ایرانیان جهان
آشنایی با 10 کشور برتر در صنعت حمل و نقل ریلی قاره آفریقا
شنبه 29 دي 1403 - 14:43:28
ایرانیان جهان - تین نیوز |
قاره آفریقا مملو از کشورهای در حال توسعه ای است که برخی از آنها، در حال انجام سرمایه گذاری های هنگفتی در بخش زیرساخت های ریلی هستند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ریل ایران؛ روند نوسازی در کشورهای در حال توسعه طی سال های اخیر با ساخت راه آهن و نوسازی ناوگان ریلی گره خورده است. به عبارت دیگر، امروزه هیچ کشوری را نمیتوان یافت که دم از توسعه و طرح های بلندپروازانه برای آینده خود بزند و از موهبت راه آهن بی بهره باشد.
کشورهای آفریقایی نیز از این رویه مستثنی نبوده و وجود منابع استراتژیک کم یابی همچون الماس، کوبالت، مس و … عمده کشورهای آفریقایی را زیر کانون توجه قدرت های صنعتی بزرگ جهان به ویژه آمریکا و چین قرار داده است. هرچند، کشف بسیاری از این منابع در کشورهای آفریقایی، کشورهایی چون ترکیه و امارات را نیز به سمت بازار حمل و نقل آفریقا و سرمایه گذاری روی مسیرهای ریلی آنها سوق داده است.
نشریه «افریکن اکسپوننت» در تازه ترین مطلب خود، نگاهی به ده کشور برتر آفریقایی در صنعت حمل و نقل ریلی و میزان بهره وری آنها از شبکه ریلی را مورد بررسی قرار داده که در ادامه به مشخصات فنی راه آهن این کشورها خواهیم پرداخت.
زیمبابوه

ایرانیان جهان

کشور زیمبابوه عنوان دهمین کشور آفریقایی را از حیث برخورداری از شبکه ریلی به خود تخصیص داده که تحت نظارت و مالکیت شرکت راه آهن دولتی زیمبابوه به فعالیت می پردازد. این شکبه ریلی شهرهای مهم زیمبابوه همچون هاراره، بولاوایو و موتار را به یکدیگر متصل ساخته و نقش به سزایی در حمل ذغال سنگ، مواد معدنی و محصولات کشاورزی در این کشور بر عهده دارد. دولت زیمبابوه همچنین با کمک چینی ها به خصوص شرکت CRRC، برنامه های بلندپروازانه ای برای توسعه شبکه ریلی خود را آغاز کرده است.
نیجریه

ایرانیان جهان

شبکه راه آهن نیجریه شامل 3798 کیلومتر خط ریلی است که کمک شایانی به این کشو.ر در حال توسعه با زیرساخت های حمل و نقل ضعیف داشته است. راه آهن نیجریه نیز تحت مالکیت شرکت دولتی راه آهن نیجریه مشغول به فعالیت بوده و در حال حاضر، ساخت دو پروژه لاگوس – ایبادان و ابوجا – کادونا را با کمک پیمانکاران چینی آغاز کرده است. راه آهن نیجریه نقش پر رنگی در حمل و نقل مسافر و بار بر عهده داشته که می توان گفت کاربرد راه آهن برای هر دو بخش بسیار حائز اهمیت است.
کنیا

ایرانیان جهان

کنیا یکی از کشورهای نسبتا قدرتمند آفریقا از حیث وضع اقتصادی و سرانه درآمد ملی محسوب می شود. طول خطوط ریلی کنیا به 3819 کیلومتر رسیده که از نوع خط نرمال است. راه آهن کنیا به سبب ارتباط با دو کشور جمهوری دموکراتیک کنگو و اتیوپی و اتصال به آب های آزاد بسیار پر اهمیت است. کشور کنگو دارای یکی از ارزشمندترین ذخایر کوبالت بوده که از آن در ساخت تسلیحات هسته ای، باتری های خورشیدی، نیروگاه های هسته ای و …. استفاده می شود. اتیوپی نیز از همنابعی مشابه برخوردار بوده و پیمانکاران چینی در حال ساخت کریدور ریلی مشترک میان دو کشور و اصتال آنها به آب های آزاد هستند. همچنین، اتصال شبکه ریلی کنیا به اوگالندا نیز کمک زیادب ه حمل محصولات معدنی و کشاورزی این کشور به سواحل کنیا می کند.
جمهوری دمورکراتیک کنگو

ایرانیان جهان

همانطور که گفته شد، کنگو به دلیل برخورداری از منابع کوبالت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. طول خطوط ریلی شبکه راه آهن دولتی این کشور به 4007 کیلومتر رسیده عمده کارایی آن در بخش باری و انتقال استخراج های معدنی کوبالت و مس این کشور به سواحل کنیا است. به همین دلیل، شرکت های چینی و آمریکایی طی ماه های اخیر، تلاش گسترده ای برای در دست گرفتن عملیات توسعه و نوسازی شبکه ریلی به کار بسته اند.
الجزایر

