ایرانیان جهان
مذاکره برای رفع مشکل حمل برخی داروهای خاص در ایام اربعین
شنبه 29 دي 1403 - 11:08:30
ایرانیان جهان - در نخستین نشست کمیته مشترک جمهوری اسلامی ایران و عراق درباره حل مشکل حمل برخی از داروهای خاص زائران اربعین که توسط کشور عراق به عنوان داروی ممنوعه شناخته می‌شود، بحث و تبادل نظر شد. - اخبار اجتماعی -
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین نشست کمیته مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق در زمینه مبارزه با موادمخدر در اجرای «ماده 2» یادداشت تفاهم همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر با حضور و مشارکت هیئت‌های بلندپایه مراجع ذی‌ربط ملی دو کشور به میزبانی ستاد مبارزه با موادمخدر جمهوری اسلامی ایران در مجتمع شقایق این ستاد برگزار شد.
محمد زارعی؛ قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، ریاست هیئت جمهوری اسلامی ایران و احمد صالح حمود الزرکانی؛ مدیرکل مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور، ریاست هیئت سازمان ملی مبارزه با مواد مخدر جمهوری عراق را بر عهده داشتند.
طرفین این نشست ضمن ابراز رضایت از روند همکاری‌های دوجانبه در دو سال اخیر در زمینه مبارزه با مواد مخدر، بر لزوم ارتقاء همکاری‌ها به‌ویژه در حوزه عملیاتیِ مبتنی بر اطلاعات، تعیین اعضای حقوقی کمیته مشترک، کنترل گذرگاه‌های مرزی و اجرای عملیات همزمان منطبق با قوانین و مقررات داخلی هر دو کشور تأکید کردند.
تأکید بر ارتقاء ظرفیت‌های نیروهای مجری قانون، ارتقاء ظرفیت‌های علمی متخصصان حوزه کاهش تقاضا، کاهش آسیب، پیشگیری، درمان و بازتوانی، حمایت‌یابی بین‌المللی برای توسعه همکاری‌های مبتنی بر تبادل اطلاعات و تضمین دسترسی به دارو و پیش‌سازهای تحت کنترل بین‌المللی برای مصارف علمی و پزشکی از اهم نتایج مذاکرات این نشست تخصصی یک روزه بود.
محمد زارعی؛ قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در این نشست ضمن تشکر از میهمان‌نوازی کریمانه مردم عراق در ایام اربعین از زائران ایرانی، گفت: امروز در تمام ایران پیوند قلبی بسیار محکم در بحث اربعین ایجاد شده است.
حضور 42 کشور با 32 هزار اثر در جایزه جهانی اربعین وی ضمن اعلام آمادگی‌کامل ایران برای اشتراک‌گذاری تجربیات موفق در حوزه پیشگیری، درمان، بازتوانی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی تخصصی برای برادران عزیز از کشور عراق، خاطرنشان کرد: این نشست به صورت دوجانبه بود اما لازم است برای حمایت‌یابی بین‌المللی و ارتقای همکاری‌های عملیاتی از طریق انعکاس، انتشار و به‌اشتراک‌گذاری فعالیت‌های مشترک اقدام شود.
زارعی افزود: متأسفانه کشورهایی که در دو دهه گذشته مقام نخست را در تولید موادمخدر سنتی داشتند به تولید کانون موادمخدر صنعتی تبدیل شده‌اند و موادمخدر صنعتی بسیار آسیب‌زاتر و مخرب‌تر از موادمخدر سنتی بوده و تجربه نیز نشان داده که آلودگی‌ها به اینگونه مواد غیرقابل درمان است لذا باید تمام تلاش خود را متمرکز کنیم تا هیچ انحرافی در حوزه پیش‌سازها روی ندهد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر درباره ممنوعیت حمل برخی داروها برای زائران اربعین در کشور عراق نیز یادآور شد: اساس کار جمهوری اسلامی ایران احترام به قوانین کشورها است، ما در چند سال اخیر در ماه‌های مانده به ایام اربعین نسبت به آگاه‌سازی و داروهای ممنوعه هشدار داده و آگاهی‌های لازم را می‌دهیم.
زارعی با ابراز خرسندی از اینکه در ایام اربعین سال جاری حتی یک دستگیری در این رابطه نداشتیم، تأکید کرد: باید این واقعیت غیرقابل انکار را بپذیریم که تعدادی از زائران بیمار بوده و بر اساس تجویز پزشک باید برخی از داروها را با خود حمل کرده و استفاده کنند و در صورت عدم استفاده دچار مشکل می‌شوند.
وی متذکر شد: به نظرم باید هماهنگی بین وزارت بهداشت دو کشور صورت گیرد تا مستند به اسناد بین‌المللی موجود در این حوزه، توافقی برای رفع این مشکل صورت گیرد.
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1330345/مذاکره-برای-رفع-مشکل-حمل-برخی-داروهای-خاص-در-ایام-اربعین
بستن   چاپ