ایرانیان جهان
خوشه‌های خشم؛ اینجا غزه نیست لس‌آنجلس است
شنبه 22 دي 1403 - 10:52:37
ایرانیان جهان - «سرود نبرد جمهوری» آیینی‌ترین سروده‌ای است که در فرهنگ مردم امریکا رواج دارد. سرودی آیینی، مذهبی، ملی و سیاسی که در کتاب‌های درسی و در بین کوچه و خیابان و نیز در مراسم‌های سنتی، ملی و رسمی زمزمه می‌شود. این سرود الهام گرفته از مکاشفه یوحنا در سال 1861 در گرماگرم جنگ داخلی امریکا سروده شد. در این سرود عبارت «خوشه‌های خشم» بیانگر خشمی است که از سوی طبیعت در پی ظلم ظالمان در زندگی آدمیان آشکار می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این عبارت خوشه‌های خشم در این سرود مذهبی و آیینی که به روز رستاخیز و روز قیامت اشاره دارد، دستمایه رمانی شد که جان اشتاین بک در 1939 در بیان درد و رنجی که فقیران جامعه امریکا می‌کشند، آفریده شد. کتاب برنده جایزه پولیتزر، سیل و توفان را نمادی از خشم و انتقام دست طبیعت می‌داند که هستی و نیستی ظالمان را درهم می‌نوردد.
آنچه جان اشتاین‌بک با الهام از سرود نبرد جمهوری و مکاشفه یوحنا با لحنی شاعرانه و تاثیرگذار به رخ جامعه امریکایی کشید، امروز در کالیفرنیا و لس‌آنجلس به طرزی جهنمی و آخرالزمانی پنجه بر چهره امریکاییان کشیده است. در عصرگاه روز سه‌شنبه 18 دی 1403 توفانی در جنوب کالیفرنیا، از صحرای نوادا برپا شد که آتش را به جان جنگل‌های لس‌آنجلس افکند. آتش‌نشانان مشغول مبارزه با شعله‌های خشم آتش در نقطه‌ای بودند که نقاط دیگر در آتش به خاکستر بدل می‌شد. آب تمام شد. پودرهای آتش‌نشانی به انتها رسید. هیچ کار از هیچ‌کس جز فرار برنمی‌آمد. آتش هنوز که هنوز است شعله می‌کشد و گفته می‌شود تا عصر جمعه همچنان شعله‌ور خواهد بود.
هالیوود، رویایی‌ترین بخش لس آنجلس و جهان و ثروتمندنشین‌ترین بخش آن است که در آتش سوخت. ازجمله خانه بسیار مجلل جیمز وود، هنرپیشه سرشناس هالیوود که زمانی گفته بود: «هیچ آتش‌بس و گذشتی در کار نیست! همه‌ مردم غزه رو بکشید!» او حالا در مقابل دوربین شبکه سی‌ان‌ان‌ اشک می‌ریزد که در پیری خانه و کاشانه‌اش به کام آتش رفته است. ما برای کالیفرنیا و برای لس‌آنجلس دعا می‌کنیم و آنچه در آنجا می‌گذرد قلب ما را می‌فشرد. اما مکاشفه یوحنا و سرود نبرد جمهوری چیز دیگری را به مردم امریکا گوشزد می‌کند.
سرود نبرد جمهوری به زمزمه‌کنندگان امریکایی می‌گوید که این شعله‌ها، خوشه‌های خشم خداوند است که از دل هالیوود، لس‌آنجلس و کالیفرنیا به آسمان زبانه می‌کشد. عکس‌های بیرون آمده از شهرهای لس‌آنجلس در همان نگاه اول بیننده را به طرز عجیب و حیرتناکی به یاد ویرانه‌های غزه می‌اندازد. اگر نگویند اینجا ویرانه‌های لس‌آنجلس است، هیچ فرقی با ویرانه‌های غزه ندارد. خانه‌ها، مدرسه‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز پلیس و امداد، کلیساها، سینماها، جنگل‌ها، پارک‌ها همه و همه به پشته‌ای از سنگ و آهن و خاکستر بدل شده‌اند.
بیشتر بخوانید:عکس/ آثار وحشتناک آتش‌سوزی در کالیفرنیا از فراز آسمان
خسارت قابل اندازه‌گیری نیست و از میلیاردها دلار گذر کرده است. کاربران امریکایی در شبکه‌های اجتماعی به یکدیگر یادآور می‌شوند که اشتباه نکنید، اینجا غزه نیست، اینجا لس‌آنجلس است! دقیقا همان بلایی که اسراییل با حمایت بایدن و بلینکن بر سر غزه آورد، در چشم بهم زدنی بر نماد امریکا و فرش قرمز و هالیوود و لس‌آنجلس فرود آمد. آنهم درست در روزهای آخری که اینان هنوز بر اریکه قدرت تکیه دارند تا خوشه‌های خشم خدا بر جان و نام خود آنان در تاریخ امریکا ثبت و ضبط شود. تا سرود نبرد جمهوری بار دیگر زمزمه شود.
تا خوشه‌های خشم جان اشتاین‌بک بار دیگر خوانده شود. تا چرخشت بزرگ خشم خدا بار دیگر برای امریکاییان نواخته شود: «و فرشته داس خود را بر زمین فرو برد و انگورهای تاک زمین را جمع کرد و آنها را در چرخشت بزرگ خشم خدا انداخت. و چرخشت بیرون از شهر لگدمال شد و خون از چرخشت بیرون آمد، تا بند افسار اسبان‌‌ بیرون جهید.» درس عبرتی که در آتش‌سوزی لس‌آنجلس برای همه وجود دارد این است که وقتی دولتی منافع ملی و اولویت‌های داخلی کشور خود را رها کند، به کشور و دولت دیگر بپردازد، توفان خشم آن را در درون خواهد چشید. وقتی دولت بایدن به جای پرداختن به اولویت‌های کشور خود، به اسراییل و اوکراین مشغول شد، در یک روند طبیعی لس‌آنجلس را از دست داد.
منبع: روزنامه اعتماد

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1323272/خوشه‌های-خشم؛-اینجا-غزه-نیست-لس‌آنجلس-است
بستن   چاپ