ایرانیان جهان
50 من در 30 دقیقه| ترامپ دست روی انجیل نگذاشت!
چهارشنبه 3 بهمن 1403 - 04:38:34
ایرانیان جهان - به گزارش منیبان، رسانه آمریکایی در مطلبی با بررسی تفاوت‌های موجود در سخنرانی‌های تحلیف «دونالد ترامپ» در 2017 و 2025، به شرح تغییراتی که در دیدگاه‌ها و مواضع رئیس‌جمهور آمریکا اتفاق افتاده پرداخت.
به گزارش «پالتیکو»، ترامپ پس از چهار سال دوباره به «دفتر بیضی» در کاخ سفید بازمی‌گردد و آماده است تا نهایت استفاده را از اختیاراتش ببرد، با این تفاوت که این بار با محبوبیت بیشتری در انتخابات پیروز شده و باور دارد که رأی‌دهندگان به او «تفویض اختیار» کرده‌اند.
لحن او در موضوعاتی مانند مهاجرت، تعرفه‌ها و مسائل جنگ فرهنگی، رویکرد تهاجمی‌تر او را در آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش منعکس می‌کند. او همچنین بیشتر به زبان اول شخص صحبت کرد و روایت شخصی خود از قربانی شدن را به‌عنوان بخشی از زوال کشور ارائه کرد و گفت که مصمم است تا آن را اصلاح کند.
به‌طور کلی، سخنرانی روز دوشنبه ترامپ تقریباً دو برابر سخنرانی تحلیف او در نخستین دوره ریاست‌جمهوری‌اش بود. از جمله عباراتی که این بار بیشترین تکرار را داشتند و در سخنرانی هشت سال پیش او مطرح نشده بودند می‌توان به «پاناما»، «تعرفه‌ها» و «انتخابات» اشاره کرد.
او چندین بار در این سخنرانی با لحن اول‌شخص صحبت کرد و اظهارات مفصلی درباره تجربیاتش ارائه کرد، از جمله مشکلات حقوقی‌اش و تلاش برای ترور او در پنسیلوانیا در سال گذشته. ترامپ در مجموع 50 بار از عبارات «من» یا «برای من» استفاده کرد، در حالی که در سخنرانی تحلیف خود در دوره ریاست‌جمهوری اولش تنها چهار بار از این عبارات و ضمایر استفاده کرده بود.
برخی از استفاده‌های ترامپ از لحن اول‌شخص هنگامی اتفاق افتاد که او در حال پیوند زدن دستور کار سیاسی خود با تجربیات شخصی‌اش بود. برای مثال، ترامپ وعده داد با استفاده سلاح‌گونه از نظام قضایی آمریکا مبارزه کند و آن را به محکومیت خود در پرونده پرداخت حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های غیراخلاقی مرتبط کرد. او گفت: «دیگر قدرت عظیم دولت برای تعقیب مخالفان سیاسی به عنوان سلاح استفاده نخواهد شد» و با لحن کنایی افزود که شخص او قربانی این فرایند بوده است.
به گزارش پالتیکو، استفاده مکرر ترامپ از لحن اول‌شخص نشان‌دهنده باور دیرینه‌ای است که ترامپ در دوران انتخابات هم بارها بر آن تاکید کرده بود: اینکه شخص ترامپ بهترین گزینه برای حل مشکلات آمریکا است، نه حزب جمهوری‌خواه، رهبران کسب‌وکار، و یا اتحاد آمریکا.
او در ادامه به ماجرای تلاش نافرجام برای ترور خود اشاره کرد و گفت که زنده ماندنش نتیجه مداخله الهی بوده است. به باور ترامپ، خداوند او را نجات داده تا زنده بماند و عظمت را به آمریکا بازگرداند!
ترامپ با اشاره به پیروزی خود در تمامی هفت ایالت تاثیرگذار آمریکا، گفت: «ما در هر هفت ایالت چرخشی پیروزی قدرتمندی داشتیم و در آرای مردمی، با اختلاف چندی میلیونی برنده شدیم.» او همچنین این پیروزی با اختلاف را نشان‌دهنده یک تفویض اختیار گسترده از سوی مردم دانست و به‌طور خاص از «جوامع سیاه‌پوست و اسپانیایی‌تبار» و همچنین «کارگران صنایع خودروسازی» آمریکا بابت حمایتشان از کمپین انتخاباتی او تشکر کرد.
یکی از نکاتی که در این مراسم جلب توجه کرد، این بود که ترامپ بر خلاف سنت پیشینیان خود دستش را روی کتاب مقدس نگذاشت. ملانیا دو انجیل برای او نگه داشته بود. گرچه دست گذاشتن روی انجیل از لحاظ قانونی الزامی نیست اما بیشتر رؤسای جمهور آمریکا در ادوار مختلف در مراسم تحلیف خود از این سنت پیروی کرده‌اند. حتی شخص ترامپ هم در سال 2017 از این سنت پیروی کرده و در حالی سوگند یاد کرد که دستش را روی کتاب مقدس گذاشته بود.
