ایرانیان جهان
معمای تحریم‌های شام
دوشنبه 24 دي 1403 - 09:11:14
ایرانیان جهان - پیش فروش جدید ایران خودرو زیر قیمت | خریداران چقدر سود می کنند؟
نشست منطقه‌ای و بین‌المللی درباره سوریه روز گذشته در ریاض برگزار شد. این اولین نشست بین‌المللی درباره آینده سوریه است که با حضور اسعد الشیبانی وزیر خارجه دولت انتقالی سوری برگزار شده است.
علاوه بر این مقام تحریرالشام، دیوید لامی وزیر امور خارجه بریتانیا، آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان به همراه وزیران خارجه عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، عراق، اردن، لبنان و ترکیه ، کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، همچنین جان باس، معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده و گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، به مذاکرات ریاض پیوستند.
دستور کار این نشست آنطور که منابع خبری منطقه‌ای و بین‌المللی خبردادند بر رفع تحریم‌های سوریه متمرکز بوده است. دولت جدید سوریه به رهبری هیأت تحریر الشام (HTS) خواستار لغو تحریم‌ها توسط غرب شده است. اولین نشست رهبران غربی و منطقه‌ای به میزبانی عربستان سعودی از زمان سقوط دولت اسد، در حالی برگزار می‌شود که دمشق از غرب می‌خواهد تحریم‌ها را لغو کند تا کمک‌های مالی بین‌المللی به جریان بیفتد.
در این رابطه الجزیره گزارش داد نشست دیپلماتیک ریاض بیشتر بر تحریم‌ها متمرکز بود تا نشست 14 دسامبر در عقبه اردن، که بیشتر با کمک‌های بشردوستانه سروکار داشت زیرا سوری‌ها اثرات نامطلوب آن را احساس می‌کردند. این تحریم‌ها که مدت‌هاست اعمال شده، واردات یا صادرات کالاهای خام را بسیار دشوار کرده است.
به نوشته الجزیره، این اتفاق باعث شده قیمت کالاهای ضروری از جمله غذا و دارو همیشه بالا باشد. همچنین به این معنی است که سوری‌ها نمی‌توانند سوخت زیادی وارد کنند، بنابراین برق دائماً قطع می‌شود.
تحریم‌ها مهم هستند
راب گیست پینفولد مدرس کالج کینگ لندن به الجزیره گفت: دولت بایدن و کشورهای اروپایی در جهتی حرکت می‌کنند که تحریرالشام از آنها در زمینه رفع تحریم‌ها یا حداقل تعلیق تحریم‌ها خواسته است. او گفت: ایالات متحده گفته است که به عنوان مثال، تحریم‌ها را در خصوص مواردی مانند پرداخت حقوق به کارکنان بخش دولتی برای تأمین انرژی، متوقف خواهد کرد و این بسیار مهم است.
بسیاری از این تحریم‌های غرب تحریم‌های ثانویه هستند، به این معنی که نه تنها شهروندان یا شرکت‌های امریکایی به دلیل تجارت با سوریه، بلکه سایر کشورها یا اشخاص ثالث نیز تحریم می‌شوند.
در همین حال خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع خود گزارش داد که کاسبان و بازاریان در شهرهای «الدانا» و «سرمدا» واقع در شمال استان ادلب اعتصاب کرده‌اند.این منابع خبر دادند که علت این اعتصاب، افزایش تعرفه گمرکی، عوارض و مالیات بر کالاهای وارداتی توسط گروه مسلح حاکم بر دمشق است که باعث افزایش شدید قیمت‌ها در استان‌های ادلب و حلب شده است.شهروندان سوری نیز با انتشار ویدیوهایی از خود، به‌شدت به مسأله افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها پس از سقوط دولت بشار اسد، معترض هستند.
یکی از این شهروندان با انتشار فیلمی از خود می‌گوید: «خواستار لغو تحریم‌ها بودیم، ولی در حال حاضر، فقط قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند».وی با اشاره به اینکه از افزایش قیمت‌ها خسته شده است، خطاب به دولت محمد الجولانی می‌گوید: «اگر می‌خواهی بمیریم، قیمت‌ها را افزایش دهید. ما این وضعیت را نمی‌خواستیم».
