ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، علی عبدالعلیزاده، نماینده ویژه رئیسجمهوری در اقتصاد دریامحور امروز -یازدهم دی ماه- در دومین نشست بینالمللی شدن و توسعه یافتگی با محوریت مکران گفت: در توسعه مکران جامعه محلی آنچنان که باید دیده نشده است در حالی که برنامه توسعه دریامحور از خانه ماهیگیران آغاز میشود و اول ساکنین خط مقدم توسعه دریامحور باید شیرینی توسعه را بچشند.
عبدالعلیزاده در ادامه تاکید کرد: ما همچنین به یک سیاست خارجی جدید نیاز داریم، اصل اول ما در توسعه دریامحور ارتقای سیاست خارجی با جهان است؛ من در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم، نمیشود که مسائل کشور را معلق نگه داشت بنابراین باید شرافتمندانه حرف بزنیم و از منافع ملی دفاع کنیم، ما از همان تبلیغات انتخابات هم گفتیم طرفدار مذاکره هستیم.
نماینده ویژه رئیسجمهوری گفت: مجموع حاکمیت نظام هم به مذاکره رودررو رسیده است.
خبر مرتبط
آمادگی ایران برای گفتوگو با ترامپ صحبتهای علی عبدالعلیزاده مبنی بر مذاکره با ترامپ درحالی زده شد که چند صباحی است، برخی از دولتیها پالسهای مثبتی مبنی بر تنشزدایی با غرب میدهند.
سوم دی ماه، کمال خرازی ، ریاست شورای راهبردی روابط خارجی ایران در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «المیادین» اعلام کرد که ایران آماده گفتوگو و در عین حال مقاومت در برابر فشارها است. خرازی با اشاره به چگونگی اقدامات پیشروی ایران در پی تغییر دولت در ایالات متحده آمریکا افزود: ما گامهای خود را بر اساس سیاستی که دولت جدید آمریکا پدید خواهد آورد، مشخص خواهیم کرد.
خبر مرتبط
تنها راه برونرفت از بحران: نحوه تعامل ایران با آمریکا سیدحسین موسویان ، از مذاکرهکنندگان ارشد تیم هستهای ایران در زمانی که مسئولیت پرونده هستهای ایران بر عهده حسن روحانی بود در هشتم آذر سال جاری گفت: تنها راه برونرفت از بحران کنونی بستگی به نحوه تعامل ایالات متحده و ایران در دوران ریاستجمهوری ترامپ دارد. اگر ترامپ به سیاست قبلی خود، یعنی «فشار حداکثری» بازگردد و درگیریهای نظامی اسرائیل و ایران ادامه یابد، احتمالاً ایران از آستانه هستهای خواهد گذشت.
ترامپ فرصتی طلایی، نه تنها برای حل بحران هستهای، بلکه برای پایان دادن به 40 سال دشمنی میان غرب و ایران و حل بحران منطقهای کنونی دارد. او میتواند با پیروی از سه اصل، تاریخساز شود. اولین اصل، بازگشایی مذاکرات مستقیم و سطحبالا میان واشنگتن و تهران است.
خبر مرتبط
سیاست «تنش زدایی» حتی با آمریکا محمود واعظی در گفتوگو با ایرنا در 19 آذر به دولت وفاق مسعود پزشکیان توصیه کرد که با آمریکا تنشزدایی کند. قائم مقام دبیرکل و رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در باب کشورهایی که در حق ما دشمنی میکنند، تنشزدایی را امری معقول و سازنده دانست. او تاکید کرد که ضروری است تا سیاست «تنش زدایی» را حتی با آمریکا داشته باشیم ؛ تنشزدایی با برقراری ارتباط دو جانبه کاملا متفاوت هست و در این صورت مطلوب، هیچ هزینه غیر ضروری شامل طرفین نخواهد شد.
مقاله ظریف در فارین افرز محمدجواد ظریف، 13 آذرماه در مقالهای تحت عنوان «ایران مسیر صلح را چگونه میبیند؟» در نشریه معتبر آمریکایی «فارین افرز» به بررسی موقعیت جدید سیاسی و استراتژیک کشور و همینطور چگونگی ارتباط با غرب پرداخته است.
معاون راهبردی ریاست جمهوری به تغییر و انعطافپذیری سیاست خارجی ایران اشاره میکند و بر اهمیت دیپلماسی سازنده و روابط متوازن با همسایگان و قدرتهای جهانی تاکید دارد. او معتقد است که ایران باید رویکردی جامع و بهدور از الگوهای قدیمی را در پیش بگیرد.
پاس مذاکراتی لاریجانی با آمریکا علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز چهارم آذر در گفتوگو با خبرگزاری «تسنیم» مذاکره را بهترین راهحل دانست و گفت: «از نظر من بهترین مسیر برای همه ما، همان مسیر مذاکره و حل مسئله است؛ این هم به نفع منافع ملی ما، هم غربیها و حتی امریکاست .»
عضو تشخیص مصلحت نظام و مشاور رهبر انقلاب، در سوم آذر ماه نیز در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که اگر مسئولان جدید آمریکا میگویند در موضوع هستهای ایران صرفاً با سلاح هستهای مخالفاند، باید در ازای این امر شروط ایران را بپذیرند و امتیاز لازم منجمله جبران خسارات ایران و نظایر آن را قبول کنند تا توافق جدید بهدست آید نه اینکه یک طرفه امریه صادر کنند نظیر تصمیم آنان در آژانس!
خبر مرتبط
مذاکره مستقیم با آمریکا همچنین عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی در 16 آبان در گفتوگو با اکوایران تاکید کرد که آمدن ترامپ از سه جهت برای منافع ایران، منفذهایی را خواهد گشود که در دوران بایدن محدود شده بود. او در اولین محور بیان میکند که با ترامپ میتوان با مذاکره مستقیم تعامل کرد .
او همچنین بیان میکند که با توجه به اولویت آمریکایی ترامپ، این کشور از اروپا فاصله خواهد گرفت و این فاصله گرفتن میتواند به ایران کمک کند که بخشی از مشکلات خود با اروپا را حل کند. مهمترین چالش فعلی ایران و اروپا، جنگ روسیه و اوکراین است که ایران باید سیاست خود را در این مورد اصلاح کند.
سومین مورد از موضوعاتی که با آمدن ترامپ برای ایران، امکان ساخت فرصت را فراهم میکند، مساله رقابت تجاری آمریکا و چین است که به ایران کمک میکند تا ارتباط خود با چین را تقویت و بازتعریف کند.
خبر مرتبط
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1311898/پالس-مذاکراتی-نماینده-ویژه-رئیسجمهوری--مجموع-حاکمیت-نظام-هم-به-گفتوگوی-رودررو-رسیده-است