌رسیم.
طرح آمریکایی برای مهار مقاومت
برای مقاومت، رفتار نیرو‌های تشکیلات در اردوگاه جنین سؤالاتی را درباره میزان مشارکت آن‌ها در طرح امنیتی مطرح‌شده توسط ایالات‌متحده در فوریه 2023 پس از نشستی در شهر عقبه اردن تحت نظارت آمریکا و با حضور اسرائیل ایجاد می‌کند. این طرح که طرح فنزل نامگذاری شده توسط ژنرال مایکل فنزل، هماهنگ‌کننده امنیتی آمریکا طراحی شده است.
طبق گزارشی از روزنامه یدیعوت آحارونوت، این طرح اهداف خود را بر پایان دادن به مقاومت مسلحانه در کرانه باختری و تغییر رویکرد تشکیلات خودگردان فلسطین به گونه‌ای که در برخورد با مبارزان فلسطینی سختگیرتر باشد، بنا کرده است.
براساس این طرح واحد نخبه 101 تشکیلات خودگردان که توسط نیرو‌های آمریکایی و کانادایی آموزش دیده بود، پیشگام سرکوب جنین شد. اگرچه منابع تشکیلات خودگردان اجرای مستقیم طرح فنزل را انکار کردند، سه منبع از این تشکیلات که با روبرت اینکلاش، خبرنگار و مستندساز تحقیقی صحبت کردند، دخالت آمریکا را تأیید کردند. بنابر گزارش اکسیوس، مقامات آمریکایی پشتیبانی لجستیکی ازجمله «مهمات، کلاه‌خود، جلیقه ضدگلوله، رادیو، تجهیزات دید در شب، لباس‌های خنثی‌سازی مواد منفجره و خودرو‌های زرهی» ارائه دادند.
عبدالله عقرباوی، پژوهشگر روابط بین‌الملل و مطالعات استراتژیک پیش‌تر در مصاحبه‌ای با الجزیره گفت: «نیرو‌های امنیتی دستورالعمل‌های سیاسی تشکیلات خودگردان را اجرا می‌کنند.» او افزود که «علی‌رغم تمام کشتار‌های جمعی اسرائیل در نوار غزه و هدف‌گیری‌ها و کشتار‌ها در کرانه باختری، تشکیلات همچنان بر شرط‌بندی بر تعهد به هماهنگی امنیتی با اشغالگران باقی مانده است.»
متن کامل گزارش حانیه قاسمیان، خبرنگار گروه جهان‌شهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1309015/محمود-عباس-یار-کمکی-نتانیاهو
بستن   چاپ