ایرانیان جهان - به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری شیراز، یادداشت تفاهم همکاری بین شهرداری شیراز و بغداد بهمنظور همکاری در زمینههای متعدد مدیریت شهری نظیر گسترش زیرساختها، توسعه حملونقل عمومی، تبادل تجربه در حوزه محیط زیست و خدمات شهری و تقویت تبادلات گردشگری و فرهنگی به امضای مقامات ارشد شهری این دو کلانشهر رسید.
شهردار کلانشهر شیراز در این آیین از میزبانی صمیمانه و سخاوتمندانه همتای خود در بغداد، قدردانی و این میزبانی گرم را رسم کهن و سنت دیرپای این کشور همسایه ذکر و ابراز خرسندی کرد که پس از میزبانی شهردار بغداد و معاون وی در قالب دو هیئت جداگانه در بازه زمانی کمتر از دو سال گذشته شاهد به ثمر نشستن گفتگوها و پیگیریهای انجامشده در قالب یادداشت تفاهم همکاری هستیم.
محمدحسن اسدی به اشتراکات دینی، تاریخی، فرهنگی و تمدنی بین ایران و عراق اشاره و این پیوند عمیق را وظیفهای سنگین بر دوش مسئولان میداند تا با همدلی و همکاری به توسعه مناسبات بپردازند. عضو هیئتمدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان تأکید کرد که امضای این سند همکاری تنها آغاز یک مسیر است و همکاری بین دو شهر با تاریخ و پیشینه شکوهمند باید به الگویی الهامبخش برای ارتباطات دوجانبه تبدیل شود. وی تصریح کرد: تسهیلگری و کنشگری مدیریت شهری شیراز و بغداد برای رونق تبادلات گردشگری که شامل انواع گردشگری مذهبی، ادبی، فرهنگی و سلامت میشود، از اهمیت بسزایی برخوردار است. شهردار کلانشهر شیراز در این راستا ضمن تبریک انتخاب بغداد بهعنوان پایتخت گردشگری جهان عرب در سال 2025 اعلام آمادگی کرد که بغداد و شیراز بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی و پایتخت فرهنگ و هنر ایران اسلامی و همچنین حرم اهلبیت(ع)، فرصتیهایی برای داشتههای غنی فرهنگی، مذهبی و هنری خود به شهروندان یکدیگر فراهم کنند.
عضو هیئتمدیره اتحادیه شهرهای تاریخی بابیان اینکه شیراز و بغداد بهطور مشترک عضو چهار سازمان بینالمللی «مترو پلیس (انجمن کلانشهرهای مهم جهان)، اتحادیه شهرهای تاریخی، سازمان پایتختها و شهرهای اسلامی و مجمع شهرداران آسیایی» هستند، گفت: هماهنگی و همافزایی در چارچوب برنامهها و فعالیتهای این سازمانها میتواند فصل مهم دیگری از همکاریهای مشترک باشد و بهویژه در تصمیمگیریها و اتخاذ جهتگیریهای این مجامع بینالمللی بسیار سازنده و مفید واقع شود.
شهردار بغداد نیز در این آیین اعلام کرد: در دوره کنونی، شهرداری بغداد تمایل زیادی به امضای یادداشتهای تفاهم با شهرها و پایتختهای دارای ریشههای مشترک با بغداد دارد؛ چراکه این همکاریها بهمنظور تبادل فرهنگی، فنی و خدمات اجتماعی انجام میشود. عمار موسی کاظم افزود: یکی از این توافقات در حال حاضر با شهر شیراز در حال انجام است که حدود یک سال و نیم پیگیری مراحل آن به طول انجامیده است. وی همچنین به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و مذهبی بین بغداد و شیراز اشارهکرده و بر این باور است که این اشتراکات میتواند به توسعه و همکاری بیشتر بین دو شهر منجر شود.
شهردار پایتخت جمهوری عراق گفت: بغداد علاوه بر شیراز با شهرهایی مانند پاریس پایتخت فرانسه، امان پایتخت اردن و تونس تفاهمنامه همکاری امضا کرده و تفاهم با استانبول نیز در دست اقدام است. عمار موسی کاظم همچنین اعلام کرد: درصدد هستیم این تجربیات را بهعنوان یکی از اولویتهای خود در پروژههای حملونقل عمومی خود مدنظر قرار دهیم و این رویکرد، نشاندهنده بهبود زیرساختهای حملونقل و بهرهگیری از مدلهای موفق دیگر شهرها است. همچنین دیدار با استاندار نجف با هدف افزایش همکاریها در حوزههای مختلف، پایانبخش برنامههای سفر هیئتی از مقامات ارشد مدیریت شهری کلانشهر شیراز به عراق بود که در این دیدار نماینده عالی دولت عراق در نجف آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با شهرداری شیراز اعلام کرد.
استاندار نجف در این دیدار ضمن خوشآمدگویی و ابراز خرسندی از این میزبانی به معرفی شهر نجف پرداخت و اظهار کرد: نجف به خاطر وجود مرقد حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام، شهری مفتخر و دارای پیشینه تاریخی غنی و جایگاه والایی در آموزشهای دینی در جهان اسلام است. یوسف مکی کناوی همچنین به ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی، تجاری و گردشگری آن اشاره و با تبیین این موضوع که شیراز نیز شهری شُهره در جهان است، آمادگی خود را از هرگونه همکاری با شهرداری شیراز و پذیرایی از شهروندان این کلانشهر اعلام کرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع میهمانانی از مقامات ارشد مدیریت شهری کلانشهر شیراز با بیان اینکه رابطه برادری میان ما و جمهوری اسلامی ایران دارای سابقهای طولانی است، به تشریح اهمیت و مصادیق آن پرداخته و ابراز امیدواری کرد: این رابطه همواره پایدار و ماندگار باقی بماند.