یک تفاوت بزرگ
ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2017 «هیلاری کلینتون» رقیب دموکرات خود را با کسب بیش از نیمی از آرای الکترال شکست داد، اما در کسب آرای مردمی شکست خورد. از این رو، ترامپ در نخستین سخنرانی خود در 2017 هیچ اشاره‌ای به نتایج انتخابات، ایالت‌های چرخشی یا رأی‌گیری‌ها نکرد.
اما این بار که او آرای الکترال و مردمی را به دست آورده، پیروزی خود را «تفویض اختیار» توصیف کرد و از آن به‌عنوان توجیهی برای اجرای سیاست‌های تهاجمی و جنجالی‌اش استفاده کرد. او گفت آمریکایی‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر نشان دادند که از او می‌خواهند «خیانت‌های وحشتناک» ی که اتفاق افتاده را اصلاح کند و افزود که ملت آمریکا در حمایت از سیاست‌های وی متحد خواهند بود.
مسئله مهاجرت که از نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ همواره یکی از مباحث اصلی صحبت‌های او بوده، در سخنرانی تحلیف 2017 او چند بار در بستر لزوم تامین امنیت مرزهای این کشور مطرح شد. اما با تغییر سیاست‌های مهاجرتی در آمریکا، لحن ترامپ نیز تشدید شده است. او در سخنرانی دوشنبه خود وعده داد که «بلافاصله» ورود غیرقانونی را متوقف کرده و «میلیون‌ها مهاجر جنایتکار» را به کشورهای مبدأ آن‌ها برگرداند. او همچنین 2 بار از کلمه «تهاجم» در اشاره به مرز استفاده کرد، کلمه‌ای که در سخنرانی تحلیف اول او نبود.
به گزارش رسانه آمریکایی، ترامپ در این سخنرانی فهرستی طولانی از اقدامات اجرایی برنامه‌ریزی‌شده خود در حوزه مهاجرت را ارائه کرد که امنیت مرزها و اخراج گسترده مهاجران را در بر می‌گیرد. این فهرست مشخص از وعده‌های سیاسی نشان می‌دهد که او در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود برای رسیدگی به مسئله مهاجرت عزم راسخ‌تری دارد.
ترامپ در سال 2017 به مسائل مربوط به جنگ فرهنگی اشاره چندانی نداشت و تصویری که از آمریکای در حال زوال ارائه داد را بر امنیت و اقتصاد متمرکز کرده بود، اما در سخنرانی دوشنبه، ترامپ به آموزش مسائل مرتبط با نژاد و تاریخ شکل‌گیری آمریکا در مدارس این کشور پرداخت و گفت: «سیستم آموزشی به فرزندان ما می‌آموزد که در بسیاری موارد از خودشان و حتی کشورشان شرمنده و متنفر باشند.»
به گزارش رسانه آمریکایی، موضوعات جنگ فرهنگی، نژاد و جنسیت در اظهارات ترامپ پررنگ‌تر شده است. او در سخنرانی 2017 خود هیچ اشاره‌ای به مسئله جنسیت نکرد، اما این بار گفت: «فقط دو جنسیت وجود دارد، مرد و زن.» او همچنین وعده داد با تلاش برای «هندسی اجتماعی نژاد و جنسیت در هر جنبه از زندگی عمومی و خصوصی» مقابله کند.
بر اساس این گزارش، اقتصاد همواره محوری کلیدی در پیام‌های سیاسی ترامپ بوده است و در هر 2 سخنرانی تحلیف در 2017 و 2025 برجسته بوده است، اما نحوه صحبت او درباره این مسئله تغییر کرده است.
ترامپ سه بار در سخنرانی روز دوشنبه خود به تعرفه‌های گمرکی اشاره کرد. تورم و مسئله گرانی نیز چندین بار در این سخنرانی مطرح شد که نشان می‌دهد نگرانی آمریکایی‌ها درباره اقتصاد نسبت به هشت سال پیش تغییر کرده است.
تمرکز بر تعرفه‌ها که ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود در مقیاس کوچک‌تری دنبال کرده بود، نشان می‌دهد ترامپ مسئله تعرفه‌ها را به یکی از مشخصه‌های کلیدی در برنامه‌های سیاسی خود تعریف کرده و آماده است تا بر سر آن‌ها با رهبران کسب‌وکار و برخی جمهوری‌خواهان کنگره مواجه شود.
ترامپ برنامه‌های اقتصادی خود را به سیاست خارجی مرتبط کرد و گفت که ایالات متحده باید کنترل کانال پاناما را دوباره به‌دست بگیرد. او همچنین گفت این کشور باید «خود را یک ملت در حال رشد بداند، ملتی که ثروت خود را افزایش داده و قلمرو خود را گسترش می‌دهد.»
به گزارش پالتیکو، ترامپ در این سخنرانی نسخه متفاوتی از سیاست «اول آمریکا» را ارائه کرد. او در حالی خواستار گسترش قلمرو ایالات متحده شد که در سخنرانی تحلیف خود در 2017 تنها به «بازگرداندن مشاغل و ثروت آمریکا» اشاره کرده بود.
منبع: ایسنا

http://www.ilandnews.ir/fa/News/1335225/50-من-در-30-دقیقه|-ترامپ-دست-روی-انجیل-نگذاشت!
بستن   چاپ