ایرانیان جهان
70 هزار تن گوشت قرمز بیش از نیاز کشور وارد شد
چهارشنبه 26 دي 1403 - 08:54:16
ایرانیان جهان - تسنیم /معاون توسعه مدیریت وزارت جهادکشاورزی با انتقاد از افزایش تمایل به واردات بخش کشاورزی گفت: کشور سالانه به 100 هزارتن واردات گوشت قرمز نیاز دارد اما امسال 170 هزارتن گوشت قرمز وارد شده است.
شاهپور علائی مقدم در یازدهمین نمایشگاه نهادهای تخصصی کشاورزی تهران افزود: کشاورزی یک بخش اقتصادی مهمی در دنیا است که در همه جا فراز و نشیب دارد در گذر زمان در کشور خودمان نیز نرخ رشد متفاوتی داشته است اما برغم همه مشکلات حدود 20 درصد اشتغال و 80 درصد امنیت غذایی کشور وابسته به بخش کشاورزی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه 98 درصد اقتصاد کشور در بخش کشاورزی است، اظهار داشت: با توجه به تغییرات اقلیمی، محدودیت منابع آب و خاک که منابع پایه هستند و همواره از امنیت غذایی و توسعه پایدار سخن می گوییم اما این را می طلبد که منابع تجدید پذیر کشور را مراقبت کنیم.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار و امنیت غذایی، باید بهره وری و راندمان را در بخش کشاورزی افزایش بدهیم، می گویند آب مایه حیات است اما خاک هم بستر حیات است و باید از آن حفاظت کرد.
وی با تاکید براینکه ما در بخش کشاورزی نگاه جامع نگری نداریم، گفت: با وجود مساحت 165 میلیون هکتاری، 7900 کیلومتر ساحل، 18.5 میلیون هکتار اراضی قابل کشت، 84 میلیون هکتار مرتع و حدود 20 میلیون هکتار جنگل در کشور اما هنوز نتواسته ایم به توسعه پایدار به دلیل یکسری مشکلات دست پیدا کنیم.

علائی اظهار داشت: اکنون برغم محدودیت های منابع آبی، افزایش جمعیت محدودیت اقلیمی بیش از 125 میلیون تن تولید داریم که نشان دهنده افزایش سرانه امنیت غذایی کشور است یعنی هر ایرانی یک هزار و 300 کیلوگرم سرانه امنیت غذایی دارد که ناشی از تلاش های محققان و پژوهشگران بوده است.
وی افزود: طبق آمارها دشت های بیابانی ما سال به سال افزایش می یابد و همچنان کشاورزی سنتی در برخی موارد پیش می رود زیرا در ابتدای انقلاب 14 دشت بیابانی داشتیم اما امروز 20 دشت بیابانی داریم که روز به روز خشک تر می شود.
وی با بیان اینکه در زمینه مکانیزاسیون و بهره وری همچنان مشکل داریم، تصریح کرد: در کشور دو قانون تشریحی و تکوینی داریم که متاسفانه قانون تشریحی به قانون تکوینی ترجیح داده می شود که همین امر باعث شده اراضی کشاورزی خرد شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی گفت: باید در زمینه یکپارچه سازی اراضی کشاورزی یک قانون جامع داشته باشیم زیرا زنجیره تولید تا مصرف از شرکت های سهامی زراعی بود ما تصور کردیم که با خرد کردن زمین و مالکیت دادن به کشاورزان می توانیم کشاورزی را تقویت کنیم اما برعکس شد و اکنون سرانه هر کشاورز ما زیر پنج هکتار است.
وی براین باور است که باید از تکنولوژی های روز دنیا استفاده کنیم و یافته های تحقیقاتی را به مزرعه منتقل کنیم که با 230 میلیمتر بارندگی نمی توان اقدام کرد زیرا با این بارندگی کشاورزی سخت و با مخاطرات است طبق آمارها از 44 مخاطره بخش کشاورزی در دنیا 36 مورد در ایران گریبان کشاورزان را گرفته است.
علائی افزود: از 18.5 میلیون هکتار اراضی کشاورزی تنها یک درصد اراضی کربن عالی دارند و خاک های درجه یک کشور 25 درصد است و مابقی تولید در خاک های درجه دو و سه انجام می شود.
وی اظهار داشت: بنابراین برای مبارزه با این مشکلات باید نهاده های خوب، مکانیزاسیون و بذر کیفی داشته باشیم و همگام با دنیا حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر تمایل به واردات بخش کشاورزی افزایش یافته است، گفت: کشور سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز نیاز دارد که 100 هزارتن آن از محل واردات تامین می شود اما امسال 170 هزارتن گوشت قرمز وارد شده است زیرا ما برنامه ای برای الگوی کشت و عدم فشار در مراتع نداریم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهادکشاورزی تمرکز وزارت جهاد کشاورزی را تولید گندم دانست و افزود: اگر ما مشکل پنج محصول استراتژیک را حل کنیم، مسئله صنعت دام و طیور کشور حل می شود این درحالی است که 9 میلیون تن ذرت دانه ای ، 3 میلیون تن جو وارد می کنیم که ارز می خواهد.
وی با تاکید براینکه در الگوی کشاورزی در محیط های کنترل شده عقب ماندگی داریم، گفت: اکنون نباید تولید سبزی و صیفی در فضای باز داشته باشیم و بسترهای تولید در فضای کنترل شده را فراهم کنیم.
علائی مقدم با بیان اینکه تراز تجاری کشاورزی کشور ضعیف است، افزود: اکنون 24 میلیارد دلار واردات و تنها 6 میلیارد دلار صادرات داریم.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه از ماده 32 تا ماده 36 ملاحظه کنید چه اهداف آرمانی و بلندی دیده شده است؛ 20 میلیارد مترمکعب آب کمتر مصرف کنید و 90 درصد در تولید به خودکفایی برسید اما ما هنوز مزرعه آبیاریی می کنیم درحالی که در دنیا گیاه آبیاری می کنند.
وی افزود: باید بازنگری شود که چرا برنامه های توسعه ای کشور سالانه 25 تا 30 درصد تحقق پیدا می کند درحالی که باید الزاماتی قرار بدهیم و در بخش کشاورزی خیلی کار داریم که راندمان افزایش یابد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1327112/70-هزار-تن-گوشت-قرمز-بیش-از-نیاز-کشور-وارد-شد
بستن   چاپ