ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز به نقل از Atlantic؛ در میان تمام تصاویری که از مراسم تحلیف دونالد ترامپ منتشر شده است، یکی از آنها به ویژه در چهار سال آینده ارزش یادآوری دارد. در طول این مراسم در «کاپیتول روتوندا»، برخی از قدرتمندان روز کره زمین را میبینید که بلافاصله پشت سر اعضای خانواده ترامپ یعنی «اریک»، «ایوانکا» و «دان جونیور» که با لبخند در حال دست زدن هستند، ایستادهاند.
این افراد غولهای فناوری یعنی مارک زاکربرگ، جف بزوس، ساندار پیچای، ایلان ماسک و تیم کوک هستند و به عنوان افراد افتخاری در کنار ترامپ ریاست جمهوری او را جشن میگیرند.
قدرتی که هر یک از این مردان نماینده آن هستند با خود ریاست جمهوری آمریکا رقابت میکند. زاکربرگ مدیرعامل متا است. بزوس آمازون و بلو اوریجین را تاسیس کرده و صاحب واشنگتنپست، بزرگترین و درگردشترین روزنامه واشنگتن، است. پیچای گوگل را اداره میکند. ماسک ریاست تسلا و اسپیسایکس را برعهده دارد و مالک ایکس است. کوک هم مدیرعامل اپل است.
البته غولهای فناوری دیگر نیز در این مراسم بودند که با فاصله از اهالی سیلیکونولی ایستاده بودند؛ مثل «شو زی چو»، مدیرعامل تیکتاک که در حالی که آینده شبکه اجتماعیاش در هالهای از ابهام بود، در ردیف دیگری حضور داشت. سام آلتمن، مدیرعامل OpenAI هم در این مراسم شرکت کرده بود و که در یک سالن دیگر حضور داشت.
بر اساس گزارش فوربس، ماسک، بزوس و زاکربرگ سه فرد ثروتمند جهان هستند و ثروت آنها با در نظر گرفتن ثروت سرگئی برین، یکی از بنیانگذاران گوگل که او نیز در این مراسم شرکت کرد، کمی بیش از یک تریلیون دلار است.
آنها بلافاصله بعد از اینکه ترامپ در انتخابات برنده شد، روی خوش نشان دادهاند که نشان دهنده تغییری چشمگیر از واکنش خصمانه سیلیکونولی به اولین دوره ریاست جمهوری او در چهار سال پیش است.
جالب است بدانید که زاکربرگ به همراه همسرش «پریسیلا چان» در این مراسم شرکت کرده بود؛ آن هم در حالی که ترامپ چند ماه پیش او را به حبس ابد تهدید کرده بود. ماجرا از این قرار بود که ترامپ در کتاب جدید خود مدیرعامل فیسبوک را تهدید کرد که در صورت تخلف انتخاباتی، وی را مادامالعمر به زندان خواهد انداخت. در این کتاب عکسی از دیدار ترامپ با زاکربرگ در کاخ سفید منتشر و در کنار آن نوشته شده است که زاکربرگ همیشه در حال «توطئه علیه رئیسجمهور» بوده است.
این جملات ترامپ مربوط به کمک مالی 400 میلیون دلاری زاکربرگ و همسرش به کارزارهای انتخاباتی در سال 2020 بوده است که بیشتر این مبلغ به دموکراتها (حزب مخالف ترامپ) داده شده است. ترامپ و حامیان او تاکنون چندین بار اینگونه حمایتها را دلیل باختن او در انتخابات 2020 معرفی کردند.
ترامپ در ادامه این کتاب گفته است: ما زاکربرگ را به دقت زیر نظر داریم، و اگر این دفعه کار غیر قانونی انجام دهد ادامه عمر خود را در زندان خواهد گذراند، همچنین سایر افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری 2024 تقلب کنند.
جف بزوس هم به همراه نامزدش، « لورن سانچز» مراسم تحلیف ترامپ را برگزار کردند. او مانند زاکربرگ و همتایانش، با رفتار مطلوب، قراردادهای دولتی و کاهش سیاستهای نظارتی برای آمازون، قبل از مراسم تحلیف از ملک ترامپ در فلوریدا بازدید کرده است.
سناتور «الیزابت وارن» در پستی در شبکههای اجتماعی نوشت: مردان فناور روی صندلیهای نشسته بودند که بهتر از صندلی اعضای کابینه ترامپ بود و این موضوع گویای خیلی چیزها بود.
