ایرانیان جهان
تحولات اوکراین| ناتوانی اروپا در اعزام نیروی حافظ صلح
يکشنبه 30 دي 1403 - 10:30:00
ایرانیان جهان - آمادگی ترکیه برای میانجیگری بین روسیه و اوکراین، کاهش جدی جمعیت اوکراین، تمایل برای اخراج پناهجویان اوکراینی از آلمان، مخالفت آمریکایی‌ها با هزینه کمک به کی‌یف و تصرف دو روستای دیگر توسط ارتش روسیه، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین همچنان درصدد تحقق نظریه «استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی» در اوکراین است، ایده‌ای که توسط برخی کشورهای عضو ناتو نیز حمایت می‌شود.
با این حال، بررسی ساده اوضاع سیاسی و نظامی نشان می‌دهد که اجرای این طرح کاملاً غیرممکن است.
نظریه استقرار «نیروهای حافظ صلح اروپایی» در اوکراین نخستین‌بار توسط امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در اوایل سال گذشته مطرح شد و سپس گمانه‌زنی‌ها در این خصوص شدت بیشتری پیدا کرد. چند روز پیش، زلنسکی بار دیگر این موضوع را با ماکرون مورد بحث قرار داد و سپس گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه انگلیس قصد دارد رهبری «ماموریت حافظت از صلح» در اوکراین را بر عهده بگیرد.
با این حال، بحث طولانی‌ مدت در این باره نشان‌دهنده دشواری‌ها در تحقق آن است. یک سال از این گفت‌وگوها گذشته و همچنان هیچ اقدامی صورت نگرفته و حتی در سال 2025 نیز احتمال اجرای این مأموریت نزدیک به صفر است.
دیپلمات‌های اروپایی به دو مشکل اساسی در این زمینه اشاره می‌کنند. نخست اینکه «فروختن» این ایده به مردم اروپایی بسیار دشوار خواهد بود. نظرسنجی‌ها در اروپا نشان می‌دهند که تعداد افرادی که از ادامه کمک‌های نظامی و اقتصادی به کی‌یف حمایت می‌کنند، به‌طور مداوم در حال کاهش است. برای رهبران اروپایی بسیار سخت خواهد بود که رأی‌دهندگان را متقاعد کنند که باید کمک‌ها را افزایش دهند، به‌ویژه اگر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده، موفق شود بار مالی حمایت از کی‌یف را به دوش کشورهای اروپایی بیندازد.
تلاش برای اعزام سربازان اروپایی به اوکراین می‌تواند بحرانی جدی در دولت‌های اروپایی ایجاد کند، به‌ویژه اگر تابوت‌های سربازان از خاک اوکراین به اروپا بازگردند. چنین وضعیتی قطعی به نظر می‌رسد و به همین دلیل حتی کشورهای روس‌ستیزی مانند لهستان نیز با اعزام نیرو به اوکراین مخالف هستند. مشکل دوم این است که برای استقرار نیروهای حافظ صلح، رضایت همه طرف‌های درگیر در مناقشه لازم است، در حالی‌که روسیه هرگز با این اقدام موافقت نخواهد کرد و می‌داند که در پوشش آن چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و شصت و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
اعلام آمادگی ترکیه برای میانجیگری در حل‌وفصل بحران اوکراین
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که کشورش آماده است تا در صورت فراهم شدن شرایط لازم، مأموریت میانجیگری برای حل‌وفصل بحران اوکراین را بر عهده بگیرد.
وی شب گذشته در یک کنفرانس خبری گفت: «ما از تمامی ابتکارات در این راستا حمایت می‌کنیم. در صورت فراهم شدن شرایط مناسب، همچون گذشته، آماده‌ایم نقش میانجیگری را بر عهده بگیریم.»
فیدان تأکید کرد که ترکیه از «روز نخست» آغاز درگیری در اوکراین، خواهان حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این بحران بوده است. وی همچنین افزود که ترکیه خواهان آتش‌بس فوری در اوکراین است و این درگیری باید هرچه زودتر پایان یابد.