رفع تحریم به شرط تشکیل دولت حداکثری
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه گفت که وزرای خارجه 27 ژانویه در بروکسل تشکیل جلسه خواهند داد تا بررسی کنند که چگونه ممکن است با این موضوع برخورد کنند. او در ریاض به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا می‌خواهد شاهد دولتی فراگیر در سوریه باشد که هیچ نشانه‌ای از «افراط‌گرایی» نداشته باشد و همچنین به حقوق زنان و سایر گروه‌ها احترام بگذارد. او تأکید کرد هر اتفاقی غیر از این می‌تواند به سرعت هر گونه گشایش در موضوع تحریم‌ها را معکوس کند.
در پایان مذاکرات روز یکشنبه در ریاض، وزیر خارجه عربستان سعودی خواستار لغو تحریم‌ها علیه سوریه شد. فیصل بن فرحان گفت: «ما بر اهمیت لغو تحریم‌های یکجانبه و بین‌المللی اعمال‌شده علیه سوریه تأکید کردیم، زیرا ادامه آنها مانع از آرمان‌های مردم سوریه برای دستیابی به توسعه و بازسازی می‌شود».
ریاض: سوریه تهدیدی برای دیگران نباشد
وزیر امور خارجه عربستان سعودی همچنین تأکید کرد که این کشور نباید تهدیدی برای سایر کشورهای منطقه باشد. بن فرحان با این ادعا که به حمایت از سوریه ادامه خواهیم داد، گفت: نشست‌های ریاض برای تأکید بر این مسأله است که مسائل داخلی دمشق باید با مشارکت مردم سوریه حل شود. وی با بیان اینکه آینده سوریه یک مسأله داخلی مربوط به مردم این کشور است، تصریح کرد: باید حمایت‌های لازم صورت گیرد و فضای مناسب برای بازگشت آوارگان نیز فراهم شود.
به گزارش رویترز؛ ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا و دیگران پس از اعتراضات سال 2011 که به جنگ داخلی تبدیل شد، تحریم‌های سختی علیه سوریه اعمال کردند. اما واقعیت جدید در سوریه و رفع تحریم‌ها به دلیل وابستگی رهبران تحریرالشام به القاعده پیچیده شده است.
آلمان که رهبری اتحادیه اروپا در مورد تحریم‌ها را بر عهده دارد، روز یکشنبه پیشنهاد داد که به مردم سوریه امداد داده شود، اما تحریم‌ها علیه متحدان بشار اسد حفظ شود.
اوضاع اسفناک شام
وزیر امور خارجه آلمان به خبرنگاران در ریاض گفت: «سوریه‌ اکنون به سود سریع از انتقال قدرت نیاز دارد و ما همچنان به کسانی که در سوریه چیزی ندارند کمک می‌کنیم، همان‌طور که در تمام سال‌های جنگ داخلی این کار را انجام داده‌ایم».
ایالات متحده هفته گذشته یک معافیت شش ماهه از تحریم‌های خود برای معاملات با نهادهای حاکم در سوریه صادر کرد تا جریان کمک‌های بشردوستانه تداوم یافته و واردات انرژی را مجاز کند. دوشنبه گذشته، وزارت خزانه‌داری امریکا اعلام کرد که اجرایی کردن تحریم‌هایی را متوقف می‌کند که بر خدمات ضروری، از جمله در بخش انرژی و بهداشت اثرگذار است، همچنین تأکید کرد که واشنگتن پیش از لغو بیشتر تحریم‌ها، پیشرفت امور در تحولات سیاسی سوریه را بررسی خواهد کرد.
طبق گزارش‌ سازمان ملل، پس از 13 سال تحمل جنگ‌های داخلی در سوریه، از هر 10 نفر شهروند این کشور، 7 نفر از آنها به کمک‌های انسانی نیاز دارند.
طبق گزارش شبکه العربیه، نشست ریاض به 2 بخش تقسیم خواهد شد که در بخش اول، وزرای خارجه کشورهای عربی حضور دارند. بخش دوم، با مشارکت مسئولان غربی در کنار «گی‌یر پدرسن» فرستاده سازمان ملل در امور سوریه، «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین «جان بس» معاون وزیر امور خارجه امریکا برگزار می‌شود. نشست ریاض، تکمیل نشست عقبه درباره سوریه است که 14 دسامبر در اردن برگزار شده بود.
روزنامه ایران

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1325299/معمای-تحریم‌های-شام
بستن   چاپ