ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین، مکانیسم ماشه «یک ابزار مهم برای رئیسجمهور علیه ایران است.» گزینه ترامپ برای نمایندگی واشنگتن در سازمان ملل این را اعلام کرد.
قانونگذار سابق جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در جلسه بررسی صلاحیت خود برای نشستن بر کرسی نمایندگی واشنگتن در سازمان ملل، تهدیدهای اخیر غرب برای استفاده از مکانیسم ماشه را تکرار کرد.
الیس استفانیک در کمیته روابط خارجی سنا به تمجید از کارزار فشار حداکثری دولت اول ترامپ پرداخت در حالی که مقامات آمریکایی بارها گفتند که این کارزار نتیجهای به جز شکست نداشته است.
سناتور جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در جلسه استماع از او درباره قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و استفاده از مکانیسم ماشه سوال کرد.
این سناتور هم حزبی و حامی رئیسجمهور آمریکا ضمن اشاره به سوابق ضد ایرانی استفانیک در مقام عضو مجلس نمایندگان آمریکا، به ناکامی ترامپ در توسل به مکانیسم ماشه اذعان کرد.
جان کورنین گفت: ««رئیسجمهور ترامپ آگوست 2020 تلاش کرد که از مکانیسم اسنپبک استفاده کند اما در آن زمان موفقآمیز نبود. شما (به عنوان عضو مجلس نمایندگان) نامهای دو حزبی خطاب به رهبران بریتانیا، فرانسه و آلمان نوشتید و از آنها خواستید که فورا مکانیسم اسنپبک را فعال کنند. چقدر مهم است که این موضوع اتفاق بیفتد و چه خطراتی در منطقه و برای صلح جهانی در قبال دستیابی ایران به سلاح اتمی وجود دارد؟»
استفانیک بدون اشاره به گزارشهای مکرر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای صلحآمیز ایران و بازرسیهای شدید آن گفت: «این مهمترین خطر برای صلح جهانی و به ویژه برای منطقه است.»
وی در ادامه درباره توسل آمریکا و متحدانش به مکانیسم ماشه در توافق برجام صحبت کرد و آن را «یک ابزار مهم» برای مقابله با ایران خواند.
سخنان گزینه ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در شرایطی مطرح شده که دولت او با نقض قطعنامه 2231 و تعهدات بینالمللی خود، از برجام خارج شد و در دولت جو بایدن هم آمریکا به این توافق برنگشت.
مقامات آمریکا و همچنین تروئیکای اروپا طی ماههای اخیر بارها درباره مکانیسم ماشه حرف زدهاند و ایران را به استفاده از آن تهدید کردهاند.
امیرسعید ایروانی نماینده ایران نزد سازمان ملل در یکی از نشستهای شورای امنیت خطاب به غرب گفته بود: «سازوکار موسوم به اسنپبک، ابزاری در دستان شما نیست که بتوانید از آن برای تهدید ایران سوءاستفاده کنید.»
مکانیسم ماشه به مجموعه اقداماتی اطلاق میشود که در برجام برای بازگشت تحریمها در صورت نقض تعهدات از سوی یکی از طرفهای توافق پیشبینی شده است. طبق برجام، ایران تعهد داد که برنامه هستهای را محدود کند و در مقابل، تحریمهای اقتصادی و مالی علیه این کشور کاهش یابد. مکانیسم ماشه به این صورت طراحی شد که اگر یکی از طرفها شکایت کند که طرف مقابل تعهداتش را نقض کرده است، میتواند با استفاده از این مکانیسم، بازگشت تحریمها را به طور خودکار فعال کند.
زمانبندی محدودیتهای هستهای ایران در برجام بدین شرح است:
ایران مجاز بود که تنها تا 3.67 درصد اورانیوم را غنیسازی کند و ذخایر اورانیوم غنیشدهاش نباید از 300 کیلوگرم بیشتر شود. این محدودیتها تا 2030 ادامه دارد.
-ایران اجازه داشت که فقط از حدود 5 هزار سانتریفیوژ IR-1 استفاده کند.
-محدودیتهای تعداد سانتریفیوژها و نوع آنها تا مهر 1404 باقی میماند.
-تأسیسات فردو باید تبدیل به یک مرکز تحقیقاتی شود و هیچگونه فعالیت غنیسازی اورانیوم در آنجا تا سال 2030 انجام نخواهد شد.
-محدودیتهای تحقیق و توسعه بر روی سانتریفیوژها تا مهر 1404
استفانیک در جلسه استماع گفت که مکانیسم ماشه «یک ابزار مهم در مجموعه ابزارهای رئیسجمهور برای بررسی است تا ایران را به عقب براند.»
او همچنین مدعی شد: «در دوره رئیسجمهور قبلی صدها میلیارد دلار به ایران فرستاده شد که باعث جسور شدن حماس و حزبالله شد...یکی از بزرگترین کارها برای پس زدن ایران، پیش بردن توافقات ابراهیم است.»
کد خبر 919607 منبع: فارس برچسبها ایران و آمریکا خبر ویژه دونالد ترامپ
http://www.ilandnews.ir/fa/News/1336153/نخستین-اظهارات-گزینه-ضدایرانی-ترامپ-برای-سازمان-ملل-درباره-ایران