هفته گذشته وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که وزرای امور خارجه ترکیه و روسیه روند اوضاع در اوکراین را مورد بررسی قرار دادند. دو طرف در این گفت‌وگو بر لزوم جلوگیری از اقداماتی که امنیت ساختارهای انرژی را به خطر می‌اندازند، تاکید کردند.
آمریکا روند استقرار بمب‌های هسته‌ای B61-12 در اروپا را تکمیل کرد
جیل هروبی، رئیس اداره ملی امنیت هسته‌ای آمریکا شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده روند استقرار بمب‌های گرانشی اصلاح‌ شده B61-12 در خاک اروپا را به پایان رسانده است. 
وی که اظهارات در وب‌سایت وزارت انرژی آمریکا منتشر شده، گفت: «بمب‌های گرانشی جدید B61-12 به‌طور کامل مستقر شده‌اند و ما آگاهی ناتو را نسبت به توانایی هسته‌ای خود از طریق بازدید از این تأسیسات و دیگر برنامه‌های منظم افزایش داده‌ایم.» 
هروبی همچنین بر استحکام شراکت راهبردی واشنگتن و لندن در زمینه تسلیحات هسته‌ای تأکید کرد و افزود: «ما با یکدیگر دیدگاه‌هایمان را درباره اهمیت تاب‌آوری زنجیره تأمین تقویت می‌کنیم. ناتو قوی است.»
در اواسط دسامبر 2024، روزنامه "تلگراف" گزارش داده بود که ایالات متحده قصد دارد تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی خود را در پایگاه نظامی لیکن‌هیث در بریتانیا طی سال‌های آینده مستقر کند. این گزارش اشاره کرد که در حال حاضر ساخت تأسیسات ذخیره‌سازی تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در این پایگاه در حال انجام است.
مقام سابق پنتاگون: روسیه در درگیری اوکراین پیروز شده است
دوگلاس مک‌گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده و مشاور پیشین رئیس پنتاگون ابراز عقیده کرد که روسیه از هم اکنون در درگیری نظامی در اوکراین پیروز شده است. وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «مسئله این نیست که آیا روس‌ها می‌توانند همچنان به سمت مناطق غربی اوکراین پیشروی کنند یا خیر، بلکه موضوع اینجاست که آیا آن‌ها می‌خواهند چنین کاری را انجام دهند و تا چه حد و تا کجا پیش خواهند رفت.»
برخی کارشناس نظامی نیز یادآور شده‌اند که غرب دریافته که اوکراین در درگیری با روسیه شکست خورده است، هرچند که آنها همچنان به کمک‌های خود به کی‌یف ادامه می‌دهد.
بولتون: ترامپ واقعاً خواهان پایان سریع درگیری اوکراین است
جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ، در مصاحبه‌ای با شبکه ژاپنی NHK اعلام کرد که ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، خواهان پایان سریع درگیری اوکراین است و برای او شرایط توافق اهمیتی ندارد.
وی توضیح داد: «ترامپ می‌خواهد این درگیری را هرچه سریع‌تر پس از آغاز دوره ریاست‌جمهوری خود پایان دهد و اهمیتی نمی‌دهد که این حل‌وفصل به چه شکلی باشد. او فقط می‌خواهد این ماجرا تمام شود و این خبر بدی برای مقامات اوکراینی است.»
بولتون یادآور شد که روسیه ممکن است به چنین رویکردی از سوی رئیس‌جمهور آینده آمریکا که شامل آتش‌بس بر اساس وضعیت کنونی در خط مقدم جبهه نبرد است، علاقه‌مند باشد.
پیش از این، ترامپ بر لزوم پایان دادن به درگیری اوکراین تأکید کرده بود. او همچنین اعلام کرد که برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پس از مراسم تحلیف خود که برای 20 ژانویه برنامه‌ریزی شده، آماده می‌شود.
جمعیت اوکراین به 21 الی24 میلیون نفر کاهش یافته است
الکساندر دوبینسکی، نماینده پارلمان اوکراین (رادا) اعلام کرد که جمعیت اوکراین ممکن است به 21 تا 24 میلیون نفر کاهش یافته باشد.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «اگر از شاخص مصرف غلات (6 میلیون تن در سال 2024) برای تخمین جمعیت باقی‌ مانده در اوکراین استفاده کنیم، می‌توان جمعیت این کشور را حدود 21 تا 24 میلیون نفر تخمین زد.»
