ایرانیان جهان - بخش رادیکال اصلاحطلب این روزها در حال تئوریزه کردن ارتباط با آمریکا در دوران ترامپ است.
در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
*********
روزنامههای اصلی اصلاحطلبان در روزهای اخیر نسبت به افزایش قیمت دلار سکوت کرده و گویا سیاست آنها ساسنور اخبار مربوط به این ماجرا بوده است. حالا با تاخیری طولانی روزنامه هممیهن واکنش نسبت به نوسانات ارزی را به مخالفان دولت نسبت داده و نوشته است:
فارغ از اینکه افزایش قیمت دلار برآمده از چه مولفهها و متغیرهای اقتصادی است و نقش دولت مستقر در آن چیست و راهکار کجاست، سقوط ارزش پول ملی یک رویه چنددههای و مستمر در دولتهای مختلف با گرایشهای متفاوت بوده و افزایش اخیر در بازار ارز در قیاس با تکانههای قبلی چندان گلدرشت نیست.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است:
اما نکته جالب آنجاست که منتقدان دولت فعلی از همان لحظات اولیه آغازبهکار دولت که قیمت دلار هزار تومان افزایش مییافت با هشتگ «دلار چند» حامیان دولت را به صلابه میکشند و این روزها زمین و زمان را به هم دوختهاند و بیامان پمپاژ ناامیدی میکنند و سخن از استعفا و ناکارآمدی میزنند و از طرف دیگر، با صراحتی بیسابقه بر موج التهابآفرینی مینوازند؛ درحالیکه پیشتر اینگونه اعتراضات و انتقادات را کار عوامل دشمن میخواندند.
به نظر میرسد که بخشی از مسائل مروبط به افزایش قیمت ارز به دلیل گرایش وزارت اقتصاد به قیمت بازار آزاد باشد، در حالیکه بانک مرکزی میتواند با بحث کنترل حساب سرمایه، مدیریت ریال، شفافیت گردش ریال در اقتصاد، سختگیری در حوزه قاچاق و کاهش کسریهای تجاری غیرنفتی فضای بیرونی را کنترل کند، تمرکز تیم اقتصادی دولت به مسائل انحرافی ماندد مذاکرات و FATF فرصتی را فراهم کرده است که قیمت ارز از دست دولت خارج شود.
این نابسامانی بیش از آنکه دشمنانی در بیرون از دولت داشته باشد، سیگنالهایی از دورن آن دارد، دولت اول باید بازار آزاد و مسئولیت آن را بپذیرد و سپس اقدامات اصلاحی را در بازار آزاد پیاده کند!
اصلاحطلبان که طی سالیان سال حل تحریم را در گرو برجام، مذاکرات و پذیرش fatf می دانستند، روشن بود که از ابتدا هم نسبت به فرجام این محورها به دلیل عدم شناخت ماهیت و ذات استکبار یا ساده اندیشانه برخورد می کردند و اینکه خود را به تجاهل می زدند.
بخش رادیکال اصلاحطلب این روزها در حال تئوریزه کردن ارتباط با آمریکا در دوران ترامپ است، روزنامه اعتماد به نقل از شکوریراد نوشته است:
دلیلی ندارد ایران در حوزه سیاست خارجی، برای خود دشمن قطعی در نظر بگیرد. حتی ارتباط با کشورهایی که در ظاهر روابط خوبی با ایران ندارند، میتواند فرصتهایی در روابط بینالملل به نفع ایران فراهم کنند. بنابراین فکر میکنم این مسیری است که ایران در دوره جدید باید به دنبال تحقق آن باشد. ایران برای برونرفت از بحرانهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و...چارهای ندارد جز اینکه در حوزه سیاست خارجی، افقگشایی کند. به خصوص با آمدن ترامپ، ایران باید بتواند تهدید ترامپ را به یک فرصت بدل کند. ترامپ در عین اینکه یک تهدید جدی است، فرصتهایی را نیز پیش روی ایران میگذارد. ایران باید از این فرصتها نهایت استفاده را بکند.
رسانههای اصلاحطلب این ایام در حالی از موضوعاتی همچون لزوم ارتباط با آمریکا سخن به میان می آورند که اساس رئیس جمهور چهاردهم هیچ وعده و نکته ای را در زمینه این مطالبات رادیکال های اصلاح طلب طرح و بیان نکرده بود.
غربگرایان داخلی اما از سوی دیگر در شرایطی از لزوم مذاکره با آمریکا سخن به میان می آورند که وزیر امور خارجه از پایان برجام سخن به میان آورده بود.
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1312219/آیا-افزایش-قیمت-دلار-برای-دولت-جذاب-است؟---رابطه-مستقیم-با-آمریکا-برای-رادیکالها-حیاتی-است