ایرانیان جهان - گروهی از محققان دانشگاه هوانوردی و فضانوردی ناجینگ چین طی مطالعهای، ردیابی ماهوارههای استارلینک را به دست ماهوارههای چینی، شبیهسازی کردند؛ در این مطالعه به چگونگی ردیابی 1400 ماهواره استارلینک به کمک فناوریهایی مانند لیزر به دست 99 ماهواره چینی پرداخته شده است.
به گفته وو یونهوا، مدیر بخش کنترل هوافضا در دانشگاه هوانوردی و فضانوردی نانجینگ، استارلینک پتانسیل استفاده نظامی دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
همانطور که اگر اخبار را دنبال کرده باشید به ارزش کاربری نظامی صورت فلکی بزرگ استارلینک در درگیری روسیه و اوکراین پی بردید؛ گفتنی است که در سالهای اخیر، نظامیسازی فضا تشدید شده است و قدرت گرفتن آمریکا در فضا تهدیدی مهم برای امنیت فضایی چین به شمار میرود و به همین خاطر است که ردیابی و نظارت بر وضعیت عملیاتی ماهوارههای آمریکایی بسیار مهم است.
اسپیس ایکس تا به امروز بیش از 6700 ماهواره استارلینک را به فضا پرتاب کرده است.
محققان دانشگاه هوانوردی و فضانوردی ناجینگ چین چگونه توانستند، ماهوارههای استارلینک را ردیابی کنند؟ شبیهسازی محققان چینی براساس محاسبات مداری پیچیده و در راستای اطمینان از تعاملات موثر و ایمن ماهوارهای بود. محققان یک الگوریتم هوش مصنوعی باینری جدید با الهام از رفتار نهنگ برای "شکار" ماهوارههای استارلینک توسعه دادند. این تکنیک از نحوه کار نهنگها برای هدایت ماهیها به دهان خود در آبهای وسیع الهام گرفته شده است. وو یونهوا، مدیر بخش کنترل هوافضا در دانشگاه هوانوردی و فضانوردی نانجینگ، سابقه مشارکت در فناوری فضایی را دارد و در گذشته، جایزه پیشرفت علم و فناوری دفاع ملی چین را دریافت کرده بود.
طبق گزارش وبسایت دانشگاه هوانوردی و فضانوردی نانجینگ، پروژههایی که وو رهبری میکند از دولت و ارتش چین بودجه دریافت کردهاند و در مجموع بودجهای که دریافت کردهاند، بیش از 16 میلیون یوان (2.2 میلیون دلار) تخمین زده میشود.
دانشگاه نانجینگ و موسسه فناوری هاربین، این تحقیق را به شکل مشترک پیش بردند. جالب است که هر دو به دلیل نقش خود در فناوری نظامی تحت تحریمهای ایالات متحده هستند.
منبع: teslarati
227227
کد خبر 2012881
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1331973/نهنگ-فضانورد؛-شکارچی-چین-برای-شکار-استارلینک