ایرانیان جهان

راه آهن الجزایر را باید در زمره قدیمی ترین راه آهن های آفریقا دانست که مجموع طول خطوط ریلی آن به 4020 کیلومتر می رسد. الجزایر طی سال های اخیر سرمایه گذاری زیادی روی برقی سازی خطوط ریلی خود انجام داده و تلاش می کند به هاب اتصال و انتقال مسافرین از جنوب دریای مدیترانه به شمال آفریقا تبدیل شود. در بخش باری نیز راه آهن الجزایر تلاش می کند به هاب توزیع بار در مسیر یاد شده تبدیل شود.
تانزانیا

ایرانیان جهان

طول خطوط ریلی کشور تانزانیا به 4097 کیلومتر رسیده و نقش مهمی در اتصال کشورهای محصور در خشکی شرق آفریقا به اقیانوس هند ایفا می کند. همچنین، راه آهن زیمبابوه – زامبیا نیز دو شهر مهم دارالسلام و زامبیا را به یکدیگر متصل ساخته که از حیث ترانزیت بار، برای آینده شرق آفریقا بسیار پر اهمیت است. دولت تانزانیا چنی پروژه ریلی مهم راه آهن برقی را نیز به تازگی معرفی کرده و قرار است از سال جاری میلادی، عملیات اجرایی آنها آغاز شود.
موزامبیک

ایرانیان جهان

موزامبیک دارای 4787 کیلومتر خط ریلی بوده و برای انتقال ذغال سنگ و محصولات کشاورزی این کشور به بازارهای بین المللی نقسش مهمی ایفا می کند. دو کریدور ریلی بزرگ بیرا و ماپوتو نیز از این کشور عبور می کنند که موزامبیک را به کشورهای همسایه از جمله زیمبابوه و دیگر کشورهای جنوب آفریقا مصتل می سازد. شرکت های خارجی طی سال های اخیر، سرمایه گذاری قابل توجهی در بخش زیرساخت های ریلی این کشور انجام داده اند.
مصر

ایرانیان جهان

راه آهن مصر دارای 5085 کیلومتر خط ریلی بوده و می بایست آن را قدیمیترین راه آهن آفریقا دانست. تاریخچه ساخت خطوط ریلی در مثر به قرن 19 بازگشته و امروزه تقریبا تمامی شهرهای بزرگ مصر همچون قاهره، الکساندریا و اسوان از طریق شبکه ریلی به یکدیگر متصل هستند. پروژهدهای متعدید در بخش نوسازی و توسعه زیرساخت های ریلی در دستور کار راه آهن مصر قرار دارند تا علاوه بر افزایش ظرفیت حمل، میزان ترافیک شهری نیز کاهش خواهد یافت.
سودان

ایرانیان جهان

کشور سودان علیرغم سال ها درگیری و جنگ های داخلی، دارای 7251 کیلومتر خط ریلی بوده و شهرهای مهم این کشور همچون خارطوم و بندر سودان را به یکدیگر مکتصل می سازد. اتصال شبکه ریلی به بنادر این کشور، نه تنها به حمل کالا در این سرزمین محصور در صحرا کمک خوتاهد کرد، بلکه اتصال به کشورهایی چون لیبی، نقش مهمی در انتقال نفت به شواحل غربی دریای سرخ ایفا می کند.
آفریقای جنوبی

ایرانیان جهان

میزان توسعه یافتگی آفریقای جنوبی از هیچ روی قابل قیاس با هیچ یک از کشورهای آفرقایی نبوده و در بخش ریلی نیز، این کشور طولانی ترین شبکه ریلی آفریقا را به خود تخصیص داده است. آفریقای جنوبی دارای 20986 کیلومتر خط ریلی بوده و رتبه دوازدهم کشورهای جهان از حیث طول خطوط ریلی را به خود تخصیص داده است. همچنین خط ریلی شیشن – سالدانها در این کشوئر، طولانی ترین خط ریلی باری جهان به حساب می آید که از آن برای انتقال سنگ آهن استفاده می شود. همچنین، «قطار آبی» که از مشهورترین قطارهای توریستی در جهان به حساب می آید نیز در این کشور مشغول به فعالیت بوده که با این حساب، باید آفریقای جنوبی را در زمره کشورهای برتر دارای شبکه حمل و نقل ریلی جهان معرفی کرد.

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1330723/آشنایی-با-10-کشور-برتر-در-صنعت-حمل-و-نقل-ریلی-قاره-آفریقا
بستن   چاپ