ایرانیان جهان
آیا ایران به دنبال ترور ترامپ بود؟
چهارشنبه 26 دي 1403 - 19:22:24
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از یورونیوز؛ مسعود پزشکیان در گفتگو با شبکه خبری ان‌بی‌سی گفت که تهران هیچگاه نقشه‌ای برای ترور دونالد ترامپ نداشته و هیچ‌گاه نیز نخواهد داشت. سخنی که خلاف اظهارات پیشین برخی سرداران سپاه در پی ترور قاسم سلیمانی و همچنین اعلام وزارت دادگستری آمریکا است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای که شب گذشته منتشر شد، درباره گزارش‌های مقامات آمریکایی درباره توطئه و برنامه‌ریزی جمهوری اسلامی برای قتل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در زمان کارزار‌های انتخاباتی او گفت: «این یکی دیگر از طرح‌هایی است که اسرائیل و سایر کشورها طراحی می‌کنند تا ایران‌هراسی را ترویج دهند.
ایران هرگز نه تلاشی برای ترور کسی کرده و نه قصد چنین کاری دارد.»
آقای پزشکیان در پاسخ به سوال لستر هولت، خبرنگار و مجری مشهور ان‌بی‌سی مبنی بر این که آیا متعهد می‌شود که هیچ تلاشی برای قتل دونالد ترامپ صورت نخواهد گرفت، گفت: «ما از ابتدا چنین تلاشی نکرده‌ایم و هرگز نیز نخواهیم کرد.» شرکت ترامپ، سرویس پرداخت ارز دیجیتال راه‌اندازی می‌کند بخوانید
این درحالی است که وزارت دادگستری ایالات متحده در ماه نوامبر از صدور کیفرخواست برای یک تبعه افغان به نام «فرهاد شاکری» در رابطه با توطئه جمهوری اسلامی برای قتل دونالد ترامپ خبر داد. بر اساس یک پرونده جنایی در دادگاه فدرال در منهتن، فرهاد شاکری به بازرسان گفته بود که یکی از رابطان سپاه پاسداران ایران در ماه سپتامبر به او آموزش داده تا در ظرف مدت هفت روز طرحی برای زیرنظر گرفتن و در نهایت ترور دونالد ترامپ ترتیب دهد.
مقامات همچنین دو مرد دیگر را روز جمعه به اتهام اینکه آنها برای ترورهای دیگری از جمله هدف قرار دادن یک روزنامه‌نگار مشهور ایرانی آمریکایی به خدمت گرفته شده بودند، بازداشت کردند. گفته می‌شود که خود شاکری در ایران بسر می‌برد.
مریک گارلند، دادستان کل ایالات متحده در آن زمان طی بیانیه‌ای گفته بود: «در دنیا تعداد کمی از نهادها به اندازه ایران تهدیدی جدی برای امنیت ملی ایالات متحده هستند.»
همچنین گزارش‌های بسیاری از اقدامات جمهوری اسلامی برای ردیابی و قتل مخالفان در اروپا از سوی سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای مختلف اروپایی، از سوئد گرفته تا بریتانیا منتشر شده است. واکنش حسن روحانی به انتخاب ترامپ بعد از چند روز بخوانید
با این حال، جمهوری اسلامی همواره با انکار چنین گزارش‌هایی، آن‌ها را توطئه غرب و اسرائیل برای ترویج «ایران‌هراسی» دانسته است. از سرگیری مذاکرات با دولت ترامپ
دور جدید مذاکرات جمهوری اسلامی با تروئیکای اروپایی روز دوشنبه در ژنو آغاز و سه شنبه پایان یافت. مقامات تهران اعلام کردند که با قدرت‌های اروپایی بر سر ادامه مذاکرات به توافق رسیدند.
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی شب گذشته در گفتگویی با تلویزیون دولتی ایران گفت که مذاکرات کنونی بر سر چگونگی آغاز مذاکرات هسته‌ای است و افزود: «چون عمده تحریم‌ها مربوط به تحریم‌های آمریکا است، منوط به این است که اروپاییان چگونه با دولت جدید آمریکا به توافق برسند.»
آقای عراقچی همچنین گفت: «دولت جدید آمریکا که هنوز مستقر نشده است سیاست و حرفی در این خصوص نشنیدیم. ایران سیاست خود را براساس رویکردهای طرف مقابل تنظیم خواهد کرد.» مخابره پیام مهم عراقچی به ترامپ پر بازدید شد بخوانید
با این حال، مسعود پزشکیان در گفتگو با ان‌بی‌سی تاکید کرد که ایران «به طور اصولی» آماده گفتگو با دولت دوم ترامپ است و گفت: «مشکل ما در گفت‌وگو نیست، بلکه در تعهداتی است که از گفت‌وگو و مذاکره ناشی می‌شود و باید به آنها پایبند بود.»
رئیس جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که در پی خروج ترامپ از برجام، جمهوری اسلامی ایران «به همه تعهداتی که باید» پایبند بوده، اما طرف مقابل به وعده‌ها و تعهداتش عمل نکرده است.
آقای پزشکیان افزود: «ما این شک را داریم که هرچقدر هم که وارد گفت‌وگو و مذاکره شویم، آنها در تلاش هستند حکومت را سرنگون کنند، نه اینکه مشکلات را حل کنند.»
این درحالی است که بنابر گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی از زمان خروج آمریکا از برجام در سال 2018 تاکنون با بی‌توجهی به مفاد توافق، غنی‌سازی اورانیوم را افزایش داده و دسترسی بازرسان این نهاد نظارتی سازمان ملل متحد را مسدود کرده است. اقدام غیرمنتظره ترامپ درباره ایران خبرساز شد بخوانید «دنبال جنگ نیستیم»
از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا و با توجه به مواضع او در زمان مبارزات انتخاباتی، به ویژه ضدیتش با موضع‌گیری بایدن در مخالفت با طرح اسرائیل برای حمله به تاسیسات اتمی ایران، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال اقدام نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران برای جلوگیری از دستیابی تهران به انرژی هسته‌ای بالا گرفته است.
به گزارش وال‌استریت ژورنال، اسرائیل در حملات 26 اکتبر به ایران، سیستم‌های پدافند هوایی جمهوری اسلامی را هدف قرار داد و همین امر منجر به ضعف چشمگیر دفاع هوایی ایران شده و گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه هم طی یکسال گذشته در نتیجه افزایش درگیری‌ها با اسرائیل و غرب تضعیف شده‌اند. این دو عامل باعث شده که بسیاری از چهره‌های راستگرا موقعیت کنونی را فرصتی منحصر به فرد و تکرار نشدنی برای اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی با اهداف گوناگون، از سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی تا جلوگیری از برنامه هسته‌ای آن، می‌دانند.