نکته مهم اینجاست که این رهبران کسبوکار به طور مستقیم ابزارهایی را که میلیاردها نفر در سراسر جهان برای برقراری ارتباط، دریافت اطلاعات، سرگرمی، جهتیابی و درک جهان استفاده میکنند، کنترل میکنند. حتی لیست ناقصی از محصولات تحت نظارت این افراد قابل توجه است: فیسبوک، اینستاگرام، واتساپ، تردز، ایکس، جیمیل، موتور جستوجوی گوگل، گوگل داک، اندروید، آیفون، آیپد، مک، آیمسج، استارلینک، ChatGPT و تیکتاک که این آخری قرار است بعد از مدتی دوباره کار خود را در آمریکا از سر بگیرد.
همگام با وقایع برای رهبران تجارت خیلی هم غیرعادی نیست که با روسای جمهور و سایر مقامات منتخب حشر و نشر داشته باشند. اما این مراسم در نوع خود بینظیر بود، چون معمولا نزدیکترین صندلیهای مراسم تحلیف برای خانواده رئیس جمهور و چهرههای سیاسی در نظر گرفته میشود، ولی این بار مدیران فناوری جای همه را گرفته بودند. به غیر از این، برخلاف گذشته این افراد تلاش زیادی کردهاند تا خود را به ترامپ نزدیک کنند و قبل از مراسم تحلیف هم پولهای هنگفتی را روانه صندوق تبلیغاتی او کردند و در واقع با بوسیدن انگشتر، توجه رئیس جمهور آینده را به خود جلب کردند. بوسیدن انگشتر یکی از کارهای مرسومی است که معمولا در مراسمی مثل تحلیف و دیدار با پاپ انجام میشود.
این در حالی است که مردان فناور در زمان جو بایدن، کمکهای نسبتا کمی کردند یا اصلا کمک نکردند. برخی از شرکتهای مدیریتی که قبلاً اعلام کرده بودند که کمکهای سیاسی خود را پس از حمله ششم ژانویه مورد ارزیابی مجدد قرار خواهند داد، هنوز در این مورد موضع واضحی از خود نشان ندادهاند.
واقعه ششم ژانویه
در ششم ژانویه 2021، طرفداران دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، در واشینگتن دی.سی. تجمع کردند تا به نتایج انتخابات ریاستجمهوری 2020 اعتراض کنند و از درخواست ترامپ از معاون رئیسجمهور و کنگره برای رد کردن پیروزی رئیسجمهور منتخب جو بایدن حمایت کنند. دست کم 10 نفر در جریان این اعتراضات بازداشت شدند و پس از عبور معترضان از میان نیروهای امنیتی و ورود به مجموعه کاخ کنگره ایالات متحده، چندین ساختمان در این مجموعه تخلیه شدند.
ترامپ، در طی سخنرانی خود به هواداران خود دستور داد تا به سمت پایتخت آمریکا بروند تا اطمینان حاصل شود که انتخابات 2020 منتفی است. متعاقباً گروهی طرفدار ترامپ به کنگره رفتند و سرانجام به ساختمان حمله کردند. در آن زمان کنگره در جلسهای بود که شمارش آرا کالج انتخابات را انجام میداد و در مورد آن بحث میکرد.
معترضان با شکستن موانع امنیتی توانستند به کاخ کنگره آمریکا وارد شوند، و تالار سنا را اشغال کنند در حالی که نگهبانان برای جلوگیری از ورود معترضان به طبقه تالار مجلس نمایندگان اسلحههای مسلح را کشیدند. سپس چندین ساختمان در مجموعه کاخ کنگره آمریکا ایالات متحده تخلیه شدند و متعاقباً دربهای ورودی ساختمانهای مجموعه قفل شدند.
اکنون زاکربرگ و ماسک محصولات خود را در خدمت مستقیم به جنبش «ماگا» تغییر جهت دادهاند، سیاستهای تعدیل محتوا را کنار گذاشتهاند و تعهدی فرضی به آزادی بیان را اعلام کردهاند که براساس آن، به پر سر و صداترین و بیصداترین کاربران خود سرویس میدهند.
جنبش ماگا
جنبش ماگا یا «عظمت را دوباره به آمریکا بازگردانیم» (Make America Great Again) یک شعار انتخاباتی میان سیاستمداران آمریکایی است که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 توسط دونالد ترامپ محبوب شد. رونالد ریگان در مبارزات انتخاباتی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال 1980 از شعار مشابه «بیایید عظمت را دوباره به آمریکا بازگردانیم» استفاده کرد. بیل کلینتون نیز این عبارت را در سخنرانیهای خود در طول مبارزات انتخاباتیاش در انتخابات ریاست جمهوری 1992 به کار برد و بار دیگر در یک رادیو تبلیغاتی برای کارزار انتخاباتی اولیه همسرش هیلاری کلینتون در سال 2008.