استاندار نجف در این راستا به حمایت جمهوری اسلامی از مقاومت مردم عراق در زمان رژیم صدام اشاره و آن را مایه افتخار دانست و اضافه کرد: حضور امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در مقاطع مختلف زندگیشان در نجف نیز برگ افتخاری دیگر برای مردم عراق و ایران است. مقام عالی دولت عراق در استان نجف همچنین نقش جمهوری اسلامی ایران را در حمایت و به رسمیت شناختن نظام جدید حکومتی عراق پس از سقوط رژیم صدام بهعنوان یکی از نخستین کشورها، نشاندهنده تلاشهای ایران برای ایجاد روابط مثبت با همسایگان و تأثیرگذاری در تحولات منطقهای و تقویت ثبات آن ذکر کرد.
وی ایفای نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تهدیدات امنیتی گروه تروریستی داعش در عراق را نیز یادآور و آن را دارای اهمیت بسزایی خواند. شهردار کلانشهر شیراز نیز در آغاز سخنان خود با قدردانی از میزبانی استاندار نجف و فرصتی که برای گفتگو میان مقامات این دو شهر جهان اسلام فراهم شده، هدف اصلی سفر به عراق را امضای یادداشت تفاهم همکاری با بغداد عنوان و اظهار کرد: این یادداشت به امضای عمار موسی کاظم شهردار بغداد رسید.
محمدحسن اسدی با بیان این نکته که سفر کاری هیئت مدیریت شهری از نجف آغاز شده و با زیارت امام علی علیهالسلام پایان مییابد، ابراز امیدواری کرد: برکت این سفر معنوی و دیدارهای صورتگرفته، نتایج مثبتی برای شهروندان هر دو شهر به همراه داشته باشد و همکاریهای آتی را تقویت کند.
این مقام ارشد شهری با بیان این موضوع که در شهرهای عراق غیر از بغداد، ساختار شهرداریها بیشتر معطوف به خدمات شهری است، گفت: این خدمات در چارچوب همکاریهای بینالمللی و تحت نظارت استانداری انجام میشود. اسدی ابراز امیدواری کرد: با حمایت استانداری نجف، ارتباط رسمی بین شهرهای شیراز و نجف شکل بگیرد و این دو شهر بتوانند در زمینههای متنوع و گستردهای با یکدیگر همکاری کنند. عضو هیئتمدیره انجمن کلانشهرهای جهان (متروپلیس) همچنین به اقدامات دیپلماسی کلانشهر شیراز در عرصه بینالمللی و همچنین در سازمانهای بینالمللی و شبکههای شهرهای دوست و خواهرخوانده پرداخته و اهمیت این عضویتها را در ارتقای جایگاه شیراز در سطح جهانی تشریح کرد.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز به بیان رویکرد مثبت ایران اسلامی نسبت به روابط برادرانهاش با عراق پرداخت و آن را بهعنوان نمادی از همبستگی و همکاری میان دو کشور مسلمان منطقه توصیف کرد. محمدتقی تذروی همچنین بر اهمیت این روابط در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأکید و آن را با توجه به پیشینه مشترک تاریخی و ارزشهای دینی و فرهنگی بهعنوان یک عامل تقویتکننده امنیت و ثبات در منطقه میداند. این مقام سیاستگذار حوزه مدیریت شهری شیراز همچنین به ساختار مدیریت شهری در ایران و نقش مردم در آن از طریق انتخابات و رأیگیری مستقیم به اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان پارلمان محلی اشاره کرد. رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز با بیان اینکه مسئولیت خدمتگزاری به زائران و علاقمندان حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) و اهلبیت(ع) بسیار مهم و قابل توجه است، ابراز امیدواری کرد: طرفین ارتباطات و تعاملات نزدیکتری برقرار کنند.
مسعود زارعی ابراز امیدواری کرد: ارتباط بین دو شهر شیراز و نجف بهعنوان یک نقطه عطف در همه زمینهها پیش رود. بنابراین گزارش؛ محمدحسن اسدی در یکصد و هشتاد و چهارمین صحن علنی شورای اسلامی شهر به ارائه گزارش سفر هیئت اعزامی از شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز به عراق پرداخت و اظهار کرد: این سفر در ادامه سفرهای قبلی شهردار بغداد به شیراز انجام و منجر به تنظیم یک تفاهمنامه میان دو شهر شد.
به گفته وی، این تفاهمنامه شامل محورهای مختلفی از جمله اقدامات فرهنگی، زیستمحیطی، خدمات مهندسی و سرمایهگذاری است که به تأیید وزارت امور خارجه ایران و عراق رسید. شهردار کلانشهر شیراز همچنین در سفر خود به زیارت حرمهای شریفین عتبات عالیات نیز اشاره و بیان کرد: در این سفر پرچمی از طرف حرمین مطهر امامین کاظمین علیهماالسلام به شهرداری شیراز و شهروندان این کلانشهر هدیه شد. اسدی همچنین از همکاریهای شورای اسلامی شهر و میزبانی مسئولین بغداد قدردانی و ابراز امیدواری کرد که بتوان در آینده به عنوان میزبان از برادران عراقی پذیرایی کرد.
وی از چهار سند همکاری بینالمللی که در دو سال اخیر منعقد شده، نیز نام برد و تصریح کرد: این اسناد شامل یادداشت تفاهم همکاری با دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک سئول، شهر نوویساد صربستان، شهرداری نجف و شهرداری بغداد است.
کد خبر 919182 برچسبها شهرداری عراق کربلا و نجف عراق
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1334071/نگاهی-جامع-به-دیپلماسی-شهری-شیراز-در-عراق