ایرانیان جهان
وعده‌های ترامپ چه چالش‌هایی برای آمریکا دارد؟
سه شنبه 2 بهمن 1403 - 10:43:53
ایرانیان جهان - دونالد ترامپ روز دوشنبه برای بار دوم به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کرد و اقداماتی همچون خروج از توافقنامه آب‌وهوایی پاریس، گسترش پروژه‌های نفت و گاز، استخراج نفت از منابع محافظت‌شده و اخراج گسترده مهاجران را در برنامه‌های خود اعلام کرد.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ترامپ روز دوشنبه در مراسم تحلیف خود اعلام کرد که آمریکا در وضعیت اضطراری انرژی به سر می‌برد و قصد دارد با صدور دستورات اجرایی متعدد، تولید نفت و گاز آمریکا را افزایش دهد.
مقامات کاخ سفید گفتند ترامپ دستوری را امضا خواهد کرد که به او امکان می‌دهد فرایندهای مجوزدهی برای پروژه‌های نفت و گاز از جمله خطوط لوله و نیروگاه‌ها را تسریع کند. او همچنین قرار است دستور بازکردن مناطق وسیعی از آلاسکا به‌منظور اکتشاف و استخراج نفت صادر کند.
ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که آزادسازی انرژی آمریکا به‌ویژه نفت و گاز و لغو قوانین آب‌وهوایی دولت بایدن، به کاهش قیمت بنزین و بهبود اقتصادی کمک خواهد کرد. با این حال، کارشناسان اقتصادی و انرژی، قیمت‌های نفت و گاز را بیشتر تحت تأثیر عوامل جهانی خارج از کنترل رئیس‌جمهور می‌دانند. همچنین طرفداران قانون آب‌وهوایی بایدن هشدار دادند که لغو این قانون می‌تواند رونق تولید به‌ویژه در ایالت‌های جمهوری‌خواه را با کاهش روبه‌رو کند، ایالت‌هایی که کارخانه‌های جدید در حال تولید پنل‌های خورشیدی، خودروهای برقی و باتری‌هایی هستند که می‌توانند انتشار گازهای گلخانه‌ای از سوخت‌های فسیلی را کاهش دهند.

ایرانیان جهان

طبق برآوردهای صنعتی در آمریکا، حدود 24 درصد نفت و 11 درصد گاز طبیعی در اراضی و آب‌های فدرال استخراج می‌شود و بخش عمده‌ای از آن از زمین‌های خصوصی متعلق به افراد و شرکت‌ها حاصل می‌شود. دولت بایدن حفاری در مناطق فدرال همچون خلیج مکزیک و آلاسکا را محدود کند و صدور مجوزهای جدید برای صادرات گاز به خارج را متوقف کرده بود.
بر اساس سندی از کاخ سفید که روز دوشنبه منتشر شد، ایالات متحده از توافق آب‌وهوایی پاریس خارج می‌شود. در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ (2017-2021)، ایالات متحده از این توافق خارج شده بودند. این موضوع بلافاصله پس از ورود جو بایدن به‌عنوان رئیس جمهور جدید لغو شد. اما ترامپ که روز دوشنبه برای بار دوم به‌عنوان رئیس جمهور سوگند یاد کرد، قصد دارد دوباره از این توافق خارج شود.
ارز ترامپ دونالد و ملانیا ترامپ چندی قبل از مراسم تحلیف، اقدام به راه‌اندازی ارزهای دیجیتالی میم کوین کردند. میم کوین‌ها معمولاً از میم‌های اینترنتی نشأت می‌گیرند. نام اداره دولتی که ترامپ قرار است به همراه ایلان ماسک آن را اداره کند، دوج است که به دوج‌کوین، ارز دیجیتالی ایلان ماسک اشاره دارد.
ترامپ در روز جمعه، سکه دیجیتالی ترامپ را معرفی کرد. این سکه تصویری از ترامپ را نمایش می‌دهد که مشت خود را در هوا تکان می‌دهد، این حرکت، به اقدامات او پس از تلاش برای ترور در ژوئیه 2024 اشاره دارد. سکه دیجیتالی ترامپ می‌تواند نشانه‌ای از تلاش او برای حفظ حضور و نفوذ سیاسی حتی پس از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش باشد.
سکه ملانیا ترامپ نیز یک عکس سیاه و سفید از ملانیا را به تصویر می‌کشد که دو روز بعد از سکه ترامپ معرفی شد. سقف بازار ترامپ در یک مقطع به 6 میلیارد دلار رسید و در اوج خود به قیمت 31 دلار معامله شد. ترامپ روز شنبه، پیامی از پسرش را بازنشر کرد که در آن گفته شده بود ترامپ در حال حاضر داغ‌ترین میم دیجیتالی روی زمین است. به‌طور کلی، این موضوع می‌تواند بازتاب‌های مختلفی در سطوح سیاسی و اجتماعی داشته باشد و مورد توجه رسانه‌ها و افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