ایرانیان جهان

مسعود پزشکیان در پاسخ به سوال آقای هولت در این‌باره گفت: «طبیعتا ما به هر اقدامی واکنش نشان خواهیم داد. ما از جنگ نمی‌ترسیم، اما به دنبال آن هم نیستیم. صمیمانه امیدوارم که این اتفاق نیفتد، زیرا به ضرر همه بازیگران خواهد بود، نه فقط ما.»
رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت که دشمنان ایران، تهران را به تلاش برای ساخت بمب اتم متهم می‌کنند «تا به نوعی بهانه‌‌تراشی کنند.» او افزود: «این حقیقت ندارد.»
آقای پزشکیان همچنین شکست‌های شدید نیروهای نیابتی و متحدان جمهوری اسلامی در منطقه، از جمله حزب‌الله در لبنان، حماس در غزه و سقوط بشار اسد در سوریه را نامرتبط با ضعف جمهوری اسلامی دانست و تضعیف موقعیت تهران را انکار کرد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: «من هیچ ارتباطی نمی‌بینم. در مقایسه با سال گذشته داخل کشور، ما منسجم‌تر هستیم. ما قوی‌تر هستیم. مشارکت بهتری داریم. امنیت محکم‌تری در کشور داریم.» آتش‌بس در غزه
این مصاحبه در حالی پخش می‌شود که به گفته جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اسرائیل و حماس در آستانه توافق آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها هستند.
مذاکرات فشرده برای حصول چنین توافقی با میانجی‌گری آمریکا، قطر، مصر و سایر کشورها انجام شده است. آقای پزشکیان در پاسخ به پرسش مجری ان‌بی‌سی مبنی بر این که آیا تهران نقشی در میانجی‌گری برای دستیابی به توافق احتمالی ایفا می‌کند، گفت: «ما هرکاری می‌توانیم برای برقراری صلح در منطقه انجام می‌دهیم.»

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1328051/آیا-ایران-به-دنبال-ترور-ترامپ-بود؟
بستن   چاپ