ایرانیان جهان
سراها باعث تعطیلی واحدهای توزیعی های مبل شده اند/ خروج ایران از بازار صادراتی مبلمان کشورهای همسایه توسط ترکیه و چین
شنبه 15 دي 1403 - 13:52:22
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار ؛ در حالی که 8.5 درصد اشتغال کشور در صنعت مبلمان است و تنها از 50 درصد ظرفیت شرکت‌ها و کارگاه‌های تولید مبل استفاده می‌شود این روز‌ها این صنعت با مشکلات عدیده داخلی و خارجی دست و پنجه نرم می‌کند.
فعالان و آگاهان صنعت مبلمان معتقد هستند که این صنعت می‌تواند علاوه بر اینکه بازار داخلی را تامین و فرصت شغلی خوبی برای کشور ایجاد کند، می‌تواند ارزآوری خوبی هم برای کشور داشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
علیرضا عباسی نایب رئیس انجمن شورای ملی مبلمان و دکوراسیون کشور در حالی گردش مالی صنعت مبل و دکوراسیون در کشور را سالانه بیش از 30 هزار میلیارد تومان می‌داند که به گفته او وجود سرا‌ها و ایجاد آنها موجب تعطیلی اکثر واحد‌های توزیعی مبل در سراسر کشور شده است.
او با تاکید بر اینکه نمی‌خواهیم وجود سرا‌ها در بازار‌ها را خدشه دار کنیم، اما در خصوص تبلیغات زیاد این سرا‌ها برای فروش مبلمان باید اذعان کنم که رفتار‌ها آن چنان هم با این تبلیغات همخوانی ندارد اظهار داشت: اغلب و شاید اکثر اجناس این سرا‌ها در مورد مبلمان از کیفیت پایین و اتفاقا گران هستند. در حقیقت مبلغ اصلی اجناس را ابتدا دریافت می‌کنند و سپس مابقی مبلغ را به صورت اقساط دریافت می‌کنند.
ترکیه و چین، بازار‌های صادراتی کشور‌های همسایه را از دست ایران خارج کرده اند
عباسی در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصاد آنلاین که وضعیت این روز‌های صادرات مبلمان ایرانی به کشور‌های همسایه چگونه است؟ خاطر نشان کرد: صادرات مبلمان ایران به کشور‌های همسایه روز به روز در حال کاهش و از دست دادن بازار است. در حال حاضر ترکیه و چین، بازار‌های صادراتی کشور‌های همسایه را از دست ایران خارج کرده اند. در حالیکه بازار‌های همسایه می‌توانست بازار خوبی برای ایران باشد.
نایب رئیس انجمن شورای ملی مبلمان و دکوراسیون کشور ادامه داد: صادرات مبلمان مشکلات خود را دارد و قیمت تمام شده کالا گران تمام می‌شود و بازگشت ارز صادراتی با تاخیر صورت می‌گیرد.
ایران می‌تواند سالانه 50 تا 60 میلیون دلار صادرات مبلمان داشته باشد
وی افزود: ایران می‌تواند سالانه 50 تا 60 میلیون دلار صادرات مبلمان داشته باشد در حالیکه این عدد این روز‌ها بسیار پایین‌تر از این عدد است. موضوعی که بسیار مهم است این است که 10 سال پیش اوضاع صادرات مبلمان بسیار مناسب‌تر و بهتر بود. حال اگر از تولید حمایت شود و مردم راحت‌تر خرید انجام دهند اوضاع صادرات هم بهتر خواهد بود.
عباسی به مشکلات بخش تولید اشاره کرد و تصریح کرد: متاسفانه این روز‌ها مشکلات زیادی سر راه تولید مبلمان قرار دارد. از تولیدکننده نباید ارزش افزوده درخواست و گرفته شود. نکته‌ای که بسیار تعجب برانگیز است این است که تولیدکننده‌هایی که کنتور برق ان‌ها 100 آمپر به بالا باشد باید ارزش افزوده بدهند.
وی با بیان اینکه ارزش افزوده را که تولیدکننده نباید پرداخت کند. ارزش افزوده باید توسط مصرف کننده نهایی پرداخت شود گفت: ورود مواد اولیه صنعت مبلمان باید آزاد باشد و از تولیدکننده‌های داخلی باید حمایت شود و مردم حق انتخاب در محصول داشته باشند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1315659/سراها-باعث-تعطیلی-واحدهای-توزیعی-های-مبل-شده-اند--خروج-ایران-از-بازار-صادراتی-مبلمان-کشورهای-همسایه-توسط-ترکیه-و-چین
بستن   چاپ