ایرانیان جهان

رئیس‌جمهور ترامپ همچنین در روز مراسم تحلیف، اعلام کرد که در مرز جنوبی آمریکا وضعیت اضطراری ملی اعلام خواهد کرد و برای تشدید تمرکز بر مسئله مهاجرت در دور دوم ریاست‌جمهوری خود، سربازان را به مرز جنوبی اعزام خواهد کرد تا از هرگونه تهاجم به کشور دفاع کنند. او وعده داد که ورود غیرقانونی را هرچه سریع‌تر متوقف و فرایند اخراج مهاجران را آغاز خواهد کرد.
سخنرانی ترامپ چهارچوب اقداماتش در زمینه مهاجرت را ترسیم کرد. چگونگی پیشبرد وعده‌های او در مورد مسائلی همچون پایان دادن به تابعیت فرزندان افرادی که به‌صورت غیرقانونی در کشور حضور دارند، مشخص نیست.
کارشناسان اقتصادی و سیاست‌گذاران مهاجرتی معتقدند اخراج گسترده مهاجران می‌تواند عواقب اقتصادی منفی داشته باشد. طبق برآوردها، حدود 11.7 میلیون مهاجر غیرقانونی در آمریکا زندگی می‌کنند که تخمین زده می‌شود 8.3 میلیون نفر از آنها شاغل باشند. اخراج انبوه این افراد ممکن است هزینه‌های مستقیم میلیاردی برای این دولت فدرال داشته باشد.

ایرانیان جهان

ترامپ همچنین برنامه‌هایی را برای استفاده از نیروهای نظامی برای اقدامات اخراج و همچنین استفاده از قانون 1798 مطرح کرده است که به اخراج افراد مظنون به عضویت در باندها اجازه می‌دهد. او اعلام کرده است که به مقابله با مهاجرت غیرقانونی در ایالت‌های کلرادو و اوهایو خواهد پرداخت و مهاجران با سوابق جنایی در اولویت قرار دارند.
قانون‌گذاران نگران کمبود فضای بازداشت در آژانس مهاجرت و گمرک و چالش‌های حقوقی برنامه‌های اخراج حداقل 1.4 میلیون نفر با حکم نهایی اخراج هستند. در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، حدود 1.5 میلیون نفر از آمریکا اخراج شدند. اخراج گسترده مهاجران می‌تواند به شغل‌های آمریکایی‌ها آسیب برساند، زیرا شهروندان آمریکایی تمام مشاغلی را که مهاجران پس از اخراج رها می‌کنند شامل مشاغل خطرناک یا مشاغلی با حقوق پایین را نمی‌پذیرند. آمریکا در تاریخ اخیر خود شاهد نمونه‌هایی از این موضوع بوده است؛ حدود 400 هزار نفر بین سال‌های 2008 تا 2014 در برنامه‌ای به نام «جوامع مطمئن» اخراج شدند که در نتیجه آن، کمبود نیروی کار در صنایع و بخش ساختمان افزایش پیدا کرد.
دونالد ترامپ وعده داد که آمریکا را دوباره در اولویت قرار خواهد داد و اجازه نخواهد داد سایر کشورها از آمریکا سواستفاده کنند. او همچنین گفت که خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر خواهد داد و کانال پاناما را پس خواهد گرفت.
کد خبر 831717

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1333951/وعده‌های-ترامپ-چه-چالش‌هایی-برای-آمریکا-دارد؟
بستن   چاپ