دوبینسکی یادآور شد که این برآورد تقریباً نصف آمار رسمی است.
پیش‌ از این، لری جانسون، تحلیلگر سابق سیا گفته بود که وضعیت جمعیت‌شناسی اوکراین شبیه ساعت شنی است، جایی که مردان و زنان 18 تا 24 ساله در قسمت باریک این ساعت قرار دارند. به گفته وی، نیروهای مسلح اوکراین به دلیل کمبود منابع انسانی با تلفات فاجعه‌باری روبه‌رو هستند.
حزب «آلترناتیو برای آلمان» خواستار اخراج تمامی پناهجویان اوکراینی شد
کاترین ابنر-اشتاینر، رئیس فراکسیون حزب «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) در بایرن، پیشنهاد کرد که تمامی پناهجویان اوکراینی از آلمان اخراج شوند. 
طبق اطلاعات رسانه‌های آلمانی، ابنر-اشتاینر معتقد است که تمامی پناهجویان اوکراینی باید فوراً خاک آلمان را ترک کنند. وی گفت که اوکراین کشوری بزرگ است و در مناطق غربی خود جای کافی برای بازگشت مهاجران وجود دارد.
بر اساس گزارش‌ها، در کل آلمان حدود 1.2 میلیون پناهجوی اوکراینی زندگی می‌کنند که حدود 200 هزار نفر از آن‌ها در بایرن ساکن هستند.
نگرش منفی آمریکایی‌ها نسبت به هزینه‌های کمک به اوکراین
اکثر شهروندان آمریکایی معتقدند که ایالات متحده پول زیادی برای کمک‌های نظامی به اوکراین و اسرائیل خرج می‌کند. 
این نتایج از نظرسنجی انجام‌شده توسط شرکت تحقیقاتی Ipsos منتشر شده است.این نظرسنجی در دهه نخست ماه ژانویه با مشارکت بیش از دو هزار نفر از مردم ایالات متحده انجام شد.
بر اساس نتایج این نظرسنجی، 51 درصد از شهروندان آمریکایی‌ بر این باورند که کشورشان هزینه‌های بیش از حدی برای اوکراین انجام می‌دهد، در حالی که 28 درصد از افراد شرکت‌کننده گفتند که این میزان هزینه مناسبی است.
علاوه بر این، 53 درصد از پاسخ‌دهندگان بر این باورند که ایالات متحده هزینه‌های زیادی برای کمک به اسرائیل اختصاص می‌دهد، در حالی که 30 درصد معتقدند که این هزینه‌ها مناسب است. همچنین 4 درصد از پاسخ‌دهندگان از اظهار نظر خودداری کردند.
پیش‌تر، در اوایل ژانویه، اعلام شده بود که ایالات متحده بسته جدید کمک نظامی به ارزش 500 میلیون دلار برای اوکراین اختصاص داده است. همچنین گزارش شد که دولت جو بایدن در تلاش است تا مواضع کی‌یف در مذاکرات احتمالی آینده را پیش از آغاز به کار رئیس‌جمهور منتخب، دونالد ترامپ، تقویت کند.
بلینکن: موافقت کی‌یف شرط موفقیت توافق ترامپ درباره اوکراین است
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، می‌تواند در صورت تمایل کی‌یف درباره صلح در اوکراین به توافق دست یابد. 
وی روز شنبه در یک نشست خبری در وزارت امور خارجه گفت: «من معتقدم که دولت جدید در موقعیتی قرار دارد که اگر اوکراینی‌ها این را بخواهند و چنین تصمیمی بگیرند، می‌تواند به آن‌ها در دستیابی به یک توافق سودمند کمک کند.»
بلینکن افزود که تمایل طرف اوکراینی برای پایان دادن به درگیری‌ها یکی از شرایط اصلی برای دستیابی به توافق با روسیه است.
روز گذشته خبرگزاری "رویترز" به نقل از منابع خود گزارش داد که اکثر شهروندان اوکراین معتقد نیستند ترامپ بتواند درگیری را حل‌وفصل کند. این گزارش همچنین تأکید کرد که شهروندان اوکراین بیشتر بر این باورند که دستیابی به صلح به مقامات خود این کشور بستگی دارد.
