ایرانیان جهان - این نرخ تاثیر مستقیمی بر تجارت، صادرات و واردات، تورم، وضعیت اشتغال و سایر جنبههای اقتصادی دارد. ، معمولا تحت تاثیر سیاستهای مالی و پولی، تقاضا و عرضه ارز، نیازهای اقتصادی داخلی و خارجی، همچنین شرایط بازار جهانی خواهد بود. دولتها میتوانند از ابزارهای مختلفی نظیر کنترلهای ارزی، تعیین نرخ ارز رسمی یا بازار آزاد برای تنظیم ارزش واحد پول ملی استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
قیمت دلار پس از انقلاب اسلامی در چهلوپنج سال گذشته، نظام ایران در حوزه ارز با آسیبهای ویرانگری مواجه شد و با سیاستهای پولی مختلف، سعی در حفظ ثبات ارزش پول داشت. بهطورکلی، عواملی چون تورم، عرضه و تقاضای ارز، صادرات و واردات، و عوامل ژئوپولیتیک، نقش مهمی در تعیین قیمت دلار در دولت های مختلف دارند. تصمیمات پولی و مالی در ایران، بدون ارتباط با واقعیتهای اقتصادی اتخاذ میشوند و این وضعیت به تحریک یا کنترل صادرات و تثبیت مصنوعی نرخ ارز میانجامد. تقریبا در تمام دولتهای ایران، پس از پیروزی انقلاب، حداقل یک بار شوک ارزی را تجربه کردهایم.
در نمودار زیر عملکرد این دولت ها را مشاهده می کنیم:
سخن پایانی
تغییرات قیمت دلار در دولت های مختلف به عوامل متعددی وابسته است. هر دولتی ممکن است با انتخاب سیاستهای مختلف، سعی در کنترل نوسانات نرخ ارز داشته باشد. عوامل اقتصادی نیز روی قیمت دلار تاثیر دارند. به عنوان مثال، سطح تولید داخلی، میزان واردات و صادرات، نقشه راههای توسعه اقتصادی، میزان بدهی کشور و اقدامات داخلی در زمینههای اصلاحات اقتصادی از جمله این عوامل تاثیرگذار هستند.