این شعار با کاربرد گسترده در هنر، برنامههای سرگرمی و سیاست، به یک پدیده در فرهنگ عامه تبدیل شده است و توسط مخالفان و هوادارن دونالد ترامپ استفاده میشود. صدای آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ این شعار را یک عبارت جهتدار خواند.
ترامپ برای تحقق وعدههایش قوانین خودش را زیر پا میگذارد شبکه اجتماعی تیکتاک نیز دیروز پس از یک تعطیلی کوتاه با دستور ترامپ به آمریکا برگشت و خدمات خود را برای کاربران این کشور از سر گرفت.
تیکتاک هم پس از اینکه دونالد ترامپ اعلام کرد بعد از بازگشت به قدرت، دسترسی به این اپلیکیشن را در آمریکا احیا خواهد کرد، از رئیسجمهور منتخب آمریکا تشکر کرد. ترامپ یک روز قبل از مراسم تحلیفش گفته بود: صادقانه بگویم، چارهای نداریم. ما باید تیکتاک را نجات دهیم. آمریکا به دنبال یک سرمایهگذاری مشترک برای احیای دسترسی به این اپلیکیشن ویدئویی مورد استفاده 170 میلیون آمریکایی است. تیکتاک یک روز قبل از مراسم تحلیف در پیامی به کاربران اعلام کرد در نتیجه تلاشهای پرزیدنت ترامپ، تیکتاک در آمریکا دوباره برقرار شد.
این در حالی است که کمتر از پنج سال پیش، ترامپ فرمان اجرایی صادر کرده بود که عملاً این اپلیکیشن را ممنوع میکرد و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خواند.
اقدام ترامپ در نجات تیکتاک، تغییر کاملا معکوس از دوره اول ریاستجمهوری او است. در سال 2020، ترامپ ممنوعیتی را برای این اپلیکیشن اعلام و تلاش کرد دسترسی به آن را مسدود کند. اما همین اواخر، ترامپ گفت در قلبم، جای گرمی برای تیکتاک دارم و تیکتاک به او برای پیروزی در انتخابات 2024 آمریکا کمک کرده است. اما همه در حزب جمهوریخواه ترامپ، موافق دور زدن قانون ممنوعیت و نجات تیکتاک نیستند. 2 نفر از سناتورهای جمهوریخواه در بیانیهای مشترک گفتند: اکنون که قانون اجرایی شده است، هیچ مبنای قانونی برای هر گونه تمدید تاریخ اجرای آن وجود ندارد. برای اینکه تیکتاک در آینده آنلاین شود، «بایتدنس» باید با خریدی موافقت کند که با قطع کلیه روابط میان تیکتاک و چین کمونیست، الزامات قانونی را برای واگذاری واجد شرایط برآورده کند.
بایتدنس شرکت مادر تیکتاک است که از سال 2012 در پکن چین تاسیس شده است.
بوسیدن انگشتر برای فرار از قوانین صرف نظر از سیاستهای گذشته و اصول بیان شده، به نظر میرسد که مانند همیشه، تجارت یک تجارت است. هر یک از رهبران فناوری در خانه ترامپ منافع مالی آشکاری در حمایت و شرکت در مراسم تحلیف داشتند. متا، گوگل و اپل همگی با قوانین ضد انحصاری روبهرو هستند.
OpenAI نیز مانند سایر شرکتهای مولد هوش مصنوعی، هر کاری میکند تا از مقررات محدودکننده دور بماند. شرکتهای ماسک اخیراً تحت بررسیها یا بازبینیهای متعددی توسط تنظیمکنندههای فدرال بودهاند. به علاوه، همانطور که ترامپ در سخنرانی دیروز خود بیان کرد، او برای «کاشت ستارگان و راه راهها در سیاره مریخ» به حمایت دولت نیاز دارد.
حال که صنعت فناوری رسما خود را در خدمت ترامپ قرار داده است، دفعه بعد که FBI بخواهد به یک حساب فیسبوک یا یک آیفون رمزگذاری شده وارد شود، چه اتفاقی میافتد؟ به ویژه وقتی که تعریف تهدید سیاسی بر اساس هوسهای رئیس جمهور تغییر کرده باشد؟ یا مثلا اگر گوگل نتایج جستوجویی را ارائه دهد که با دستور کار ترامپ مغایرت دارد، چه رخ خواهد داد؟
چیزی که نمیتوان فراموش کرد این است که این مردان - که سالها طوری رفتار میکنند که انگار به هیچکس جواب پس نمیدهند – به دنبال چیزی بیشتر از انباشت ثروت و قدرت هستند. و این امر برای افرادی که از محصولات آنها استفاده میکنند چه معنایی میتواند داشته باشد؟
انتهای پیام/
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1334723/غولهای-فناوری-تا-زانو-برای-ترامپ-خم-شدند---تهدیدها-جواب-داد؟