ارتش روسیه دو منطقه مسکونی دیگر دونتسک را تصرف کرد
وزارت دفاع روسیه روز شنبه گزارش داد که نیروهای مسلح این کشور در نتیجه عملیات موفقیت‌آمیز تهاجمی خود، مناطق مسکونی پتروپاولوکا و ورمی‌یوکا را در جمهوری مردمی دونتسک تحت کنترل خویش درآوره‌اند.
بر اساس این گزارش، واحدهای «مرکزی» نیروهای مسلح منطقه مسکونی پتروپاولوکا را آزاد کردند. در این عملیات، طرف اوکراینی حدود 585 نظامی، سه خودروی زرهی رزمی، چهار خودرو و چهار قبضه توپخانه را از دست داد. همچنین، یگان‌های گروه نیروهای «شرق» نیز منطقه مسکونی ورمی‌یوکا در غرب دونتسک را تصرف کردند. در این عملیات، نیروهای مسلح اوکراین تا 135 نظامی، دو خودروی زرهی رزمی، سه خودرو و پنج قبضه توپخانه میدانی ساخت خارجی را از دست دادند.
علاوه بر این، وزارت دفاع روسیه گزارش داد که در محور کورسک نیز نیروهای مسلح اوکراین طی 24 ساعت گذشته بیش از 210 نفر تلفات داشته‌اند. در مجموع، از آغاز درگیری‌ها در این محور، ارتش اوکراین بیش از 52 هزار نظامی و 304 تانک از دست داده است.
تحولات اوکراین| موفقیت‌های ارتش روسیه در سال 2024تحولات اوکراین| زلنسکی همچنان در فکر استقرار نظامیان اروپاییتحولات اوکراین|بایدن مدعی شد توانسته اوکراین را حفظ کند وزارت خارجه روسیه توافق کی‌یف و لندن را «بی‌ارزش» خواند
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو توافقنامه بین اوکراین و انگلیس را که به‌عنوان توافق مشارکت مطرح شده، یک اقدام تبلیغاتی از سوی رژیم کی‌یف می‌داند. 
در بیانیه منتشره در وب‌سایت وزارت خارجه روسیه، آمده است: «این توافق برای ما کاملاً بی‌ارزش است. ما آن را به‌عنوان یک اقدام تبلیغاتی دیگر از سوی رژیم در حال فروپاشی کی‌یف می‌بینیم که آماده است کشور خود را بفروشد یا به یک مستعمره جدید بریتانیا تبدیل کند.»
زاخارووا به یکی از بندهای این توافق صدساله اشاره کرد که بر «مشارکت در زمینه امنیت دریایی، از جمله برای تقویت امنیت در دریای بالتیک، دریای سیاه و دریای آزوف» تأکید دارد. به گفته وی، این بند نشان‌دهنده تمایل بریتانیا برای تثبیت حضور خود در این مناطق است. وی تأکید کرد که دریای آزوف اکنون دریای داخلی روسیه است و هرگونه ادعایی در مورد این منطقه نقض آشکار امور داخلی روسیه است.
زاخارووا افزود که مدت صد سال اعتبار برای این توافق بیشتر جنبه نمادین دارد و بعید است پس از کنار رفتن ولودیمیر زلنسکی از قدرت در اوکراین و پایان نخست‌وزیری کی‌یر استارمر، کسی این توافق را به یاد آورد. وی در پایان گفت: «تأسف‌بار است که در سالگرد 80 سالگی پیروزی بر نازیسم در جنگ جهانی دوم، رهبری انگلیس، که در آن زمان متحد ما بود، به حمایت صدساله از نئونازی‌های اوکراینی قسم می‌خورد.»
این سند در 16 ژانویه توسط ولودیمیر زلنسکی و نخست وزیر انگلیس، که برای مذاکرات به کی‌یف آمده بود، امضا شد. پس از این مذاکرات، استارمر اعلام کرد که بریتانیا همواره آماده ایفای نقش رهبری در حمایت از اوکراین خواهد بود.
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1331457/تحولات-اوکراین|-ناتوانی-اروپا-در-اعزام-نیروی-حافظ-صلح
بستن   چاپ