ایرانیان جهان
احتمال جنگ تعرفه‌ ای آمریکا علیه چین با بازگشت ترامپ
سه شنبه 18 دي 1403 - 12:45:13
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایرنا , کارشناسان معتقدند که با بازگشت دوباره «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده به کاخ سفید، دولت چین که با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند، ممکن است نتواند همانند دوره اول ریاست‌جمهوری این سیاستمدار آمریکایی، با جنگ تعرفه‌ای واشنگتن علیه پکن مقابله کند.
کارشناسان در مورد تمرکز احتمالی چین بر جنگ تعرفه‌ای با ایالات متحده پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، اظهار داشتند که پکن با داشتن مشکلات اقتصادی که به دلیل بحران طولانی‌مدت بخش املاک به وجود آمده، ممکن است دیگر به اندازه دوره اول ریاست جمهوری ترامپ (از 2017 تا 2021) توان مقابله با مناقشات تجاری با واشنگتن را نداشته باشد.
ترامپ که از سیاست‌های حمایت‌گرایانه «اول آمریکا» دفاع می‌کند، در طول کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که تعرفه‌های وارداتی 60 درصد یا بیشتر را بر تمام کالاهای چینی اعمال خواهد کرد تا به ایجاد شغل و حمایت از صنایع در ایالات متحده بپردازد. وی همچنین ماه گذشته اعلام کرد که به دلیل اجرایی نشدن وعده اعمال مجازات افرادی که در تجارت فنتانیل دست دارند (به عامل اصلی مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در ایالات متحده) تعرفه اضافی 10 درصدی بر کالاهای وارداتی از چین اعمال خواهد کرد. آیا ترامپ با ایران توافق می‌کند؟ جزئیات این توافق احتمالی چیست؟ بخوانید
همچنین ژاپن هم که یک متحد ایالات متحده است، ممکن است از تعرفه‌های بالاتر معاف نباشد، چرا که ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود که 10 تا 20 درصد تعرفه بر تمام واردات جهانی اعمال خواهد کرد.
درهمین راستا، تاکاموتو سوزوکی مدیر تحقیقاتی اقتصادی چین در شرکت تجاری ماروبنی کورپ اظهار داشت: ترامپ قصد دارد از تهدید اعمال تعرفه‌های اضافی 60 درصد برای رسیدن به توافقی با پکن استفاده کند تا آنچه واشنگتن می‌خواهد را به دست آورد؛ نه اینکه از طریق رویه‌های پیچیده برای اجرای این افزایش تعرفه‌ها اقدام کند.
وی با اشاره به انتقادهای ترامپ نسبت به کم‌توجهی دولت جو بایدن (رئیس جمهوری کنوی آمریکا) به موضوع تورم، افزود: اگر ایالات متحده تعرفه‌های اضافی 60 درصدی را پیش ببرد، این امر تورم را در کشور تشدید و در نهایت تقاضا را در اقتصاد جهانی کاهش خواهد داد.
سوزوکی پیش‌بینی کرد که رقابت میان بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان در زمینه تجارت می‌تواند تشدید شود، اما آنها به گفت‌وگو ادامه خواهند داد و سعی خواهند کرد از برخورد مستقیم در زمینه امنیت جلوگیری کنند. اولین سخنان ترامپ بعد از پیروزی در انتخابات آمریکا 2024 بخوانید
وی اشاره کرد: ترامپ اساسا تلاش خواهد کرد که از جنگ (با چین) اجتناب کند، بنابراین ممکن است فضایی برای دادن امتیازات وجود داشته باشد.
سوزوکی اضافه کرد: گرچه کابینه ترامپ ممکن است شامل افرادی باشد که به شدت به پکن بدبین هستند و خود ترامپ هم به نظر می‌رسد که نسبت به بایدن، به دفاع از تایوان علاقه‌مندتر باشد؛ جزیره ای که چین آن را تحت حاکمیت خود می‌داند.
در مقابل فشارهای ترامپ، سوزوکی معتقد است که چین احتمالا سعی خواهد کرد با تقویت روابط خود با ژاپن، کره جنوبی، اروپا، روسیه و اتحادیه کشورهای جنوب‌شرقی آسیا و همچنین کشورهای درحال ظهور و درحال توسعه که اعضای طرح کمربند و جاده هستند، مقاصد صادراتی خود را تامین کند.
اظهارات این کارشناس ژاپنی درحالی مطرح می‌شود که پیشتر اسکات کندی مشاور ارشد مسائل تجاری و اقتصادی چین در اندیشکده مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی اظهار داشت که احتمالا ژاپن و دیگر اعضای پیمان تجارت آزاد ترانس‌پاسیفیک که آمریکا در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ از این پیمان خارج شده بود، «جدی‌تر» به پذیرش درخواست چین برای پیوستن به این چارچوب بپردازند. ادعاهای ترامپ درباره ایران تمامی ندارد بخوانید
چین و تایوان به‌طور جداگانه درخواست‌هایی برای پیوستن به این پیمان تجاری در سال 2021 ارائه کردند، اما این درخواست‌ها مسکوت مانده‌ است.
این گزارش می افزاید: ژاپن و دیگر اعضای این پیمان در ابتدا امیدوار بودند که ایالات متحده به‌طور نهایی به این چارچوب بازگردد، اما آنها «ممکن است تصمیم بگیرند که بیشتر منتظر نمانند» و به‌طور همزمان درخواست‌های پکن و تایپه برای پیوستن را بررسی کنند. بازگشت ترامپ؛ آغاز دوباره جنگ تعرفه‌ای با پکن؟
با احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، چشم‌انداز جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین بار دیگر در مرکز توجه قرار گرفته است. کارشناسان معتقدند که بحران اقتصادی چین، ناشی از مشکلات بخش املاک و رکود داخلی، این کشور را در برابر تعرفه‌های سنگین پیشنهادی ترامپ آسیب‌پذیرتر از دوره اول ریاست‌جمهوری او کرده است. ترامپ با تأکید بر سیاست «اول آمریکا»، وعده اعمال تعرفه‌های 60 درصدی بر کالاهای چینی را داده و هدف خود را حمایت از اقتصاد داخلی ایالات متحده اعلام کرده است. این سیاست‌ها در صورت اجرا، علاوه بر تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و پکن، می‌توانند تأثیرات گسترده‌ای بر تورم داخلی آمریکا و کاهش تقاضای جهانی داشته باشند. باوجوداین، پیش‌بینی می‌شود دو کشور همچنان به گفت‌وگو ادامه دهند و از تشدید مستقیم تنش‌ها در زمینه امنیت اجتناب کنند.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1318888/احتمال-جنگ-تعرفه‌-ای-آمریکا-علیه-چین-با-بازگشت-ترامپ
بستن   چاپ