ایرانیان جهان
ترامپ پس از مراسم تحلیف دنیا را به کدام سمت می‌برد؟
دوشنبه 1 بهمن 1403 - 07:26:20
ایرانیان جهان - به گزارش ایلنا، امروز 20 ژانویه مصادف با اول بهمن 1403، دنیا برای بار دوم شاهد سوگند خوردن دونالد ترامپ بر انجیل خواهد بود. بر اساس اعلام منابع آمریکایی، مراسم تحلیف او به عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده ساعت 12 به وقت واشنگتن و 20:30 دقیقه به وقت تهران انجام خواهد شد.
پس از شکست ترامپ در انتخابات 2020، بسیاری بر این باور بودند که آینده سیاسی ترامپ به پایان رسیده است و منتقدان همچنین این پرسش را مطرح کردند که آیا رسوایی بر میراث او سایه انداخته و باعث کناره‌گیری همیشگی از قدرت می‌شود؟
به هر حال، اتهامات نادرست او در مورد تقلب در انتخابات، گروهی را به حمله خشونت‌آمیز به ساختمان کنگره ایالات متحده در 6 ژانویه 2021 تشویق کرد و سپس، او با چهار کیفرخواست کیفری روبه‌رو شد که عبارت بود از پنهان کردن اسناد طبقه‌بندی شده، جعل سوابق تجاری و دو مورد دخالت در انتخابات ریاست جمهوری.
با این وجود در ماه نوامبر، ترامپ بزرگ‌ترین پیروزی انتخاباتی خود را در نوامبر به دست آورد که هم آرای کالج الکترال و هم آرای نمادین مردمی را به همراه داشت.
به هر ترتیب مراسم تحلیف ترامپ در ابتدا قرار بود در فضای باز، در قسمت غربی ساختمان کنگره آمریکا، رو به روی پارک ملی، در واشنگتن دی.سی برگزار شود، اما یخبندان ترامپ را وادار به تجدیدنظر کرد و در نهایت او روز جمعه با استناد به نگرانی‌های ایمنی، اعلام کرد که مراسم به داخل ساختمان کاپیتول، زیر گنبد 88 متری آن منتقل می‌شود.
نزدیک به 250 هزار مهمان برای مراسم اصلی در فضای باز بلیت دارند، اما ترامپ حامیان خود را تشویق کرده است که به جای آن، یک برنامه زنده در سالن کاپیتول وان را تماشا کنند، جایی که او بعداً در آنجا ظاهر خواهد شد.
صف‌بندی راست‌ها؟
در مراسم تحلیف ترامپ علاوه بر جو بایدن و کامالا هریس، سه رئیس‌جمهوری سابق یعنی باراک اوباما، جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون حضور خواهند داشت اما در این میان فهرستی از سایر مهمانان این مراسم منتشر شده است. بر اساس این فهرست، جورجا ملونی، نخست‌وزیر راستگرای ایتالیا قرار است همراه با اریک زمور، چهره و نظریه‌پرداز راستگرای افراطی فرانسوی در این مراسم حضور یابد. اریک زمور به شدت مخالف مهاجرت است و مواضعش در مورد فرانسوی‌های عرب‌تبار تاکنون بارها بحث برانگیز بوده است.
همچنین تام ون گریکن، سیاستمدار بلژیکی از حزب راستگرای افراطی و «ولامس بلانگ» و ماتئوش موراویتسکی، نخست‌وزیر پیشین لهستان که عضو حزب ملی‌گرا و محافظه‌کار «قانون و عدالت» است، نیز در این مراسم حضور خواهند داشت.
بنابر اعلام حزب راستگرای افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AFD)، تینو کروپالا، یکی از رهبران این حزب در مراسم تحلیف رئیس جمهوری منتخب آمریکا حاضر خواهد شد. این درحالی است که ایلان ماسک، ثروتمند‌ترین مرد جهان و متحد پر و پا قرص ترامپ تاکنون بارها از سیاست‌های این حزب و آلیس وایدل، رهبر دیگرش حمایت کرده است. 
نایجل فاراژ، رهبر حزب‌ ضد مهاجرت و جنجالی «اصلاحات» بریتانیا هم از دیگر حاضران این «تحلیف» است و ویکتور اوربان، نخست‌وزیر راستگرای مجارستان و از حامیان ترامپ هم به این مراسم دعوت شده است، اما حضور نخواهد یافت.
خاویر میلی، مشهور به ترامپ آرژانتین، رئیسجمهوری راستگرای این کشور که بارها ارادت خاص خود را چه حضوری و چه غیابی به دونالد ترامپ اعلام کرده نیز در این مراسم حضور خواهد داشت و بر همین اساس بسیاری شنیده‌اند که همین موضوع کوچک می‌تواند نشان دهد که او قرار است در این وضعیت باقی بماند. 
چه اتفاقی می‌افتد؟
از امروز تا چهار سال دیگر باید ترامپ را در کاخ سفید ببینیم اما مسأله اینجاست که او دقیقاً به دنبال آن است تا بر مسائل داخلی آمریکا متمرکز شود. نخستین اقدامی که او خواهد کرد، سفر به لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا است تا از آنجا بتواند دموکرات‌ها را مورد حمله قرار دهد. این در حالیست که ترامپ در موضوع مهاجران باز هم به نوعی سعی می‌کند که افکار عمومی را با خود همراه کند و به آنها بفهماند که انسان‌هایی که وی اخراج می‌کند، یا از کارتل‌های مواد مخدر وارد آمریکا می‌شوند یا اینکه یک مهاجر غیرقانونی به حساب می‌آیند.
اما در سوی دیگر او سعی می‌کند باز هم یک جنگ تعرفه‌ای جدید را به راه بیندازد که کانادا، چین و مکزیک از جمله آنها به شمار می‌رود.
یکی دیگر از وعده‌های ترامپ برای نخستین روز از دولت دوم، از سر گیری قانون منع ورود مسلمانان به آمریکا است که دستور اجرای آن را برای نخستین بار در سال 2017 امضا کرد. براساس این قانون، ورود مسافران از چندین کشور با اکثریت مسلمان از جمله سوریه، لیبی، یمن، سودان و ایران محدود می‌شود. این ممنوعیت با انبوهی از چالش‌های قانونی روبه‌رو شده و در نهایت در زمان جو بایدن لغو شد.
پایان دادن به جنگ روسیه هم یکی از اقدامات مدنظر وی بوده است. ترامپ پیش از این متعهد شده بود که ظرف 24 ساعت به این جنگ پایان می‌دهد. اما در روزهای اخیر با احتیاط بیشتری صحبت کرده و خاتمه این جنگ را در مقایسه با مناقشه غزه پیچیده‌تر توصیف کرده است. وی با این وجود در تاریخ 13 ژانویه (24 دی) اعلام کرد که پس از ورود به کاخ سفید، خیلی سریع با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دیدار خواهد کرد.
این در حالیست که مسائلی مانند عفو شورشیان علیه کنگره که خود ترامپ آنها را به خط کرده بود و همچنین موضوع خاورمیانه از جمله مسائلی هستند که بدون شک وی آنها را دستخوش تغییر قرار خواهد داد.
انتهای پیام/

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1332366/ترامپ-پس-از-مراسم-تحلیف-دنیا-را-به-کدام-سمت-می‌برد؟
بستن   چاپ